Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer Patladı mı?

odiflame

Öne çıkan mesajlar

Kesinlikle patlamadı. Patlar mı bilinmez ama 1 aylık gidişata göre ben patlıcağını sanmıyorum. Ayrıca WOW la kıyaslanacak bir oyun değil,pve yle pvp yi karşılaştırmak bana mantıklı gelmiyor,birinde giriosun 20 kişi bi raide, 3 saatte 3 boss kesmeye çalışıosun, level kasarken bi mobtan 100 tane kesiosun vs. bunu başka arkadaşlarda çok güzel açıklamış. ayrıca wow a milyon tane patch geldi yavaş yavaş adam ettiler oyunu. pvp sevemeyenler başlamasın diye 50 kere söylendi zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

@Mortis

Sen wow'u isim yapmak, birşeyler başarma olayını eğleneceli buluyorsun, ben de bunu gerekli bulmadığım için bana yavan geliyor.
Ben de WAR'da oyun içinde sürekli devam eden ileri geri, hiç bitmeyen mücadeleyi seviyorum(wowda 70 yakında 80 dedin mi oyun benim için bitiyor) Sanırım sen de bir takım şeyleri tadında bırakmaktan yanasın :)

Zevkler ve renkler tartışılmaz diye boşuna dememişler.
Sosyal ağlarda paylaş

yani tabi ki ,benim mmorpg anlayışım hep bişeyler başarmadır oyunda. İsim yapma olmasa da hani birisine anlatabilecek bişeyin olabilmesi. Bugun bunu yaptık. Geçen hafta şunu başardık diebilecek bişeyler olması.

Bunun için ya oyun sandbox olacak ultima eve online veya darkfall gibi. Playerlar şekillendirecek oyunun yönünü, birbirine girecekler bi yerleri ele geçircekler ellerinde tutacaklar. Dengeler değişecek sürekli. Ya da işte PVE olacak sürekli yeni bosslar gelecekler onlarla uğraşacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

s@lince said:
Bir oyunun patlaması için o firmanın direk iflas etmesi veya oyunu kapatması lazım.Patlandı denilen aoc ye funcom hala niye deli gibi uğraş veriyor yada 400000 kişi aptaldı hala aoc oynuyor.

Olur :p Senelerce uğraş, daha senesini tamamlamadan "patladı ya tüh, başka bahara b@plar byee" diyip kapat serverları, bunu mu bekliyorsun? Diriltmeye çalışacaklar tabii ki. Gel gör ki bir oyun "tüm serverları birleştiricez" diyecek hale geldiyse "patlamış"tır.

WAR da bir RvR oyunu, WoW kadar sonsuz farmlamaca olmayacak hiçbir zaman hiçbir yerinde, işler DAoC gibi devam ederse. Chinese farmer olmaya özenen PvE'ciler dışında bırakmak için pek bir sebep yok açıkçası.

Ayrıca birazcık zaman geçsin hele, WotLK çıksın millet onu denesin (ki 2-3 ay taban yapabilir WAR oyuncu sayısı bu sırada, ben bile alıp tekrar denesem mi diyorum), WAR patchlerle daha da iyiye gitsin o sırada, sonra insanlar da son ve kesin seçimlerini yapmaya başlar. Şimdiden bunları konuşmak abesle iştigal.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:
sam nasıl 1 yıl önceden patlıcağını sölüosun nasıl söler misin?

çünkü wow'a kendi alanında rakip olmaya çalıştı, bir yandan da pvp'cileri pr ile kandırma uğraşına girdi. odağı hepten dağıldı. ortaya ne pve'de wow'dan zayıf ama pvp'si de sıfır olan bir oyun çıktı. wow çıktığından beri görüyoruz pve odaklı oyunların nasıl hüsrana uğradığını her yıl. öyle özel bir keramet yok tahminde.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence WAR patlamadi sadece wow'a gelen buyuk patch ve bir kac yeni mmorpg nin betalarinin baslama tarihlerinlerinin warhammerdaki payment gunune denk gelmesi oyun populasyonunu baya etkiledi ama aralik ayinda bildiginiz gibi blazing sun ve black guard classlari eklenecek oyuna hemde ucretsiz patch seklinde, 2 ay sonrada choppa filan eklerler bu sekilde bu oyuna expantion cikmadan bile bu classlari denemek icin surekli oyuncu gelecektir. Bu nedenle patladimi patlamadimi tartismalari anca sunuculari birlestirmeye basladiklarinda belli olur.

PS: Ayrica bu konu hakkindaki sticky sikayeti banada geldi, acaba bukonuyu kim sticky yapti
Sosyal ağlarda paylaş

tor anroc a mümkünseniz hiç girmeden tier 3 ü bitirin. benide soğuttu. rank27 im nasıl 30 olucam diye kara kara düşünüyorum. pvp yapmadan rank atlayamaz duruma geldim eyvah durumları. :(
rank28 olunca tier 4 questlerini alabilirmiyiz acaba... en azından ayın 1 i gelmeden tier4 ü görürsem oyuna devam ederim yoksa kredi kartını alıp war-europe a girmiyebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

YAV BEN HALA ANLAYAMADIM bu war ne pvp var nerde nasıl zevkli napıyonuzda zevk alıyosunuz oyunda herkeze her yere saldırır oldum şu war pvp anlamak için ama yok ben anlamıyorum bu pvp den. bg tarzı minicik maplarda koş aşşağı koş yukarı bu mu yani

wow da bir hunter bir mage bir rogue nebiliyim bir priest lock bunlarla yapılan bir pvp yerini bu oyunda size hangi class veriyor.

al rogue git IF ,SW kes kesebildiğini bu heycan warda nerde
al hunter git stv veya adaya kur pusunu avla rakabini
al lock gir BG ye ne ucan ne kacan olur senden

hele yeni gelen page ve talentlerle işler dahada eğlenceli bir hal almış pvp se bence wow daki pvp wardan daha iyi
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun ilk levelından itibaren keyifle PvP yapma imkanı sunuyor WAR. İster kalabalık ister senaryo ortamında LvLına göre gayet zevkli PvP yapabiliyorsun. WoWda bu ancak ya 70 olacaksın ya da bir charını iyice hazırlayıp twink yaptığında olabilecek bir zevk. PvE olarak tabiki WoW ile boyut ölçüşemez öünkü PvE bazlı bir oyun değil.
İlk release gününden AoC release gününe kadar WoW oynayan biri olarak çıkacvak yeni expansionın bana WOWda yeni birşey verebileceğini düşünmüyorum. Yani gene aynı LvLing gene aynı BGler gene aynı sonsuz item toplamalar vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

dün açılan 'oyunu bırakanlar' forumununda tamamını okudum bugünde burdakileri okudumda yazacak o kadar çok şey gelio ki aklıma özetlicem artık hepsini ;
öncelikle wow çıktığı gün hatta serverlerin açıldığı dakka girmiştim oyuna (sabaha karşıydı sanırım tam olarak hatırlamıyorum) en son bıraktığımda da Revodaydım expten önceydi naax ta 5. bossa kadar görmüştüm güzel günlerdi amenna bişi dediğim yok ama o kadar yazı okudum ilk aklıma gelen şey şuydu wow ilk açıldığında ve serverlerin açılmasının üstünden henüz 1 ay geçmişken wow da ne vardı hatırlıyanınız varmı acaba merak ediyorum , en iyi pve diyebilceğiniz yer UBRS idi , benim karakterim rogue idi en iyi item benim gözümde o zmn dalaranın swordları idi (ismini doğru yazmamış olabilirim yıl geçti üzerinden giripte sitedende bakamam onun için şimdi), pvp deseniz zerre kadar yoktur, honor muhabbetini açtıklarında daha ortada BG lerde yoktu ve ömrümüz Tarrenmillde bir oraya bir buraya koşuşturmakla geçiyordu (bana göre keşke hep öle kalsaydı BG ler hiç gelmeseydi) şimdi bütün bu yazdıklarımın ışığında belki hala anlamamış arkadaşlar olabilir özetliyerek yazayım , daha oyunun çıkmasının üstünde 1 ay geçmiş olmasına rağmen 154641354135 senedir oynanan ve sayısız pacth gören wow'u nasıl kıyaslıyorsunuz çok çok merak ediyorum , gerçekten biri bana bunu cevabını versin tamam diyicem o kadar yazan insan boşa yazmamış bu konular boşuna açılmamış diyicem ...
dier bi konuya gelirsek oyunun bana verdiğine gelirsek k8p de 32R WE'im var (doğal olarak rogue doğduk rogeu ölecez artık :D ) sc lerde genelde partiyle diilde tek takılmayı seviyorum ve order partysinde geride kalan gözüme kestirdiğim gücümün yeteceği playerları keserek sc leri tamamlıyorum ve buna aşırı derece keyif veriyor ve 32R olmama rağmen 40R larla dolu sc lerde millet 8k exp alırken ben 20k exp alıp 32R halimle exp sıralamasında 1. olarak kendimi aşırı derece tatmin ettiğimi düşünüyorum (yazımın bu kısmı tatminle ilgilidir, bu konudanda dert yanılmış onun için yazdım) yanında aldığım exp, renow (+ bazen item) da bonusu oluyor resmen benim için , bunlar bana inanın daha 1 aylık olan oyun için yeterli şeyler çok fazlasını beklemek ztn gereksiz olur , sabrınız yoksa eğer yapacak bişi yok sizin için ama ben beklemeye değecek şeyler gelceğine inanıyorum, en azından inanmak istiyorum ...
Sosyal ağlarda paylaş

_hione_ said:
dün açılan 'oyunu bırakanlar' forumununda tamamını okudum bugünde burdakileri .................gelceğine inanıyorum, en azından inanmak istiyorum ...

ki sen bunları yazıyorsan başkaları neler der.En azından benim gördüklerimi görmüşsün oyunda bazıdeğerlere sahip çıkmışsın bana deseler tbc öncesi bir server açılacak o günün şartları ile oyun devam edecek gelirmisin hiç düşünmem orda oynarım.

Kendinde bahsetmişsin zaman demişsin keyif demişsin...3 YIL GEÇSİN bakalım war ne hale gelecek oyuncu sayısı artsın beklentiler artsın bakalım neyapacaklar şuan bile panik halinde ouyundan çıkardıları classları ırkları oyuna ekliyorlar niye şişmeden sönmeye başladı balonları :)

işin açıkcası şu
özeti diyelim

war ve aoc önünde bir sürü oyun ve firma var iken ( örnek alabileceği kendini geliştire bileceği ) bize basit her yönü ile eksik daha tam olarak oturmamış bir oyun piyasaya sürüyorlar.
Adamların elinde teknoloji var para var bir sürü kopya çekeceği veya örnek alabileceği oyun var aç aç milyonlarca oyun sever var piyasaya çıkan oyunlara bakın AOC ve onun bir üst versiyonu war bumudur yani yıllarca beklenip onca para harcanan oyun.

wow ilk çıktığında 3 gün serverlar kapanırdı oturur başında beklerdik açılsın diye bir çekiciliği bir imajı vardı oyunun ben War VE AOCda bu havayı yakalayamadım .

ekmek
açıklamış işin özetini lvl 4 geldim daha hiçbir şey yok oyunda lol
Sosyal ağlarda paylaş

patlamadı :) benim oynadıgım oyun patlayamaz:p

lvl 40 charım var 2. yi de actım her ikisiylede oynuyorum zevkle:)

bu oyun bir cok sey veriyor almasını bilene:) sc ler evet benim içinde sıkıntı sevmiyorum ama insanlar tercih ediyor napalım. ancak bunun yanında yukarıda bahsedildigi gibi 40 vs 40 savaslarda mevcut bunuda sevmeyenleriniz var o zaman kurun 3-4 kişilik bi grup rvr zonelarda dolasın mutlaka ufak gruplara denk geliyorsunuz. gerilla taktigi uygulayın:)

benim için en güzel yanı bu oyunda bişiler yapabilmek için öyle asmış guildlere ihtiyacınız yok keep kusatmalarına ister solo, ister grupla, ister guild ile katılabilirsiniz. bunun için bir engel yok. oyunda pve cok ön planda olmadıgı için belki pve actionlarda grup bulmak zor genelde guild ile çözülüyor bu durum ancak pve de zorunlu degil.

sc ler su an en büyük sıkıntı bu herkesce kabul edilen bi durum ancak adamlar rvr yi canlandırmak için çalışıyorlar.

benim için son nokta bu oyun wow gibi iş haline gelmiyor şu an için. sonra nolur bilemem. yok sen benim iteme rolledin sunu roll attın gibi olaylar minimuma indirilmiş durumda.

buradan wow yanlısı arkadaslarada tesekkür ediyorum:) yıllar önce bıraktıgım bi oyunu burda bu kadar savunmaları (sadece burada degil her oyun cıktıgında aynı olayların yasanması) ve bunun dogrultusunda digerlerini aşağılamaları beni wow dan tiksindirmiş durumda. bu nedenle kafamda en ufak "acaba wow mu?" sorusuna bile yer kalmıyor benim için bu tercih problemini çözüyorlar:p
Sosyal ağlarda paylaş

2U2U said:
_hione_ said:
dün açılan 'oyunu bırakanlar' forumununda tamamını okudum bugünde burdakileri .................gelceğine inanıyorum, en azından inanmak istiyorum ...

ki sen bunları yazıyorsan başkaları neler der.En azından benim gördüklerimi görmüşsün oyunda bazıdeğerlere sahip çıkmışsın bana deseler tbc öncesi bir server açılacak o günün şartları ile oyun devam edecek gelirmisin hiç düşünmem orda oynarım.

....

inan bende şu an tbc öncesi olan bi server olsa hiç düşünmeden oynarım (tabiki o zmnki arkadaşlarım ve dostlarımda olucak yoksa katiyen çekilmez) , son lafıma gelicek olursak geleceğine inanıyorum en azından inanmak istiyorum dedim çünki benim için başka alternatif yok şu an o wowu çılgınlar gibi oynadığım gece yarılarına kadar progress yaptığım zmnlar boş bir insandım ve rahat rahat gecenin bi yarısına kadar takılabiliyordum ama şu an ne yazıkki iş güç derken sadece işten eve döndüğüm ve en fazla gecenin 12-1 'ne kadar ayakta kalabildiğim bi dönem yaşadığım için war benim için daha ideal bi oyun (dier wow vs war temalarına deyinmicem bile sayısız kere yazılmış ztn) o yüzdendir ki bişiler umut ediyorum oyundan elimden başka bişi gelmiyor, haa bu yazdıklarımdan sanki zorla oynuyormuş gibi bi anlam çıkarılmasın aksine dediğim gibi zevkle oynuyorum ,ve ayrıca insanların toranroc tan şikeyet etmelerine anlam veremiyorum, ben 32R'ım sadece T3'ün sadece başlarında bi kaç kez girdim oraya ondan sonra yüzüne dahi bakmadım join all diyip hmn ardından leave toranroc diyordum olup bitiyordu olay ve sürekli değişik mapleri oynuyorum tamam orası kadar basılı sıra gelmiordu haftaiçi ama yinede heryer bana göre ordan iyiydi (sürekli aynı map geyiğinden ziyade benim taktik anlayışıma uymuyor açıkcası orası ) ve o aradaki kalan zmnıda ch leri kasarak değerlendiriyordum ...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...