Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Szasstam said: Sorieno said: Szasstam said: Zaten daha karşıda bunları karşılayacak birşey yok diyorsan ne belgesi :) Aç wardbden bak diyeceğim şahsi olarak. Şaka gibi BO vs IB ve KB dışında herşeyde BO iyiyken örnek olarak vermen ;) Summon SAM yapar kaçarım anca ben Nasil yapalim? "Bilmem ne kadar sure sonra IB'nin mirror'i Black Guard gelecek ve belki o da 60 feet knockback atacak o yuzden simdiki duruma tevazu gosterelim ve kabul edelim." mi diyelim bu mantikla. Bunu mu istiyorsun? Qanqa sen doğrusun devam et. Şu yazdığımdan bunu çıkarıyorsan hele Arkadasim. Fikir var mi fikir? Varsa, qanqa qunqi dogrusun yapmadan konus. Yoksa, sus. Edep ya hu dedikce sahlaniyorsunuz, qanqa qunqi yapiyorsunuz. WoW'dayken de boyleydin gerci, neyse.
Blackice Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Öncelikle, bu kadar saygısız bulduğunuz, "Gene mi ağlıyo destrolar" demem mi yoksa Sorieno'ya "Vay Canım" demiş olmam mı? İşine gelirse kısmına gelirsek; Blackice said: Bu sebeplerden, yeri geldiğinde ciddi ciddi muhabbet edip tartışırken, yeri geldiğinde de "siz agliyosunuz, zaten biz de cok kosuyoz, "sorc'lar nerflensin diycem bundan sonra :D" (Söylediklerimden toplama sanırım, böyle bir cümle kurduğumu hatırlamıyorum ama çok mühimde de değil) gibi cümleler kullanabiliyoruz, ve "gramer"'e dikkat etmemişte olabiliyoruz. İşine gelirse. Gramer'e dikkat etmemiş olabiliyoruz.İşine gelirse. Yani her yazdığımızda gramer kontrolü yapmıyoruz... forum kurallarında da böyle bir zorlama olduğunu sanmıyorum, yanlışmıyım? Ben kimseye "Ben istediğimi söylerim, saygısızlık sınırlarını aşarım, işine gelirse." dememişim. Söylenenleri çarpıtmadan yorum yapalım. Sorieno said: Ikincisi; bugun neredeyse her yere "sorc nerflensin diycem yeaa bundan sonra" mealli garip seyler yazmis olmandan kelli, bu durumu anlamakta gucluk cektim. Bu tarz, belirlemeler veya kendince mealler uydurmamak için forumda "alıntı" kısmı var. Baggio said: Teknik boyutuna gelirsek, "birebir mirror olmak zorunda değil ki" diyip duruyorsun, e biz de demiyoruz zaten birebir olsun diye. Fakat konu knockback gibi bugüne kadar sadece bosslarda gördüğümüz bir skill'in birine 60, birine 15 feet şeklinde 'dağlar kadar farkla' verilmesi, ya da mirror denen iki classın birinin diğerinden çok daha fazla damage vermesi. Birine dot atıp tick başına canının %15'i damage vermek, AoE dot atmak vs. böyle küçümsenecek, ya da DD ile kıyaslanacak şeyler değil. Kalkıp dispel falan da deme şimdi lütfen. Mirror olmayacaksa karşı tarafa da bunları karşılayacak şeyler verilir de öyle mirror olmaz anca, var mı peki bunlar? Yok. Dediğin gibi birebir değil, birine 60, birine 15ft şeklinde o yüzden verilmiş. Hayır, zaten bu iki class'ın mirrorları oyundan çıkarılmış bu tamamen farklı bir boyut. İkisinin de birbirine karşı artıları, eksileri var mı yok mu? Var. Ayrıca Bw-Sorc tartışmasına gelirsek. O kadar uzatıldı, o kadar abartıldı ki, BW'ler efsane oldu çıktı. Daha öncede söylemiştim, BW biraz ayar gerektiriyo olabilir veya Sorc biraz bufflanabilir, ama bu kadar da uzatılmaz. Ağlamak dememin sebebi de budur. Ayrıca bakınız; http://www.wardb.com/spell.aspx?id=9527 300+205=505 (R35) http://www.wardb.com/spell.aspx?id=9472 1sn cast 5sn CD Yani Gloomburst+Doombolt+Gloomburst = 6sn içinde WAR'da yapılabilcek en burst damage. Bir BW nin rüyalarında bile göremiyeceği bir immediate damage.