Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Drall said: discovery'de izlemiştim, adamın biri nerelerde yıldırım düşeceğini gösteren bi makine vardı yada öyle bi alet işte onunla yıldırım peşinde koşuyodu resmen amerikada fırtınalı havalarda bi uçtan öteki uça. ama ayrıntılarını hatırlamıyorum. o geldi birden aklıma =P tebrikler buarada çok güzel çekmişin de bi sorum olucak, yaklaşık olarak kaç kere 30 snlik sürece ayarladın makinayı? ps: dikkat ettiyseniz bikere makina bikere makine dedim, doğrusu neydi? =D ilk koyduğum fotoyu yakalamak için 1,5 2 saat kadar bekledim. tabi bu süre içinde sürekli çekmedim bazen ara verdim hatta o verdiğim aralarda neler neler kaçtı :) ama yaklaşık bi 40 50 tane çekmişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 tripodun azıcık sarsılması daha büyük bi etken gibi geldi bana, ama tabi pro fotoğrafçılar daha iyi biliyodur ama ne biliyim 30 saniyede nekadar dönebilirki bi dünya =D bide şey var tabi yıldızlar güneş falan baya hızlı hareket ediyomuş ya aslında o da işin içine girince harman yaratabilir tabi. neyse yatiyim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 ben de drall gibi düşündüm, o kadar fark yaratmaz ya 30 saniyede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Çok zoomludur tabi uzkataki yıldızların hareketi zoom da yapınca minimal de olsa büyük gözükür. O yüzden kamerayla o görüntüyü alabilirsin aslında. Sanırım yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 sarsılsa düz çizgi olmaz dalgalı çizgiler olur. makinayı, deklanşöre bastıktan 2 saniye sonra çekçek şekilde ayarlamak gerek yoksa basarkenki ufak sarsıntı yeterli olabiliyor fotoğrafın rezil olmasına :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 alın size sarsıntıdan dolayı curcuna olan bi havaifişek fotoğrafı örnek olsun: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 ben bi kere vidyo çektim genede yakalayamadım.bi sağda çakıyo bi solda.feleemi şaşırdım hatta. /antikor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dunno Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 bu tarz seviyorum ben iste. dahga guzelleri var cok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Bayağı çekmiştim bir ara, daha görkemli olanları vardı ama onlardada kadraja balkon girmiş bok püsür girmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Xenocide said: tabi şöyle bişey var. diğer değerleri doğru ayarlamanız gerekiyor. sadece enstanteneyi 30 yap bas gitle olmuyor. misal diyafram fazla kısık olursa veya iso değeri fazla düşük olursa şöyle karanlık bişey olur: tabi hepsinin ayrı bir havası oluyor o da ayrı konu :) Ya güzel demişsin de, diyaframı lensinin en net çekebileceği (5,6 - 7,1) ayara alıp, ISO'yu olabilecek en düşük (50 - 100) değere aldıktan sonra enstanteneyi uzat uzatabildiğin kadar, istersen 1 saat çek. Aynı bölgeye birden çok düşerse de senin aleyhine olur yani. Aynı şekilde, bulutsuz kış gecelerinde, şehir ışıklarının ulaşamadığı noktalarda gök yüzünü çekebilirsin mesela 1 saat. Yıldızlar çizgi oluyor falan, ilgini çekebilir doğa fotoğrafı kafasıysan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 kumanda alıverin titremesin çekerken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 3-4 saniyenin üstünü remote yada timersız çekebilen adam varsa fotoğraf çekmeyi bıraksın keskin nişancı olsun zaten. Yada ölü olabilir çekebiliyorsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 tebrikler valla bende ugrastım gecen hafta ama pil bittim abi dedi :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 roket adam said: ben de drall gibi düşündüm, o kadar fark yaratmaz ya 30 saniyede? dünya 30 saniyede yaklaşık 13-14km dönüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 senin fotorafta güzel alexi tebrikler. ya bide ben istediğim kadar uzatamıyorum enstanteneyi sanırsam kumanda gerekiyormuş şu anda max 30 saniye yapabiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2008 ufuk çizgisi yamuk diyerek bok atabilirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 30 dk lik surede su kadar donmustu dunya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 güzel düşünce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Korkutuyor boyle seyler insanı :) Canım uzun pozlama yapmak istedi,sizin yuzunuzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Geçen yıl bu saatlerde başladığım pozlama halen devam ediyor arkadaşlar. İçine hiç bir şekilde ışık girmeyen odanın içindeki ateş böceğini çekiyorum, umarım güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 geçen yıl? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 8760 saatlik pozlama yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 adam ruh hastası çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Oha dalga geçiyorsun herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Selam, Perdeyi bulb olarak ayarlarsan daha iyi olur bence. 30sn adamı deli ediyor. Ben de geçen gün birşeyler çekmiştim ama RAW aktarılmaz değil mi foruma : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar