Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ertuğrul Sağlam istifa etti

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:
Zico kesinlikle çok iyi bir teknik direktör değil. Çok iyi bir antrenör olabilir. Takımı kemikleştirme açısından da çok başarılı olabilir.

Ama her maça aynı taktikle çıkmak, sadece diziliş değil tüm varyasyonlar ve şablonlar olarak da tıpatıp aynı çıkmak bir adamı kötü bir teknik direktör yapar.

Üstelik oyuna en ufak bir müdahalede bulunamayan, hiçbir şekilde oyuncu değişiklikleri olsun rakip takımın taktiğine göre hamleler olsun sonradan katkı sağlayamayan bir hoca zico. Seyirci gibi izliyor maçı.

Ha, takımı çok iyi çalıştırıyor antrenman yaptırıyor evet. Yoğun maç temposuna rağmen hem sakatlanıp da tükenmeyecek kadar az hem de yarı yolda formdan düşüp yorulmayacak kadar iyi çalıştırdı oyuncuları.

Yine taktiğini harfi harfine çok iyi ezberletiyor çok iyi uygulatıyor da olabilir.

Ama her maça birebir aynı 11 le aynı taktikle çıkmak ve hiçbir oyuna ne baştan ne sonradan müdahale yapamamak bir teknik direktör için hiç iyi özellikler değil.

abi bir takım iyi oynarsa gayet adam da seyirci gibi izler yani.
işini yapıyor,moraller güzel,takım ruhu var , başarı var.
teknik direktörün antrenörden farkını farkettircek bir şey ben şahsen gözlemleyemedim .

belki şampiyonluğu kaybettiği için laf edebilirsin .o dönemi takip edememiştim mesela bak .
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
BJK gibi bir kulübü kaldırabilecek bir adam değildi Ertuğrul Sağlam. En azından şimdilik değil yani.

Bildiğin yetersizdi.

Başta küçük takım felsefesi tek forvet çift ön libero geriye yaslı oynattı takımı.

Sonra abuk subuk şeyler denedi.

BJK'nın kadrosu öyle çok iyi aman aman bir kadro değil bence. Ama yine de potansyelinin altında oynuyor.

Lucescu da defansif oynatırdı takımı, ama böyle aciz bırakmazdı.

Teknik direktörün takıma katkısı %5 %15 falan geyiğine kesinlikle katılmıyorum. Yunanistanın kadrosundan 3 tane adam sayamazdı kimse, sırf teknik direktörün taktiğiyle adamlar şampiyon oldular. Geçen sene bütçesi GS'nin onda biri olmayan takım ismini bile hatırlamıyorum (3-2 yenilip sora 3-0 almıştık) skor 3-2 olmasına rağmen resmen ezmişti GS'yi ilk maçta sırf basit oyun planı ve ani paslı taktiklerle. O takımdan da tek oyuncu getirip GS'nin 11'ine koymazsın mesela.

Lucescu yine GS'yi en kötü döneminde gruplardan çıkardı sırf t.direktör farkı ve rakiplerin korkusu yüzünden.

Öyle yabana atılacak türden değil yani teknik direktör konusu.

Beşiktaş'ın her şeyden önce sistem oturtacak ve kadrosundaki ofansif zenginliğini iyi kullanabilecek, takımda da bir iskelet oturtabilecek (hem sistem hem kadro açısından) bir adama ihtiyacı var başta.

Ertuğrul belki BJK'yı yönetebilir, ama hakkıyla yönetip de bir şeyler katması için en az 6-7 sene daha küçük takım çalıştırması lazım.

BJK için olumlu bir adım oldu bu. Kat kat daha olumlusu da yönetimin değişmesi olacaktır.

Rewendor,
Yazinin hepsine katiliyorum bi tek yer haric.
O da besiktasin kadorusu kismi; delgadonun bolgesi haric heryerde oynayabilcek 2-3 adamimiz var , ozellikle ofansimiz cok cok kuvvetli degisik yapida adamlar icer ve disarda ( deplasman ) da oynayabilcek yapida admalar var. Fakat ertugrul 2 de 1 iskeleti bozarak hata yapti en buyuk hatasi buydu.oturan bi iskelet olduktan sonra kesinlikle diyorum bu takim sampiyon olur bu sene..ertugrul adamlari farkli bolgede oynatiyo du bu cok sacma oyuncularida moralmen cokertir ki bu da goruldu sanirim.benim oynadigim bolgede neden ters tarafin admai oynar ne gerek var anlamak mumkun digil.
Sosyal ağlarda paylaş

BJK'nın kadrosu güçlü değil derken hani yine iyi sağlam kadro ama göreceli olarak öyle süper bir BJK kadrosu yok elinde demek istedim.

En basidinden kanat yok BJK'da şu anda.

