Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

G.Kurmay biliyormuydu yoksa!!???

massosoit

Öne çıkan mesajlar

hayda yine başa döndünüz
taraf zaten 25 km yi kendi haberinde yazıyor

http://www.taraf.com.tr/haber/19121.htm
http://www.taraf.com.tr/haber/19223.htm

okumadan geçcekseniz, bu kadar terorist hareketliliği tespit edilmişken, saldırı ihtimali raporları ortada duruyorken, hala bunun adı nasıl baskın oluyor, nasıl gerekenler yapılmıyorun cevapları aranıyor

said:
CANLI YAYIN BAŞLIYOR • Saat 09.35.35’de başlayan (insansız uçağın çektiği görüntülerde kullanılan GPS saati Greenwich’e göre ayarlandığı için saat Türkiye yaz saatinden üç saat geride) görüntülerde koordinatlarından Aktütün’e yakın olduğu anlaşılan bir tepenin üstünde görünen PKK’lı grup, güneyden gelecek bir çevirme ihtimaline karşı bölgeyi mayınlıyor, mevzi hazırlıyor, havan topu konuşlandırmaya çalışıyor. Burası Aktütün’e 25 km mesafede.

http://www.taraf.com.tr/fotoraflar/1yeni3.jpg

bayraktepe, aktütünü koruyan karakol
Sosyal ağlarda paylaş

sınıra 25km ötedeki 10 adamın bilmemne yapması herşey olabilir.
seferberlik ilan etmenin anlamı olduğunu düşünmüyorum.

güneyden çevirme ne hem peşmerge ne zaman müdahele etmiş?

piyade tipi havan topları 25 km gitmiyorlar. wikipedia dan bulabildiğim max 3.9km

ama şöle bişi buldum

http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_EFSS

o da roket yardımıyla 13km gidiyo. gerçi ne askerim ne de silah uzmanı, hatalı da olabilirim yani de 25km menzilli silahları olduklarını cidden sanmıyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

Taraf gazetesine sansür başlığında yazdığım yazıyı alakalı olduğu için aynen kopyalıyorum:

forgiver said:

taraf said:
"canli yayin başliyor • saat 09.35.35’de başlayan (insansız uçağın çektiği görüntülerde kullanılan gps saati greenwich’e göre ayarlandığı için saat türkiye yaz saatinden üç saat geride) görüntülerde koordinatlarından aktütün’e yakın olduğu anlaşılan bir tepenin üstünde görünen pkk’lı grup, güneyden gelecek bir çevirme ihtimaline karşı bölgeyi mayınlıyor, mevzi hazırlıyor, havan topu konuşlandırmaya çalışıyor. burası aktütün’e 25 km mesafede.

Google'a havan topu yazarak elde edebilecekleri bilgileri nedense eklememişler.

3 çeşit havan topu var: 60,81 ve 120 mm namlu çapına sahip.

60'lık olanı birkaç yüz,
81'lik 5-6km,
120'lik ise 12km menzile sahip. Tabii bunlar maksimum menzil, en ideal koşullarda en deneyimli ve eğitimli asker tarafından ateşlendiğini varsayıyoruz(Yani bazı keskin nişancı tüfeklerinin 2.5km menzili var ama sıkıysa vur bakalım :)).

Bu arada, 120'lik havanın ancak jiple çekildiğini düşünecek olursak, saldırıda kullanılan havanın 81'lik olduğunu düşünebiliriz.

Yani kimse 20-25 km öteye havan topu yerleştirmez, o mesafede mevzilenmez. Havan topu gayet ilkel bir silahtır. Basitçe bir borunun ucundaki bir çividen ibarettir, siz bu boruyu açısı değiştirilebilir bir ayağa bağlarsınız, olur size havan topu. Mermiyi havana üstten koyarsınız, çiviye çarpınca ateşlenir
(Yani havan topu güdümlü füze değildir ki 20 km gidebilsin).

PKK'nın elinde 20-25 kilometre öteye ateş edebilecek hiçbir silah yok.

Yani bu bölgeye mevzilenmeleri durumunda nereye saldıracaklarını kestirmek mümkün değil. Arazinin dağlık olduğunu düşünecek olursak o konumdan Aktütün'ü görmeleri bile pek mümkün değil.

