Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bright wizard hede hödö topiği

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Mythic geç kalıyor bazı şeyleri yapmakta, millet solo takılıp x2-3 xp/renown alan BW leri gördükçe kendi karakterini bırakıp BW açmaya başları ortalık kaynıyor resmen dün 12 kişinin 7 si bw'idi, yine bir senaryoda 8 bw 5 wh 2 am idik (zavallı AM'lerden biri ben oluyorum =P ). Buna rağmen mythic gitti healerların renown unu çöpe çevirdi ama takımdan bağımsız işler yapan dps'lere çözüm bulmadı. Zaten aynı grupta olsak bile BW benden daha yüksek renown/xp alıyor sırf dmg'i fazla diye, adamlara oda yetmiyor o yüzden soo takılıyorlar.

Millettede takıntı halini aldı, solo takılanları gördükçe intikam içinmidir nedir kendileride bw açıp solo takılıyor lol.
Sosyal ağlarda paylaş

Mythic'in yaptığı en büyük hata bence xp, renow ve pqlarda(sanırım hepsinde öncelik sıralaması aynı) cp alımımnı yanlış şekilde hesaplatmak. Öncelik heala sonra dps'e verilse ve kill blow önemi kaldırılsa bu hesaplamalarda daha iyi olacak. Healer heal yaptığı için daha çok kazanacak, dpslerde gelen iyi heal sayesinde daha rahat oynayacak. Sistem bu şekilde işlediği için millet ya bw veya yüksek dps yapabileceği bir class açıyor yada healerla dps yapmaya kalkıyor. Bence bu yakında değişir.

Bazı classların eksik tarafları olabilir. Oyun daha yeni çıktı doğaldır. Bunları düzgün kullanıcı geribildirimleriyle çözmek lazım. Mekanikleri iyi oturmuş classa çamur atıp, nerf çağrısı yaparak pek birşey elde edemezsiniz. Örnek vermek gerekirse wow oynayan arkadaşlar shamanın ne hale geldiğini iyi bilmeleri lazım. Nerf yiye yiye lvl60 karakterimi bırakıp 0'dan karakter kasmak zorunda kalmıştım.

@Gil Estel
said:

(Edit: Çok fazla güncelledim, acemiyim ilkkez resim ekleyişim kusura bakmayın)

Güzel olmuş. Aynı zamanda çok ta eğitici. Yapılabilen dps'in sadece classla alakalı olmadığının gösterilmesi açısında iyi örnekler olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Yapılabilen dps'in sadece classla alakalı olmadığının gösterilmesi...

Dogru. Dogustan gelen bir yetenekle alakali. Biraz zekayla alakali oldugu da soylenegelir. Zeki ve yetenekli arkadaslarin Silence'i instant oluyormus Sorcerer'larda, BW'ler yeteneksizse 2 saniye cast'e cikiyormus. Zaten oyunun da bunu algilayan bir ozelligi mevcut; becerisi yuksek oyuncular dps'ine +100 aliyorlar.

Ha bu arada. Madem bu kadar "sorc'lar da cok yetenekliyse dmg yapabilir"e geliyor, acin bir sorc da gorelim. Gil ozelinde soylemiyorum -soyleyemem de zira kendisine sorc actiran benim- ama bir oyundaki dps'in akisini belirleyen yuzlerce etmen var. Bu tip bir tablo, on bir tablo, yuz bir tablo, hic bir sekilde yapilan dps'in neyle alakali olup olmadigini gostermez. Bu tablolar uzerinden "bw=op" cikarimi yapan da "dps #1=pr0 oyuncu" sonucuna varan da buyuk yanlislardadir diyorum. Oyun oynuyoruz, spor yapmiyoruz.

Ilk once Stricken Voices ve Choking Smoke arasindaki farki aciklayin, ondan sonra "ben dps'te ilk 3'e giriyorum ama kazanamadim. zaten dps yapmak class'la alakali degil" soylemleriyle kendinizi pohpohlayin. Bu kafada olan varsa hodri meydan, acsin sorc, onunla ayni server'da bw acacagim. Bakalim ne oluyor dmg chart'lar.

Yeter, cikin bu kafadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:
Rock said:
Yapılabilen dps'in sadece classla alakalı olmadığının gösterilmesi...

Dogru. Dogustan gelen bir yetenekle alakali. Biraz zekayla alakali oldugu da soylenegelir. Zeki ve yetenekli arkadaslarin Silence'i instant oluyormus Sorcerer'larda, BW'ler yeteneksizse 2 saniye cast'e cikiyormus. Zaten oyunun da bunu algilayan bir ozelligi mevcut; becerisi yuksek oyuncular dps'ine +100 aliyorlar.

Ha bu arada. Madem bu kadar "sorc'lar da cok yetenekliyse dmg yapabilir"e geliyor, acin bir sorc da gorelim. Gil ozelinde soylemiyorum -soyleyemem de zira kendisine sorc actiran benim- ama bir oyundaki dps'in akisini belirleyen yuzlerce etmen var. Bu tip bir tablo, on bir tablo, yuz bir tablo, hic bir sekilde yapilan dps'in neyle alakali olup olmadigini gostermez. Bu tablolar uzerinden "bw=op" cikarimi yapan da "dps #1=pr0 oyuncu" sonucuna varan da buyuk yanlislardadir diyorum. Oyun oynuyoruz, spor yapmiyoruz.

Ilk once Stricken Voices ve Choking Smoke arasindaki farki aciklayin, ondan sonra "ben dps'te ilk 3'e giriyorum ama kazanamadim. zaten dps yapmak class'la alakali degil" soylemleriyle kendinizi pohpohlayin. Bu kafada olan varsa hodri meydan, acsin sorc, onunla ayni server'da bw acacagim. Bakalim ne oluyor dmg chart'lar.

Yeter, cikin bu kafadan.

Ya okuduğunu anlamıyorsun yada kasti olarak yazıları çarpıtıyorsun. Ayrıca saçmalıyorsun. Yazmadığım şeyleri ben söylemişim gibi cevap yazıyorsun.

Bazı classların eksik tarafları olabilir. Oyun daha yeni çıktı doğaldır. Bunları düzgün kullanıcı geribildirimleriyle çözmek lazım.
Zeki ve yetenekli arkadaslarin Silence'i instant oluyormus Sorcerer'larda, BW'ler yeteneksizse 2 saniye cast'e cikiyormus.
Ilk once Stricken Voices ve Choking Smoke arasindaki farki aciklayin

Kısacası yüksek dps yapıyor olmanın bu adama hiç bir ekstra getirisi olmamış. Benim dps'te ilk 3'e girdiğim ama kaybettiğimiz için düşük xp aldığımız bir sürü oyunum var.
"ben dps'te ilk 3'e giriyorum ama kazanamadim. zaten dps yapmak class'la alakali degil"

said:
Bu tip bir tablo, on bir tablo, yuz bir tablo, hic bir sekilde yapilan dps'in neyle alakali olup olmadigini gostermez.

Bu tablolardan zaten dps'in neyle alakalı olduğunu değil dps'in takıma ve sana ne kazandırdığını görmen gerekiyor. 4. resimde buna en iyi örnektir. İlk 5in 4ü bw olduğu halde oyunu kaybetmişler.

Halada gözünün önündekileri anlamıyorsan senin için yapılabilecek pek fazla birşey kalmamış. Seni de diğerlerinin yanına...

... alalım.

Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle soylemek isterimki resimleri koymaktaki amacım hiçbir zaman "sorc akıllı oynanırsa bw'den daha fazla dps yapar, bakın ben yaptım" tarzında degildi. Rock arkadaşımız rica etti bende birkaç tane koydum, bunlar gibi onlarca daha var bende.

Senariolarda çok değişken şartlar olabiliyor, zealot arkadaşımla girdiğimde farklı oynarım, tanımadığım healer beni healledıgınde farklı oynarım, tek basımayken backlash yuzunden dikkatli oynarım, karsı takım sırf bana çalıstıgında farklı bır taktik izlerim ve bunun gibi türetebilecegim birçok farklı durum söz konusu olabılıyor. Bu nedenle yapabılecegınız dps'de buna oranla degisim gosterebılıyor.

Açıkça konusmak gerekırse, önemli olan kariyerinizi sevmekten geçiyor bana göre. Birkaç nick vereyim, Electrolux diye biri. Kendisi dwarf engineer, order tarafında. Çok karşılaştım senariolarda, ve gercekten hiçbir engineer o cocuk gibi oynayamıyor, bunu acıkca soyleyebilirim. Baska bir ornek, kill-on-sight listemde başı çeken, ve level 14'ten beri beraber level aldığım order tarafında Alo nickli BW. Bu arkadaş da hiçbir BW'ye benzemıyor, cok garıp cok muthıs oynuyor, diger tüm BW'lerden ayırıyor kendini mesela.

Bu orneklerı nıye verdım, cunku biraz da kariyerlerin base ozellıklerınden cok onu oynatan kisideki skill, karakterının neyi yapabılıp neyı yapamayacagını bılıp ona gore oynaması ve en onemlısı karıyerını ne kadar cok sevdıgı on plana cıkıyor. Herkes engineer oynar ama yukarda verdıgım ornektekı Electrolux gibi yaratıcı oynayamaz, herkes BW oynar ama asla yukarıda ornegını verdıgım bir Alo gibi serii oynayamaz.

Sonlandırmam gerekırse, benim için önemli olan dps'te birinci olmak degil, chart'ta dmg kasmak degil. Takımıma ne kadar yarar saglamısım, healer'larımızı rahatsız eden WH'leri nasıl hızlıca oldurmusum, assist edilen targetları en kısa surede indirmisim ve buna benzer seyleri yapıp yapmamam benim icin senariolardaki basarının kriterleri. Madem chart'a oynamıyorsun, niye ss çekiyorsun derseniz de, kişisel zevkimdir ilerde bakıp bakıp gülerim hatıra olur diye çekerim her zaman ss ben, wow'dada yapardım :)

şahsi fikirlerim bunlar, umarım söylediklerim tartışma konusu yaratmaz :)
saygılar sevgiler herkese
Sosyal ağlarda paylaş

tmm her şeyi geçtim.. aynı ability nin bw de instant sorc da 2sn cast olmasını, ranged healing debuff ı vs.vs. hepsi bi kenara..

nerdeyse 10 yıllık(bunun 4 senesi Shadowbane gibi pure pvp bir oyun) bi mmo geçmişim var(gangren e sorabilirsiniz). Az bi şey pvp deneyimim ile şunu demek istiyorum;

Sorceress Agony tree ile ciddi dmg vurabiliyor kabul. Ama allahını severseniz biri DD(direct dmg) diğeri DoT(damage over time) tabanlı dps. Ben 100 feet ten bi hedefe doombolt, gloomburst vs. atmaya başladığım zaman zaten ii bi oyuncu ise(ki bu önemli) geri çekiliyo veya los a kaçıyo, healini alıp tekrar combata geri dönüyo. Ha takip etmeye kalkışırsan "bi tane daha gloomburst daha vurim lütfen, lütfen" diye o focus target olmana yol açıyo genelde melee tarafından.

Ama BW dotlarını atıp ta üzerimde tıklamaya başlayınca ben geri çekilsem de critleyen dotlar yüzünden(ki critleyen dot olayını hala anlayabilmiş değilim, bana saçma geliyo) ciddi(hem de baya ciddi) dmg almaya devam ediyorum ki asıl bu bence adaletsiz.

E bi de bunun healerlar üzerinde ki baskısı var AP olarak. BW dotlarından dmg alan birini heal etmekle hp si az ama üzerinde herhangi bi debuff olmayan birini heal etmek arasında ciddi bir de fark var(zealot kasıyorum şu ara ondan biliyorum).

Yani kısaca "şunda bu var, bunda şu yok" diye karşılaştırmadan önce bu classların dmg larını ne ile vurduklarına dikkat etmek lazım. AoE leri saymıyorum çünkü 2 tarafında yeterince ii bence.

Ha buna nasıl denge gelir(Mythic bu iki class a mirror dediği için); BW nin dd tree sini(ki adını bilmiyorum) biraz bufflar dot olanı biraz nerflersin veya sorcun dd(agony) sini biraz nerfler dot(Calamity) tree sini bufflarsın. Ama şu an için bi dengesizlik var.
Sosyal ağlarda paylaş

Gil, ben zaten senin bu tip bir amacla koymadigini biliyorum. Bunu yapmayacagini bilecek kadar taniyorum en azindan. Konu su: senin boyle bir jpeg yapistirmanin uzerinden, kendi savundugu fikri ovguleyen, yani nalinci keserini hep kendine yontan Rock'aydi benim sozum. "Bakin adam Sorc oldugu halde BW'yi gecmis, demek ki BW'nin yuksek dps yapmasinin nedeni class mekanikleri degil ama oyuncu yetenekleri" gibi bir ilaci cikolataya bulayarak yutturmaya calisan mentaliteye karsiyim.

Ben burada bu tartismaya girdigimden beri cok net, cok somut seyler uzerine konustum.

Dedim ki; ayni dmg'i veren, ayni cooldown'u paylasan, ayni range'de calisan, ayni AP'yi isteyen ve ayni Combust/DM'i generate eden iki buyuden biri neden instantken digeri 2 saniye cast.

Dedim ki; benim bir dot'um 250 vuruyor ve 400 crit'liyorken, BW'nin 4 tane dot'u neden en az 350~ vuruyor.

Dedim ki; BW'de disorient varken Sorcerer'da neden yok?

Dedim ki; BW'de healing debuff varken Sorcerer'da neden yok?

Dedim ki; BW'de -res varken Sorcerer'da neden yok?

Bir kisi de cikip "abi su yuzden, ben boyle dusunuyorum" demedi. Yok efendim iki class'in ayni ozellikleri olmasi zorunlu muymus. Evet efendim, zorunlu. Zira iki buyuden birinin 2 saniye cast'i varken digerinin instant olmasini dengesizlikten baska hic bir mefhumla aciklayamazsiniz. Ha Mythic cikar, "biz bir dengesizlik yaratmak istedik" der, ben de cenemi kapatirim. Ama biz burada zaten durumun dengesizligini konusuyoruz. Konusmayalim mi, gote got demeyelim mi? Birinde olan healing debuff birinde yok diye sessiz mi kalalim? Sonra sordugum hic bir soruya hic bir cevap vermeyen edepsizler, gelip "agliyorsun" desin, 4chan kafasina resim yapistirip kendince eglensin mi? Bu mu mantik.

Efendim iste ben ilk 3 dps'e girdim ama takimim kazanamadi, ben dusuk xp ve rp aldim. Bana ne? Beni ilgilendirmiyor ki bu konu. Beni ilgilendiren mevzu, sende olanin bende olmamasi. Keza beklentiler dogrusunda benzerlik tasiyan ya da arti/eksi dengesi olan bir sistem var aklimizda, bu tip dezavantaj/avantaj terazisini konusmaktan bu kadar cekiniyorsan elbette hic bir sey soyleyemeyip "agliyorsun" falan diyerek terbiyesizleceksin.

Pardon pasam rahatsiz oluyor diye susalim mi? Aman Rock rahatsiz oldu, nerfbat gelecek diye dizleri titriyor, ben insta cast ile 2sn cast arasindaki farki gormezden geleyim mi diyelim? Kaldi ki kendi kendini ele veren biri var karsimizda; 1v1'de istisnasiz her class'i alabilen shaman'in nerfbat yedigini gordukten sonra "omfg artik herkesi kesemiycem :((" diyip 0'dan karakter kastigini acik acik itiraf eden bir insanin feryadidir bu. "Class'imin ustun ozelliklerini cikarmayin, benzer ozellikleri baskasina vermeyin, yoksa yeteneklerim yuzunden boyle oldugunu insanlara soyleyip hava atamam" dusuncesi. Madem dps class ile ilgili bir sey degil, o zaman uc bucuk atmayacaksin nerfbat geliyor diye. Biz bir sey istemiyoruz ki, sorc'la bw'nin dengesi ayni olsun diyoruz. Nicin bu korku?
Sosyal ağlarda paylaş

Ha sunu da soyleyeyim, kac defa ayni sey yasandi bu konuda cunku.

Elimden geldigince terbiyeli, edepli ve tartisma adabina uygun yazmaya calisiyorum. Fitratim bu zaten, elimden geldigince aciklama yapiyorum, durumu tahlil etmeye calisiyorum, kendime ait fikirleri kendimce savunuyorum.

Ama uyariyorum, ben kimseye terbiyesizlik yapmaz iken, ayni sekilde muamele gormeyi bekliyorum. Kimsenin bana 5 yasindaki cocuk agziyla "agliyorsun" yapmasini kabullenmeyecegim, zira savundugum somut fikirler var ve karsiliginda somut fikirler bekliyorum. Benim icin, benim soylediklerimi kabul etmeniz ya da etmemeniz onemli degil, filhakika, kabul etmeseniz belki daha da guzel olabilir. Ama sadece ve sadece somut seyler uzerinden ve edep sinirlari dahilinde tartismak istiyorum, ve buyuk bir ictenlikle bunu rica ediyorum.

Bir daha edepsizlikle karsilastigim vakit misliyle karsilik verdigimde kimse gelip bana "uslubun cok delirtiyor" demesin. Lutfen artik tartismanin somut cercevelerde yapilan bir sey oldugunu ogrenin.

Bu uyariyi pesinen yapmis olayim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben sorc-bw aynı olsun da istemiyorum ya

ben bir SH'yim, sorc ve bw'lerin 1/3 dps'sini kasarak anca yapıyorum senaryolarda. gören de çok çılgın başka abilitylerim var sanıcak, o da yok. en az onlar kadar kolay kesiliyorum... ee ne anladım ben bu işten...

ben istiyorum ki RDPS diyorsanız, yakın yapın kardeşim class'leri birbirine. nedir bu böle. her senaryoda ağzım açık bakmak zorunda mı kalıcam yani damage'lara hep.

hem bw hem sorc aşağı çekilmeli. hatta bana göre tanklar da bu kadar ölümsüz olmamalılar. veya bu kadar ölümsüz olacaklarsa, sorc-bw-sw-sh 'nin dibine girdiklerinde 5 saniyede kesememeliler.

evet RVR üstüne bir oyun bu ama yani yine de bir tankın, rakip takımdan 10 kişinin arasında dalıp, orada 15-20 saniye karmaşaya sebep olup sonra hiç birşey olmamış gibi kendi takımına doğru rahatça kaçmasına anlam veremiyorum. böle şeyler olmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

iki resimdeki ortak imbayı bulun!

cevap!

ne sorc'lar, ne de bw'ler. oblivion nickli rift spec magus. rift + root + pit fo shades/focused mind & shattered shadows = gg (30k xp & 6k renown etc)

anti-dot bw spec'imin performansından gayet memnunum şu ana dek. hemen her bw'yi 2-3sn içerisinde indirebiliyorum kaçma ya da heal alma şansı bulamadan doombolt + swell of gloom'lu gloomburst + impending doom -> hala ölmediyse magebolt ile. r40'sa hp'si explosion vs'den %75'lere düştüğü anı ya da assistlendiği anı kolluyorum. ciddi healer eksikliği yoksa pek sıkıntı çekmiyorum doğrusu bw dot'larından. eminim ki 2-3sn içinde ölmek onları daha çok sinir ediyordur. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
anti-dot bw spec'imin performansından gayet memnunum şu ana dek. hemen her bw'yi 2-3sn içerisinde indirebiliyorum kaçma ya da heal alma şansı bulamadan doombolt + swell of gloom'lu gloomburst + impending doom -> hala ölmediyse magebolt ile. r40'sa hp'si explosion vs'den %75'lere düştüğü anı ya da assistlendiği anı kolluyorum. ciddi healer eksikliği yoksa pek sıkıntı çekmiyorum doğrusu bw dot'larından. eminim ki 2-3sn içinde ölmek onları daha çok sinir ediyordur. :)

Agony den gelen burst ile bw yi alabilmen dogrudur ve katılıyorum, çünkü aynı şekilde bende alabiliyorum. Ama olay "bw mi sorcu alabilir yoksa sorc mu bw yi" değil bence. Combata gvg olarak bakarsan BW nin dotlardan gelen dps i ve mobilitesi artı diğer işe yarar özellikleri(utility) sorc dan daha fazla.

Zaten BW lerin şu anda forumlarda ki "nerf BW" feryatlarına karşı yegane savunması da bu. "Ama sorc larda bizi 3-4 saniyede kesiyolar". E ben seni öldürüyorum ama sende o dakka dotlarla butun grubun içinden geçiyosun(ki healerlar daha ii anlar bunu), sonra am den gelen instant res veya rp den gelen 3sec res ile tekrar kalkıyosun.Gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

zaten ben de olayı teketek kapışma olarak düşünmediğim için halimden memnunum. takımımın geri kalanı benim eksiklerimi tamamlıyor bir şekilde. eğer tamamlamıyorlarsa da takımımın kabahati, rakipte aramıyorum suçu. bu akşam aynı maçta hem rift'çi magus hem de mıknatıslı enginar vardı, iki taraf da bir oraya hopladı bir buraya zıpladı. gene de biz yendik. bw'nin bir avantajı varsa sorc'a karşı, BO, mara, WE gibi gayet imba sınıflar bu eksiği kapıyor. ben iki tarafta da t4 oynadıktan sonra bu sonuca vardım.
Sosyal ağlarda paylaş

BW sorunlu veya sorunsuz demıyorum ama biraz taktıkle Dest tarafı BW lerı etkısız hale getırebılır cunku herkezın hemfıkır oldugu gıbı 2sn de yatabılıyoruz.Zaten sonra reskıll yapmak kolay...

Sız uzaktan uzaktan damage vermeye calısınca bızde yuksek DPS yapıyoruz cunku bence range class olarak en yuksek dps BW de..

Kimin attıgını bılmıyorum ama bordo siyahımsı bır skıll var mage de yada sorc da o beni bıtırıyor 800 den assa vurdugunu az gordum.Zaten pesınden dıger skıller gelıyor ki zaten mefta oluyoruz...

DEST te BO gibi bir DEV ve onu arka saflara kadar gecmesını saglayabılcek Chosen ve Mara varken kullanmıyorsunuz...

BO nun 1 kere arkaya gecmesı = En az 2 BW eder ki mage ve sorc ları saymıyorum bile.Bircok kez gorulmustur ki bu mumkundür ve olasılıgı yuksektir...
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:
Sam said:
iki resimdeki ortak imbayı bulun!

ahahah bence oradaki en imba Mortmal, 6k dmg 37k heal
geçen gün Bastion'da ahkam kesen arkadaş kendisi lol.

Mortmal degil de. Oyuncu isimlerine baktim, bu oyunun nasil bir oyun oldugunu anladim.

Direkt olarak gozume carpan isim: Oblivion. Oyunda gordugum en iyi magus, tartismasiz. Belli ki yine 12 kisilik rift'lerinden atmis, sorcerer'lar da canina okumus bu 12 kisinin pit of shades'le.

Dogru mu Sam?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...