Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vay Başıma Gelenler

huun

Öne çıkan mesajlar

Antalya'da arasında 350 mt kadar olan 2 otelin ait olduğu grup; telefon, santral vs altyapısını yenilemeye karar vermiş, otel çalışanları kafalarına göre bir projeler hazırlayıp yönetime sunmuş. Buraya kadar herşey gayet olağan.

Daha sonra bu işte bir terslikler olduğunu sezen yönetim çeşitli firmalardan görüş almaya karar veriyor, ilk görüşmeye gidecek olan firma biziz.

Gittim otellerden birisine, yanıma teknik müdürü verdiler geziyoruz. Bir öneri de bulundum:

" oteller arasına bir optik kablo atabiliriz, santrali otellerden birisine koyarız, 2 oteldeki tüm aboneler dahilide gibi görüşebilirler."

Teknik müdür: "evet olabilir. zaten fazla masraflı olmaz bu iş. telekom2un kampanyası var"

Telekom bazı bazı biryerlere kablo atarken 2 ya da 5 sene kullanım garantisi verildiği zaman yapıyor böyle kampanyalar ama böyle ufak bir mesafede noktadan noktaya bağlantıda ilk kez duydum.

dedim; "ne kampanyası o?"

"geçen duydum, modemi bedava veriyormuş telekom internet abonesi olunca. dedi

Evet, dedim içimden. koskoca otelin teknik müdürü dediğin böyle olur zaten.

Neyse sonra yanımıza bir eleman daha takıldı.

"Biz altyapıyı tamamen sayısal yapmak istiyoruz" dedi.

"Bence de iyi fikir dedim, günün teknik imkanlarından faydalanmak lazım."

" Biz gerekli görüşmeleri yaptık, numune ürünler bile edindik xxx markasının ürünlerini kullanacağız" dedi.

Bahsettiği marka tüm dünyanın en dandik telefonlarını üreten, graham bell'den kalma teknolojiye sahip bir firma.

"aa dedim o firma dijital telefon da mı üretmeye başlamış?"

"otele girince göstereyim size de" dedi.

"iyi olur görmek isterim." dedim, çok az kıllanmaya başladım.

"kablolama için bir proje çıkardınız mı?" diye sordum.

sonradan yanımıza gelen eleman "takribi 5000 mt data kablosu ihtiyacımız olacak" dedi.

otele baktım, adama baktım. bir daha adama baktım, gene otele baktım. otel hayvan gibi, adam biraz aval.

"beyfendi, ben bu işin uzmanı değilim ama 30.000 metreden aşağıya gitmez" dedim.

"yok,biz ince hesaplamaları da yaptık, 5000 mt" dedi.

ben artık dayanamadım, "arkadaşım dedim benim götü boklu ofisimde bile 200 metreden fazla kablo var. sen bu işi 5000 mt ile hallet, gel bi de beni hallet"

baktı bu otele doğru, suratı dondu önce bir, sonra böbreğine bıçak yemiş gibi acı dolu bir ifade ile kafasını iki elinin arasına aldı. "hassiktir dedi, ben o metrajı merkeze geçtim bile" dedi. "olur dedim boşver. geçelim içeri bahsettiğiniz cihazları da bir görmek istiyorum"

girdik otele, önüme dijital olduğunu iddia ettiği telefonu koydu. aldım telefonu, evirdim çevirdim, bir adama baktım, bir telefona baktım.

"arkadaşım dedim, üzerinde lcd ekran olan her telefon dijital telefon değildir"

gene iddia etti, "dijital ya işte" dedi.

başka birşey demedim.

ilginç di mi? adam milyon dolarlar harcamış otel yapmış, sonra içine böyle adamlar koymuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Memleketimden insan manzaraları.

Bizde herkes herhangibi anda herhangi bir şeyin uzmanı olabilir.
İşini sana öğretebilir, hatta sonrasında senin işten anlamadığınada kanaat getirebilir.

Çalışırken şirketteki hukuk servisine gelip benle konuşurken habire "Hayır, şöylede oluyormuş,şöyle başka kanun varmış, orda şöyle şöyle olabiliyormuş", "kayınçomun yiğeninin arkadaşının kaynına benzer durumda şöyle olmuş ama" diye iddia eden çokça insan görmüşlüğüm vardır. Hangi kanun, kaçıncı maddesi, kim söyledi hiçbiri belli değil ama mübarek hepsi avukat.

Sanada kolay gelsin valla.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
"ne kampanyası o?"

"geçen duydum, modemi bedava veriyormuş telekom internet abonesi olunca. dedi

huun said:
"otele baktım, adama baktım. bir daha adama baktım, gene otele baktım. otel hayvan gibi, adam biraz aval.

ben artık dayanamadım, "arkadaşım dedim benim götü boklu ofisimde bile 200 metreden fazla kablo var. sen bu işi 5000 mt ile hallet, gel bi de beni hallet"

ROHAHAHAHA :)

bu arada hangi oteller allaşkına bi sölesene :) ya da en azınsan antalyanın neresinde hangi mevkiinde :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:
bu arada hangi oteller allaşkına bi sölesene

sülemem. içindeki iki tırışka adam için koca firmanın adını çıkarmaya gerek yok, hem ayrıca belli olmaz bize ekmek çıkacakken bişi olur denk gelir okur birisi falan. ekmeğimizden olmayalım :D
Sosyal ağlarda paylaş

abi o kadar çok böle insan var ki.adam kuruyo mesela anlamıyo işten,anladığını düşündüğü adamları getirio başa aslında o adamlar ondan da beter anlamıyo :d ya çok ii araştırcaksın bu işleri,profesyonel bi ekiple çalışcaksın yada bulamıyosan o ekibi,parasını vermek istemiyosan o kadar,bu koyduğun adamları sık sık takip edip en azından o kablo örneği gibi mantıksız şeyleri çözceksin ne bilim ...
Sosyal ağlarda paylaş

Koy illegal parayı al teşvik i kur oteli. Hal böyle olunca bu ve bunun daha vahimleri yaşanıyor otellerde. Otel yapmaktan kolay ne var şu ülkede.Monopoly gibi ülke

350metre arayla otel mi olur? Antalya Alanya cenaze otellerle dolu. Nasıl iğrenç bir görüntü. Yatak kapasitemiz Avrupa nın yatak kapasitesine eşitlenecek bu gidişle.
Sosyal ağlarda paylaş

50 milyon ytl lik insaat projesi

hersey guzel gidiyor hafriyat baslar , sonraki gun isciler calismayi birakir, proje durmustur

neden kene :)

arazide kene var diye isciler bir hafta calismaz :) once ilaclanir baktiki yarari olmuyor, soyle 20-25 tane tavuk salinir kene falan kalmaz proje tekrar baslar :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...