Bu habercilikse...

edit: Bir şeyi söylemeyi unutmuşum, bu bölge Kuzey Irak sınırı içerisinde, yani güneyden yapılacak saldırı sadece Irak tarafından gelebilir, benim bildiğim kadarıyla Türkiye'nin Irak'ta askerleri bulunmadığına göre oraya(Kuzey Irak'a) güneyden gelecek saldırıları durdurmak için mevzilendiklerini söylemek pek doğru olmaz sanırım.

Hakiki edit:

İnternetteki araştırmacı gazeteciliğim sonucunda bulduğum fotoları da paylaşayım:

60'lık havan topu:

81'lik:

120'lik:
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
25 kmden saldırıldı yazıyor di mi

Bari altı çizili, boldu kısımları okusaydın.

Aynen alıntılıyorum:

"Yani bu bölgeye mevzilenmeleri durumunda nereye saldıracaklarını kestirmek mümkün değil. Arazinin dağlık olduğunu düşünecek olursak o konumdan Aktütün'ü görmeleri bile pek mümkün değil."

"Bir şeyi söylemeyi unutmuşum, bu bölge Kuzey Irak sınırı içerisinde, yani güneyden yapılacak saldırı sadece Irak tarafından gelebilir, benim bildiğim kadarıyla Türkiye'nin Irak'ta askerleri bulunmadığına göre oraya(Kuzey Irak'a) güneyden gelecek saldırıları durdurmak için mevzilendiklerini söylemek pek doğru olmaz sanırım. "
Sosyal ağlarda paylaş

Taraf said:
taraf
"canli yayin başliyor • saat 09.35.35’de başlayan (insansız uçağın çektiği görüntülerde kullanılan gps saati greenwich’e göre ayarlandığı için saat türkiye yaz saatinden üç saat geride) görüntülerde koordinatlarından aktütün’e yakın olduğu anlaşılan bir tepenin üstünde görünen pkk’lı grup, güneyden gelecek bir çevirme ihtimaline karşı bölgeyi mayınlıyor, mevzi hazırlıyor, havan topu konuşlandırmaya çalışıyor. burası aktütün’e 25 km mesafede.

Bu yazıyı yukarıdan alıntıladım, şimdi Tarafın iddiasını bir inceleyelim.

İşaretli kısım Aktütün, kırmızı alanda bir yerde PKK'lılar konuşlanmış, asker arkadan dolaşarak onların önlerini kesmek isteyecek. Buraya kadar herşey normal.

Adamların iddiası ise şu: Asker güneyden dolaşabilirmiş dolayısıyla PKK'lılar o bölgeye havan topları yerleştiriyorlarmış.

Haritada güney aşağısıdır. Yani adamlar ciddi ciddi askerin mavi yollar yerine Kuzey Irak'a operasyon düzenleyerek beyaz yolları, yolu uzatmak pahasına tercih edeceklerini iddia ediyorlar. Uyanık PKK'lılar da bu yüzden oraya mevzileniyorlamış, TSK duruma uyanıp hemen Aktütün'e destek göndermeliymiş.

Gerçekten çok mantıklı bir düşünce...

edit: Oh be sonunda resmi koyabildim, tıklayın üstüne.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki o zaman habere ayrıntıyla gireceğiz. Burada Taraf temsilcisi olmasa da fahri avukatlarından herhangi biri cevap verebilirse sevineceğim. Burda yazdıklarımda bugün Genel Kurmaydan gelen hiçbir bilgiyi de katmıyorum. Sadece haberi okuyan biri olarak değerlendiriyorum. Bu arada internet sitesinde bilmenizden korkuyorlar şeklinde başlıklar atan Taraf'a ne oldu da bunlar yalan diye bir açıklama gelemedi? Yayın yasağı olursa olsun bunlar yalan ama gerçeklerini açıklayamıyoruz demekten mi korktu gerçeklerin peşindeki gözüpek gazete? (UAV = IHA)

TARAF said:
CANLI YAYIN BAŞLIYOR • Saat 09.35.35’de başlayan (insansız uçağın çektiği görüntülerde kullanılan GPS saati Greenwich’e göre ayarlandığı için saat Türkiye yaz saatinden üç saat geride) görüntülerde koordinatlarından Aktütün’e yakın olduğu anlaşılan bir tepenin üstünde görünen PKK’lı grup, güneyden gelecek bir çevirme ihtimaline karşı bölgeyi mayınlıyor, mevzi hazırlıyor, havan topu konuşlandırmaya çalışıyor. Burası Aktütün’e 25 km mesafede.

