Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
150€ - şu anki kurla 355TL ediyor. Kimsenin o kadar para vereceğini sanmıyorum. Yurtdışından sipariş verseniz, kutunuzun gümrükte kalması muhtemel.

100€/150$ üzeri %90 gümrüğe takılır. Hele bir de DHL ile getirirseniz, nakliye ücreti haricinde 150TL ordino ücreti(gümrük evrakı) ve depolama ücreti ödersiniz. Müşavir hizmeti ve vekaletname, damga vergisi KDV hariç.

Getirecekseniz, posta ile getirin. Posta gümrüğünde kalsa, bu masrafların çoğu oluşmaz.
Mesaj tarihi:
DA2019 said:

150€ - şu anki kurla 355TL ediyor. Kimsenin o kadar para vereceğini sanmıyorum. Yurtdışından sipariş verseniz, kutunuzun gümrükte kalması muhtemel.

100€/150$ üzeri %90 gümrüğe takılır. Hele bir de DHL ile getirirseniz, nakliye ücreti haricinde 150TL ordino ücreti(gümrük evrakı) ve depolama ücreti ödersiniz. Müşavir hizmeti ve vekaletname, damga vergisi KDV hariç.

Getirecekseniz, posta ile getirin. Posta gümrüğünde kalsa, bu masrafların çoğu oluşmaz.

Aralın yapmadığı şey değil ki, 400liraya satıyor black ops prestige edition'ı, o da 150$NA, 150eu'idi euro bölgesinde mesela.

Ayrıca sınır bildiğim yüzyıllardır 150euro bu memlekette, ben daha önce çok getirttim 150 200$'lık bişiler takılmadı. Tabi bu takılmicak anlamına gelmiyor, sürekli değişiyor gümrükle ilgili şeylerde, yine de düşük şans.
Mesaj tarihi:
Lojistik işinde çalıştığım ve her gün en az 20 beyanname iş yaptığım için söyledim. Yeri geldi 50 sentlik CD bile gümrüğe takıldı. Getirtecekseniz de posta ile getirin. Ben yine de Aralın o kadar insafsız olacağını sanmıyorum. Ama Damien söyledi, Black ops prestige editionı 400TLye satmışlar. Satarsa da 2-3 tane alan çıkar. Daha fazla olmaz yani.
Mesaj tarihi:
O zamaaaaan

aral ithalat korsan aral sw:tor ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsan aral ithalat korsanaral ithalat korsan PES fifa NFS hile call of duty kazikci kotick activision starcraft 2 aralgame aral game aral ithalat korsan aral ithalat korsanaral ithalat sw:tor korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsan aral ithalat korsanaral ithalat korsan PES fifa NFS hile call of duty kazikci kotick activision starcraft 2 aralgame aral gamearal ithalat korsan aral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsan aral ithalat korsanaral ithalat korsan PES fifa NFS hile call of duty kazikci kotick activision starcraft 2 aralgame aral gamearal ithalat korsan aral ithalat korsanaral sw:tor ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat sw:tor korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsan aral sw:tor ithalat korsanaral ithalat korsan PES fifa NFS hile call of duty kazikci kotick activision starcraft 2 aralgame aral gamearal ithalat korsan aral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsan sw:tor aral ithalat korsanaral ithalat korsan PES fifa NFS hile call of duty kazikci kotick activision starcraft 2 aralgame aral gamearal ithalat korsan aral ithalat korsanaral sw:tor ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsanaral ithalat korsan aral ithalat korsanaral ithalat korsan PES fifa sw:tor NFS hile call of duty kazikci kotick activision
Mesaj tarihi:
ya bu zamana kadar gümrüğe takılan birşeyim olmadı hiç. ama burası türkiye belli de olmaz. Takılırsada gümrüğe oder parasını alırız yaf. Nolcak denizde kum (denoyu kastetmiyorum ;)) bende para :P
Mesaj tarihi:
S_burti said:

Takılırsada gümrüğe oder parasını alırız yaf. Nolcak denizde kum bende para :P

Sevgili abicim, o zaman bizim müşavire yönlendiririm seni, onlar da nasiplenir bu kumdan. :)
Mesaj tarihi:
bir de şunu soralım o zaman, gümrüğe takılırsa ne kadarlık bir masrafımız oluyor gümrükten almak için ? yani shipping dahil 170 dolar olan oyun kaç civarına çıkıyor ?
Mesaj tarihi:
The consignments valued between 150€ and 1500€ and weight till 30 kg will be subject to customs clearance procedures.

