Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fransızca Dizi/Filmler

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Fransızcamı geliştirmeyi planlıyorum önümüzdeki günlerde; dolayısıyla böyle bir şey de yapayım diyorum.

İstediğim şey şudur:

- Dili ağırlıklı olarak/tamamen Fransızca olan filmler istiyorum. Hatta başarılı Fransız dizileri varsa bildiğiniz (ki hiç sanmıyorum) onları da söyleyebilirsiniz, güzel olur.

- Bu Fransız filmlerinin "Avrupa sinemasının kallavi çeşit xyz akımı" gibi bir şey olmasını istemiyorum. Daha çok Luc Besson, Jean Reno filmleri ayarında bir şey olabilir mesela; yani sanatsal bir filmden ziyade kalburüstü/iyi seviyede olan kafamı mahvetmeyecek filmler arıyorum.

Ayrıca teşekkür ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

le grand bleu diye bi film indirdiydim yanlışlıkla film indirme konusunda nuub olduğum zamanlarda (adsl yeni geldiydi daha bilmiyodum hiçbişey). altyazısını da bulamadım. oyüzden izleyemedim hiç. hala dvdde durur. onu indirip izleyip yorum yapabilirmisin güzel mi diye :D
Sosyal ağlarda paylaş

jean luc godard'ın bütün filmografisi. ama kafanı mahvetmeme garantisi yok tabi =)

onun dışında eric rohmer ve truffaut filmlerini deneyebilirsin, bunlar da diyalog ağırlıklıdır hatta, güzeldir. jean pierre jeunet zaten herkes tavsiye etmiş. bi de jean pierre melville vardır, inanılmaz güzellikte mafya filmleri mevcuttur, özellikle alain delon'un oynadıkları.
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
Jeux D'enfants candır

Aman şu filme sakın bulaşma, 2 embesilin hayat hikayesi şeklinde devam ediyor film sadece :D

Hani konusu ayrı bi dert, sonu apayrı bi rezalet.

Ha, parça parça izlendiğinde güzel parçaları falan var içinde ama film olarak geneline bakıldığında kaç hemen :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...