di Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 irenikus said: fede said: Elmalılı Hamdi Yazır. Bunu bulmak zor mudur? (İstanbul) Tefsir ne demek bu arada? Yaş kaç acep ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 irenikus said: adamınbiri said: teknik olarak ilk yazıldığı gibi korunup günümüze gelen tek kitap kuran-ı kerimdir Kuran'ın orjinali bugün mevcut değildir, bulunan en eski Kuran ise 9. yüzyıldan kalmadır. Bugünkü Kuran'ların aslına ne kadar sadık olduğu ise bilinmemektedir çünkü Kuran'ın derlemesini yapan Halife Osman'ın aslına ne kadar sadık kaldığı ya da tarih boyunca ortaya çıkan din adamlarının Kuran'ın üzerinde oynayıp oynamadıkları bilinmemekte. Belki de bileni vardır da bizim haberimiz yoktur. tamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 irenikus said: adamınbiri said: teknik olarak ilk yazıldığı gibi korunup günümüze gelen tek kitap kuran-ı kerimdir Kuran'ın orjinali bugün mevcut değildir, bulunan en eski Kuran ise 9. yüzyıldan kalmadır. Bugünkü Kuran'ların aslına ne kadar sadık olduğu ise bilinmemektedir çünkü Kuran'ın derlemesini yapan Halife Osman'ın aslına ne kadar sadık kaldığı ya da tarih boyunca ortaya çıkan din adamlarının Kuran'ın üzerinde oynayıp oynamadıkları bilinmemekte. Belki de bileni vardır da bizim haberimiz yoktur. bence Kur'an-ı öyle düşünüyorsan hiç okuma , önyargılı okuyacaksın ,Kuran'ı okuyamazsın yani bence. okumak var okumak var derler ya hani . bir kitaptan farkını çözemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Benim düşündüğüm birşey yok, araştırma yapıyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Yaşar Nuri Öztürk çevirisi.(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
White Wolf Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 di said: irenikus said: fede said: Elmalılı Hamdi Yazır. Bunu bulmak zor mudur? (İstanbul) Tefsir ne demek bu arada? Yaş kaç acep ? Jonet İrenicius bildiğine göre en az 21 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 balon said: irenikus said: adamınbiri said: teknik olarak ilk yazıldığı gibi korunup günümüze gelen tek kitap kuran-ı kerimdir Kuran'ın orjinali bugün mevcut değildir, bulunan en eski Kuran ise 9. yüzyıldan kalmadır. Bugünkü Kuran'ların aslına ne kadar sadık olduğu ise bilinmemektedir çünkü Kuran'ın derlemesini yapan Halife Osman'ın aslına ne kadar sadık kaldığı ya da tarih boyunca ortaya çıkan din adamlarının Kuran'ın üzerinde oynayıp oynamadıkları bilinmemekte. Belki de bileni vardır da bizim haberimiz yoktur. bence Kur'an-ı öyle düşünüyorsan hiç okuma , önyargılı okuyacaksın ,Kuran'ı okuyamazsın yani bence. okumak var okumak var derler ya hani . bir kitaptan farkını çözemezsin. Ne alakası var? Kuran'ın değiştirildiğini anlamak çok zor değil aslında. Bu yüzden Kuran'ı okurken dikkatli olup kolpa kısımları ayıklamak gerek.. Eğer okurken "Allah yazdırmış bunları kesin doğrudur" modundan çıkamazsanız, Orjinal ve sonradan eklenme parçaları ayırt edemezsiniz.. Kuran'ın değiştirilmediğini idda edenlerin tek savı "Kuran'da 'Kuran değiştirilemez' yazar" oluyor.. Kuran'ı değiştirmeye çalışanlara yıldırım mı çarpıyor ne oluyor? Tarih boyunca din hep şahsi menfaat için kullanılmış.. Arap hükümdarlar da dinin tüm imkanlarını sonuna kadar kullanmışlar.. Yaptıkları bu zulümlerin Kuran'da yeri olmadığı için zaman zaman Kuran'da ufak editler yapmaları çok doğal.. O yüzden "Kuran değiştirilemez bık bık" diyenlere kulakları tıkayıp, her bilgiyi tamamen mantık süzgecinden geçirmek lazım okurken.. Yaşar Nuri Öztürk'ü tavsiye ederim (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 White Wolf said: di said: irenikus said: fede said: Elmalılı Hamdi Yazır. Bunu bulmak zor mudur? (İstanbul) Tefsir ne demek bu arada? Yaş kaç acep ? Jonet İrenicius bildiğine göre en az 21 21 Yaşındaki birinin Kur-an'ı Kerim'in orjinali ile tefsiri arasındaki farkı -en azından birinin arapça, diğerinin türkçe olduğunu- bilecek kadar büyük olduğunu varsayıyorum ben direk =) Kafam karıştı o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Üzgünüm bu dünyada gayet yaşlı olup Arapça bilmeyenler de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Ben ne diyorum sen ne diyorsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 yaşar nurininkini okudumdu bende. çok eğlenceli tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Elmalılı Hamdi Yazırınkini tavsiye ederim yorumdan olabildiğince uzak bir çeviri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2pacAmaruShakur Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 irenikus said: adamınbiri said: teknik olarak ilk yazıldığı gibi korunup günümüze gelen tek kitap kuran-ı kerimdir Kuran'ın orjinali bugün mevcut değildir, bulunan en eski Kuran ise 9. yüzyıldan kalmadır. Bugünkü Kuran'ların aslına ne kadar sadık olduğu ise bilinmemektedir çünkü Kuran'ın derlemesini yapan Halife Osman'ın aslına ne kadar sadık kaldığı ya da tarih boyunca ortaya çıkan din adamlarının Kuran'ın üzerinde oynayıp oynamadıkları bilinmemekte. Belki de bileni vardır da bizim haberimiz yoktur. bulunan en eski kur'an nüshaları : 7. yy a ait. 3 adet aynı döneme ait nüsha bulunmuştur. bunlarda birisi İran'da, birisi Mısır'da, diğeri de Suriye'de. üçünün de metinleri nerdeyse tıpatıp aynıdır. o yüzden Kur'an değiştirilmemiş kabul edilir. Hz.Osman döneminde(hz.osmandı galiba)derlendiği söylenen Kur'an nüshaları ise bulunamamıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pikachu** Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Cons said: yaşar nurininkini okudumdu bende. çok eğlenceli tavsiye ederim. nasıl yani çok eğlenceli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zergling Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 irenikus said: Kuran okumaya karar verdim fakat bildiğim kadarıyla bir sürü Kuran var, bazıları ince bazıları kalın, bazıları yeni tercüme bazıları daha eski sürümlerin tercümesi diye biliyorum. Zaten şu an orjinali olmadığına göre en güvenilir halini nasıl edinebilirim? ince kalın derken kitabin inceligi kalınlıgı demi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 mükremin: baba geçen yine kütüphanede kalın bir kitap okuyoruz arkadaşlarla. raftan bi tanesini düşmesin mi kafama. uff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 di said: White Wolf said: di said: irenikus said: fede said: Elmalılı Hamdi Yazır. Bunu bulmak zor mudur? (İstanbul) Tefsir ne demek bu arada? Yaş kaç acep ? Jonet İrenicius bildiğine göre en az 21 21 Yaşındaki birinin Kur-an'ı Kerim'in orjinali ile tefsiri arasındaki farkı -en azından birinin arapça, diğerinin türkçe olduğunu- bilecek kadar büyük olduğunu varsayıyorum ben direk =) Kafam karıştı o yüzden. Kimse arapçayı veya dini terimleri bilmek zorunda değil ki? Kuranla şu ana kadar ilgili değildir belki. Merak edene öğretmek yerine dalga geçmeyi tercih ediyorsan senin yaş kaç acep? (falan diye uzar bu konu, saçma bir olay yani) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Pikachu** said: Cons said: yaşar nurininkini okudumdu bende. çok eğlenceli tavsiye ederim. nasıl yani çok eğlenceli böyle > :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 "kutsal" kitaplarin satiliyo olmasi bi tek bana mi garip geliyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 bana da garip geliyor. lan sen yazdın sanki kitabı, telif hakkı filan istiyolar bi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 banada ilginç hakkaten. Telif haklarını 000001 numaralı hesaba gönderiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 kuran'ın değişitip değiştirilmediğini bilemeyiz, mesela kendi görüşüne göre meal yapanlar da kuran'ı değiştirmiş oluyor. taş mı kesiliyorlar? yoo o yüzden islam diyor ki, allah size mantık verdi, akıl verdi. neden "islam diyor ki" dedim, çünkü müslüman değilim, sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 konuyu biraz saptırmak olacak ama. müslüman olmamak diye bir dünya da var. Bir de gidip oraya bakmak çok günah değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2008 Incil'de de yaziyor Incil asla degistirilemez diye :) bilmiyordum bende ogrendim sonradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar