Snefru Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Giovanni said: Askerler uygarca yasamamizin ideolojisinin bekcileri bu yuzden her turlu yolsuzlugu yapma hakkina sahipler. Ayrıca orduda hükümetlerdeki gibi karaktersizler yokmudur elbette vardır onlarıda eleştirilmez kıran hiçbirşey yok.Onlarda eleştirilebilir.Toplumsal olarak yaşadığımız dejenarasyondan orduda görev alan insanlar da etkileniyor sonuçta.Fakat onların elinde bulundurduğu ideoloji bizim uygarca yaşamamızı sağlıyor >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Ha bu arada özür dilerim covanni bey bu yazıdaki tek açık kılan yerine kıran yazmış olmam bu vesile ile "türkçe bilmeyen arkadaşlar yazmasın buraya yhaa" şeklinde po(k)st atabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Snefru said: Ayrıca orduda hükümetlerdeki gibi karaktersizler yokmudur elbette vardır onlarıda eleştirilmez kıran hiçbirşey yok.Onlarda eleştirilebilir.Toplumsal olarak yaşadığımız dejenarasyondan orduda görev alan insanlar da etkileniyor sonuçta.Fakat onların elinde bulundurduğu ideoloji bizim uygarca yaşamamızı sağlıyor >:D< 98 senesinden beri böyle BBcode kullanan görmemiştim. Hoşgeldin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Ardeth said: said: Org. Iğsız, sorularımız üzerine Aktütün dahil bölgedeki beş karakolun taşınacağını söyledi. “Peki neden daha önce taşınmadı?” diye sormamız üzerine de Iğsız, “Tabii tek sorun Aktütün Karakolu’nun yeri değil, inşaat zorluğu ve mali olanaklar meselesi, yıllara yaygın olarak yapılıyor” karşılığını verdi. Gibi bir soruya maliyet diye cevap veren ordunun anlını karışlayayım açıkçası milli gelirin %40ını alıyorlar, coğrafi zorluk tamam ona hiç bir sözüm yok ama kale mi dikeceksiniz maliyet diyorsunuz anlamadım. Yok %400. Bide milli gelirin. Öyle her yazmayı öğrenen buraya yazacaksa işimiz var. Jandarma dahil askerin ödeneği bütçenin (milli gelir, milsiz gelir vs. değil) %7,5 -%8 arasındadır. Aşağıdakideki 2009 bütçesi. Kamu İdaresi Ödenek (Bin YTL) Cumhurbaşkanlığı 59.206 TBMM 445.162 Anayasa Mahkemesi 17.916 Yargıtay 53.597 Başbakanlık 388.412 MİT Müsteşarlığı 479.060 MGK Genel Sekreterliği 12.396 Hazine Müsteşarlığı 67.860.992 Diyanet İşleri 2.264.250 AB Genel Sekreterliği 10.335 Adalet Bakanlığı 2.872.730 Milli Savunma Bakanlığı 15.030.680 İçişleri Bakanlığı 1.865.308 Jandarma Genel Komutanlığı 3.742.253 Emniyet Genel Müdürlüğü 7.611.122 Dışişleri Bakanlığı 783.556 Maliye Bakanlığı 39.348.429 Milli Eğitim Bakanlığı 25.023.408 Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 757.349 Sağlık Bakanlığı 8.801.429 Ulaştırma Bakanlığı 1.000.420 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 7.305.415 Çalışma Bakanlığı 39.712.463 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı 322.375 Enerji Bakanlığı 65.552 Kültür ve Turizm Bakanlığı 725.116 Çevre ve Orman Bakanlığı 639.298 Toplam 242.968.587 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 x tane saldırı 0 subay 18 yaşında askerler gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Askerlik yaşı mı düştü, yoksa birileri daha neyi eleştirdiğinden bile habersiz mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 yüzde kaçı olduğu değil de yetecek kadar pay aldığı hatta fazla gelip geri verdiği bunun üstüne paramız yetmedi açıklaması yapılması f16 larla çıkılan insan avları :) sonrada yapılan tsk yıpratılıyor, ciddiyetle takip ediyoruz, kimi kurumlar tarafından hakkımızda ortaya atılan vs. açıklamaları kamuoyuna saygıyla