lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 abi zaten olay şurda; o tarz bişey Star Wars gibi Lotr gidi IP lerde mümkün değil. çünkü temel aldığın konunun kendisi zaten bir senaryo, bir masal, bir hikaye. böyle bir ortamda hiç bir zaman sandbox tarzı açık özgür bir yapı işlemez. star wars ta her zaman bir mücadele iyi ile kötünün savaşı jedi sith olmak zorunda, çünkü bu bir mitolojik hikaye, bir sürecin, bir takım ahlaki yargıların, iyi ve kötünün çatışmasının anlatımı var içinde. buna göre ayarlanmış tespit eilmiş içindeki herşey, pre-cu da o yüzden hiç bir zaman tam olmamıştı, olmaz çünkü. jedi ların olmaması gereken bir dönemde jedi lar dolanıyodu, jedi ı yasaklasan bu sefer senaryoyu yine bozacak başka şeyler çıkabilirdi, örneğin o kadar çok kişi rebel olurduki senaryoya uymayan şekilde imparatorluk güçsüz gözükürdü, bu bile başlı başına ksıtlama ve kurallar gerektirir, bu sefer denge sorunu çıkar ve sandbox yine çalışmaz şikayetler kesilmez O tarz bir oyun için, hikayesi olmayan, sadece dünyası ve öğreleri tespit edilip bırakılmış bir konu lazım: mesela Simcity gibi. star wars ta hiç bir zaman sith le jedi dost olamaz, biri TIE fighter alıp imparatorluk için deilde öylesine bir galaktik gezi yapamaz, dantooine de halı saha yapamaz, star wars un zaten bir hikayesi ve senaryosu var (eski cumhuriyet, yada daha az doldurulmuş daha boş alanlar olsa bile) ve sen o hikayenin bir parçası olabilirsin ancak, yoksa uygun bir konu ile sandbox gayet harika ve eğlenceli olurdu bence, örneğin vahşi batı tarzı bir MMO ile. bunlarında yanında Bioware in işi tam da bu. adamlar sandboxtan falan anlamaz, bunların işi masal anlatmak e star wars ta süper bir masal, bizde masaldaki yedi cüceler, kötü cadı, ve pamuk prenses olacağız, olay budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Zaten benim istediğim Sith veya Jedi dost olsun değil...Onlar hiç olmasın da dğil aslında...Playerlara bu şans verilmesin...SWG evreni hikayesi var o zaman diliminde,evet ama o zaman diliminde normal milyarlarca insan da var,kaçakçısı da var trader'ı da var BH'si de var(illa jedi kesmek değil BH'lik)...Yani bütün galaksi düzeni jedi sith arasındaki olaya bakmıyor,normal bir yaşam da sözkonusu...Yani tabi benimki uçuk fantazi oldu biraz,ama Jedi olursa bu sefer herkes olmak ister,o zaman da bir anlamı kalmaz diy düşünüyorum ben... MMO'ların özelliği hikaye nin rahat olması hatta belli bir hikaye düzeni olmamasıdır,hikaye senaryo önemliyse o zaman Single Player oynayalım,hadi onu geçtim co-op multi oynayalım senaryo için... MMO'larda hikayeyi senaryoyu oyuncu yazarsa güzel olur,mesela illa belli normlara bağlı kalınmak zorunda değil,mesela Hutt'lar ele geçirsin başka gezegeni,dinamik olsun olaylar... Ama bioware bu işi güzel kotarabilir mi kotarır,inşallah da öyle olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Ps3 te force unleashed oyununu gördüm. içimde bir sıkıntı oluştu. yazı yazmak bile istemiyorum. gidip alacam o mereti nerdeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Guru Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 @Sotto Acikcasi anlattigin bir sistemi bu oyunda asla goremeyeceksin, sandbox olmayacagi alti cizili sekilde belirtildi, hero-based bir oyun olacak ama dedigin ture yakin stargate worlds oyunu gozukuyor bence onu denemelisin, cunku swtor senin isteklerini karsilayabilecek gibi durmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Evet farkındayım Guru ben sadece öyle olsa fena olmaz demiştim...Bioware'e güvenim sonsuz ama inşallah MMO'da daha önce denenmemiş hikaye-senaryo olayını oyuna iyi adapte ederler,güzel bir oyun ortaya çıkar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 ben açıkcası bıktım dünyayı kurtarmaktan, nedir bu kardeşim işte otur çalış eve gel dünyayı kurtar bizde insan evladıyız bizimki de bünye :D bana birisi orjinal swg yi geri versin yeter ben hero miro muro olmak istemiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Guru Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Mighty_THoR said: ben açıkcası bıktım dünyayı kurtarmaktan, nedir bu kardeşim işte otur çalış eve gel dünyayı kurtar bizde insan evladıyız