Öncelikli olarak Taraf'ın UAV'daki saatin neye dayanarak Greenwich'e göre ayarlandığını iddia ettiğini bilmiyorum. Ingiliz malı falan da olmayan bu UAV'lara ayar yapmak mesele değilken neden özellikle ingiltere saatiyle kayıt yapılmış o bir soru işareti bende öncelikle.

İkinci noktamız Aktütün'e yakın(!) grubun ki bu yakınlık daha sonra 25km olarak kesinleştiriliyor. Bu 25km mesafedeki grubun üzerine bir pergelin iğnesini koyun ve 25km yarıçapındaki bir dairede kaç tane karakol , birlik var bir hesaplayın bakalım karşınıza neler çıkacak orada. Bu 25km mesafedeki grubu unutmayın döneceğiz onlara tekrar.

Taraf said:
Saat 13:59:02 (<<. (GPS: 10:59:02) Kuzey 37 15.33, Doğu 44 21.40 noktasından güneydeki tepelere mevzilenmiş PKK’lı gruba ilk görüntüden yaklaşık üç buçuk saat sonra ateş açılıyor. (Fotoğrafta parlayan yer) Ama Genelkurmay koordinatları belli olan bölgeye karada konuşlandırılmış silahlarla saldırmayı tercih ediyor. İstihbarat görüntülerine rağmen Genelkurmay, Hava Kuvvetleri’ni kullanmıyor.

Bu grubun Aktütünle bir ilişkisi olup olmadığını da belirtmiyor yukarıdaki paragraf.Anlıyoruz ki görüntülenen grup Aktütün'e 25km mesafede olan grup ama bu arada aynı anda Aktütün'e saldırılıyor mu bilmiyoruz. Zira saldırı nereye gelecek bilmemiz de teorik olarak mümkün değil tahminler yapabiliriz bu görüntüyü gören bir askeri lidersek. Ama fotoğraftaki patlamadan anlaşıldığı kadarıyla oraya bir bomba düşüyor. Şimdi bu bombanın büyük ihtimalle topçu(Obüs) ateşinden geldiğini düşünmemle beraber bir UAV kamerasında alınan görüntüden bir gazeteci olarak nasıl oluyor da uçaktan atılan bombayla topçu mermisini ayırt edebiliyorsunuz ? Ötesinde uçaktan atılan bir bombaysa şayet bombayı atan f16yı bizzat kamerada görmeyi mi bekliyorsunuz ? F16'nın uçtuğu irtifa ile UAV'ın uçtuğu irtifa bir mi ? Ayrıca Genel Kurmay Hava Kuvvetlerini kullanmadı diyor da acaba güneydoğudaki tüm operasyonlar Genel Kurmaydan mı kordine ediliyor bunu da sormak lazım. Hadi bunu da geçtim burda daha kilit bir nokta var. Devam ediyorum

Taraf said:
Görüntüler uzun süre 5-C olarak adlandırılan bir bölgeden PKK’lı grupları çekmeyi sürdürürken, saat (Maxi: Buraya dikkat>>>>>)13:57:26’da kamera (GPS 10.57.26) 6-C olarak adlandırılan yeni koordinattan görüntü vermeye başlıyor. 6-C olarak adlandırılan yer ise Aktütün Köyü. Uzmanlar Aktütün koordinatının belli bir adla aracın hafızasına önceden kaydedilmiş olmasının ve Aktütün üzerinde İHA uçurulmasının, bu bölgede bir faaliyet beklendiğinin başka ve önemli bir delili olduğunu söylüyor.

Evet işte burda Taraf afedersiniz ama ağır sıçıyor. 13:59:02 da 25km ötedeki saldırıya uğrayan Teröristleri kaydeden UAV nasıl oluyorsa zamanı geriye alarak 13:57:26'da Aktütün'ü çekmeye başlıyor. Diyelim ki haberin etkinliğini arttırmak için olay sıralamasını değiştirdiler. 13:57:26'da Aktütün'ü görüntüleyen UAV'ın 13:59:02de 25km ötedeki hedefin üzerine gelebilmesi için direk uçuşla saatte 1000km hızla irtifasından dolayı yarı yarıya az yol gidiyor ve havada dönüyor diyorsak da 500km/s ile uçması gerekir diyelim ki bu da elimizdeki Heron UAV'ının hızının ~2.5 katı Amerikalıların kullandığı Predator -B model UAV'ın da hızından ~80 km daha hızlı demek oluyor. Yani sonuç olarak bu insansız hava aracının arka arkaya bu görüntüleri almasının mümkünatı yok.

Sonra ertesi gün Genel Kurmay Başkanının sert usluplu konuşmasının ardından. Taraf sorular sormaya başlıyor. Tabi bu sorular ellerinde gerçeklerinin olup olmadığını bilmediğimiz çarpıtılmış bilgilerden temellendirilmiş sorular oldukları için cevap vermek manasız olsa da orda da Taraf biraz daha renklendiriyor önceki haberindeki bilgiyi.

Bu ilk bahsettiğimiz hatta sürekli bahsettiğimiz Aktütün'e 25km mesafedeki grup vardı ya UAV'lar tarafından tespit edilen bakın ne oldu onlara şimdi :

Taraf said:
Saldırı günü İHA erkenden Aktütün’e 10 km. uzaklıktaki PKK’lıların hazırlık görüntülerini iletti.

Bir dakika .. 10 Km'mi ?? Ne oldu onlar 25km mesafedeydi ne oldu o 15km ye ? Bunlar hani bir yere saldırmak değil de pusu kurmak ve pozisyonlarını korumak için mayın döşüyorlardı, mayınları döşeyip dağlık arazide 25km mesafeyi yürüyerek kaç saatte aldılar da Aktütün'e saldırdılar ?

Taraf said:
Raporda Aktütün Sınır Birliği’ne indirilen Jandarma Özel Harekat Bölüğü’nün Bayraktepe’ye ulaşma saati olarak 19.58 veriliyor. PKK saldırılarının kesilme saati ise rapora göre 20.19. Yani destek bölüğü ancak olayın sonuna 21 dakika kala olay yerine gelebilmiş.

Şimdi bu tabi yarı dolu bardak hikayesi biraz da. Nerden baktığınıza bağlı. Acaba Özel Harekatlar bölgeye ulaştıktan 19 dakika sonra olay sona mı erdi , yoksa Özel Harekat bölgeye ulaşmasını takiben mi çatışma sona erdi. Ben Özel Harekatın bölgeye ulaşmasından 20 dakika sonra çatışmanın kesilmesini pek şansa bağlamıyorum açıkçası ama bu yoruma açık tabi ki.

Taraf said:
Bayraktepe İleri Üs Bölgesi’nin asker tarafından tekrar kontrol altına alınma saati 21.55.

Bir mücadeleyle kontrol altına alınıyor Bayraktepe ama nasıl oluyorsa çatışmalar 1.5 saat önce kesilmişse de bir şeyler olmuş orada. Çatışmalar kesildikten sonra 150 metre mesafeyi de Özel Harekat ve diğer birliklerin 1.5 saatte alması tabi yine ilginç geldi bana...

Tabi bütün bunların üzerine bugün Genel Kurmay'dan gelen açıklamayı okuyunca taşlar yerine oturuyor bu Taraf denen gazetenin nasıl kasıtlıca olayları çarpıttığını, yalan yanlış haberler yaparak Türk insanının ordusuna güvenini zedelemek için elinden geleni yaptığını bir kez daha görmüş oluyoruz.

Gönül isterdi ki bunları taraf'ın internet sitesinde yazabilelim ama gelin görün ki yorum sayfaları bir bakım altındadır ki gidiyor. Ne diyeyim devam edin ya ..
Sosyal ağlarda paylaş

ve 2 dk googledan bakarak yaptığınız istihbarat analizini
genelkurmay son 15 gündür yapamayıp kendisini ne hallere soktu
yazık walla

bir de tarihlere göz atsanız o yorumları yaparken
elinizde izleme olanağı var, görüntüde önemli bişeyler yakalanmış
sonraki adım neydi ya unuttum

hem bu olaydan neden bu kadar rahatsızlık duyuluyor anlamıyorum
daha öncede aynısı yazdım daha kısaca tekrarlıyım

bu görüntüler sızmasaydı herşey 6ay önce dağlıca baskınında olduğu gibi kalacaktı, hiç kimse sorumlu tutulmayacaktı, geri yine örtbas edilmeyeceğinin garantisi yok

bunu sızdıranların ordudan ihracı, super lan sana içten zarar veren bir adamı kurumdan ihraç etme olanağın var

bu bilgiyi kasıtılı veya özürlü olarak değerlendiremeyenlerin görevlerinin değiştirilmesi, varsa istihbarat konusunda gerçekten uzman kişilerin göreve getirirelerek, yapılan takiplerin bir işe yaramasını sağlamak

