Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grafikler ve AA

Bone

Öne çıkan mesajlar

Grafikler hakkında soru soracağım.

Oyunda grafikler sanki low-res gibi duruyor. Grafik ayarlarından bulabildiğim herşeyi high'a getirdim ama ısrarla low-res tadı vermeye devam ediyor. Hele bazı yerlerde daha çok hissediliyor bu.

Bir de grafik ayarları çok kısıtlı gibi geldi bana. AA ayarı felan yok mesela. 1024x768'de oynarken aşırı bir aliasing var grafiklerde. AA açmayı denedim ama öyle bir özellik çarpmadı gözüme. WoW'da binbir şeyi değiştirirken, burda neredeyse hiç bir özellik bulunmaması şaşırttı beni. AA açamadığım için 1600x1200 yaptım, sanki doğal AA açılmış gibi Aliasing'li yerler yumuşadı.

Beta'da grafiklerin kalitesi düşürüldü felan demişlerdi de, onla alakalı birşey midir bu?
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki yaratır :) ama çok ilginçtirki 2 gündür crysis warhedesi oynuyorum orda 20-30 fps arası alıyorum ama ekran deli coşmuş.. bu oyunda yere bakınca 90 fps, 5-10 playerlı ekranda 60 fps, rvr karambollerinde 10-20 fps oluyor.bune bohem yaa diyo insan içinden... açıkçası bence oyunun motoru bozuk..
Sosyal ağlarda paylaş

3 gün önce kesin işlemciden tosluyorum diye düşünüyodum.gittim oc yaptım e6750 2,66ghz yi 3,2 yaptım 4 gb ram ve sırf oyun çıkıcak diyede 1 hafta önce format atmıştım. fark varmı? ne yazıkki pek bişi yok. acilen optimize lazım yoksa grafikten patlıcan bu oyun. tier4 de ekranda 200 kişi olunca millet bune ya diyip exit yapıcak benden demesi. insanlar 200 kişiyi aynı anda ekranda görmek için aldı bu oyunu... ekran kasmasın diye arkamı dönerek oynıcak değilim :)
Sosyal ağlarda paylaş

2x ile 4x arasında belirgin fark var ama 4x ile üstü arasında ciddi fark yok. yine de 2x olmadan oyun oynamam şahsen heh.

valla bone aoc ile kıyaslıyorsan kıyaslama, aynı anda ekranda onlarca kişi kapışırken dokunun kalitesini filan hatırlamıyorsun, bütün istediğin fps oluyor. aoc gördük zaten nasıl patladı keep savaşlarında millet fotoroman okur gibi oynadığı için.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun daha çıkalı bir hafta oldu. Yavaş yavaş düzeleceğine inanıyorum.

Bu arada bende de garip bir problem var. Karakter seçme ekranında bazen empire karakterlerin yüzü bozuluyor. Dark Elf'te olmadı yada o anlık birşeydi. Nedenini bilen var mı? Ekran kartım ATI HD4850 IceQ4(son driverı yüklü)
Sosyal ağlarda paylaş

- AA ne işe yarar denmiş, AA oyundaki kesik kesik gözüken kenarları düzeltir ve eski grafik gözüntüsünü azaltıp gözü daha az yorar.

- 2xAA çok şey farkediyor, ama evet, 4, 6, 8, 16 diye giderken çoğu kez farketmiyor. Büyük AA değerleri esas FPS'lerde zoom yapıldığı zaman daha çok farkediliyor. MMORPG'lerde büyük önem taşımıyor 16xAA gibi değerler. Ama ilginçtir, bazı oyunlarda en iyi kaliteyi 2xAA'nın verdiğini gördüm.

- AA'nın yeni ve farklı metodları var. Bunlar ekran kartını daha çok yoruyor ama daha net cisim kenarları sağlıyor. Tel örgülerde felan mesela farkediyor. Gene MMORPG'lerde büyük etkisi yok ama FPS'lerde farkı daha iyi gözlemleyebilirsiniz.

- AA'yı açmak ekran kartında büyük farklar yaratmıyor artık. Bu yüzden 2xAA açtığınızda daha çok FPS aldığınızı görmek fazla şaşırtıcı olmasın. Ancak eski zamanlarda AA cidden ekran kartını yoran bir hadiseydi. Şimdi ekran kartları geliştikçe alt seviyedeki AA'larda neredeyse hiç performans farkı yaratmamaya başladı.

- Bazı ekran kartlarında (ATi'lerde böyle diye duydum) sadece 8xAA'ya kadar çıkabiliyor. Bu yüzden ekran kartı ayarlarınızda 16'yı görmesseniz şaşırmayın.

- AOC'la niye kıyaslamayacakmışım ki? Tamam birçok problemi olabilir ama grafik kalitesi bu oyuna göre çok daha iyi konumda. Ha, AOC'un sorunu optimizasyon problemi olması gibi gözüküyor. WoW gibi iyi optimizasyon yapamamışlar. Ancak şu da var ki, Warhammer'da da optimizasyon sorunu var gibi gözüküyor. Low-Medium grafikler kalitesi ayarında oynamama rağmen oyun bazı yerlerde takılmalar, fps düşüşleri felan yaşıyor.

- AOC çıktığında çok laf edildi, ama WAR'da çok daha büyük ve önemli eksiklikler var. Ne hikmetse, AOC'un eksikliklerine tonla laf eden kişiler, WAR'ın eksikliklerini görmezden geliyor.

- HDR, shadow gibi ışık efektleri göremedim WAR'da. Karakter kaplamaları gerçekten high quality kalitesinde değiller. AA ve Antisoptropic ayarları felan bile yok. Bu kadar kaliteli artwork ve intro animasyonu hazırlıyan bir firmanın oyunda bu kadar az grafik özelliği koyması beni çok şaşırttı. Patch'le eklenecek şeyler değil bunlar pek. Ha eklerlerse tebrik ederim, ama şimdiye kadar durdular durdular, şimdi mi ekliycekler AA ayarı felan :)
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Oyun daha çıkalı bir hafta oldu. Yavaş yavaş düzeleceğine inanıyorum.

Bu arada bende de garip bir problem var. Karakter seçme ekranında bazen empire karakterlerin yüzü bozuluyor. Dark Elf'te olmadı yada o anlık birşeydi. Nedenini bilen var mı? Ekran kartım ATI HD4850 IceQ4(son driverı yüklü)

eger 8.9 ise o surucu biraz buglu gibi,8.8 kullan nedense 4850 de daha fazla performans aliyorum 8.8 ile.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...