Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Arkadaşımla şakalaşırken hamile kaldım."

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya yasallık işin ayrı bir boyutu da ,
sizce nasıl olmalı yani .bence onu tartışalım.
illa bir adamdan sayma durumu benimsenmeli mi yani her devletin yasalarına göre 18-16 diye ?
bence bir sürü özgürlüğünü de ortadan kaldırmışsın olursun farkında olmadan , kurunun yanında yaşı yakarsın misali yani .
Mesaj tarihi:
balon said:
illa bir adamdan sayma durumu benimsenmeli mi yani her devletin yasalarına göre 18-16 diye ?
bence bir sürü özgürlüğünü de ortadan kaldırmışsın olursun farkında olmadan , kurunun yanında yaşı yakarsın misali yani .

daha fazla küçük kız elinde bebekle dolaşsın diyemi?
Mesaj tarihi:
elesso said:
balon said:

niye ki sen kaç yaşında ergen oldun abi ?
Mesaj tarihi:
elesso said:
balon said:

prezervatif niye icat edildi acaba?
Mesaj tarihi:
cinsel olgunluğa erişmekle kişisel olarak olgunluğa erişmek farklı şeyler. tabiki kiminde bu belki 15 tir kiminde 25 tir vs..

benim ergenliğe girdğim yaşla ne alaka anlıyamadım.
Mesaj tarihi:
abi lutfen burada 5 ay regl olmayinca hamile oldugunu ve cinsel iliskiye girip girmedigini anlayamayan insanlardan bahsediyoruz ne prezervatifi :D
Mesaj tarihi:
sesu said:
abi lutfen burada 5 ay regl olmayinca hamile oldugunu ve cinsel iliskiye girip girmedigini anlayamayan insanlardan bahsediyoruz ne prezervatifi :D

kız daha lise 1'de. ben lise 1 de yeni regl olmaya başlıyan bi insan tanıyorum şahsen. çokta bilgili olmayabilir o konuyla ilgili.
Mesaj tarihi:
elesso said:
sesu said:

kız daha lise 1'de. ben lise 1 de yeni regl olmaya başlıyan bi insan tanıyorum şahsen. çokta bilgili olmayabilir o konuyla ilgili.

sonuc olarak yeni regl olmaya baslamis olsa bile baslamis ki hamile kalmis :) bilgili degil cahil zaten onu vurgulamaya calismistim ben
Mesaj tarihi:
elesso said:
cinsel olgunluğa erişmekle kişisel olarak olgunluğa erişmek farklı şeyler. tabiki kiminde bu belki 15 tir kiminde 25 tir vs..

kişisel gelişim ergenlikle başlar .cinsel olarak ergen olmaya başladığın andan itibaren duyguların , haklarından söz edebiliriz .

düşünmeye başlamak ,çocukluktan çıkmaktır bence .devletinin seni de kal'a almaya başlaması lazım yani bu noktadan sonra.

örnek veriyorum , birini çok seviyorsun , paran var , kıza bakabilirsin ,kız da seni seviyor ,madem kişisel olgunluk göreceli bir kavram , 17 yaşındaki bir insanın evliliği yapamayacağını nerden bilebilirsin ?

gibi.
Mesaj tarihi:
iki tarafında istemesi yada istememesi bişey değiştirmiyo diye biliyorum. özellikle lise son çocuk 18+ ise -18le birlikte olması direk yasal suç demi?

evet suçmuş 3üncü sayfada konuşulmuş

ayrıca cahillik +1
Mesaj tarihi:
balon said:
elesso said:

kişisel gelişim ergenlikle başlar .cinsel olarak ergen olmaya başladığın andan itibaren duyguların , haklarından söz edebiliriz .

düşünmeye başlamak ,çocukluktan çıkmaktır bence .devletinin seni de kal'a almaya başlaması lazım yani bu noktadan sonra.

örnek veriyorum , birini çok seviyorsun , paran var , kıza bakabilirsin ,kız da seni seviyor ,madem kişisel olgunluk göreceli bir kavram , 17 yaşındaki bir insanın evliliği yapamayacağını nerden bilebilirsin ?

gibi.

hayır işte , bence ergenliğin bittiği noktada bahsedebiliriz dediklerinden. insanın en dallama en mal en karmaşık hisler içinde olduğu vs.. dönemdir ergenlik. tahmini olarak ergenlğini bitiş yaşıda 18 dolaylarıdır.
  • Yeni Oluştur...