TSK YIPRATILIYOR
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten Tarafın "O elini indir" haberini yaptığı basın toplantısında bu konu hakkında detaylı bir inceleme yapıldığını ve bu incelemenin bitmesini beklediklerini ve bu incelemenin sonucunun pek tabi halkla paylaşılacağını söylemiş adamlar.

İyi niyet midir bu başlıklar , İtiraf edin demiştik , Bilmenizden korkuyorlar vs vs gidiyor böyle. Hangi pozisyona sokuyorsun sen Genel Kurmay'ı ?

Ordudan haber sızdıranların ordudan ihracına yardımcı olmuşmuş.. Kalçamı ye sen benim. Burda 1 saat uğraşıp savunduğunuz gazetenin yaptığı haberdeki tutarsızlıkları ve hatta yalanları ortaya koyuyoruz çıkıp yüzsüzce söylediklerinize bakın. Ar damarı lütfen artık..
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
hem bu olaydan neden bu kadar rahatsızlık duyuluyor anlamıyorum
daha öncede aynısı yazdım daha kısaca tekrarlıyım

resimler soru sormayı sorgulamayı hatta hesap sormayı gerektirebilir ama "tezkere geçsin diye öldürdüler erleri" suçlamasına yetmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

televizyon kannaları tarafa, taraf televizyon kanallarına cevap verip duruyor. Ben de en az iki kanalda (atv ve sanırım star) tarafa "yama haberci" diye bütün bu bulguları vs eleştiren haberler izledim. Türk medyasından birşeyler izlemenin okumanın pek manası kalmadı ama madem bişeyler yazmışlar buraya koyalım da insanlar okusun

http://www.taraf.com.tr/haber/19421.htm
Sosyal ağlarda paylaş

taraf said:
Genelkurmay Taraf’ta 14 ekimde yayımlanan ‘bombalanan Aktütün’ fotoğraflarını yok saydı, peşine takılan medya “Aktütün değil Kandil” diye haber yaptı. Gerçek ise net: Aktütün baskını naklen izlendi. Genelkurmay “Aktütün çevresi diye Kandil Dağı’nı gösterdiler” açıklaması yaptı.

haberlerde geçen görüntülerde benim görebildiğim 3 ayrı yer var. bunlardna bir tanesi 25 km geride, bir tanesi kandil civarında, bir tanesi "bir gün öncesinde bayraktepeye 1 km uzaklıkta" ki onun videosunu da göremedim

görüntülerin hepsi kandil çevresini göstermiyordu ama kandil çevresini gösteren vardı. birzdan şu taraf'ın dolaştırdığı videoların hepsinin olduğu bir kaynak bulup bakınacam. varsa video linki çok memnun olurum.

taraf said:
KOORDİNATLAR BÖYLE • İnsansız Hava Aracı anlık istihbarat görüntülerinde aracın çektiği yerin koordinatı sağ altta yer alıyor. Sağ üstteki koordinat ise aracın durduğu yeri gösteriyor. Resimde gördüğünüz görüntünün koordinatları 37/15/24 Kuzey ve 44/21/31 Doğu. Burası Hakkari Şemdinli ilçesi Konur Köyü’ne bağlı Aktütün mezrası.
Saat Türkiye saatiyle 14.00 ve sonrasını gösteriyor. (İnsansız Hava Aracı Greenwich saatine göre kurulmuş, Türkiye yaz saati bundan 3 saat ilerde) Ani istihbarat görüntülerinin çekildiği bu saat Jandarma raporu ve diğer Genelkurmay açıklamalarında açıklandığı gibi Aktütün’e dönük baskının başladığı saatlere denk geliyor.

