Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 3

arcane

Öne çıkan mesajlar

Şimdi bitirdim ana hikayeyi.

1-) Bu oyuna rpg falan demem açıkçası. STR ve Endurance a abanıp heavy silahlarla bitirlecek bir oyun bu, science ve charisma üzerine kurduğum karakterimin science özelliği tüm oyun boyunca sadece 1 kere işime yaradı. Speech saolsun 3-5 yerde baya işe yaradı da, o olmasaydı da rahatlıkla yapardım diyebilirim.

2-) Alan çok kısıtlı, henüz ana hikaye dışındaki alanları incelemeye başlamadım ama ciddi anlamda hem şehirler hem de şehirlerdeki npc ler açısından oldukça anlamsız bir oyundu.

3-) Hikaye aşırı vasat bence, gayet sığ bir hikaye olmuş, bir de sürekli bir görev mantığını oturttukları için, "şunu yapmalıyım, sonra şunu yapıcam, şehire döndüğümde stimpack ve ammo alayım, sonra görevi yapmaya" devam edeyim havasını oluşturuyor oyun bu da fallout havasından falan oldukça uzak haliyle.

Sonuç olarak, herhangi bir oyun olarak vasatın üstünde; fallout serisinin devamı bir oyun olarak çok kötü notlarını vereceğim bir oyun olurdu bu; bir de başlığı bilgisayar oyunları değil fps bölümünde açardım sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Amerikalı xbox munchkinleri "OH HOW COOL IS THAT" desin diye her headshotta kafa kopuyor, 10mm pistol ile adamı 5 metre yükseltmek mümkün. Hadi bloody mess olsa tamam, normal hali böyle...

Ahahah burdaki yorumları okuyunca oyundan tüm ümidimi kestim valla zaman harcamaya değmez sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

eet ya o muhabet ilginç. ama oradakiler raider değilde patlattiğin memleketten kaçan tipler. ya kervanlar tek guard ile gezyo. bir de oyun gayet geniş ya main quest diyorsanız fallout 2 vidyolarini izlin bi. bence baya güzel oyun. ama expansion hatta expansionlar şart. bir de slaverlara katilacam ben temple of the union i fln temizledim birisi çikipta abi senden süper slaver olur demedi ama etrafta kötü çocuk seni öldürcez diye dolanan avcilar var

arcane said:
VATS'ın getirdiği hiçbir yenilik yok. Aksine groin shot'ı götürmüş ve her aimed shot için tekrar hedef almanın gerekmesi gibi saçma bir olay var. Şimdi çocuğun gözüne denince farkettim eye shot da yok artık. Bir de kafayı cripplelıyorsun o nasıl oluyorsa lol. Daha knockout beceremedim, umarım oyunda vardır çünkü perklerde alakalı birşey de göremedm o yüzden endişeliyim. Combat log da yok, eh. insanı FPS demeye zorluyor Bethesda.

bacaklarına sık knock out olyo mu hatirlamiyorum ama işe yaramasi lasim. ben kollara çalişyorum iyi olyo.ve evet gözler gitmiş ama kafa artik daha etkili ki yani fark eden bişi yok bence.
Sosyal ağlarda paylaş

valla karakter yaratma şeyinde 3 kere falan crash olduktan sora girip 6-7 saat oynadım anca bi bombayı durdurma bide su kaçıran boruları fixleme questini yaptım :p evimi aldım, ana questide yaparım bi ara yavaaaaaaaş bi şekilde oynuyorum şu an.

dolaşıyorum megatonun yakındaki yıkıntılarda, raider felan kesiyorum eehuhe zaten megatondaki kız laser pistol felan satmaya başladı dk 1 gol 1 şeklinde, süper oldu energy weapons gitmiştim bende :D ortam, grafik felan güzel gerçi yıkıntı heryer, stalker gibi dandik değil en azından, atmosferi iyi buldum ben baya. gece gündüz hızlı ama biraz dükkana giriosun çıkıosun akşam olmuş lol

npcler salak zaten, geçiosun bi duvar ağaç vb arkasına adam yakına gelio zaten tık die indirebiliyorsun ehe yapay zeka görmedim ben henüz :p herkesin kafası kopuyo bide crit. olunca ama ben roket yedim bi kere öldüm tek bi parçam kopmadı. eğleniyorum ben :p

edik: ne idiğü belirsiz tonla item var loot edilen, bişiler craft etmek için gerekli parçalar falan olduğu anlaşılıo tamam ama insan bişi yazar bu item nedir die yaw.

edik II: oyunu ultra ayarlarda rahat bi şekilde oynuyorum ama saat bası crash oluyor yaklaşık olarak :), high olunca ayarlar bi 3-4 saat gidiyor patlamadan hehe

Sosyal ağlarda paylaş

Bu conditionları nasıl adam edeceğiz? Hadi diyelim Nuka Cola fabrikatörü Murat Bey'in oğluyum ve param var, NPCler skill kasmamış, yok mu şöyle bir Mr. Handy tribi NPC? Zaten small guns gitmenin acısını çekiyorum bir de üstüne ne tutsam elimde kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bugun 2 saat oynadim ve ilk kasabadayim hala ozellikle su fallout ismi olayiyla ilgili bisiler dicem baya tartisma donmus. bu konuda azmo'ya katiliyorum. guzel (super degil) bir post apo rpg ama guzel bir fallout oyunu degil. sonucta isime takmakta gayet hakli insanlar.

fallout oyun dunyasinda bir isimdir bir markadir. siz o markayi alirken bazi beklentileriniz olur. iskembeden atiyorum adidasta bir markadir, adidasin sahibi degisse adidasin adina yakisacak belirli bir kaliteyi tutturmasi gerekir. ha tabiki genis kitlelere yayilmak icin tarzini veya kalitesini degistirebilir ama bunu yaparsa gayette musterilerin memnuniyetsizlik hakki olur. yani ben bunu cok alakasiz ve absurd bir ornekle aciklayacam ama bana oyle geliyor. bu adidasin kalkip spor ayakkabidan vazgecip, daha cok satiyo musterisi daha cok (hani turkiye icin diyelim mesela) diye kosele ayakkabi yapmasi gibi. adidas spor giyim tarziyla ozdeslesmistir (tipki fallout'un acik oynanis sekli ve diyalog agirlikli oldugu gibi). ha tabi o isim artik size aittir isterseniz adidas diye araba yaparsiniz ama eski adidasi bilen ve seven insanlarin sevmeme hakki vardir. eger siz adidasi alip kosele ayakkabi uretiyosaniz sizin yaptiginiz is adidas isminden prim yapmaktir.

ayni sey fallout icinde gecerli. oyunmu oyun, post apo mu post apo, rpg mi rpg (mi?), ama fallout degil iste, fallout adindan prim yapan, fallout'a benzeyen bir rpg/shooter. biliyorum ayakkabi/adidas benzetmesi cok absurd oldu ama yani boyle aciklayabildim.
Sosyal ağlarda paylaş

Syn said:
bu ne be! oyun turn-based di ne olmuş böyle oha, e o zaman ben kaça kaça dandik pistolla mutant, deathclaw falan keserim herhalde.

12 ap'li adam 7 ap'li adamı cehennemin dibine kadar kitelayamıyordu değil mi? burada hareket hızın sabit, deathclaw'dan hızlı koşma denemelerinde başarılar dilerim. (:P)

ha bu arada, oyunu bütün gün oynadım. yapılan eleştirilerden şu ana kadar çok isabetsiz bulduğum bir tanesi değişik skillerin işe yaramadığı. ilk iki oyunda speech kesinlikle gerekli değildi, eğer alırsan kolaylaştırıyordu. science filan bütün oyun boyunca bir kere kullanılıyordu. insanlar yan quest'lere bakmadan dümdüz mü gidiyor hep anlamadım ama şu ana kadar defalarca science, speech gerekti ve speech abandığım halde çoğunu tutturamadım. bilgisayarlara öyle trene bakar gibi bakıyorum zaten. throwing falan gibi kimselerin fantezi buildlerinde bile bir kere denemediği şeyler birbiriyle birleştirilip işe yarar hale gelmiş. ilk bir fo oyununda (tactics dahil) mayınların, tuzakların işe yaradığını gördüm. eski oyunlardaki skill/item gereksizliği sorunlarını iyi tespit edip çözüm üretmişler. bu konuda beğendim.

müziklerde çok endişe vardı, gayet süperler ki radyoyu değil ambiyansı kastediyorum. radyoda anonslar filan çok iyi hazırlanmış.

grafikler wasteland'i mükemmel yansıtıyor ilk oyunlardaki, 2d'den 3d'ye geçişte atmosferi zerre kaybetmemeyi başarmışlar grafiksel açıdan. kendi oyunlarının renk paletini "3d'ye geçirmeyi beceremedik" bahanesiyle tutturamayan bir şirkete örnek olsun.

bunlar övgüler, eleştirim var mı, var:

vats sistemi endişe ettiğim gibi oturmamış oyuna tam, real-time'a geçen bir sistem çok dengesizlik yaratıyor maalesef ki bu nedenle combat beni henüz saramadı. ikisinden biri olmalıydı sadece.

special'da yukarılarda anlatıldığı gibi bazı sorunlar var.

bu satırı yazarken elektrik gittiğinden yarın devam edeceğim eleştiri kısmına. :/
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de movement speed aynı ise gayet iyi kitelıyorsun. Zaten sorun abuse sağlamasından çok movement mekaniğinin olmayışı. Bonus movement diye perk bile vardı yahu. Bu combatın zorlaşmasına da neden olabilir, örneği vermişsin işte senden hızlı düşmanlar ki gördüğüm kadarıyla feral ghoullar adeta Usain Bolt.