duyurulur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Her olayda körü körüne orduyu savunmak size birşey kazandırmaz. Ben hatalı bulduğum zaman orduyu eleştiren, kendi başına veya devlete karşı hareketlerini olumlu ya da mantıklı bulduğum zaman da orduyu destekleyen bir insanım. Yaşadığımız ülke ve coğrafya gereği ordunun politikada bazen rol almasını yanlış da bulmuyorum pek. Evet elinde tuzlukla akpye koşan liberaller bazen gerçekten oluyor ama elinde tuzlukla orduya koşan aydınlar da var malesef. Zaten milli gelirle ilgili olan hatayı düzelttim milli gelirin yaklaşık %10ununu, ayrılan ödeneğin %40ını, ders arasında yapılmış bir hata o. 18 yaşı bir haber olarak duyduğumu hatırlıyorum haberin ana konusu ölenlerden birinin çok genç olmasıydı hadi 18 olmasın, askerliğe alınma yaşı olan 20 olsun çok mu fark edecek? "Haha 18 dedi" ya da "%40 ne be" diye bilgisel hataların üzerine gidince ordunun yaptığı hatalar kapanmış mı oluyor, ya da orda ölen genç 20 olsun 22 olsun, birden 28 yaşında profesyonel asker mi oluyor? Ya da 10 yıldır taşınmayan karakol taşınmış mı olmuyor, en çok para alan kurumlardan biri hiç para almamış mı oluyor? Bunların hiç biri olmuyor, bir kurum eleştirinin ve sorgulamanın baskısını üzerinde hissetmezse kafasına göre davranır. Savunma doktirinine sahip olmasından dolayı belki dünyada en ılımlı bakılabilecek tarz bir anlayışa sahip ordulardan biri bizimki fakat bu ordunun küçüğü geçtim, büyük hatalar yapmayan bir kurum olmadığına anlamına gelmez malesef. Ha onların ajendasında bizim tahmin edemeyeceğimiz daha büyük olaylar da yatıyor olabilir, ama o zaman bunu daha profesyonel şekilde halletmeleri gerekir. Ben açıkçası 40 PKKlı ölecek diye 20 vatandaşın ölmesini mantıklı bulmuyorum. 40 PKKlı için kabul edilemez bu kadar canın gitmesi, bu resmen insanı harcama oluyor. Burda strateji oyunu oynamıyoruz kendinize gelin, ölen askerin yerine yenisini basarız mantığı ile olmuyor bu işler, hele ölenler profesyonel asker değilse hiç olmuyor arkadaşlar. Ayrıca yazdığınız eleştirilerin ana fikrini basit bilgi hatalarını düzeltmeye dayandırıyor olmanız ve burdan haklı çıkmayı ummanızın, paragraftaki kelime hatalarını bulmaktan farkı yok. Benim burda amacın propoganda yapmak değil dolayısıyla yanlış bilgi verdiğim zaman bundan argüman yaratmanız komik ve tartışma açısından değersiz. Eğer birşeyi göstermek istiyorsanız sadece düzeltmeyin, viktorun yaptığını gibi yeni bilgilerle gelin ki tartışmadan insanlardan faydalansın. Sizin yaklaşımınızla 10 gün tartışmadan 5 dakkalık verim çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 herşey eleştirilirde "0 tane subay gg" demek en hafif anlamda terbiyesizliktir. Doğuda ve zamanında sınır ötesi operasyonlarda bu ülke kaçtane subay kaybetti. Subay dediğinizde kolay yetişmiyor. tabiki sınır bölgelerinde gencecik erleri savaştırmak olmaması gereken şeyler ama "subaylar yatıyor erler ölüyor" anlamına gelen laflar etmek biraz haddini aşmak oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 eğer bir hata yüzünden insanlar ölüyorsa er subay ayrımı yapmanın savunulur bir tarafı yok zaten. planlı bir harekette, bir operasyonda en mantıklısı nedir onu bilmiyorum subay asker dengesi nasıl kurulur, ama bu saldırıda 10 subay ölmesiyle 10 asker ölmesinin insanlık ayıbı açısından hiç bir farkı yok (çok yok diyeyim en azından, biri daha eğitimli ve muhtemelen oraya giderse bilinçli bir şekilde gider). Aslında 20 yaş ile 30 yaş arasında da fark yok ama 20 yaşındaki asker örneği zaten daha çok ordaki askerlerin yeterli eğitimi almadan o kadar tehlikeli bir yerde görev aldığını belirtmek için verilmiş bir örnek. Bu durumda en kabul edilebilecek şey, o askerlerin özellikle oraya gitmiş istemeyi olması. Her insan tabi ki hayatını neye adayacağı konusunda özgür, ama bir yerden görev olarak o tecrübesiz askerlere aktütün verildiyse bu gerçekten insanlık ayıbı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Bir de her bu tarz olaydan sonra hava harekati yapildi genis capli operasyon baslatildi benzeri sonucu belli olmayan, gerisi haber verilmeyen su kadar kisi ele gecti ya da olduruldu denmeyen aciklamalar oluyor. Nedir bu icimize su mu serpilmis oluyor ? Sehitler verildikten sonra mi akila geliyor bu operasyonlar hic anlamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Jadelith said: x tane saldırı 0 subay 18 yaşında askerler gg Böyle aşşağılık mesajlar atmak serbest mi? Eleştiri ile şerefsizlik arasındaki ince çizgiyi aşmamak lazım tabii.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Giovanni said: Bir de her bu tarz olaydan sonra hava harekati yapildi genis capli operasyon baslatildi benzeri sonucu belli olmayan, gerisi haber verilmeyen su kadar kisi ele gecti ya da olduruldu denmeyen aciklamalar oluyor. Nedir bu icimize su mu serpilmis oluyor ? Sehitler verildikten sonra mi akila geliyor bu operasyonlar hic anlamiyorum. ahh o haberler yokmu düşüp kolunu bacağını kanatan çocuğa "tamm oğlum geçti geçti bak bişe yokk geçti yavrum geçti" tadında.olcak iş değil. bide şu ordunun parası yok geyikleri.abi akla mantığa sığarmı bir karakolun inşaası nekadar büyük bi yük olabilirki orduya ki.bilmem kaç milyon dolarlık f series uçak ihaleleri sürekli çıkıyor orda burda ordunun beş parasız olmadığını anlamak için açıp bütçeye bakmaya gerek varmıdır "yok yüzde kırk almıyo yanlış biliyosun sen yüzde x o" abi yapmayın allahınız severseniz.o uçakları alıp teröristler kıçı kırık karakolunu yerle bir ettikten sonra dağda ovada uçakla terörist kovalayacağına bitane almayıver adam gibi bi karakol kur.şu mantığı kurmak bunun için milli savunma hedesi olmaya gerek yok bide şu savunduğunuz şeyin elle tutulur hiç bi yanı yok.ha bide bi insanın hayatını bu kadar kolay harcamaya kimsenin hakkı yok en önemlisi de bu gerisi faso fiso. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Selam, Kurumu oluşturan yapının içindeki en büyük bileşen insan olduğu sürece, insani hataların/ihtirasların/kötü niyetlerin etkilerini kurumlar bünyelerinde hissedeceklerdir. Oluşan bu olumsuzluğun nasıl bertaraf edileceği ve böyle bir durum karşısında sorumlu/hatalı kişilerin nasıl bulunup ne tür bir yaptırım uygulanacağı önem kazanır. Olayın değerlendirilip, sözlü ihtar veya ağır yaptırıma kadar gidilmesi gerekebilir ve ayrıca sorumluluk çerçevesinde kurumun kamuoyuna bir bilgilendirme yapması icap eder ki boş ve bilgisiz kafalarda yanlış fikirler ve hükümler oluşmasın. Ne kamuoyu olarak biz hesap sormayı bildik ve takip edebildik unutmadan, ne de kurumlar bu kontrol ve bilgilendirme mekanizmasını çalıştırdılar şimdiye kadar. Bazı hataların düzeltilmesi çok kolaydır (boyacının fazla sulu sürmesi ile akan boya zımparalanır ve tekrar son kat vurulur) ama bazı hataların neticeleri düzeltilemez veya bedelleri çok ağır olur(tıbbi hatalar, mühendislik hataları, askeri hatalar...). Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Zep said: Giovanni said: Bir de her bu tarz olaydan sonra hava harekati yapildi genis capli operasyon baslatildi benzeri sonucu belli olmayan, gerisi haber verilmeyen su kadar kisi ele gecti ya da olduruldu denmeyen aciklamalar oluyor. Nedir bu icimize su mu serpilmis oluyor ? Sehitler verildikten sonra mi akila geliyor bu operasyonlar hic anlamiyorum. ahh o haberler yokmu düşüp kolunu bacağını kanatan çocuğa "tamm oğlum geçti geçti bak bişe yokk geçti yavrum geçti" tadında.olcak iş değil. bide şu ordunun parası yok geyikleri.abi akla mantığa sığarmı bir karakolun inşaası nekadar büyük bi yük olabilirki orduya ki.bilmem kaç milyon dolarlık f series uçak ihaleleri sürekli çıkıyor orda burda ordunun beş parasız olmadığını anlamak için açıp bütçeye bakmaya gerek varmıdır "yok yüzde kırk almıyo yanlış biliyosun sen yüzde x o" abi yapmayın allahınız severseniz.o uçakları alıp teröristler kıçı kırık karakolunu yerle bir ettikten sonra dağda ovada uçakla terörist kovalayacağına bitane almayıver adam gibi bi karakol kur.şu mantığı kurmak bunun için milli savunma hedesi olmaya gerek yok bide şu savunduğunuz şeyin elle tutulur hiç bi yanı yok.ha bide bi insanın hayatını bu kadar kolay harcamaya kimsenin hakkı yok en önemlisi de bu gerisi faso fiso. Iyide o is bir ucak az alinsin, karakolun yeri tasinsin kadar basit degil ki. Muhtemelen (ben de emin degilim ama duzen olmak zorunda) Deniz-Hava-Kara Kuvvetleri'nin butceleri ayridir. Bu farkli bolumler icinde savunmaya, saldiriya vs. ayrilan butce farklidir vs. vs. Bunlarin disinda Aktutun karakolunun yerini degistirmek oyle "binayi yik, yenisini yap"tan ibaret degil. Duzgun yer bulunmak zorunda, bunun arastirmasi var. Arastirma sonrasi bulgularin teyidi var. Herhangi bir sonuc uretilememe ihtimali var. Yani karakolun yeri degistirildigi zaman bile kayiplarin onlenememesi soz konusu. Bu durumda bu isten sorumlu olan herkes tek tek bir ussune hesap verecek. Yani o isler oyle kolay degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Snefru said: Giovanni said: Askerler uygarca yasamamizin ideolojisinin bekcileri bu yuzden her turlu yolsuzlugu yapma hakkina sahipler. Ayrıca orduda hükümetlerdeki gibi karaktersizler yokmudur elbette vardır onlarıda eleştirilmez kıran hiçbirşey yok.Onlarda eleştirilebilir.Toplumsal olarak yaşadığımız dejenarasyondan orduda görev alan insanlar da etkileniyor sonuçta.Fakat onların elinde bulundurduğu ideoloji bizim uygarca yaşamamızı sağlıyor >:D< Kişisel çıkarları, ulusun çıkarlarından üstün tutup görevi kötüye kullanmak TSK ya mal edilemez doğru. Ama eğer bu belgeler doğruysa, TSK'nın ülkeyi savunma stratejisi istihbaratları göz ardı edip, oradaki gencecik insanları kurban etmek midir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Valla ben asker değilim bu konuda bir bilgim yok dediğim gibi ister ordu olsun ister hükümetler olsun her şekilde hesabı sorulmalıdır, herkes eleştirilebilir diyorum ben.Kim ne yaptıysa hesabı sorulmalı.Kaç senedir halk olarak hiçbirşeyden haberimiz olmuyor hani derler ya halklar yöneticilerinden değil yöneticiler halklarından korkmalıdır diye.Bu sistem oturmadan ne desek boş bana göre. Bu saldırının olduğu günde buralarda dile getirdiğim düşüncelerime bakabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Ordunun parası yok olayını geçiniz. O tarz karakolları adam etmek yerine sürekli bakım ve harcama isteyen askeriye için lüx ötesi olan golf sahalarının yaptırılıyor olması konusunda ne düşünmeliyiz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Münferit diye düşünmeliyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Selam, duvar ustası: ordu bünyesinde boyacı: ordu bünyesinde tesisatçı: ordu bünyesinde elektrikçi: ordu bünyesinde çatıcı: ordu bünyesinde amele: ordu bünyesinde ve istemediğin kadar taşınma için araç: ordu bünyesinde Malzemeyi de uygun fiyata alma şansları var. E daha ne!?! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Jadelith said: x tane saldırı 0 subay 18 yaşında askerler gg tamam akp taraftari olabilirsin, taraf okuyor da olabilirsin, ama bu kadari da esseklige girer. olen insanlar hep bizim vatandasimiz. subay oldugunde yaratik oldu, er oldugunde 18 yasinda cocuk oldu diye bisi yok. ha bir de bazi lacka adamlarin "bu subay savasidir, sadece subaylar savasmalidir, erin orda ne isi vardir" diye bozuk plak gibi ayni seyleri tekrarladiklarini goruyorum (bkz Sabah, Taraf...). Yok oyle bisi, teroristle savasma isi kara kuvvetlerinin isidir, buna eri de girer subayi da. hem neden illa birileri olmek zorunda ki? subay da olmesin er de, ikisi de bizim vatandasimiz. ama soyle bisi var ki, erler savas konusunda daha deneyimsiz oluyor, bu yuzden aktutun baskini gibi catismalarda en cok kayip erlerden oluyor. bu yuzden erlerin cok daha fazla sayida kayip verirken subaylarin cok daha az sayida kayip vermesi bu yuzdendir. "aaa, gene hic subay olmemis, demek ki subaylar yan gelip yatiyor, hic yakistiramadim" safsatasini birakin artik. bir de su var ki, teroristlerle esas savasanlar bordo bereliler. aktutundeki askerler terorist avlamak icin degil, sinir korumak icin ordalar. bordo berelileri hic duymamis olabilirsiniz. suraya gittiler, su kadar kisiyi oldurduler diye haber edilmezler cunku. sadece boyle buyuk capta olaylar olunca haber edilir. sonra da bazi densizler cikip "sadece erleri olduruyor kalpsiz tsk" diye konusur. oysa bordo bereliler zaten hep sinirdisi operasyonlar yapmaktalar. bunlar Erdal Sarizeybekin deyimiyle, "hayalet gibi dolasan" birimler. Teroristler nasil surekli kamp degistiriyorsa, bunlar da gocebe gibi ordan oraya gidiyorlar. Teroristlerle surekli catisiyorlar. Nerden biliyorum? Bu islerle ugrasmis eski bir komutanla konusmustum zamaninda. Cok ozel egitim almis bu askerler teroristlerle mucadele ediyor, ama bunlari televizyondan "evet arkadaslar, su an bordoberelilerle birlikte kayaliklarin ustunden teroristlere ates aciyoruz, 2-0 ondeyiz" gibi dinlemeniz mumkun degil zaten. "en basarili operasyon, gizli yapilan operasyondur" diyorlardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 elbette bi de su var, zorunlu askerlik yapan erler niye boyle sinir karakollarinda askerlik yapar, istanbulda askerlik yapan kisilerin cani can da, bunlarin ki patlican mi... degil elbette... zaten "doguya cikmis" kisiler her zaman tehlike altindadir. zaten bu yuzden annelerimiz "dogu cikmaz insallah" diye dua ederler. yukarda da dedigim gibi subay da olsa, er de olsa, olen ayni, hepsi insan, hepsi icin uzuluyorum. ama su var ki, sinir karakollari sadece subaylarla korunabilecek yerler degil. er denilen seyin esas amaci zaten sayica ustun olmayi saglamak, bunun icin de bolca er yerlestiriliyor oraya. yoksa zaten erlere ihtiyac bile olmaz. ki bana kalirsa bu devirden (3. dunya savasi?) sonra erlere dayali bir ordu olmamasi lazim. ama teror denilen olay bizim ordumuzu halen erlere dayali tutuyor. cok sayida askerle sinir kontrolu saglaniyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 gerilla savaşını kocaman orduyla bitirmeye çalışmak, vinçle çivi çakmaya benzer, gibi bişey demişti mümtazer türköne geçen gün. koskoca ordunun, örgütün