Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sonunda çektim...

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Drall said:
discovery'de izlemiştim, adamın biri nerelerde yıldırım düşeceğini gösteren bi makine vardı yada öyle bi alet işte onunla yıldırım peşinde koşuyodu resmen amerikada fırtınalı havalarda bi uçtan öteki uça. ama ayrıntılarını hatırlamıyorum. o geldi birden aklıma =P

tebrikler buarada çok güzel çekmişin de bi sorum olucak, yaklaşık olarak kaç kere 30 snlik sürece ayarladın makinayı?

ps: dikkat ettiyseniz bikere makina bikere makine dedim, doğrusu neydi? =D

ilk koyduğum fotoyu yakalamak için 1,5 2 saat kadar bekledim. tabi bu süre içinde sürekli çekmedim bazen ara verdim hatta o verdiğim aralarda neler neler kaçtı :) ama yaklaşık bi 40 50 tane çekmişimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

tripodun azıcık sarsılması daha büyük bi etken gibi geldi bana, ama tabi pro fotoğrafçılar daha iyi biliyodur ama ne biliyim 30 saniyede nekadar dönebilirki bi dünya =D bide şey var tabi yıldızlar güneş falan baya hızlı hareket ediyomuş ya aslında o da işin içine girince harman yaratabilir tabi. neyse yatiyim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:
tabi şöyle bişey var. diğer değerleri doğru ayarlamanız gerekiyor. sadece enstanteneyi 30 yap bas gitle olmuyor. misal diyafram fazla kısık olursa veya iso değeri fazla düşük olursa şöyle karanlık bişey olur:

tabi hepsinin ayrı bir havası oluyor o da ayrı konu :)

Ya güzel demişsin de, diyaframı lensinin en net çekebileceği (5,6 - 7,1) ayara alıp, ISO'yu olabilecek en düşük (50 - 100) değere aldıktan sonra enstanteneyi uzat uzatabildiğin kadar, istersen 1 saat çek. Aynı bölgeye birden çok düşerse de senin aleyhine olur yani.

Aynı şekilde, bulutsuz kış gecelerinde, şehir ışıklarının ulaşamadığı noktalarda gök yüzünü çekebilirsin mesela 1 saat. Yıldızlar çizgi oluyor falan, ilgini çekebilir doğa fotoğrafı kafasıysan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...