Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hız sınırı değişti

^^ShadowSong^^

Öne çıkan mesajlar

sana şöyle söyleyeyim, suzuki'nin 600lük motorları bile 2. viteste 120 yapıyor. giden gitsin yani sol şerit var nasıl olsa, kendi tercihidir. ben çok iyi sayılmayan arabamla 150 ile sabit gidiyorsam altımda bmw olduğunda daha hızlı gitmek isterim çünkü 120 ile otobanda giderken uyuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Giden gitsin de, 160-170'le otobanda sapıtıp da kaza yapan adamın sadece kendi başını yemesi düşük bir ihtimal, anca yol boş olacak veya çok şanslı olunacak. Hadi o şans tuttu diyelim, başkasına vurmadı, o arabanın içindekilerin hayatta kalması daha da düşük bir ihtimal.

Tamam Türkiye'de herkes 'graL şöför' (senin için demiyorum bunu) ama bunun anlık kontrol kaybetmesi var, bozuk yolu var, mekanik arızası var.. Yenisi 148.5 oluyor işte, 145 diyelim garanti olsun. Az gelmiyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

evet orası öyle gerçi, trafik kültürü hala yerleşmemiş büyük şehirlerde bile. ama en azından hız sınırlarını aracın yaşına bağlı yapsalar, insanlar yeni araç almaya teşvik edilmiş olunur, hem çevre kirliliği azalır hem de güvenlik artırılır.
Sosyal ağlarda paylaş

hız sınırı psikolojik olarak o hıza çıkmayı yöneltiyor milleti

paralı yollar genelde hıza müsait
diğer yollar arabanın yol tutuşuna, gaza gelmemeye, tecrübeye bakar

ama cezalar açısından, yol koşullarının değişmesine rağmen değiştirilmemiş trafik levhalarına pusu atan polislere karşı işe yarar
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarıyla avrupa ve amerikada otoyollarda ız sınırı yok. 8 er şeritli otoyollar zaten herkesin güven içinde süraate yol alması için yapıldığından, ne kadar basarsa bassın, kaza yapmasın dikkatli olsun yeter diolar. türkiyede neden otoyola 120 km (artık 135) sınır var anlayamıorum. ayrıca bırak otoyolu, ufacık bi düzlük gördümü neredeyse arasokakta bile 100 basıyo millet, otoyola hız sınırı koymuşsun neye yarar..
Sosyal ağlarda paylaş

ABD otoyollarında gelen izlenimlere göre insanlar aynı hızda gidiyormuş yalnız, bizdeki gibi abuk subuk makasçılar yok. Hız sınırı olmamasının güzelliği güven içerisinde gidebilmekte olur ancak. Bu ülkede ben inanmıyorum böyle birşey olabileceğini. Deli gibi yağmurda abuk subuk hareketleri ile insanların hayatını riske atabilecek kadar düşüncesiz, hırslı sürücüler var bu ülkede.

Sürücüler adam gibi kullanmayı öğrenmeden hız limitini arttırmak da bence çok gereksiz olmuş. Önce adama 170 ile sağ şeritten en sola oradan tekrar en sağa sonra en sola gitmemeyi öğretmek gerekiyor bence.

Yazın bu kadar deli değildi insanlar, çıldırmaya başladılar şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim bir tek almanya'da hız sınırı yok. authobahnland
doğru mu biliyorum diye süper kısa araştırma yaptım. wiki'de yazdığına göre almanya'da otobanların %57'sinde yokmuş hız limiti.kaliforniya'da sürüş güvenliğini tehlikeye düşürecek kadar hız yapamazmışsnız vs

wiki'de yazıtyor bişiler bakınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...