Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fedaykin'den Buraya Kadar ( Hoşçakalın)

Nartanesi

Öne çıkan mesajlar

ulkenin icinden gectigi bu hassas donemde
birlik ve beraberlige ihtiyac duyulan gunler
hakikaten gulmeye o kadar muhtac bir ulkeyiz ki
vs.

argo neden bu kadar önemli ki şimdi, paticikte kullanmayın diye kural konulunca büyük bir zarar mı görüyoruz
hem yasak olunca kullanmak daha zevkli değil mi, deneysel çalışılır işte bakalım nereye kadar idare edilcek, ne kadarına bişey denilmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Şuraya "ehu bye" "drama theme" falan yazan çöp üyeleri süresiz banlansa yönetim, bayağı bir temizlenmiş arınmış olur heralde forumlar.

Konuyu okumadım sanırım bir "piç" lafı dönmüş, ama nerede niyedir bilmiyorum. Kimedir onu da bilmiyorum. Dolayısıyla verilen ceza adil midir değil midir yorum yapamayacağım.

Ama foruma bu kadar çok şey katan bu kadar şey paylaşan ve yıllardır bu forumun bir parçası olan bir üye forumu terk ediyorken böyle saçma sapan mesajlar atan gereksizlikleri ortadan kaldırmak forumun gidişatı için hoş bir adım olabilir.

Umarım fikrini değiştirir ve dönersin fedaykın. Bazı konularda fikirlerimiz pek bir ayrı olsa da hep severek okudum yazılarını.
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:

eski defterleri açıp duruyoruz ama, en başta dediğimiz gibi. sabaha kadar tartışırız bunu daha, bi bok olmaz. ha ama şu olur, burdaki 49568 mesajdan bir tanesi adminlerimizin (allah başımızdan eksik etmesin. yanlış anlamasınlar, tekerlerine çomak sokmuyoz biz bazılarımızdan farklı olarak, sadece aaah-ah çekiyoruz bi köşeden köyün yaşlıları gibi, ehe) aklına yapıcı bi fikir getirir, bi tortu bırakır. bundan gayrı olacak bişe yok yani. noolcak ki..

Sosyal ağlarda paylaş

34 sayfanın hepsini okumak çok zor, ama şöyle bir göz gezdirdim ve gördüklerime inanamadım. bu topikte, bu adminlere yönelik "feto forumu oldu, akpye de küfür serbest olsun" falan diyenlerin, "drama theme" diyenler kadar saygısızlık yaptığını düşünüyorum, hem fedaykin'a, hem de adminlere.

burada birçok insana ne derece aykırı gelecek şeyler yazıyo olmama rağmen, üslubumu bozmadığım ve kimseye hakaret etmediğim sürece banlanmayacağımı bilerek yazıyorum. hergün binlerce mesajın atıldığı, binlerce muhabbetin döndüğü bi forumda adminlere de moderatörlere de inanılmaz bi sorumluluk yüklüyoruz. bu insanlar gönüllü olarak, iş güç demeden mesajları okuyolar. üstelik, hiç de hesap vermeleri gerekmediği halde ekstra bi zaman daha ayırıp uzun uzun buradaki bütün mesajlara cevap da veriyolar. biraz insaf.

fedaykinla fikirlerimiz taban tabana zıt olsa da çoğunlukla ölçülü, düzgün ve seviyeli bir şekilde tartışırdık, özel mesajlarda da böyleydi bu. ama şu son topikte beni de çok şaşırtmıştı, anlaşılan moderatörler de aşırıya kaçtığını düşünmüşler ve banlamışlar. bunda bu kadar olay yaratacak, işi siyasete, komplo teorilerine, spanish inquisition ayarında sorgulamalara götürecek bişey yok.

son olarak fedaykin bundan sonra yazmamayı seçiyorsa, o da kendi seçimidir, ama elbette bu forumun da bir kaybıdır. hoşçakal fedaykin.
Sosyal ağlarda paylaş

Fedaykin kardesimi yillardir tanirim, ultimatr.com dan baslayip sirin kedi pepelek'e atlayip, ardindan bir takim depremler sonucu o limandan demir alinip "lem hocam bu sitenin yeni ismi ne olacak, digidik.com mi olsun, beygirgucu mu olsun yoksa paticik.com nasil olur lem, cok sacma olur dendikten sonra o limana demir atildigindan beri.

Fedaykin ile daha bir konuda anlasabildigim olmamistir,cevap yazmayip okumak ile yetindiklerim de bu genellemenin icindedir, amma ve lakin severim ve de en onemlisi sayarim. O acidan hosuma gitmedi banlenmesi. Adam mihenk tasi bu sitenin tarihinde, Fedaykin banlemek ema baci banlemek, karakedi banlemek,blackrose banlemek Nefr banlemek, wastiee nin coding style'ina kufretmek gibi bisey, bir sorun olustuysa daha degisik kanallardan halledilebilirdi fikrimce.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
akpye de küfür serbest olsun" falan diyenlerin,

sg-1 said:
...Siyasetten örnek verince kısır döngüye giriyoruz, gözlere perde iniyor, konunun örnek olarak verildiğini göremez hale geliyor,...

Kim iddia etmiş şu topikte akpye küfür serbest olsun diye?
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Zegna said:

forum kurallarında belirttigimiz gibi bu tarz topiclerde insiyatif kullanmak bizim elimizde, ve biz de nasil avrupa kupasında yenilen sok dakka golu sonrası kufur eden adamı banlamıyorsak ve uyarıp mesajlarını editliyorsak, teror orgutu konusunda da aynı şeyi yapıyoruz. Hassas bir konu oldugunu dusunuyoruz cunku.

Hah işte bahsettiğim şey bu, ne zaman neye göre kime nasıl hakaret edebileceğimizi belirtin diyorum. Listede iki madde oldu bile:

1- teröristlere şerefsiz diyebiliyoruz.
2- son dakikada gol yersek saydırabiliyoruz.
3- ...

O diil de benim liste yarım kaldı, kimse tamamlamayacak mı?
Sosyal ağlarda paylaş

a; insiyatif kullanilabilir
b; hangi durumlarda kullanilabilir?
a; yahu insiyatif diyorum, kosulu mu olur?
b; vay hangi durumlarda, liste yapalim
a; ya sabir
b; liste yapsaniza, yapmadiniz ki, yapmadiniz kii, yapsaniza, yapsaniza

eheh

su topici kitlettirmeyin bana cok rica ediyorum, fedaykine ayip olacak olmasi bir yana, cok saygi duydugum pek cok insanin cok guzel ve seviyeli mesajlari, onerileri var burada, yaziktir
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:
a; insiyatif kullanilabilir
b; hangi durumlarda kullanilabilir?
a; yahu insiyatif diyorum, kosulu mu olur?
b; vay hangi durumlarda, liste yapalim
a; ya sabir
b; liste yapsaniza, yapmadiniz ki, yapmadiniz kii, yapsaniza, yapsaniza

ben bunda yanlış bişey göremedim, ilk a-b oldukça mantıklı ve bizim diyaloğumuz daha ilk a-b'nin ötesine geçmedi.

Ayrıca, insiyatifin koşulu olur, neden olmasın?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kriter de sen eklemiş oldun böylece, "daha önce bilinmeyen bir durumda". Halbuki forumda daha önce defalarca karşılaşılmış bir durum küfür edilmesi, bunun nesi bilinmeyen bir durum oluyor?
İnsiyatif kullanılacak durumla ilgili çatır çatır kurallar var zaten, niye bir daha insiyatif kullanma yetkisi gerekiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

*ya sabir*

simdi, bak sg; zegna demis ki, 'bu tarz topiclerde'

nedir o tarz topicler? mesajin kalanina baktigimizda anliyoruz ki o tarz topicler anlik galeyana gelinmesi olasi, insanlarin duygularini yogun olarak etkileyebilecek konulari iceren topiclermis. zegna yine ayni mesajda iki ornek vermis tamamen birbirinden ayri, neymis onlar? degisiklik olsun diye okuyalim; avrupa kupasinda yenilen son dakika golu, ve bir teror saldirisinin haberi.
nedir bu iki konunun en temel ortak ozelligi? insanlarin reaksiyonlarini olayin/haberin sicagiyla dusunmeden nefret ve veya sinir dolu verebilecekleri konular. ornekleri cogaltmak mumkun, mesela bir depremde curuk binalar yapmis bir muteahhitten bahsedilen bir topicte, depremden hemen sonra agir konusulmasi da anlayisla karsilanabilir