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 valla blackice, nerflensin diye demiyorum ama oyundaki en büyük burst şu olsa gerek: focused mind + doombolt x6 = lvl 31'de 10sn boyunca ortalama 1000dps (ne var ki fransa'ya ping rezil olduğundan 4-5 ile sınırlı kalıyor benim) bunu yapıp da öldüremediğim rakip sadece kalkan takan tanklar ya da çok ağır healing alan (tek healer değil iki healer olsa gerek sanırım çünkü tek rp'leri alıyorum böyle) yüksek hp ve resist'e sahip oyuncular. focused mind bitmeden iki ayrı gri oyuncuyu indirebildiğim oldu, dediğim gibi lag kısıtlıyor maalesef. ha bir de magus pull + focused mind & shattered shadows var ki inanmayacaksınız ama (şaka yapmıyorum bu sefer) yaparken utandım şahsen. 5-6 sn'de iki düzine insanı yatırdık öyle.
Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Bu tip bir burst dmg ile instant cast edilen dolayisiyla 3 saniye boyunca kafanda BENI VUR isaretiyle dolasmadigin bir dot olmasini bir kenara birakiyorum. Ustune basa basa soyluyorum; bw'de olup sorc'ta olmayan utility'ler benim sinirimi bozan seyler; Playing With Fire ya da Stop Drop And Roll gibi cok buyuk artilar sorc'ta yok. Ignition gibi bir taktigi kim istemez, 300'e yakin elemental resist'im var ama sifir mitigation aliyorum. Olayin ozu bu.
Blackice Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Sam, focused mind moral ability gene anlaşılabilir.(Gerçi Rank 2 her senaryoda 10 kere açılıyodur en az) Benim dediğim sürekli elinin altında, AP bitene kadar (Recover Energy ile oldukça uzun süre) sürekli 100ft den dmg yağdırmak demek. Ve nerdeyse heallenemez seviyede bir dmg. BW'nin DOT'ları can sıkıcı buna bişey demiyorum ama heallenebiliyor. BW çok güçsüz gariban'da demiyorum. Benim şimdiye kadar söylediklerimin toplanıp tek bir yoruma oturulmasını anlamıyorum sadece. BW'ler glasscannon çok ölüyor, senaryonun yarısı respawn olup geri koşmakla geçiyor, iddia edildiği gibi easy mode değil diyorum. Buna karşılık olarak "Ha çok koşuyosunuz o yüzden OP değilsiniz öyle mi" deniyor.
Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 O bahsettigin konu dezavantaj oldugu kadar avantaj da. Evet, cok burst bir sekilde, healer'in heallemesine firsat birakmadan, Shades Of Death+Doombolt+Gloomburst+Impending Doom ile adami sifirlayabiliyorsun. BW bunu yapamiyor. Ama BW'nin target cycle ederek dot dizmesi de herkese dmg verdigi ve boylece dmg meter'larin canina okudugu sonucunu cikariyor. Bilmiyorum belki de dot'lar arasina bazi cooldown'lar konmali ya da en fazla su kadar kisiyi dotlayabilirsiniz gibi bir sinirlama entegre edilmeli.
Szasstam Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Sorieno said: Szasstam said: Sorieno said: Szasstam said: Zaten daha karşıda bunları karşılayacak birşey yok diyorsan ne belgesi :) Aç wardbden bak diyeceğim şahsi olarak. Şaka gibi BO vs IB ve KB dışında herşeyde BO iyiyken örnek olarak vermen ;) Summon SAM yapar kaçarım anca ben Nasil yapalim? "Bilmem ne kadar sure sonra IB'nin mirror'i Black Guard gelecek ve belki o da 60 feet knockback atacak o yuzden simdiki duruma tevazu gosterelim ve kabul edelim." mi diyelim bu mantikla. Bunu mu istiyorsun? Qanqa sen doğrusun devam et. Şu yazdığımdan bunu çıkarıyorsan hele Arkadasim. Fikir var mi fikir? Varsa, qanqa qunqi dogrusun yapmadan konus. Yoksa, sus. Edep ya hu dedikce sahlaniyorsunuz, qanqa qunqi yapiyorsunuz. WoW'dayken de boyleydin gerci, neyse. Şimdi 1 ben senin arkadaşın değilim 2 Sen ne hakla fikir soruyorsun ki, insanlar paragraflar boyu iki tarafıda t3 oynamış minumum insanlar gelmiş senin dediğin gibi değil demiş ne fikri daha 3 Qanqa muhabbetini senin söylemin üzerine çok sevdik biz topluca, süper dimi 4 Dedim ya önce okuduğunu anla istersen hala IB ve OB karşılaştırıyorsun utanmıyorsunda lol birde sus diyor 5 Edep ve Humuzu çok şükür yıllardır gören görüyor, senin görmenede gerek yok. 6 Wowdayken beni hangi serverda hangi karakterle gördün? 20 lvl BLde oynadığım mage mi gördüğün? Bunun üzerine gelip hala fikir mikir deme bana :=)
Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Ben senin arkadasin degilim, soylemini Sariyerli kavgaci delikanlinin kavga etmeden once kullandigi introdan arakladigin icin cevap verme geregi gormuyorum. Qanqa soylemini sana karsi kullanmadim, kullanma amacimi da soyledim, seninle de alakasi olmayan bir konuda yancilik yapip "dogrusun sen, tamamsin sen" gibi sebelek yorumlar yapmani yadirgiyorum. Ben ne hakla fikir soruyorum: burasi bir forum ise ve forumun esas amaci tartismak ise, tartismanin da ana elementi fikir ise, ben senden zeka barindirmayan ve bana ayar verdigini dusundugun kanama cumleleri yerine fikir duymayi bekliyorum. Zira ben, bir fikir sunmusum, senin gibi bos konusup ona buna "dogrusun, seysin" demisligim cok sukur yok. Okudugunu anlamayan sensin. IB ve BO karsilastirmasi yok orada, status quo'daki knockback'lerin karsilastirmasi var. Yarin bir gun Black Guard gelecek ve IB'nin knockback'ine benzer bir kb'ye sahip olacak diye dusunerek, SU ANKI dengesizligi gormezden gelemeyecegimizi soyledim. Benimkisi bir class karsilastirmasindan cok, onumuzdeki durumun, karsilastirmadan bagimsiz tahliliydi. Lol'layacagina dusunseydin, bunu gormen zor olmazdi. WoW'dayken seninle Anatolian Sunrise'da oynadik. Aradan neredeyse 5 yil gecmis ama hatiramdaki edepsiz imajin degismemis. Zaten bunu da kanitlar haldesin. Simdi izin verirsen ben fikir sunan ve karsiliginda fikir bekleyen insanlarla iletisim kurma derdindeyim. Kendince bir kanama yasiyorsan ve karsilik bekliyorsan farkli mecralarda bana cevap verebilir, retorik eksikligini arguman numaralandirma yontemiyle gecistirmeye calisabilirsin. Ugurlar ola.
Head Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 zealot olarak 4 ayrı kişiye HoT attım ve 3ünde playing with fire vardı. çocuklar, böyle bir acı yok.
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Sevgili arkadaşlar bu denli uzun yazmışsınız ama sanırım benim kafam açılınca kızıp onların hepsini sileceğimi düşünmemişsiniz. Birbirinizle alakalı bir takım problemlerinizi halletmeniz ya da birbirinize adres verip dövüşmeniz için yukarıya "Özel Mesaj" seçeneğini ekledik. Ben senin arkadaşın değilim diye atar kaynağı argümanlar sunmadan önce kahvenin sahipsiz olup olmadığına bir bakın.
MADBOY Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Head said: zealot olarak 4 ayrı kişiye HoT attım ve 3ünde playing with fire vardı. çocuklar, böyle bir acı yok. Bright wizard oynamalisin sen her halukarda, o kadar kiyak yapmis adamlar, oyuna seni koymus abi.