en faal olduğu bölgede, adeta "bangır bangır" geliyorum dediği yerlerde bugüne kadar bu denli çok kayıp vermeş olması da artık anlık hataya girmez; ya büyük bir stratejik yanılgı ya da kasıta girer. ve bunu sorgulamak da herkesin görevidir. ve üzgünüm, "maliyet" tatmin edici bi açıklama değil, hele ki tsk bu ülkede hem ab'den hem de abd'den en yüksek miktarda hibe alan kurumken. burada esas ele alınması gereken kim suçlu, kim istifa etsin değil, sistemde, yöntemde neler yanlış yapıldı, bu noktaya nasıl gelindi ve en en önemlisi de bundan sonra ne yapılmalı konusudur. dün alınan kararlara bakalım; özel harekat timlerinin geri dönmesi, ve terörle mücadelenin güvenlik müsteşarlığına bağlanması bence epey mantıklı. böylece terörün engellenmesi sivil insiyatife bağlanırken, dış tehdit ve sınır güvenliği orduya devredilmekte, iş bölümü yapılmakta. keşke bunca şehit vermeden önce düşünülseydi tabi bu önlemler.. tabi işin bu boyuta gelmesinde kürt sorununu terör sorunundan ibaret gören herkesin payı olduğunu daha önceki konularda da tartışmıştık zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 @Horizon : Golf olayı için haklısın.Fakat yarın birgün başka biri çıkıp VIP Cami derse fatih ürek gibi bakarsın.O yüzden birimlere sataşıp kamplaştırmayı körüklemek mantıklı değil.Mantıklı olan golf içinde bağırman VIP cami içinde bağırman askerin yaptığı hatayıda söylemen hükümetinin de hatasını söylemen.Objektiflik önemlidir.Asker kökenli bir aile olmamıza rağmen bu ekoloün hatası varsa direk söylerim başkalarında da varsa söylerim ve bunu hep yapıyorum.Bu nokta da gazlanmış ideoloji militanı olacağımıza mantığımız ile yürüyen birleştirici görevi gören kişiler olmalıyız diye düşünüyorum. @Sir : Ayrıca sir ortada bir sorun var.Fakat bunun yabancıların koyduğu gibi kürt sorunu değildir.Bu sorun türkiye nin iyi kötü sahip olduğu medeniyeti güneydoğu ya götürememesi sorunudur.Eğer evinin altında petrol çıkıyorsa o petrole ihtiyacı olan insanlar gelir elinde 1001 türlü imkan olduğu için kendisi ile çalışmaya meyilli insanları alır elindeki güçler ile 0,1 i 100 gösterir orada uydurduğu kılıfın milliyetçiliğini yaptırır.Bir takım insanları toprağından kopartıp kendi kurduğu üssünde kendisine köpeklik etmesi için kullanır.Bunu yaparken dünyayı yönettiği içinde ülkende KÜRT Sorunu diye kendi amaçlarına hizmet eden bir dil öğesini sana kullandırtır. Tekrarlıyorum güneydoğu anadoluda KÜRT SORUNU diye birşey yoktur.Orada olan sorun türkiyenin o bölgöye osmanlı zamanından beri medeniyet götürmemiş olmasıdır. Kendi çıkarları için oradaki vatandaşlarımızız çaresizliğini kullananlarda kanı bozuk zavallılardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 paramecium said: Selam, duvar ustası: ordu bünyesinde boyacı: ordu bünyesinde tesisatçı: ordu bünyesinde elektrikçi: ordu bünyesinde çatıcı: ordu bünyesinde amele: ordu bünyesinde ve istemediğin kadar taşınma için araç: ordu bünyesinde Malzemeyi de uygun fiyata alma şansları var. E daha ne!?! Saygılar. Bu mudur yani? Bundan mi ibaret saniyosun bir sinir karakolunun yerinin degismesi? Horizon said: Ordunun parası yok olayını geçiniz. O tarz karakolları adam etmek yerine sürekli bakım ve harcama isteyen askeriye için lüx ötesi olan golf sahalarının yaptırılıyor olması konusunda ne düşünmeliyiz ? Oy veren halkin ac gezdigi ulkeye Angelina Jolie'yi getirmeye calismak gibi bir sey iste. Naaparsin... O baska bu baska di mi? Anladin sen anladin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar