Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TSL: Eskişehirspor - Galatasaray (26.10.2008)

unK

Öne çıkan mesajlar

Video verdik onu bile izlemeden yorumcuklar yapıyorsunuz, kart çıkıyor orda da. Adamlar hakemi dövmeye değil ağlamaya gidiyorlar ama, çok daha seviyeliler, onu da göz önünde bulundurmak lazım. Onun için bir veya iki tane çıkıyor zaten sadece, mass-sarı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Dövmediler abi, etrafını sardılar sadece. O da şöyle oluyo. İtiraz etmek için 11 futbolcu gidiyo, hepsi dolmuş, e yer yok mecburen yan yana diziliyolar etrafı sarılmış gibi oluyo :D

Fenerliler de gitsin yapsın aynısını abi bişey demiyorum ki. İtiraz etmeleri, hakemin etrafını sarmaları gayet doğal bence. Barbar falan da değilim, itiraz etmenin başka yolu yok. Uzaktan etse "bana bağırdın" diye sarı çıkartır, hakemler de ego tatmin ediyolar zaten.. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Yani şöyle söyliym bu biraz futbol mantalitesi ile alakalı. Gary Lineker isimli futbolcuyu araştırıp okursan, benim futbol mantalitem biraz onunkiyle örtüşüyor.

Halısaha liglerinde oynadım daha önce, halen de oynuyorum. Haksız yediğim goller, haksız kartlar vb. bir çok olayla karşılaştım. Hatta önemli maçlarımızdan birinde topu ceza sahası dışında elle aldığımı düşündüğü için hakem, kırmızı kart yedim. Top havadaydı tutarken ve yere düştüğümde top içerde benim vücudumun bacaklar kısmı dışarda idi sadece. Geriden zıpladığım için bir de öne doğru savrulmuş olduğumu düşünürsek dışarda tutup geri atlamam zaten imkansız. Bunu rakip takım dahil sahadaki herkes farketti ve oyuna başlıyorduk ancak kırmızı kart geldi. Haksız olduğunu adım gibi bildiğimde bile hakeme en ufak bir tepkide bulunmadım. Sadece ellerimi açıp sebebini sordum, dışarda tuttun dedi. Peki diyip sahadan çıktım.

Özetle; itiraz hiç bir zaman hakemin kararını değiştirmez. Bunun farkında olarak oynarsan oyunu, sinirlerine hakim olman da kolaylaşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
İleride daha düzgün kararlar versin, akıllı olsun diye itiraz ediliyor. Adam uçmuşsa uyansın da hakemliğini yapsın diye falan..

O işi düşük not veren gözlemciler, maç vermeyen -veya dandik maça veren- hakem kurulu falan yapıyor. Dediğin şeyin saçmalığı tartışılmaz yani. Futbolcuya itiraz genişliği verilse bu sefer çığrından çıkarlar, kartlar artar, 5 maçın 1'i hükmen mağlubiyetle biter 5 kırmızıdan, sonra hakem dövülür falan.

"Otorite sağlasın o zaman" diyip, aynı zamanda yetkisinin azalmasını istemek nasıl bişeyse artık..
Sosyal ağlarda paylaş

Yardımcı hakemime mesela?

Zaten genelde hatalı değil artniyetli kararlar olur bu ligde, "bak biz de büyük takımız, akıllı yönet maçı" demektir o. Büyük takım oyuncularının sahip olduğu bi lüks.

Küçüklerinki de "abi ekmeğimizle oynama gözünü seviyim" diyerelten vicdana sığınmak. Adam biraz adamsa şikeyi bırakabilir, yada azaltır ne diyeyim :)

Otorite sağlansın diyen ben değilim. Maçtan sonra olunca iş işten geçiyo abi, saha içinde baskı altına alıp dikkatli olmasını sağlamak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
İleride daha düzgün kararlar versin, akıllı olsun diye itiraz ediliyor. Adam uçmuşsa uyansın da hakemliğini yapsın diye falan..
hakem eğer hata yaptığının farkındaysa, zaten bundan sonra daha dikkatli olur hatta vicdan sebebiyle lehine karar bile verebilir. kendi haksız olduğuna inanmıyorsa; sadece o oyuncuya karşı bilenir ve o itiraz edenin en ufak hareketine kart çıkarma eğilimi gösterir.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Hakem hata yaptığının farkındaysa ve bilerek yapmışsa?
o zaman sen ister itiraz et ister kıçını yırt yine bişey yapamazsın, kart yediğinle kalırsın :) Her türlü itiraz eden zararlıdır, hiç bir mantıklı yanı yoktur itiraz etmenin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o değil de;

nileppezdel said:
Yardımcı hakemime mesela?

.. bunu demin açıkladım, sen de sözde kabul ettin, şimdi gene başa sardın. Hani yardımcı hakemin bayrağını çizgi olarak kaldırması, ama ofsaytta duran futbolcularla golün iki bağımsız olay olarak gelişmesi, yardımcı hakemin de bunu o açıdan süzmesine imkan olmaması, vs.

Laf kalabalığıyla mı haklı çıkaracaksın kendini?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...