GÖRÜNTÜLER NET • Taraf 14 ekim günü yani daha ilk gün baskının olduğu gün, çatışmanın başladığı saatlere ait İnsansız Hava Aracı’nın Aktütün görüntülerini yayınladı. Aktütün’ün koordinatları İnsansız Hava Aracı’na önceden yüklenmişti. Bu da bölgede bir çatışma beklendiğini gösteriyor. Ayrıca elimizdeki görüntülerde çatışmanın başladığı anlar tepelerde patlayan bombalarla net bir şekilde görünüyor. 3 ekim tarihli Aktütün baskının bu görüntüleri Genelkurmay tarafından da anında izlendi.

KOORDİNATLAR ARACA YÜKLENMİŞ • İnsansız Hava Aracı’ndan gelen görüntülerin sağ üst köşesinde araca önceden yüklenmiş koordinatlar belirtiliyor. Görüntüler uzun süre 5-C olarak adlandırılan bir bölgeden PKK’lı grupları çekmeyi sürdürürken, saat 13:57:26’da kamera (GPS 10.57.26) 6-C olarak adlandırılan yeni koordinattan görüntü vermeye başlıyor. 6-C olarak adlandırılan yer ise Aktütün Köyü. Bu noktalar sistem hafızasına önceden girilmiş noktalar. Bu durum Aktütün ve çevresinde saldırı öncesinde bir olay beklentisi istihbaratı olduğunu gösteriyor.

saldırıyı zaten tsk başlattı geceyi beklemeden. adamlar farkedilip saldırı başlatma kararı aldıklarında kamera oraya çevrilmiş de olabilir. veya açıklandığı gibi tsk başlatmadıysa, pkk nın ilk saldırısıyla haber edilip döndürülmüş olabilir.

6-C nin kaydedilmiş olması oraya baskın beklendiğinin ispatı olamaz ki? ihtimaller çok çeşitli. muhtemelen harita üzerindeki bir bölmelendirmenin ismi 6-C. (6. satır, 3. sütun?)

"bilinmesine rağmen bir şey yapılmadı" iddiası tabi ki mümkün ama bu yazıda yazanlar kesin olarak ortaya koymuyor ki.
Sosyal ağlarda paylaş

aha da ilk bulabildiğim video bu

youtube.com/watch?v=njyaCq8GzHc

samanyolu tv nin olduğu için sesi kapatmanızı öneririm.

son yazıda denilene göre; sağ alttaki koordinatlar gösterilen uçağın gösterildiği yerse ve teyit edilebiliniyor

video 00:12 de ki koordinat 36 22/45 06 o da;

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=36+22+N+45+06+E&ie=UTF8&ll=36.586863,45.013733&spn=1.852483,3.35083&t=h&z=9&iwloc=addr

nah bu kandil dağı. bu kesin. ordaki hareketlenmenin dikkate alınması beklemek saçma olur herhal. inandırıcılığı arttırmak için koydukları çok açık.

soraa 01:52 deki koordinat 37 10 / 44 06

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=37+10+N+44+06+E&ie=UTF8&ll=37.229235,44.226151&spn=0.459246,0.837708&t=h&z=11&iwloc=addr

bu da saldırı "anında" sınırdan 25 km olan uzaklıktaki yer. mayın döşeyip 25km menzilli olmayan havan topunu yerleştirdikleri.

sonra da 03.55 de kısaca gözüken biraz zor okunan 37 14/44 20 ya da sanıyorum ki bu son yazıya konu olan (37 15 44 22) var;

burası da bahsi geçen bölge; düşen bayraktepenin karşısı.

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=37+15+N+44+22E&ie=UTF8&ll=37.253833,44.35833&spn=0.114774,0.209427&t=h&z=13&iwloc=addr

ama saat 14:00. saldırının başladığı an. saldırı başlayana kadar bir izleme olduğunu göstermiyor haberde gözüken videolar.

saldırı başladığında kamerayı oraya çevirmeleri oldukça doğal değil de nedir şimdi? bana onu deyin hele.

özetlersek;

1. koordinatlar alakasız.

yazıda denildiği gibi kamera 2. koordinatlardna(25km uzakta) 3 e saldırı anında çevriliyorsa eğer; 2 deki bişiler kazanlarla ilgilenirkene, 3 de bir şey oluyor ve bi anda orayı izlemeye başlıyorlar aslında olması gerektiği gibi.?

burda tek dayanak aktütün'ün 6-C diye kayıtlı olması o da bana anlamsız geliyor. kayıtlıysa kayıtlı yani nedir?

önyargılı değilim tabi başka video varsa inceleyelim teker teker.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...