tellos Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 bazı üyeler vardır, sadece nickine bakarsın ve attığı postu mutlaka okursun konu ne olursa olsun eski/yeni, çok madalyalı/hiç madalyasız,tanıdık/tanımadık,fikirlerini sevdiğin/sevmediğin bunların hiç biri değildir okumana sebep olan attığı post okutur karşındakine zaten forumun sağlıgını gidişatını kalitesini attırtan da bu üyelerdir bide bazıarıda vardır oylesine yazar karşılıklı yazışmalara girmez espri yapar bomba postlar atar tek kelimesi bile neşe verir bunarda foruma renk katanlardır,paticikin samimi ortamını pekiştiren üyelerdir. bu 2 grup insanlar olmazsa olmazlardır bence ha geri kalanda işte bi nevi akış hareketlilik saglar ama gittiklerinde çok bişe değiştirmez fedaykin bu tip bir üye eski olması yada tanıdık olması önemli diil ama forumun gerekli insanlarında biriydi bence umarım döner gene yazılarını okutmaya devam eder. sayfalarca yazılan tartışma küfür olayının içeriğini nerden çkıtıgı için bişe yazamıycam ama kısace kurallar biraz daha esnek olmalı,bu esnekliği ayarlamıycak insanlar bu foruma girmemeli. hoşcakal fedaykin diyelim artık napalım:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Zegna said: forum kurallarında belirttigimiz gibi bu tarz topiclerde insiyatif kullanmak bizim elimizde, ve biz de nasil avrupa kupasında yenilen sok dakka golu sonrası kufur eden adamı banlamıyorsak ve uyarıp mesajlarını editliyorsak, teror orgutu konusunda da aynı şeyi yapıyoruz. Hassas bir konu oldugunu dusunuyoruz cunku. Hah işte bahsettiğim şey bu, ne zaman neye göre kime nasıl hakaret edebileceğimizi belirtin diyorum. Listede iki madde oldu bile: 1- teröristlere şerefsiz diyebiliyoruz. 2- son dakikada gol yersek saydırabiliyoruz. 3- ... Ha bu arada, Rock da arada bişeyler sormuş. Ben bu topikteki hiçbir mesajımda "fedaykin hatalı banlanmıştır, geri dönsün" veya "zenga da hatalıdır, o da banlansın" demedim. "Madem insiyatif kullanılacak, o insiyatifin çerçevesi belirlensin, biz de olur da celallenirsek boynumuzun kıldan neye göre ince olduğunu bilelim" dedim. Burada herkes bişeyler söylemiş, adminler çıkmış "şunu şunu yapamazsınız" demiş, ama hala daha "şunu şunu yapabilirsiniz, şuna şuna hakaret etmek serbesttir" diyen olmamış. Ben bunu soruyorum, hala cevap bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 anlık tepkileri uyarı edit, diğer şeyler ban sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 hay konuyu okuyorum, zlaneth illallah dedirtti ki ateistim yani lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Anlık tepki çok rahat suistimal edilebilecek birşeydir. Misal fedaykin o meşhur başlığı "bir gece önce olmuş olan bir olay için" değil de "hemen o gece olmuş bir olay için, öfkesi daha üzerindeyken" açsaydı banlanmayabilirdi bu duruma göre. Veya şoför uyumuş, otobüs kaza yapmış, bu haberi duyan biri "bütün o uzun yol şoförlerinin ta bi tarafına şeyedeyim" diye o kızgınlıkla bir yazı yazsa bu hoş karşılanacak mı? Ya aramızda babası otobüs şoförü olan biri varsa ve durup dururken kavga büyüse? (Siyasetten örnek verince kısır döngüye giriyoruz, gözlere perde iniyor, konunun örnek olarak verildiğini göremez hale geliyor, o yüzden bu sefer daha genel bir örnek vereyim dedim.) Velhasıl anlık öfke birilerine hakaret etmek için bir bahane olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chesterfield Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Otobüs şöförünün direksiyon başında uyuyup kaza yapması, genel görgü & ahlak ile pek alakası yok ama di mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 sg-1 said: Anlık tepki çok rahat suistimal edilebilecek birşeydir. Misal fedaykin o meşhur başlığı "bir gece önce olmuş olan bir olay için" değil de "hemen o gece olmuş bir olay için, öfkesi daha üzerindeyken" açsaydı banlanmayabilirdi