Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başbakanlıka göre dizilerdeki "Aile Kurumuna Yönelik Güncel Riskler"

Apis

Öne çıkan mesajlar

Son dönemlerin popüler yerli dizi karakterleri Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nü rahatsız etmiş;

“Dizilerdeki kahramanların, boşanmış, eşinden ayrı yaşayan, bekâr kalan, sadece çocuklarıyla yaşamını sürdüren, nikahsız yaşayan, sözüm ona kendi başına yeten veya ayakları üzerinde durabilen kişilerden oluşması, izleyici bağlamında arzu edilmeyen davranış modelleri yaratarak toplumsal yaşamı riske sokmaktadır”

Hayır boşanmış yada eşimizden ayrı isek kendi başımıza yetemez, ayaklarınızın üzerinde duramazmışız ona göre. Oturun oturduğunuz yerde, ne boşanması bekar hayatı fln... demek istemiş bence sayın kurum. Kaynak, milliyet

Birde şu nokta iyiymiş;

Buna göre, eşi hapishanede olan ve patronuyla ilişki yaşayan Yaprak Dökümü’nün ‘Ferhunde’si, kardeşinin sevgilisinin babasından hamile kalan Kavak Yelleri dizisinin ‘Canan’ı, eşi İzzet’ten boşanıp, dayısının evini eski flörtü Burhan’la paylaşan Avrupa Yakası’nın ‘Makbule’si, Aile Araştırma Genel Müdürlüğü için ‘toplumsal yaşamı riske sokan karakterler’den sadece birkaçı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Reşat Nuri yazdı, TV’de ‘Dallas’ oldu
Yaprak Dökümü’nün ilk bölümlerinde Şevket, evli Ferhunde’ye aşık oldu. Ferhunde, kocasından boşanınca evlendiler. Oğuz ilk önce Necla ile sonra Leyla ile birlikte oldu. Leyla’yı hamile bıraktıktan sonra tekrar Cem ile evlilik hazırlığında olan Necla ile kaçtı. Oğuz bu arada tuzak kurduğu patronunun karısı Ceyda’yı hamile bıraktı. Necla, Oğuz tarafından terk edilince evine geri döndü ve eski nişanlısı Cem ile evlendi. Leyla, psikoloğunun kocası Avukat Can ile yakınlaştı. Şevket hapse düşünce evi terk eden Ferhunde patronu Levent ile ilişkiye girdi.

Kim kiminle birlikte oldu?
Oğuz: Ceyda, Leyla, Necla
Necla: Oğuz, Cem
Leyla: Oğuz, Can
Ferhunde: Şevket, Levent
Ceyda: Yaman, Oğuz

ahua ben şu bölümlerde OHA artık habere bak dedim :)
Sosyal ağlarda paylaş

ulan bu ülkede millet tırtlar vadisinde bir karakter öldü diye cenaze namazı kıldırdı gerçek hayatta. hayır uğraşacaksanız böyle kolpa mafya dizileriyle uğraşın. hiçbirşeyi anlatmayan sadece insanları silaha özendiren. onun dışında sanane kim kiminle sevişiyorsa filmlerde dizilerde. seni mi beni mi didikliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

“Dizilerdeki kahramanların, boşanmış, eşinden ayrı yaşayan, bekâr kalan, sadece çocuklarıyla yaşamını sürdüren, nikahsız yaşayan, sözüm ona kendi başına yeten veya ayakları üzerinde durabilen kişilerden oluşması, izleyici bağlamında arzu edilmeyen davranış modelleri yaratarak toplumsal yaşamı riske sokmaktadır

Hadi boşanmış, bekar, ayrı yaşayan, nikahsız filan geçtim, gerçi bunlara da sağlam bi "wtf?!? sana ne ulan?" diyesim var ama geçiyorum...

"Kendi başına yeten veya ayakları üzerinde durabilen kişiler" in neresi arzu edilmeyen davranış modeli ya? Mis gibi örnek işte, ne yani insanların 35 yaşına kadar parazitimsi yaşam sürdürmesi mi normal, arzu edilen davranış modeli? Keşke herkes kendine yetebilse...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...