ama bak dikkat et, karsilanabilir. karsilanabilir. karsilanabilir. olasilik var, kesinlik yok

simdi, buraya kadar anlasabildiysek -ki kuskuluyum-, bundan sonrasi daha rahat olacak;

kurallar, uyelere yol gostermek ve yonetimin cizgisiyle ilgili fikir vermek icin yazildi. adminler her durumda, her zaman, her topicte, her dakika, sadece kisisel insiyatiflerini kullanarak karar alabilirler, alirlar, almaktadirlar, alacaktirlar. verdikleri her karari bir kurala uydurmak zorunda olmadiklari gibi, her kararlarinin hesabini 20K kusur uyeye tek tek verme yukumlulukleri de yoktur

daha da acik yazayim; paticikte demokrasi yoktur, olmadi, olmayacak.

burasi bir hayal dunyasi degil, bir internet forumu, binlerce de benzeri var. burayi begenmez, yoneticilerin tutumundan hosnut olmazsan girmeme hakkini sonuna kadar doyasiya kullanabilir, daha demokratik bir ortam arayisina paticik sinirlari haricinde devam edebilirsin -hatta eger demokrasi ise tek beklentin bir internet forumundan, bence etmelisin.

yok eger ben kalacagim dersen, o zaman bileceksin ki bu forumun bir cizgisi var, ve o cizgiyi buradaki admininden moduna tum yoneticiler -birakip gitmeyi degil kalip caba harcamayi secen pek cok eski uye ile birlikte- ellerinden geldigince korumaya calisiyorlar.
eger yanlis yapildigini dusunursen, elestirme hakkin acikca goruldugu gibi var; ama bu hakki sana veren bu forumun adminleri, yoksa -zaten onlarin yazmis oldugu- kurallar degil

yani, eger anlatmaya calistigin fedaykinin banlanmasinin haksiz oldugu ise, buyur anlatmayi dene. yok adminleri elestirmek istiyorsan, elestirinin yaninda neden oyle dusundugunu de soylersen belki bir fikir verir bize de, belki dusunemedigimiz birseyi sen yazinca farkederiz, ne ala. ama 'vay bu forum haksiz yonetiliyor, ben bu haksizliga katlanamam' diyorsan, logout linkinin yerini biliyorsun

eger fedaykinin banlanmasinin haksiz oldugunu savunma israri icindeysen ama 'zegnada serefsiz demis teror saldirisinda zamaninda' dan daha makul tek bir arguman bulamiyorsan kendi kendine, topici yeniden oku -ya da sadece oku, 'yeniden' yersiz kullanilmis olabilir- pek cok insan gercekten makul mantikli nedenlerle acikladilar dusuncelerini. sana da bir fikir verir belki, bize verdi

edit; komple farkliymis senin derdin, 'adminler insiyatif kullanmasin, bot olsunlar' olarak anliyorum ben senin bir ustteki mesajini, dolayisiyla su kadar yazi yazdigima uzuldum simdi bosu bosuna
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar mı uzar bir konu hala tatmin olamamışız. Başından beri arada girip bakıyorum yazılanlara arkadaş başka sözcüklerle ifade edebilecekken küfür kullanmış mevcut kurallar gereği süreli veya süresiz banlanmış tamam eyvallah belki çok yakınınız ama kural kuraldır.

Kalkıpta PKK'ya karşı dile getirilen 'şerefsiz' sözcüğünü koz olarak kullanmak yakışıyo mu? Ya bahsi geçen terör örgütü PKK adam az bile söylenmiş. PKK ya karşı söylenilseydi o 'p.ç' lafı görmezden gelmeyi geçtim küfür olarak bile algılanması yanlış olurdu...

Biz üyeler kurallara gereken ilgiyi gösterelim eğer adminler uymamazlık ederlerse gereken tavrıda hep beraber takınalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın istediğinizde nasıl da güzel cevap verebiliyormuşsunuz. Gerçi biraz kaba ve sinirli ama olsun.

Anlamak istemediğiniz şey şu, ben burada ne adminlerden birşeyin hesabını soruyorum, ne fedaykin'i savunuyorum, ne zegna'ya giydiriyorum, nasıl davranırlarsa davransınlar, başlarına ne gelirse gelsin umurumda değil. Ne zamana kadar değil, ucu bana dokunana kadar.

Benim öğrenmek istediğim ucunun bana ne zaman dokunabileceğiydi. Komik ama nefr sorduğum soruya, aradığım kritere cevap vermiş ve bunu yapması için bana öfkelenmesi, beni kendisi için, ortak paydada buluşulabilecek bir forum kullanıcısı, bir dost olarak değil de, bir rahatsızlık olarak görmesi ve benim onu anlamayacağımı, onunla zıtlaşmak için bahane aradığımı felan düşünmesi gerekiyormuş.

Ne demiş nefr "insanlarin reaksiyonlarini olayin/haberin sicagiyla dusunmeden nefret ve veya sinir dolu verebilecekleri konular." Sağlıksız olmasına rağmen (bununla ilgili neden sağlıksız diye düşündüğümü daha önce bi mesajımda yazmıştım) bir adminin ağzından bunu bir kriter olarak çıkarmış olmam bana yeterlidir.

Bana kızmışsınız, uzattığımı, saçmaladığımı düşünmüşsünüz ve hatta zekama hakaret etmeye kalkışmışsınız (bkz: "simdi, buraya kadar anlasabildiysek -ki kuskuluyum-, " ), ama dönüp dolaşıp benim soruma cevap vermişsiniz. Şunu sir için yazmıştım, ama nefr de okuyabilir, gerçi artık buradaki sorulara cevap verilmesine gerek kalmadı:
said:
Sorduğum da bu zaten, yani "liste istiyorum" dememin sebebi bu. Kalkıp da bi liste çıkarmalarını zaten beklemiyorum, orası işin geyiği, ama bir çerçeve çizilebileceğinden defalarca bahsettim, genel hatları belli eden bir kriter veya kriterler konabilir.
Topikte kendince bi kriter koyan çok kişi oldu, sen de dahil. Kimisi genel ahlak dedi, zegna "toplumun genelinde kötü karşılanmayacak olmalı" dedi, biri "yasayla tescillenmiş olursa" dedi. Sen "hiçbir kurala dahil olmayan beklenmedik bir durum" dedin.
Beklenmedik durumla düzenli olarak karşılaşılmaya başlanınca insiyatifin şekli değişecek mi? İnsiyatif kullanabilme konusunda adminin yetkileri nedir? O günkü ruh haline göre, mabadından birşey uydurup "insiyatif kullandım" diyecek, bir hafta sonra benzer bir durumda "bak kuralda bu yazıyor" deyip banı basacak mı? Nedir?

Gördüm ki, adminin o günkü ruh haline göre değişebilecek birşeymiş, bugün uyarıyla geçiştirilebilecekse yarın çaat diye kafasına ban inebilirmiş.

Dediğim gibi, bunları öğrenmek, kuralların aslında bir geçerliliğinin olmadığını, orada yalandan durduğunu, her an her dakika insiyatiflerle değişebileceğini görmek benim için yeterlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

sözünü ettiğin "keyfiyet" çok başka türlü de olabilirdi. mesela kuralları çiğnemediği halde insanlar banlanıyo olabilirlerdi, esas keyfiyet budur bence. konu fedaykin'in banlanması, ve bu adam "keyfi" olarak değil, kuralları çiğnediği için banlandı.

"ee başkası da küfretmiş, o niye banlanmadı" diye sorduğunuzda da insiyatif çıkıyo işte karşınıza. tamam, küfür suç denmiş. moderatörlere de insiyatif kullanma yetkisi vermişler. bu insiyatif yeri geldiğinde önyargı, yeri geldiğinde de hoşgörü barındırabilir, ve yaptırım buna göre olabilir. veya forumda biçok insanı rahatsız etmesi de insiyatifi negatif yönde kullanmak için bi neden olabilir. zaten insiyatifin manası bu. bu ölçütlerden tamamen bağımsız, tamamen objektif kararlar vermek, ancak "bot"ların yapabileceği bir iş.

bence insiyatifin tanımını bi yerlerden oku, o zaman daha iyi anlarsın. insiyatif kurallar ve yetkiler dahilinde kullanılır, ve anlık seçimlerle alakalıdır, dolayısıyla da önceden belirlenmiş kriterler üzerine oturmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...