Based on the Turkish Cabinet Decision 2009 / 15481 Article 62 & dated 07.10.2009, these consignments can be cleared without having to completely fulfil the requirements of import legislations and are permitted by the Customs Directorate to be cleared by the verbal declaration and by paying standard tax 18% from Europe Union Countries, %20 from the rest of the world, provided that 'the amount and nature of the goods are not *commercial'
Mesaj tarihi:
-Deno- said:

bir de şunu soralım o zaman, gümrüğe takılırsa ne kadarlık bir masrafımız oluyor gümrükten almak için ? yani shipping dahil 170 dolar olan oyun kaç civarına çıkıyor ?

Denizcim, kısaca özetleyeyim. Kurye firmaları ile getirdiğiniz oyunlar gümrüğe kalır ise, ilk başta 150 TL gümrük işlemlerine başlamanız için gerekli evraklar (ordino) ve depolama ücreti ödersiniz. Biz her gün paket paket malzeme getirdiğimiz için üç günlük muafiyetimiz var.

150TL + (atıyorum) 50TL depolama ücreti (ki genelde daha fazla olur) ödedin. Şimdi o evrakları bir gümrük müşavirine götürüp vekaletname (noterden 50TL gibi bir rakam) ve kimlik kopyası vermen. Gümrük müşaviri de ordinoyu alabilir. Beyannamesi yazılıyor, evrak üzerinden ya da fiziki muayene ile beyanname kapanıyor. Avrupa ülkelerinden gelir ise %18, diğer ülkelerden gelir ise %20 üzerinden (fatura tutarının) gümrük vergisi ödeniyor. Sonrasında ambar çıkışı yapılıp size teslim ediliyor.

Müşavirlik ücreti ortalama 75€+KDV şeklinde oluyor.

Hesabını sen yap artık. :)
Mesaj tarihi:
hayattan soğudum. şu ana kadar maksimum 120 - 150 dolar arası ürünler getirttim amerika'dan, onlarda hiçbir sorun çıkmamıştı. burak ve damien'den haber bekliyoruz o zaman, ya da diğer bugün ce pre order edenlerden. söylemeyene ağır yaptırımlar uygulayacağız ehe
Mesaj tarihi:
Ya çok da korkmayın :D. Bu gune kadar getirttigim oyun, blue-ray, dvd vs. haddi hesabı yok. Sadece 1 kes 200€ üzeri diye bi grup kitabım takıldı. O da aslonda 200€ altı idi yol parasi ile 200€ üstü oluyordu. Öyle oldugunu da görünce özür dileyip verdiler hemen.
Haa ama arkadaşın dedigi gibi şanssız olursunuz tutacakları tutar bilemem :D. Genelde ankarada tutmuyorlar ;)
Mesaj tarihi:
DA2019 said:

S_burti said:

Takılırsada gümrüğe oder parasını alırız yaf. Nolcak denizde kum bende para :P

Sevgili abicim, o zaman bizim müşavire yönlendiririm seni, onlar da nasiplenir bu kumdan. :)

Benimde işim ihtlat&ihracat. Gümrük müşavirlerimi devreye sokarım. Hallederiz :)
Mesaj tarihi:
Yazdığım masraflardan anca müşavirlik ücretinden kaçabilirsiniz. Kendim yapayım derseniz. Ama çok karışık bir iş tabi. Kolay olsa müşavirler iş yapamazdı. :)
  • Yeni Oluştur...