Skiller işe yarıyor ama sorun çalışmamaları değildi zaten, DUMBED DOWN olmaları. Bethesda çalışmayan skilleri çalışır hale getirmek yerine öbür skilllerle birleştirmiş, lol. Ha bir de dediğim gibi çatır çatır throwing weapon/explosive kullanıyorum skill olmadan yani pek işe yarar hale gelmemiş, gerçi fixlenebilir birşey. Explosive demişken motion sensorlı mayının defuse edilebilmesi nasıl bir saçmalıktır lol, yarım saniye içinde mayın defuse ediyor benim eleman ve bunu skill olmadan yapıyor vay anasını.

Ben de otuz tane bilgisayar gördüm ve science almadığıma pişman oldum. Bilemiyorum hiç karşılaşmayanlar nasıl oynamış. NPCleri görünce kesin 2 tane terminal koyup unuturlar diye düşünmüştüm ama öyle olmamış, adamlar yapmış.

Ambiyans müziği kalite koksa da mood yakalamakta gayet başarısız. Zaten bence oyunun en zayıf iki şeyi var, öncelikle NPC seslendirmeleri sonra da müzik.

Grafiklere katılıyorum, renkler falan 3Dye çok iyi aktarılmış. Su ve efektleri de şahane ki çoğu oyun hala doğru düzgün yapamıyor. Zaten Bethesda grafik yapmayacak da ne yapacak diyalog mu :P

Realtime oynarken aim falan gayet iyi ama VATS şu haliyle 10 sene sonra çıkmış oyuna yakışan düzeyden oldukça uzak. Combat ve VATS olarak şu an en zayıf Fallout oyunu ama gayet fixlenebilir. Umarım bu doğrultuda patch çıkarırlar
Sosyal ağlarda paylaş

Disappear said:
bir post apo rpg ama guzel bir fallout oyunu degil. sonucta isime takmakta gayet hakli insanlar.

fallout oyun dunyasinda bir isimdir bir markadir. siz o markayi alirken bazi beklentileriniz olur.

kaç yıldır aynı tartışma be helal :D

Gangren said:

Bethesda Ruins diye bi şehre girdim, anlamadım, adamlar isim mi bulamamış yoksa abartı rare bir lokasyon falan mı?

Amerika'da Bethesda diye şu bölgeler var:

Bethesda, Arkansas
Bethesda, Delaware
Bethesda, Georgia
Bethesda, Iowa
Bethesda, Kentucky
Bethesda, Maryland
Bethesda, Mississippi
Bethesda, North Carolina
Bethesda, Ohio
Bethesda, Pennsylvania
Bethesda, South Carolina
Bethesda, Tennessee
Bethesda, West Virginia
Bethesda, Wisconsin
Sosyal ağlarda paylaş

@ pronoit

Arkadaşım, bahsettiğin şey mod ya da patch, expansion değil, oku artık şunu 3. defa söylüyoruz. Nedense buna takıldım tüm tartışmalar boyunca.

Oyun için ise, Moira(Moria) nın q ları yapıyoruz şimdilik, evi döşeyip öyle devam edicem sanırım ana senaryoya. Ama zevkli, her ne kadar sürekli, stealth+melee bir karakter mi açsaydım soruları dolaşsa da kafamda, onu ikinci oyuna saklayıp rifle larla devam edicem sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu en iyi sonla falan bitti dogmeati bulamadım oyundan da pek birşey anlamadım açıkçası.Bu arada kendinize yazık etmeyin stealthle sciencela, perkleri ve skilleri 3 silah skilline göre atayın lockpickle explosive'i de 25 yapın, speech de yardımcı oluyor ama oyun kısa ve kullanma fırsatları az olsa da son speech checkler sanırım oyunu erkenden bitirmenize(muhtemelen bambaşka bir sonla) veya düşmanları savaşmamaya vs. ikna etmenize neden oluyor .
Sosyal ağlarda paylaş

BlackRose said:
yahu dakka bir gol bir resmen, başka 1900x1200'de oynayıp da bebişe adım attırırken oyunu donan var mı? bismillah daha açılışı geçemiyorum ki kitleniyor sürekli

sapphire hd 4870 kullanıyorum bu arada, ati sürücülerim de güncel ötesi, var mı böyle bir şeyle karşılaşan ya da çözümünü bilen?

valla bu sefer de vaulttan çıkamıyorum yaw, 1280x800 bile yaptım full low seçenekte yine atıyor tam E tuşuna bastığımda, yani bence ekran kartı driver falan değil problem, ffdshow codec modec demişler onları da güncelledim ama fayda etmedi valla
Sosyal ağlarda paylaş

İlk izlenimlerim hiç içaçıcı değil oyun hakkında. Dumbed down skiller, 20% ws ile 95% head aim, VATSın crit şansını 50 ye katlaması, bloodymess falan olmadan kafasında zırf olan adamın 10mm mermi ile kafasının kopup uçması, combatlog eksikliği, kafanın "cripple" olması, combat içi ve dışındaki embesil AI, oblivion kopyası tek reaksiyonları kızmış surat/normal surat olan sameface npcler, 2 kelimelik speech ikna etmeleri, sneak giderken arkaplanda çalan epic orkestra müzikleri, aynı anda konuşmaya başlayan npclerin sadece gürültü oluşturması.

ama allahı var radyo süper olmuş :>
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...