bu duruma göre. Veya şoför uyumuş, otobüs kaza yapmış, bu haberi duyan biri "bütün o uzun yol şoförlerinin ta bi tarafına şeyedeyim" diye o kızgınlıkla bir yazı yazsa bu hoş karşılanacak mı? Ya aramızda babası otobüs şoförü olan biri varsa ve durup dururken kavga büyüse? (Siyasetten örnek verince kısır döngüye giriyoruz, gözlere perde iniyor, konunun örnek olarak verildiğini göremez hale geliyor, o yüzden bu sefer daha genel bir örnek vereyim dedim.) Velhasıl anlık öfke birilerine hakaret etmek için bir bahane olamaz. zaten o mesajlar göz ardı edilir diye düşünmüyorum ben ama uyarı verilir... bide sanırım zegna bu topicte şöyle bişey demişti eğer o topicte olay-tartışma bu kadar büyümeseydi yazıyı editler başlığı editler hallederdik ama çok büyüdü tarzı bişey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 33 sayfa ne konuştunuz bilmem, ama güle güle kardeşim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 khelben said: zaten o mesajlar göz ardı edilir diye düşünmüyorum ben ama uyarı verilir... bide sanırım zegna bu topicte şöyle bişey demişti eğer o topicte olay-tartışma bu kadar büyümeseydi yazıyı editler başlığı editler hallederdik ama çok büyüdü tarzı bişey.. "Olay büyüdü diye banladık" diyorsa özrün kabahatinden büyük olması olur o zaman, "olay büyümeseydi hasır altı ederdik ama büyüyünce baskılara dayanamadık ve fedaykin'i banladık" demektir bu. Bana kalırsa daha vahim. Yani çevre baskısına göre mi esneteceksin veya katılaştıracaksın kuralları, çevre baskısı da mı insiyatif kullanmak için bir kriter? chesterfield said: Otobüs şöförünün direksiyon başında uyuyup kaza yapması, genel görgü & ahlak ile pek alakası yok ama di mi ? Yani işte buyrun bi kriter daha. Hakaret edebilmek için genel görgü ahlak ile ilgili olması veya olmaması, orasını tam çıkaramadım, gerekiyor, öyle mi? Var mı daha başka insiyatif kullanılabilecek kriter uyduracak olan? Herkes bi kriter uyduruyor, adminlerden bi ses seda yok daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 işte bi anlık iki anlık bi kere iki kere taviz var sonrasında yok . taviz olup olmamasıda kendi insiyatiflerinde . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 33 sayfa ne yaptınız abi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 en temizi sadece vedalaşan mesajları bırakmak onlar da tutsa tutsa 5sayfa belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Emaleth said: ITT: hariçten gazel "tüm kurallar esneyebilir." imho bu genel kuralı kabul etsek çok daha rahat edeceğiz komüniticenek. benim şahsi favorim ise "tüm patiler eşittir ama bazıları daha eşittir" şeklindeki söylem. bu threade asıl üzülmemin sebebi de fedocuumun bazılarınıza göre daha eşit bir pati olmasını istememdir, net olarak ifade etmek isterim. dünkü portakal ile fedo aynı muamele görmesin, adam kayırılsın, torpil geçilsin, kimseye de hesap verilmesin istiyorum ben. evet istiyorum, bakın daha sivri olmak için bold bile yaptım. siz daha yumuşak ifade etmek isterseniz adam kayırma demeyin, kıdem deyin. rigid, soğuk, aşırı net ve esnemeye müsait olmayan kuralların yazılmasına da her yere stiki edilmesine de karşıyım (nefirciğime söylemiştim öm'den) zira o kurallar bir kere o netlikte ilan edildiği, davullar vurulduğu zaman geri adım atmak olmaz. ahan da geri adım atamayan, bağrına taş basıp ceza veren bir admin güruhu şekil 5te incelenebilir. çünkü diğer yandan, bu kurallara kraldan kralcı yaklaşıp adam linç etmeye müsait bir güruh da var ve bu olayda o güruhu da iş başında gördük bence. kendimizi kastırık kurallara bağlayınca evet nizam düzen gelebilir ama fazla nizam-düzen iyi midir acaba sorusunu sormak isterim. kos aaaaay, vanaa biiiii, enarkiiii, in pati. ayrıca bizim köyde göte bin türlü isim verilir, onu da belirtmek isterim. ben göte kase diyemeyeceksem, toto diyemeyeceksem, hatta yerine göre popiş diyemeyeceksem ne anladım ki o işten? *boş konuşan kaygısız ümit kesmiş ama keyfine bakan smayli* Bunu okuyunca olympos sunucusu geldi aklıma. Hatta bi gün bi arkadaşın doğumgünü için (alexa idi sanırım) abuk subuk yerlerden enteresan bişeyler toplamıştım vermek amacıyla. Sonra şehre polimorflu girmiştim (polimorf olunca gri oluyordun). Nebula gibi bir serverda böyle bir hataya asla düşmezsin ama olymposta ben kırmızı kırmızı britin içinde balık bile tutuyordum. Fakat o gün herhalde başka bir yerden lamer bir arkadaşımız gelmiş olacak ki guard çağırıp beni kestirtmişti ve üzerimdeki herşeyi almıştı. Ben de reslenip geri dönüp adama kızmaya başladım naptın diye. Areste ordaydı şanseseri (kendisi admin, oyundaki nicki oydu ama burdaki nicki farklıydı hatırlamıyorum), adam arese gidip "beni bankaya ışınlar mısın pls" tarzı bişey demişti. Ares onu minoc'a ışınladı, global olarak guard zone'u kaldırdı arkasından beni de yanına ışınladı. Ben de (elimde blessed katana vardı) adamı kesip eşyalarımı geri aldım. Yukarda anlattığın tam olarak buna denk düşüyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chesterfield Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Nasıl bir dünya o yahu, oynama bi daha onu ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 baya güzel bir sunucuydu mytharriadan sonra en zevk aldığım yerdi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Her yazısını bazen fikrine katılmasam da en azından içinde değerli şeyler olduğunu bilerek okuduğum biri ile 3 günlük birini ne yazık ki kıyaslayamam. Benim için işin doğrusu bu. İster kınayın ister ayrımcı diyin. Benim sevdiğim, yıllardır tekip ettiğim Paticik için çok büyük bir kayıp olarak görüyüuorum bir dostumun ayrılmasını. Farewell HL Fedaykin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 anlamadığım nokta gün sayısı arttıkça bi üyenin mesajlarının, kişiliğinin kalitesimi artıyo. fedaykin 3 gün önce üye olsaydı bi 4-5 sene sonramı anca saygı görmeye iyi mesaj yazmaya başlıcaktı? hayır gene aynı şu andaki fedaykin olcaktı ama naparsa yapsın 3 günlük kıytırık üye yaftası yicekti, bu yaklaşım çok yanlış bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Ama sorun şu ki Fedo 3 günlük üye değil. Bu forumun ilk günlerinden (benim bildiğim) beri var nerdeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Ardeth said: baya güzel bir sunucuydu mytharriadan sonra en zevk aldığım yerdi :p :) oyun da güzelmiş, katılımcılar da güzelmiş, (lamer dışında). genel (geçer) kuralların ve bütünün gerçek görünümünü engelleyen ayrıntıların iplenmediği, akıl, ve sevgi ile içtenliği içeren saf duygunun çirkinliklerin üstesinden gelebildiği daha güzel dünyalar dileğiyle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Fedaykin veda etmiş tartıştığınız şeylere bakın kurallarda belli olanlarlarda belli boş işlerle uğraşmayın bence. Arada uğra fedaykin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 elesso said: anlamadığım nokta gün sayısı arttıkça bi üyenin mesajlarının, kişiliğinin kalitesimi artıyo. fedaykin 3 gün önce üye olsaydı bi 4-5 sene sonramı anca saygı görmeye iyi mesaj yazmaya başlıcaktı? hayır gene aynı şu andaki fedaykin olcaktı ama naparsa yapsın 3 günlük kıytırık üye yaftası yicekti, bu yaklaşım çok yanlış bence. Fedaykin 6 yıldır buraların Hür Generaliydi, sadece farklı ünvanı ile değil akıllı mantıklı yazıları ile de dikkat çekerdi. 