Tello daha çok defansta yer alıyo sol bek olarak, Holosko bence forvet ya da hemen forvet arkasında oynatılmalı kanatta verimi çok düşüyor. Ali Tandoğan falan malum zaten. Serdarla falan da kanat idare edilmiyor. Aydın var genç, şimdi ne olur bilinmez sonuçta nice süper yetenekli oyuncular vardı harcandı gitti Türkiye'de ama iyi bir adam olacaksa bile zamana ihtiyacı var.

Klasik anlamda gerçek bir kanat oyuncusu yok BJK'nın.

Ortasahada ön libero ve göbekte de Cisse'den fazlasına ihtiyacı var bence BJK'nın.

Kaleci sorunu belirsiz. Hakan fazlasıyla yetersiz kale için. Rüştü yaşlandı, üstelik de arada bir saçma sapan hatalar yapma geleneği var. Milli takımdan da FB'den de BJK'da eski maçlarından da biliyoruz malum.

Eksikleri var yani bana göre yine.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:
abi bir takım iyi oynarsa gayet adam da seyirci gibi izler yani.
işini yapıyor,moraller güzel,takım ruhu var , başarı var.
teknik direktörün antrenörden farkını farkettircek bir şey ben şahsen gözlemleyemedim .

belki şampiyonluğu kaybettiği için laf edebilirsin .o dönemi takip edememiştim mesela bak .

Antrenör iyi antrenman yaptırır, yeri geldi mi oyunculara fiziksel mental ve teknik olarak bir şeyler katar, onları maça hazırlar, kondisyonlarını düzenler, fazla yorgun ya da fazla hamlamış olmalarını engeller vs, yani daha çok işin vücut kısmını yapar.

T.Direktör bunları denetlemenin yanısıra bir de kafa kısmını yapar. Maça göre taktik ve oyuncu seçer, takımını belirtilen taktiğe uyum sağlamak üzere eğitir çalıştırır, maça hazırlar, maç sırasında gözlemler ve ona göre gerekirse maç sırasında taktik ya da oyuncu değiştirir.

Zico işin antrenörlük kısmında çok başarılıydı evet.

T.Direktörlük kısmında bence sınıfta kaldı denemez ama fazlasıyla pasif kaldı.

Maça göre taktik değiştirdiği pek yoktu. Bir yere kadar bu iyi bişi. Takımın sürekli taktığıyle oynamak başarıyı düşürür, oyuncuları uyumsuzlaştırır. Ama yeri geldi mi de önemli farklılıklar varyasyonlar denenmeli. Geçen sene "FB'nin taktiğini çözdük, Maldonado topu alır Alex'e verir o da Semih'e atar" diyerek oynayıp maç kazanan takımlar vardı FB'ye karşı anadoluda. Bakın dizilişi taktiği geçtim detaylara kadar her maç aynı bu takım. Kim kime pas atacak kim nereye koşacak her şey aynı. Ve ona rağmen devam etti aynı şekilde takım.

Oyuncu değişikliksiz maç tamamladığını gördüm FB'nin kaç defa. Yenikken yeni kan sokamıyor, taktik değiştirmek için oyuncu değiştiremiyor adam, veya galipken farka koşarken gençleri hazırlamak ya da yedekleri oyuna hazır tutmak için oyuna sürmüyor.

Ben bu yüzden iyi bir t.direktör demem Zico'ya.
Sosyal ağlarda paylaş

abicim şu sinan engin denen gerizekalı herif gitsin ya bi zahmet. yıldırım demirören in de ondan farkı yok zaten. yok arkadaş yok cidden ben geçen sene falan uefa ya bile gitmesin istemedim sırf bunlar gitsin diye. ama işte gittik bunlar da kaldı. şimdi bu herifleri yollamak için iyi bi fırsat. bütün beşiktaş taraftarı medyası falan bastırmalı ve istifa ettirmeli bunları...
Sosyal ağlarda paylaş

Ertuğrul Sağlam ın istifasının tam olarak izledim.Gerçekten çok iyi konuşmuyor. İyi ki istifa etti. Hem Beşiktaş a Hem ertuğrul a yazık olacaktı.

Bu karaktersiz yönetim zaten şampiyon olsak bile önümüzdeki sezon için düşünmeyecekti.Şimdi en azından gelen hoca takıma alışır.
Açıkcası bu sezon şampiyonluk umrumda değil.Ama seneye avrupada bir işler yapması gerekir.

Hacettepe maçı başladığında taraftar suskundu 5dk sonra gerekli mesajı verdi. Umarım yönetim mesajı almıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

valla bu demirören le sinan gitsin isterse küme düşelim. bunları gördükçe tüylerim diken diken oluyo valla. özellikle de sinan engin. yani bi insan bu kadar mı şerefsiz bu kadar mı haysiyetsiz olur ya. hayır bi de o kadar dönek. lafa anya diye başlıyo konya diye bitiriyo. ayrıyetten konuşma yeteneği de sıfır. bi zahmet artık diğerleri de şu beşiktaşlı adamlığını bıraksınlar da yönetime el koysunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...