sesu Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 yok her ulkede 18 degil burada 16 mesela.
kermit Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 bizim burda imam nikahı varsa sorun yok
balon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 ya yasallık işin ayrı bir boyutu da , sizce nasıl olmalı yani .bence onu tartışalım. illa bir adamdan sayma durumu benimsenmeli mi yani her devletin yasalarına göre 18-16 diye ? bence bir sürü özgürlüğünü de ortadan kaldırmışsın olursun farkında olmadan , kurunun yanında yaşı yakarsın misali yani .
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 erken boşalırsan mahkemeyi yersin işte belki de kız bu yüzden şaka sanmıştır
nocom Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 şakaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :D
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 ahahha harbiden. kız şaka mı bu demiş ve mahkemeye vermiş olabilir sadafad
elesso Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 balon said: ya yasallık işin ayrı bir boyutu da , sizce nasıl olmalı yani .bence onu tartışalım. illa bir adamdan sayma durumu benimsenmeli mi yani her devletin yasalarına göre 18-16 diye ? bence bir sürü özgürlüğünü de ortadan kaldırmışsın olursun farkında olmadan , kurunun yanında yaşı yakarsın misali yani . daha fazla küçük kız elinde bebekle dolaşsın diyemi?
sesu Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 bir de aylar gectikce karni buyuyen genc agrilarindan sikayetci oluyor bu da enteresan..aylar boyunca regl olmamasi normal birseymis gibi
adamınbiri Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 sesu said: yok her ulkede 18 degil burada 16 mesela. kahrolsun ingiliz kapitelizmi!!!!!
balon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 elesso said: balon said: ya yasallık işin ayrı bir boyutu da , sizce nasıl olmalı yani .bence onu tartışalım. illa bir adamdan sayma durumu benimsenmeli mi yani her devletin yasalarına göre 18-16 diye ? bence bir sürü özgürlüğünü de ortadan kaldırmışsın olursun farkında olmadan , kurunun yanında yaşı yakarsın misali yani . daha fazla küçük kız elinde bebekle dolaşsın diyemi? niye ki sen kaç yaşında ergen oldun abi ?
Plabla Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 elesso said: balon said: ya yasallık işin ayrı bir boyutu da , sizce nasıl olmalı yani .bence onu tartışalım. illa bir adamdan sayma durumu benimsenmeli mi yani her devletin yasalarına göre 18-16 diye ? bence bir sürü özgürlüğünü de ortadan kaldırmışsın olursun farkında olmadan , kurunun yanında yaşı yakarsın misali yani . daha fazla küçük kız elinde bebekle dolaşsın diyemi? prezervatif niye icat edildi acaba?
adamınbiri Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 harbi niye icat edildi ben hiç kullanmadım
elesso Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 cinsel olgunluğa erişmekle kişisel olarak olgunluğa erişmek farklı şeyler. tabiki kiminde bu belki 15 tir kiminde 25 tir vs.. benim ergenliğe girdğim yaşla ne alaka anlıyamadım.
sesu Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 abi lutfen burada 5 ay regl olmayinca hamile oldugunu ve cinsel iliskiye girip girmedigini anlayamayan insanlardan bahsediyoruz ne prezervatifi :D
elesso Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 sesu said: abi lutfen burada 5 ay regl olmayinca hamile oldugunu ve cinsel iliskiye girip girmedigini anlayamayan insanlardan bahsediyoruz ne prezervatifi :D kız daha lise 1'de. ben lise 1 de yeni regl olmaya başlıyan bi insan tanıyorum şahsen. çokta bilgili olmayabilir o konuyla ilgili.
sesu Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 elesso said: sesu said: abi lutfen burada 5 ay regl olmayinca hamile oldugunu ve cinsel iliskiye girip girmedigini anlayamayan insanlardan bahsediyoruz ne prezervatifi :D kız daha lise 1'de. ben lise 1 de yeni regl olmaya başlıyan bi insan tanıyorum şahsen. çokta bilgili olmayabilir o konuyla ilgili. sonuc olarak yeni regl olmaya baslamis olsa bile baslamis ki hamile kalmis :) bilgili degil cahil zaten onu vurgulamaya calismistim ben
balon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 elesso said: cinsel olgunluğa erişmekle kişisel olarak olgunluğa erişmek farklı şeyler. tabiki kiminde bu belki 15 tir kiminde 25 tir vs.. benim ergenliğe girdğim yaşla ne alaka anlıyamadım. kişisel gelişim ergenlikle başlar .cinsel olarak ergen olmaya başladığın andan itibaren duyguların , haklarından söz edebiliriz . düşünmeye başlamak ,çocukluktan çıkmaktır bence .devletinin seni de kal'a almaya başlaması lazım yani bu noktadan sonra. örnek veriyorum , birini çok seviyorsun , paran var , kıza bakabilirsin ,kız da seni seviyor ,madem kişisel olgunluk göreceli bir kavram , 17 yaşındaki bir insanın evliliği yapamayacağını nerden bilebilirsin ? gibi.
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 ilkel insan bile cinsel iliskiyi biliyor. sacmalamayin ya. iliskiye girdik mi bilmiyorum diye bir sey yok.
kermit Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 15 16 yaşından sonra bi erkek beyniyle düşünmez o duruma gelince herşeyi unutabilir prezervatifi bile
Drall Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 iki tarafında istemesi yada istememesi bişey değiştirmiyo diye biliyorum. özellikle lise son çocuk 18+ ise -18le birlikte olması direk yasal suç demi? evet suçmuş 3üncü sayfada konuşulmuş ayrıca cahillik +1
elesso Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 balon said: elesso said: cinsel olgunluğa erişmekle kişisel olarak olgunluğa erişmek farklı şeyler. tabiki kiminde bu belki 15 tir kiminde 25 tir vs.. benim ergenliğe girdğim yaşla ne alaka anlıyamadım. kişisel gelişim ergenlikle başlar .cinsel olarak ergen olmaya başladığın andan itibaren duyguların , haklarından söz edebiliriz . düşünmeye başlamak ,çocukluktan çıkmaktır bence .devletinin seni de kal'a almaya başlaması lazım yani bu noktadan sonra. örnek veriyorum , birini çok seviyorsun , paran var , kıza bakabilirsin ,kız da seni seviyor ,madem kişisel olgunluk göreceli bir kavram , 17 yaşındaki bir insanın evliliği yapamayacağını nerden bilebilirsin ? gibi. hayır işte , bence ergenliğin bittiği noktada bahsedebiliriz dediklerinden. insanın en dallama en mal en karmaşık hisler içinde olduğu vs.. dönemdir ergenlik. tahmini olarak ergenlğini bitiş yaşıda 18 dolaylarıdır.
balon Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 ama o noktada bile insanlara deli muamelesi yapar gibi siz reşit değilsiniz ulen deyip adamdan saymamamak şahsen pek içime sinmiyor .
Öne çıkan mesajlar