2002 den beri bu forumda gördüğüm fedaykin elbette birçok kişiye göre daha önemli benim ve eminim birçok insan için. 3-4 tane bebe ağladı diye adama yapılan bu muamele hiç yakışmadı paticiğe. Fedaykin'e bu yapılan hiç hoş olmadı. edit: Gereksiz bir kısımdı sildim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 fedaykinin 6 yildir neredeyse yazdigi butun siyasi ve guncel iceirkli yazilarini okumus biriyim...her gorusune katilmasamda beni yazılariyla cok gelistirmis bir insandir,o beni ne kadar tanimasada ''agabey'' diyebilecegim biri. forumu ''terketmesine'' gercekten cok uzuldum paticik bencede buyun yara aldi umarim kurallarimizi bir daha gozden geciririz ve bu kadar basit nedenlerden boyle kaliteli insanlari bir kez daha foruam kusturmeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 arkadaşlar bi süredir askerim de o yuzden hiç bir olan bitenden haberim yok öncelikle sunu diyim askere gittikten sonra biraz olsun rahatladım koptum site sıkıntıları stresinden isteyen gider isteyen yazar dramatize etmeyin olayı her gidiyorum konusunuda derin devlete çevirmeyin gidiyorum diyecegine hiç bisi yazmasa idi o zaman gene mi sorun yaratıcaktınız olay nedir hiç fikrim yok olsa da onemi yok acıkcası askerlik bitene kadar ızdırap olamıyorum size o yuzden üzgünüm, giden arkadasta sıkılmışsa sorun yaşamışsa yazma hevesi yoksa belli ki bunu belirtiyor her seferinde erken seçim talebi gibi gelmeyin ortama yani boş yere geriyorsunuz hem kendinizi hem başkalarını önerilerim bunlar uygulayın uygulamayın benim için değişen yok dedigim gibi burdaki durumlar askerlik donemimde pek yansımıyor bana kalın sağlıcakla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 eyv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Nefr said: Popeye said: cok mantikliydi yapilan cunku su tartismanin hic bir sekilde bir yarari yok ustune site yonetimi dogru bir karar alsa bile kuduz gibi saldiran tipler hep olacaktir.o yuzden kedi direk kapatirdi bu konulari 'eski despot yonetim'in bir parcasi olmama ragmen tarafsiz baktigima inanarak kesinlikle katiliyorum popa, ve bu topic kanimca o uygulamanin dogrulugunun en buyuk kanitlarindan biridir. 'eski despot yonetim'in bir parcasi olmama ragmen tarafsiz baktigima inanarak kesinlikle katiliyorum popa ve ona katılan nefire. said: patide yonetime gelen herkes de insandi bildigim kadariyla -darktan suphem var yalniz, onda hep bir bot havasi sezmistim ben, bir de athea tanricaydi haliyle- ahahah buna da +1 said: szass +1 haliyle, herhalde emanin terligini bilen herkes yeterli oldugu donemi de ozlemistir, ama yapacak birsey yok *erik ikram eder* buna da +1 terlik eskiden yeterliydi. köprülerin altında sular aktı. büyüdü burası, çeşitlendi. neler oldu neler. bi de şu var, üstümde kalmasın: Popeye said: bir tek ema napiyoruz biz demisti ve sonra bir iki kisi insan seviyesine tekrar gelebilmisti hafizam cok iyi degildir emaya sor hatirliyorsa anlatsin milletin nasil costugunu forumda o olay yuzunden. valla benim hafızam da berbattır ama hatırladığım kadarıyla bu olaylar irc'de dönmüştü ve ben de o tarafa çok seyrek uğradığım için olayı kaçırmıştım. zaten o ara işlerim yüzünden siteye pek vakit ayıramıyordum filan, uzak durduğum bi dönemdi. velhasıl olup bitenleri fark ettiğimde admin forumunda isyan ettiğimi, yapmayın etmeyin, bu ne biçim iş vs dediğimi hatırlıyorum hayal meyal ama olanlar olmuştu bile. mesajlar silinmişti etc. zaten sonra da hiçbir zaman tam olarak öğrenemedim ne oldu da iş boka sardı. yani pek yardımcı olamıycam ben de paticiğin gizemli geçmişini aydınlatmakta :P neyse... eski defterleri açıp duruyoruz ama, en başta dediğimiz gibi. sabaha kadar tartışırız bunu daha, bi bok olmaz. ha ama şu olur, burdaki 49568 mesajdan bir tanesi adminlerimizin (allah başımızdan eksik etmesin. yanlış anlamasınlar, tekerlerine çomak sokmuyoz biz bazılarımızdan farklı olarak, sadece aaah-ah çekiyoruz bi köşeden köyün yaşlıları gibi, ehe) aklına yapıcı bi fikir getirir, bi tortu bırakır. bundan gayrı olacak bişe yok yani. noolcak ki.. @fedo: kurt puslu havayı sever. okuyosundur da sen bunları şimdi keyifle. hınzır! :P *erik yer neşeyle* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar