Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selam herkese, benim sorc la oynamış yada bilgisi olan arkadaşlara bi kaç sorum olucaktı... Sorc Warhammer da sanırım Daoc taki sorc gibi diilde daha çok WoW daki dark priest e yakın olmuş anlayabildiyim kadarıyla... birde Warhammer da Daoc taki gibi Messmerise büyüsü gibi bi büyü yok sanırım, yada olan class i göremedim ben... class seçimi yapmaya çalışıyoruzda :)
Mesaj tarihi:
priest derken shadow priest gibi diyorsan evet, bir bakıma. daha çok wowun mage'i gibi özünde.

çoğu classın 6-7 snlik root türevi şeyleri hariç uzun süren cc abilityleri yok zaten oyunda, sorc düz dps classı, kırılgan ama yüksek miktarda hasar veriyor.

healer arıyorsan zealot,runepriest veya disciple of khaine var (sonuncusu melee gerçi).
Mesaj tarihi:
sorcerer la adam gibi dmg yapmak istiyorsan arkanda bi healerın bulunmaşı şart. yoksa hem çok kolay ölüyorsun hemde adam gibi dmg vurmaya başlayınca kendinede çok fazla vuruyorsun "backlash" yüzünden. Ama arkanda biri seni heal ediyorsa cidden çok zevkli oynaması.

daha lvl21 im gerçi ama CC olayında ne çok iyi ne çok kötü. root bug ını düzeltseler iyi olacak. Onun dışında movement speed düşüren bi olayı var ama target ın üzerinde curse olması lazım ondan sonra bir spell cast ediyorsun movement speed i düşürüyor ama şuanda çok kullanışlı değil gibi. önce curse at ondan sonra cast et falan derken baya bi zaman alıyor.
Mesaj tarihi:
Hımm anladım aslında ben Daoc taki sorc a yakin bisey ariyorum ama dps olayi pek hos gelmiyo bana beklicenki ölsün adam vs :) wow daki mage e yakın olsa direk Sorc u secicem ama Shadow priest a daha yakin gibi gözüküyo, birde büyülerin geri dönmesi ne kadar sıklıkta oluyo acaba ? hani bi yüzdesi fln varmıdır, birde bu Renown Mastery abilityleri ve Morale Ability lerini nasil örenicez yada kullanıcaz ?
Mesaj tarihi:
Altuq said:
Hımm anladım aslında ben Daoc taki sorc a yakin bisey ariyorum ama dps olayi pek hos gelmiyo bana beklicenki ölsün adam vs :) wow daki mage e yakın olsa direk Sorc u secicem ama Shadow priest a daha yakin gibi gözüküyo, birde büyülerin geri dönmesi ne kadar sıklıkta oluyo acaba ? hani bi yüzdesi fln varmıdır, birde bu Renown Mastery abilityleri ve Morale Ability lerini nasil örenicez yada kullanıcaz ?

Dps dediğimiz damage per second bu arada. Sana hoş gelmeyen olay dot sanırım?
Mesaj tarihi:
:)
açtıkdan sonrada böyle dermisin merak ediyorum
(dot felan pek yokta :). Resist düşüren dotları var. Bide target elinden kaçarsa gitsin kenarda ölsün dotu var. Ayrıca o gitsin kenarda ölsün dotunu patlatıyorsun başka bi skille aoe vuruyor + yine dot bırakıyor (sorc dada vardır herhalde? bw de var))
Mesaj tarihi:
www.warhammeralliance.com]

Bu linkteki forumdan anladığım kadarıyla Bright Wizz , Sorc a göre çok daha iyi, çok kafa karıştırdı valla :) şimdi hoppala order olma düşünceleri sardı bi anda :P gerçi heryer BW dolu diyo herkes bakalım biraz daha araştırmak lazım sanırım..
Mesaj tarihi:
Açıkcası prensip olarak pek fark yok. Oynayış stili ve karakterle özdeşleşme önemli demiş orada herkes, ben de katılıyorum.

Quest'lerde aşağı yukarı aynı damage'i veriyorsun ve alıyorsun. PVP ve RVR'lerde çok benzer taktikle ve aynı strateji ile oynuyorsun.

Kısacası hangisinin teması daha hoşuna gidiyorsa onu aç...
Mesaj tarihi:
ama bak forumu açanın yazdıklarını ve karşılaştırmalarına dikkat edersen çok mantıklı şeyler sölemiş Skill Tree lerin düzgün taktiklere dayanabildiyinden fln bahsetmiş ve BW deki self Armor buff ının melee atacklara karşı sorc ta ise Resist buff ının olduguna dikkat çekmiş ki bence çok önemli bişey.. bunun gibi bi çok farkı açıklamış...
Mesaj tarihi:
valla shadow priest ile uzaktan yakından alakası yok tarz olarak, onların survivability'si kat kat daha üstün kaldı ki. wow mage'in olduğu yeri sorc & bw dolduruyor ama sonsuza kadar rootlayayım milleti, poly atıp dalga geçeyim, insta atıp one-shotlayayım filan hiç öyle şeyler yok. teketekte root resistledi mi bittin. resistlemese eğer karşıdaki heal yapabiliyorsa gene bittin. kalkan giyiyorsa yine bittin.

amma velakin oyunda 1vs1 neredeyse hiç yok ve öenmli de değil. önünde tank, arkanda healer olduğu sürece ki optimum koşul budur, vurduğun yerden ses getirmen mümkün. solo kapasitesi backlash'ten alınan dmg nedeniyle zayıf, gerçi senaryo yapmak dururken belki inf'den item almak dışında solo yapmaya da gerek görmüyorum. pq'da bile birileri yardım ediyor ister istemez zaten.

DD, AoE ve DoT specleri var ayrı ayrı, dot sevmiyorsan diğer speclere gidebilirsin. sadece ranged slow'a etkisi yaratabilmek için dot kullanıyorum şahsen millet kaçmasın diye sadece.

şunu üstüne basarak yazayım: oyundaki en kırılgan sınıflar sorc & bw. healer yoksa etrafta backlash dmg'siyle kendini bile öldürebiliyorsun. fakat tam anlamıyla glass cannon, dark magic/combustion 100'e vurdu mu vurduğun adamdan "nerf! nerf!" diye ses geliyor. (harbi öyle vent'te duyuyorum lol) senaryolarda dmg'de birinciliği kaptırmayan sınıflar.
Mesaj tarihi:
Mmorpg'lerde sonuçta özellikler tam kesire tamamlanıyor. Warhammeralliance'da konuyu açan çocuğun yorumları, çok subjektif geliyor bana bu nedenle. 'kulanışlı değil', 'ile yaramaz' vs... Kime neye göre...

Ve üstelik birbirleriyle birebir aynı olmalarıda mühim değil. Sonuçta RvR üzerine kurulu bir oyunda tüm istatistikler tüm ırklardaki tüm class'lara göre oranlanmış belli ki. Temaya göre seç diye bu nedenle dedim. Sonuçta rolün Wow'daki mage'in rolü gerisi istatistik oluyor...

--

Oyuna gelince ben Sorcerer'ı Sea of Dreams - Open RVR'de açtım. 'Questing' hep aynı terane... PQ'da zihnin karaktere alışınca her daim ilk beşte oluyorsun. RVR'de ise iş tamamiyle Healer'a bakıyor.

Henüz, açık alanda PVP karşılaşmadım ama bir indirip, bir inerim diye düşünüp - önemsemiyorum. Sonuçta imparator olacak halimiz yok...

RVR önemli olduğu için ona biraz değinirsek; Alanda kesinlikle Backlash'i temizleyecek bir Healer yoksa iki vurup bir yatıyorsun...

Ben Bright Wizard Rank 5 ile ortalama 6-8 ranklerin olduğu bir RVR'de ilk onda bitirdim mevzuyu... Sorcerer'da genelde ilk on - ilk beş takılıyor. Tamamiyle oynadığın oyuncuların stillerine göre kaderin belirleniyor her class'da olduğu gibi...(Pek hırslı bir oyuncu değilimdir, sıralamayı ona göre değerlendirin...)

Mamafih, Warhammeralliance'den verdiğim karşılaştırma baya bilgi veriyor evet fakat değişkenler aynı olunca iki büyücü class'ından alınan performans, %95 aynı benim izlenimim.

Gerisi tarz meselesi...
Mesaj tarihi:
Ben sorc oynarken dot nerdeyse hiç kullanmıyorum eki sizce ben mi yamuluyorum. genelde doombolt doombolt 2 sn ve 1.5 sn cast lı 2 büyü daha sora da aoe yapıorum daha mob ölmediyse (rank 14 üm daha)

yanlış mı yapmaktayım :D

bana düz mage gibi geldi class bu arada shadow priest ile alakası yok gibi şimdilik ama?
Mesaj tarihi:
Sam said:
valla shadow priest ile uzaktan yakından alakası yok tarz olarak, onların survivability'si kat kat daha üstün kaldı ki. wow mage'in olduğu yeri sorc & bw dolduruyor ama sonsuza kadar rootlayayım milleti, poly atıp dalga geçeyim, insta atıp one-shotlayayım filan hiç öyle şeyler yok. teketekte root resistledi mi bittin. resistlemese eğer karşıdaki heal yapabiliyorsa gene bittin. kalkan giyiyorsa yine bittin.

amma velakin oyunda 1vs1 neredeyse hiç yok ve öenmli de değil. önünde tank, arkanda healer olduğu sürece ki optimum koşul budur, vurduğun yerden ses getirmen mümkün. solo kapasitesi backlash'ten alınan dmg nedeniyle zayıf, gerçi senaryo yapmak dururken belki inf'den item almak dışında solo yapmaya da gerek görmüyorum. pq'da bile birileri yardım ediyor ister istemez zaten.

DD, AoE ve DoT specleri var ayrı ayrı, dot sevmiyorsan diğer speclere gidebilirsin. sadece ranged slow'a etkisi yaratabilmek için dot kullanıyorum şahsen millet kaçmasın diye sadece.

şunu üstüne basarak yazayım: oyundaki en kırılgan sınıflar sorc & bw. healer yoksa etrafta backlash dmg'siyle kendini bile öldürebiliyorsun. fakat tam anlamıyla glass cannon, dark magic/combustion 100'e vurdu mu vurduğun adamdan "nerf! nerf!" diye ses geliyor. (harbi öyle vent'te duyuyorum lol) senaryolarda dmg'de birinciliği kaptırmayan sınıflar.

kendini "bile" öldürebiliyosun? benim killing blowlarımın %70-80 i kendimim : )))
Mesaj tarihi:
solo yaparken dot kullanmayabilirsin tabi. sonuçta dot un ticklemesi ve verdiği dmg dark magic full değilse çok fazla değil. o yüzden genelde doombolt ve diğer spell ile genelde bitiyorsun pve de target ı. dark magic de zaten full ise gene 2 doombolt ile oluyorlar.

genel olarak casterlarda rahatsız olduğum bir olay var. cast ettiğiniz spell in dmg vurması için target a ulaşması lazım. ama spell okadar yavaş gidiyorki bazı durumlarda range slow u atıyorsunuz ama adam zaten uzaklaşmış oluyor ve bir anlamı kalmıyor. yada üzerindeki hot 3 kere tickliyor sizin attığınız doombolt adama vurana kadar. Belki kasıtlı olarak böyle yapıldı belki istenmeyen bir durum ama ya alışmak zorundayız yada çıldırtacak bizi ilerde.
Mesaj tarihi:
bazen goruyorum shadow warrior, squid herder oklarını havada, oktan hızlı koşuyorsunuz zaten.

bide pushback yenildiğinde casting animasyonları uzasa... ama öle birşey olamıycak ne yazıkkı cunki loop kısmı yok casting animasyonlarının.
Mesaj tarihi:
ne kadar noob oldugumu şu an anladım tebrikler bana. "you have been slain by dworgia" dediginde anlamıodum ne demek istedigini. bug zannediodum.

ne saçma bişey o kendine dmg vermek yahu :(
Mesaj tarihi:
valla ben DD kullanmaya kasıyorum daha çok. Instant ve cone attack olduğu için ice spikes kullanıyorum tabiki dot olarak. onun dışında chillwind ide kesin nuke ettiğim target a atıyorum.

Dark Magic full ise doombolt + gloomburst + infernal wave ölümcül olabiliyor RvR de. özellikle karşınızdaki bir diğer caster yada range dps ise.

Sormak istediğim birşey var. Morale barlarını arttırabiliyormuyuz. şimdilik 2 tane güzel rank 1 morale ability var biri direct dmg diğeri misdirect ama 1 tane rank 1 morale bar ı var. Ve combatta değiştirilmiyor normal toolbarlarada konulmuyor doğal olarak. En azından 2. bir rank 1 bar ı olsa combat sırasında duruma göre 2 sinden birini kullansak.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
arttırılmıyor, önceden secmen lazım kullnıcağın morale abilityi

kötüymüş bu durum ya. combat içindede değiştirilmiyor. arka arkaya rank 1 morale ability lerini kullanmak istediğimden değil tabi ama duruma göre 2 sinden birini seçmek iyi olurdu. spell tab ın ability i al bar a yerleştir falan :
  • Yeni Oluştur...