Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aktütün Karakol saldırısı

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Arkadaş 15 askerimiz kaybettik ...

40000 şehit sayısının yanında bir hiç miş gibi duruyor...

benim demek istediğim ve söylemek istediğim mevzu Aktütün karakolu vukattlı bir karakol yılda ortalama 6 kere büyük saldırıya maruz kalan ve yılda ortalama 6 şehit veren bir karakol neden böyle başı boş kalıyor?

birde kuş uçsa görüyoruz bizim için oralar bbg evi gibi diyenler 300 kişilik bir hareketlenmeyi nasıl göremiyor bilemiyor?

Biz nekadar aciz Devletiz ki aktütün karakolun bir türlü koruyamıyoruz. Biz nasıl cumhuriyet kurmuşuz ki 300 kişilik büyük bir hareten haberdar olamıyoruz?

aslında aklında daha çok soru daha çok kurucak cümleler var ama inanki bu ülkeye tozda kondurmak istemiyorum...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
Sosyal ağlarda paylaş

İstihbarat alınmış ve bölgeye asker takviyesi yapılmış ama gece beklenen baskın öglen yapıldığı için takviye kuvvet geç ulaşmış bölgeye deniyor. Yani hiç haber yok diye birşey söz konusu değil. Ayrıca o karakol kaçakçılığa karşı kurulmuş yani teröre karşı değil o yüzden konum olarak uygunsuz bir yerde.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de topik açılınca zannettim ki, 1 senedir orda o karakol neden apaçık, saldırılara filan hedef halde duruyo alınmıyo düzgün bi yere, bölgenin planları, profeyonel ordu filan tartışıcaz zannettim. gaz olmuş gene. her olaydan sonra bu kadar gaz yapmak artık bana çok komik geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bu koyu açmaktaki macım bu kadar vukatı olan ve sadece aktütünde 500 üzerinde şehit verdigimiz bir karakol ve hiç bir önlem yok elini konu sallayan saldırıyor... yine şehit verdik 15 genç insanı yitirdik ateş sadece yine düştügü yeri yaktı.

Yarın öbürdgün yine aktütünün ismini şehitlerle bir saldırı ile duymak istemiyorum bizim devlet olarak bu kadar aciz oldugumuzuda düşünmek istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abso dogru sölüyorsun fakat bişey söleyecegim 5 saat kadar bi çatışma oluyor oraya f-16ların gelip bomba yagdırması ne kadar sürebilirki?sivil halkımı düşündüler dersin? bence karadan yardım gelecegıne havadan gelseydi ilk ateşte belki şehit verirdik 15 olmazdı ama onların kaybı agır olur dıye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut, biraz yanlışın var; ilk ateş bölgeye destek gelen özel timden açılmış bunun üzerine açılan ilk havan topu ateşinde 12 şehit vermişiz.

Hep denir ya şu kadar para gidiyor savunmaya diye kusura bakmayın ama savunma harcamaları ciddi bir bütçe ister ve bu karakolların güçlenmesi ve taşınması bir maliyettir. 1 senedir devam eden taşıma planları bu kadar uzun zaman alıyorsa bir sebebi bürokrasi fakat bence daha önemlisi bütçedir.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
İstihbarat alınmış ve bölgeye asker takviyesi yapılmış ama gece beklenen baskın öglen yapıldığı için takviye kuvvet geç ulaşmış bölgeye deniyor. Yani hiç haber yok diye birşey söz konusu değil. Ayrıca o karakol kaçakçılığa karşı kurulmuş yani teröre karşı değil o yüzden konum olarak uygunsuz bir yerde.

Osman Pamukoğlu'nun kitabında yazdığına göre bütün karakollar kaçakçılığı önleme amacıyla askeri olarak çok yanlış noktalara kurulmuş durumdaymış. Vadi diplerinde, tepe aralarında karakollar olduğu yazıyordu.

Yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalniz bir not belirteyim, 40.000 rakaminin tamami asker degil. icinde sivil ve pkk'lilarda var. 30 bin 40 bin derken PKK nin neden oldugu bilancoyu belirtiyorlar. Yani bu soylem aslinda olen herkesin bu devletin bi parcasi oldugunu, onlarida sahiplendigini gostermek amacli..
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu şey vardı neoldu o
kızıl ötesi kameralar sınıra yerleştirilmişti hani bir dünya para karşılığı "amerikan dostlar" satızlamıştı ya ?
edik:ekleme- ya birde 400 kişi saldırdı diyorlar oha 400 kişiyi mi görememiş ? amerikan dostlarımız geliştirip bide blututlusunu kakalar 7897657 milyon dolarcığa
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
Yalniz bir not belirteyim, 40.000 rakaminin tamami asker degil. icinde sivil ve pkk'lilarda var. 30 bin 40 bin derken PKK nin neden oldugu bilancoyu belirtiyorlar. Yani bu soylem aslinda olen herkesin bu devletin bi parcasi oldugunu, onlarida sahiplendigini gostermek amacli..

evet bu doğru. bunun bir 25k civarı normalde leş dediğimiz cinsten aslında. du bakaym sayıları tam bulmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.taraf.com.tr/haber.asp?id=18614

said:
Komutanlar Aktütün katliamı konusunda susuyor ama gerçeklerin acelesi var: Baskın tam 16 gün önce bütün karargâhlara ihbar edilmiş: Dağlıca saldırısından dokuz gün önce olduğu gibi... Türkiye’de medya ilk kez, Aktütün’de 17 askerin şehit olmasına neden olan askerî zaafların açıklanmasını, sorumluların hesap vermesini istiyor. Genelkurmay ise ilk gün konuştu, sonra sustu. Nedeni Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nın Şemdinli karakollarının 200 kişilik bir PKK birliği tarafından basılacağını 17 Eylül 2008’de jandarma, MİT ve MGK’ya bildirmiş olması olabilir mi? Dağlıca baskını da, Aktütün gibi sekiz gün önceden ayrıntılarıyla biliniyordu. Ve başka bir benzerlik: Orada da baskın sırasında komutanlar arazi olmuştu. Aktütün’deki tepelerde ise subay bile yoktu...
Sosyal ağlarda paylaş

ben hazırladım haberi

ayrıca http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=turkiye+de+profesyonel+orduya+gecilmeme+nedenleri
# para almadan dağ bayır terörist kovalayacak bir sürü adam olmasından dolayıdır işin ilginci ölenlerin arkalarından gelenler daha bi gözüpek oluyor.seviyoruz askerliği.
Sosyal ağlarda paylaş

BBG evininin formatına ABD yasağı

En sabıkalı karakolda 15 canımızın daha gittiğini öğrenince ne yaptım biliyor musunuz?
Küfrettim.
Ağız dolusu.
Ana avrat.
Ama öznesiz.
En çok basılan, en çok şehit veren karakolumuz bir kez daha basılmıştı.
Aklıma bir kez daha eski Genelkurmay Bakanı Yaşar Büyükanıt’ın o sözleri geldi.
PKK terörüne karşı Amerika ve emrindeki Barzani ile tam bir işbirliği içinde olduğumuzu vurgulamak için “PKK kampları artık bizim BBG evi gibidir” demişti Büyükanıt.
Bu benzetmeyi anlamsız bulup eleştirmiş, ancak “İnşallah durum böyledir” diye sevinmiştik.
Bu sözler gök kubbede henüz fazla uzağa gitmeden Dağlıca karakolu basılmıştı.
Sonrasında başka baskınlar da olmuştu ve şimdi de Aktütün’de 25 şehit.
Demek ki, “El istihbaratı ile terörle mücadele olmuyormuş”
Hele hele o “El” in diğeri teröristleri barındırıp besleyenlere destek veren else.
Şimdi “Özgür medya” bu işin faturasını Türk Silahlı Kuvvetlerine çıkarmak için elinden geleni yapacaktır.
Bu işin siyasi sorumluluğu unutulacak, askeri sorumluluğu için bastırılacak.
Oysa işin aslının böyle olmadığını hepimiz biliyoruz.
Genelkurmay Bakanı Orgeneral İlker Başbuğ, gazetecilerle yaptığı toplantıda çok net bir mesaj vermişti:
“Kuzay Irak’ta güvenliğin peşmergeye devri terörle mücadelede zafiyet yaratıyor. ABD bölgedeki sorumluluğu Barzani’ye devretmeye başladı. Bu bizim terörle mücadele etmemizi çok güçleştiriyor”
Bunun üzerine ben de Orgeneral Başbuğ’a şyle bir soru sormuştum:
“Bir kaç gün önce ABD ile ilişkilerimiz mükemmel, daha doğrusu mükemmeli vurgulayarak mü-kem-mel demiştiniz. Anlaşılan pek de memnun değilsiniz” demiştim.
Başbuğ bana doğru dönmüş ve “Anlayın işte mükemmeli. Konuşturmayın beni” demişti.
Faturanın tamamını Silahlı Kuvvetlere çıkarmaya çalışanların sakladıkları gerçek işte burada başlıyor.
Siyasi fatura burada kesilmeli.
ABD, söylediğinin aksine Türkiye’nin terörle mücadelesine gerekli desteği vermiyor.
Ancak Türkiye buna tepki göstermiyor, gösteremiyor.
Çünkü AKP, uluslararası meşruiyetinin ehliyetini ABD’den alıyor.
Bu desteği kaybetmemek için de, terörle mücadele gibi hayati bir konuda bile ABD ile karşı karşıya gelemiyor, gelmek istemiyor.
Terörle siyasi mücadele yürütülemiyor.
Bunun yanı sıra AKP yerel seçim öncesi bölgedeki oy potansiyelini kaybetmemek için Barzani’ye de tavır alamıyor.
Siyasi destek olmayınca terörle mücadele silahlı kuvvetlere, yani 20’li yaşlardaki gençlerin dağlarda göstereceği beceriye, kahramanlığa kalıyor.
Onlar kendi üstlerine düşeni canlarını vererek yapıyorlar.
Ama diğerleri kendi üstlerine düşeni iktidar kaygısıyla yapmıyorlar.
Sonunda şairin dediği gibi kimi canını veriyor bu vatan için, kimi nutuk atıyor.
Nutukçuların destekçileri ise faturayı canını verenlere kesmeye çalışıyor.
“BBG evi” kavramını terörle mücadele literatürüne sokan Büyükanıt ise şimdi emekli.
Emeklilik hediyesi ultra lüks Audi’sinin televizyonu BBG evini göstermiyor.

Fatih Altaylı

Aktütün olayında orduya vurmak en kolayı. Bir anda terörün bütün suçlusu orduymuş gibi karalama yapmak fırsatçılık, şehitlere leş muamelesi yapmaktır.

Diyarbakır'ın göbeğinde, İzmir'de, Ankara'da, Güngören'de olanlar için kimi suçlayacaksınız?

Ha pardon, ergenekonu.
Sosyal ağlarda paylaş

ok

"akp yi deniz feneri yüzünden suçlamak sadece fırsatçılık"

desin akp de o zaman.

ya da

"göring i nurembergde yargılamak fırsatçılıktı"

dimi suçlu olanları suçlarından dolayı suçlamak fırsatçılık oluyor ne güzel. avukat olayım ben "eet kanıtlarınız var ama fırsatçılık yapıyorsunuz!" diyeyim dava düşsün ne güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

"Faturanın tamamını Silahlı Kuvvetlere çıkarmaya çalışanların"

burda Fatih Altaylı nın dediği bu işi tek başına Askerin üzerine yıkmak sadece askeri suçlamak "Özgür Medya" nın eline geçirdiği fırsattır.

Eğer medya ve bizler türkiyede yürütülen din sömürüsüyle yardım kuruluşu adı altında para cukkalamanın faturasını tek başına AKP e yıkarsak evet buda fırsatçılıktır.

Kimse Asker suçlu değil hata yapmadı demiyor. Ama bu işin ucunda birtek asker yok. Kaldı ki terörle asker mücadele etmez bunuda öğrenin artık. Asker teröristle mücadele eder. Eğer terörist saldırılar sonucunda alınan önlemler yetersiz ise ozaman askeri suçla, ama terör bitmiyor diye askeri suçlama. Bitirmesi gereken bu zamana kadar başa gelen hükümetler ve sivil halktır.

Ülkenin tek derdi seçim zamanı kömür almak, başındaki türbanla üniversiteye girmek veya onu oraya sokmamak ,cebini ABD nin desteklediği hükümetlerle doldurmak ise terörle mücadele için bu halk bir bok yapmıyor demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

e alınan önlemlerde yetersiz, yapılan savunmada yetersiz, hazırlıkta yetersiz,

askeri acıdan yeterli bşey yokki ortada, sınırdan bilmem kac km icerde karakol'a kadar 300 kişi geliyo, bilmem kac saat catışma oluyo , karakolu kuşatıyolar bi helikopter bi jet gidip destek veremiyo.

para yok diye karakol adam gibi bir yere taşınamıyo hemde yıllardır.

Bunun acıklaması beceriksizlik falan değil veya parasızlık veya aptallık veya eğitimsizlik veya taktik bilmezlik strateji bilmezlik. Bu baskının bize bu kadar ciddi kayıplar verdirmesinin baska sebepleri vare belliki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...