Head Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 siz de haklısınız çocuklar, karga gibi giyinmeye hiç gerek yok.
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 karşı takımda 5 BW vardı, arkalarında 1 veya 2 healer vardı tam göremedim. 3.5 dakkada 500'e 10 kazandılar. şaka gibiydi... sonra neymiş OP diilmiş :D
DadashNik0F Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Tek başına Bright Wizard OP falan değil ama 3ten fazlası hakkaten işi bozuyor. Hele ki senaryolarda her BW başına bir healer düşüyor. Adamlar anlaşıp mı giriyor napıyorlar anlamadım. Ve herkes işi neyse onu yapıyor. Dest desen, damage kasan shamanlar ve zealotlar, heal alamayan marauder ve witch elflerle dolu. E heal atında keselim şu BWleri di mi? 2snyelik işleri var zaten adamların. Ama diplerine girene kadar ignite ve detonate manyağı olduğum için ayaklarının dibinde ölüyorum. Sonra OP oluyorlar.
Pascha Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 it is fayn. lörn tu tu piley yor kılass nub :) 3 tane magus da aynı etkiyi yapıyor mrk etmeyiniz
ebolamaxi Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Ben onu bunu bilmem oyunda OB , Mara ve Chosen gördün mü uzaklasacaksın cunku ısterse 100 feat olsun adamları oldurmek cok güç hele BO tek basına arkasında healer olmadan 5-6 kısının arasına rahatlıkla gırebılıyor ve hp si azalmıyor. Bırde o magusların attıgı sıyahımsı bir top var işte o beni bıtırıyor kafamdan 800 kusur damage cıkıyor... Ben suanda renown bonuslarımı verdıgım fireball ımla bıle cogu zman 800 vuramıyorum(İtemlerimdende kaynaklanıyor olabılır) Bide bu stealth gezen nınjalar var tam hafif sırıtmayla kalabalıga aoe atıcam adam gelıp kafamdan canımı cıkarıyor ne aoe nın tadı kalıyor nede yuzumdeki sırıtma=) BEnce BW ye kalkan versınler=).Vermisler elimize mum'u dolaşıyoruz=) Edit:Bu arada cıdden sormak ıstedıgım bır soru var bu Tİck dedıgınız tam olarak ne oluyor UO dan cıkıp geldıgım ıcın bılmıyorum.. İgnite den sonraki detonate mi Tick oluyor?
alpg Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 sorieno gerçekten insanı sinir hastası edecek ağzını topla ağzını yırtarım uslubundasın hala. bi otur bi nefes al su iç. edit: eblo tick demek o dotların (dmg over time) vurduğu her bir dmg. yani atıyorm ignite attın, önce 700 vurdu, sonra 2000 vurdu, sonra 7000 vurdu, sonra 5000 vurdu. bunların her biri tick oluyo. "abi ilginçtir benim ignite yanlızca 4 kere tickledi ilk tick 700 vurdu" şeklinde cümle içinde de kullanabiliriz.
ebolamaxi Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Nefes alma efes al... Hem tadı sudan güzel=) EDit:Tesekkurler alpg acıklamaların ıçın...
Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 alpg said: sorieno gerçekten insanı sinir hastası edecek ağzını topla ağzını yırtarım uslubundasın hala. bi otur bi nefes al su iç. Sen benim o uslubuma sahit olmadin henuz. Ama seninle alakasiz konularda, ustelik konu kapanmisken bu tip ad-hominem'lere devam edeceksen, pek yakinda olacaksin. Kotegin de limiti de var, susmayi ogrenin.
alpg Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 sorieno, sana burdan delikanlılık yapmıycam. o sana yakışır. özel mesajdan beklerim. edit: su laflarına neremle guldugumu eklemeyi unutmuşum. onu ekliyorum. ya da eklemiyorum sen anladn =) edit2: rica ederim ebola.buraya insanlara alikıran başkesencilik oynamaya ya da dalga geçmeye takılmıyorum ben. paylaşım vs guzel şeyler.
Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Arkadasim bu nasil bir hastalik? Baskasiyla konustugum ve tartistigim bir konuya entegre oldugun yetmiyor, sonra gelip burada erdem timsali gosterisi yapiyorsun. Ustelik baskasina verdigin cevapta bile, ortaokul sirasindaki cocuklarin "bazilari da soyle hocam yaaa" aglamasi gibi bana mesaj vermeye calisiyorsun. Isiniz gucunuz mu yok, yoksa ayara mi doymuyorsunuz, anlamadim. Biktim sizin gibilerden, susmayi ogrenin dedikce konusuyorsunuz ya. Ha ayrica edit'ine cisimi yapayim, sen nerenle gulsen ne olur, =) yaptiktan sonra. Saskoloz.
alpg Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Sorieno said: Arkadasim bu nasil bir hastalik? Baskasiyla konustugum ve tartistigim bir konuya entegre oldugun yetmiyor, sonra gelip burada erdem timsali gosterisi yapiyorsun. Ustelik baskasina verdigin cevapta bile, ortaokul sirasindaki cocuklarin "bazilari da soyle hocam yaaa" aglamasi gibi bana mesaj vermeye calisiyorsun. Isiniz gucunuz mu yok, yoksa ayara mi doymuyorsunuz, anlamadim. Biktim sizin gibilerden, susmayi ogrenin dedikce konusuyorsunuz ya. Ha ayrica edit'ine cisimi yapayim, sen nerenle gulsen ne olur, =) yaptiktan sonra. Saskoloz. ooo gittikçe komikleşmekte. ayar da verilmiş fln hehe. baya sozluge fln takılıyo olmalısın. latinceler ayarlar havalarda patlıyor. baskasıyla konustugun konu bi forumda konusuluyo ozel mesajdan konussam entegre olamazdım mesela. sen de bu topige entegre olmadan evvel biz ne guzel konusuyoduk. sonra sen geldin entegre oldun. topiğe herkes entegre su an. topic değil entegre et uretim tesisi. susmayı ogrenmesi gereken bence sensin. senin gibilerden bıkanlar da biz. ve kaldı ki hakkaten arkadasın değilim. ve sen bana arkadaşım dediğinde tüylerim diken diken oluyo.
Sorieno Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Madem "arkadasim" lafi sizi bu kadar geriyor, ve o cok unlu Sariyerli delikanli uslubuyla "arkadasin degilim" atilimiyla vucut bulan bir arguman sunuyorsunuz, o zaman ben de sana oldugun sekilde hitap edegim: Sevgili yarali kuzu, Ben bu topic'e gelip kendimce bazi fikirler savundum. Bu savundugum fikirler cercevesinde, insanlar bana "agliyorsun" gibi ithamlarda bulundular. Ben kimsenin bana "agliyorsun" demesini kabullenecek degilim, bu konu karsisinda sessiz kalacak da degilim. Gerekli tepkiyi, gerekli uslupta gosterdim. Ki uslup konusunda kimseden ders alacak degilim, bir cok mecrada yazi yaziyorum hatta profesyonel yazarlik yapiyorum ve hic bir zaman uslupla ilgili bir problem yasamadim kimseyle. Kim oldugunu bilmedigim birinin gelip bana "uslubunda soyle bir problem var" demesini de normal karsilamiyorum. Her halukarda biri bana terbiyesizlik yapti, ben de cevabini verdim, Kaan gelip burada uyari yapti, konu kapandi. Konu kapanmis ve uzerinden bir gun gecmisken, sen kim oluyorsun da forum zabitaligina soyunup "uslubun deli ediyor, yoklugun yok ediyor" diyorsun ki? Sifatin nedir, amacin nedir, neden konu kapanmisken tekrar harlamak ve dahil olmak istiyorsun? Ustelik defalarca susar misin dememe ragmen, kendince komik oldugunu sandigin ama gozumde akli biraz calisan insanin facepalm'a meyledecegi "entegre sey entegre oldu entegre et tesisi : D" yorumlari yapiyorsun? Yahu konu kapandi, konu seninle alakasizdi, alan yetkilisi geldi, bitti. Sus iste, sus da adam sanalim? Ha yok senin amacin beni kucuk dusurmeye calismaksa soylediklerinle, kusura bakma ama bir firin ekmek yemen lazim benimle belagat yaristirman icin.
Öne çıkan mesajlar