bizimki de bünye :D bana birisi orjinal swg yi geri versin yeter ben hero miro muro olmak istemiyorum :) hangi oyunu begendinki olm sen, her yeni cikana bir kulp buluyorsun. sen git warhammerini oyna pasa pasa :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2008 benim sinirim birşey oynayamamaktan :D artık iş iyicene çığrından çıktı ofise yatak koyma kararı aldım 3-4 saat uyumak için eve gitmek külfet geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2008 e abi cuma geldi hani fan friday nerde videolar ss ler lucas uyuma taraftara sahip çık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 class ların 8 tane olacağı kesinleşmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Guru Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 lovecraft0Z said: class ların 8 tane olacağı kesinleşmiş %100 kesinde degil o bilgi 8 tane olabilir diyorlar. Yine bir ton soruyla bir cuma daha gecirttiler. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 8 sınıf çok derler şincik. onu 5-6 yaparlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 GwindonSurion said: star wars olsun bizim olsun old republic olsun daha da güzel olsun. şahsen old republic dünyasını Darth Vader ve postapocalypticfuture temasından daha çok beğeniyorum. Kotor 1 ve 2 de gayet güzel RPG'lerdi. dialoglar üstüne... ancak MMORPG'lerin sonuçta ne olduğu belli. Kotor 2 gibi hazırlanmış bir mmorpg mükemmel olurdu. Buna karşın yine klişe grinding temasını görceğimize eminim. Ne biliyim, dünyayı değiştirme, yeni ülke kurabilme, gezegeni etkileyecek olaylar yapabilme, koloniler kurma vs gibi ilginç özellikler ekliyebilirler. ama mmorpg'lerde bu tip özellikleri hiç sallamıyorlar diye düşünüyorum. mmorpg aslında oldukça ilginç birşey, ama oyun firmaları para basma makinesi gibi görüp oldukça statik oyunlar çıkartıyor. WoW ve WAR gibi kaliteli MMORPG'ler olmasa, bu klişe förmül daha çabuk bayağılaşırdı bence. Getirmek istediğim şu ki, dialog rpg konusunda mevcut tek firma Bioware'in nasıl bir mmorpg yapacağını çok merak ediyorum. Ama çok fazla da umudum yok, çünkü kalıplaşmış förmüllerin dışına çıkmak istemiyceklerdir. Yine de SWG'nin ilk halleri gibi bir oyun yapabilseler, o bile yeter. Old Republic dünyası çok ilgimi çeker, en azından dolaşmış oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2008 level sistemine dayalı bir oyun olacağı için eski swg ciler hayal kırıklığına uğrayacak. Ama en azından FPS MMO olmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 ilk Swtor Belgesel Video bugün swtor.com da yayınlanacak, haberiniz ola, in-game footage dahil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 8-9 saat var yayınlanmasına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 swg'yi g< önüne aldığımızda 8 class çok az be,eskiden ne güzel çeşit çeşit :D Farklı oyun farklı sistem ama olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 2 saat 38 dk var diyorum oyun içi video ya haloo kitle canlan kopuyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 demek video bugun he izliyim i elestireyim :) benim tahminen classlar soyle olcak jedi warrior jedi assasin jedi healer jedi trader ve jedi mage :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 1 saat 32 dk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 burdan dostlar: http://www.swtor.com/media/vidcasts/viddoc001 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuwanda Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 dovusler cok guzel gorunuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 kotorvari gayet güzel, ama mekanlar daha da etkileyici olmuş, çok beğendim ben şahsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 ne oldu yayinlandimi ?yoksa 1 saatmi kaldi o video mus oyun ici video deyilmis yanlis anlamisim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 hmm çok güzel yanlız kotor u bozmamışlar, 50$ kapıcak gibi bioware benden aferim. oyunun en güçlü ve aynı zamanda en zayıf yanı şu "yaptığınız bir seçimi geri alamayaksınız" kısmı bence. tapanda olacak, nefret edende çıkacaktır bu sistemi. lakin.. kotor online olm! hiç bitmeyen kotor! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar