Holomodor katliamı aynı zamanda 10 yıl sonra ikinci dünya savaşında bölgede savaşan kızıl ordunun da işini bayağı zorlaştırmıştır. Yerel halkın başlarda almanların daha iyi olacağı ( en azından onları aç bırakmayacağı ) düşüncesine sahip olması nedeniyle ne ciddi bir partizan aktivitesi olmuştur ne de ukraynada geçen çatışmalarda ciddi bir halk desteği. Moralsiz kalan kızıl ordu da zaten 44'e kadar bölgede etkili olamayacaktı.
Ancak ne zaman alman valisi "ukraynayı domuz gibi soyacağız" gibi bir laf edince, ve de gerçekten köylülerden zorla ellerindeki mallarını alıp, çocuklarını ceppheye gönderip yahudileri götürünce köylüler uyandılar ve de partizan hareketi tekrar başladı.
1941 yılına kadar unutulmayan ve de ukrayna köylüsü içinde moskova'ya karşı ciddi bir nefret uyandıran bu katliamı unutturmak için 4 milyon insanın daha doğu cephesinde ölmesi gerekmişti.
Doğru düsüt mesaj bile yazamayan biri ipe sapa gelmez konuşmuş; cevap verme zahmetine değmez. Ama bu topicler de başka türlü hareketlenmiyor galiba.
iyi hadi stalin 15milyar insan oldurdu dunya da o yunzden insanlarin nesli tukendi :)
ermeni soykirimdia kabul edeyim bare ne yapayim tepki cok
10m insan stalin yuzunden olmesini dunyadaki tarihciler kabul ediyo siz yapiyonuz su olayda 30 sunda 40 acit artirma sanki :)
30la basladiniz 10b ye kadar yolunuz var hehehehe
Önce iki dakikanı ayır da mesajlarını doğru düzgün yaz, belki sonra tartışabiliriz. Kusura bakma fakat ben senin mesajlarını okuyorum ama anlayamıyorum.
İşgal altındaki kalmış Sovyet toprağındaki vatandaşın can korkusu ile düşman askerine ekmek satması yada arabasını tamir etmesi bile işgalden sonra vatana ihanet suçuyla sürgüne gönderilmek için yeterli sebep idi. Bu açıdan Ukrayna olayını fantazya göstermek biraz talihsiz açıklama olmuş.
603 700 km¸’lik yüzölçümü ile Ukrayna topraklarının %90’ı tarımsal faaliyetler için son derece uygundur. (Alıntı)
e o burdada ayni pkk evine gelir ve su verirsen direk 20-30yil
o normal bir sey olmali heralde ????? hem 2 dunya savasinda hitlere yardim edenlerin sadece yarisi cezelandirildi
hatta eyer eris dusersen ve seni birakirlarsa direk vatan haini oluyosun
hem 2 dunya savasinda hitlere yardim edenlerin sadece yarisi cezelandirildi
Kaynak? Nerden sıktın bunu öğrenmek istiyorum.
Yanii, arkadaşlar neymiş Avrupanın tamamını dize getirmiş, ülkenizi sıkıntıdan ağlatan bir ordu ile terör örgütü aynı kapıya çıkıyormuş. Bir ülke sınırları içinde, askeri ve polisi güçler tarafından korunma imkanınız varken birilerinin sizi tehdit etmesiyle; dünyanın en güçlü ordularından birinin cephesinin arkasında hiçkimse sizi savunmayacakken bir subayın askerleriyle gelip de sizi tehdit etmesi aynı şeymiş.
iyibi tartismada kaynak sormak yok okumadinizmi orayi
hepsini cezalandirsaydi suanki avrupa nufuzu cok az olurdu dogu avrupada neyse
simdi dunyanin en guclu ordusu demissin bide gerrilalari kaba bi gozlem yapalim
bu adamlar kucuk gruoplar la on binlerce kisinin korudugu siniri gecip ve o kadar teknolojiye ragmen bingol e kadar gidyo ki doguda 300binden fazla asker var ve sonra
sayica kendilerinin belki 100 katina saldirip catismada bulunuyo ve ayni haftada kuzey irak a geri donuyo ( ki ucak tank hepsi onlara saldirirken takip ederken )
yani bi video game de bunu yapmak imkagamsizdir herturlu istatisliktede
demekki cok guclu ve becerikli deyiliz 3 dunya ulkesi olsak bile diyer afrika ulkelerinden bile belkide cok gerideyiz
yani bi catismada sonuc genelde soyle oluyo
olursen = sehit
yaralanirsan = gazi
etrafa ates edip baha ne bulursan = askerlige devam :P
teslim olursan veya catismaya girersen korkarsan = vatan hayini
yani milet bile soyle diyo pkk birakcagina adamlar evlerine geri doncegine teske oldururselerdi!!!!
bu ne demektir yaw yani boyle iskenceden tut her sey var bu ulkede mesela gecenki bi haber 14 yasindaki bi cocugun polis tarafindan kolu kirilmisti ve bakan iskence sidet yok demisti ki bunu butun turkiye gordu yarin oburgun ne olur bilemem
o değilde arkadaşın yazdıklarını "encode" edebilecek olan var mi? Adam nasıl örnekler veriyor anlamıyorum. Ayrıca kim yazmış bilmiyorum ama sen yine kesin yanlış anlamışsındır. İyi bir tartışma da kaynak gösterirsin. Biz burada Pamuk Prenseslerden, Rapunzellerden bahsetmiyoruz, tarihi bir olaydan bahsediyoruz.
yerli yersiz kaynak goster demece yok
konudisinada fazla cikmak yok ama ciktik hadi neyse bosverelim
kolkirma olayinda kaynak gosterebilrim isterseniz ermeni soykirimi icin de bulurum diyerleri icin artik moskovadaki gizli avsivlari gosteriyorum heh
Öne çıkan mesajlar
eldar
Venator
Holomodor katliamı aynı zamanda 10 yıl sonra ikinci dünya savaşında bölgede savaşan kızıl ordunun da işini bayağı zorlaştırmıştır. Yerel halkın başlarda almanların daha iyi olacağı ( en azından onları aç bırakmayacağı ) düşüncesine sahip olması nedeniyle ne ciddi bir partizan aktivitesi olmuştur ne de ukraynada geçen çatışmalarda ciddi bir halk desteği. Moralsiz kalan kızıl ordu da zaten 44'e kadar bölgede etkili olamayacaktı.
Ancak ne zaman alman valisi "ukraynayı domuz gibi soyacağız" gibi bir laf edince, ve de gerçekten köylülerden zorla ellerindeki mallarını alıp, çocuklarını ceppheye gönderip yahudileri götürünce köylüler uyandılar ve de partizan hareketi tekrar başladı.
1941 yılına kadar unutulmayan ve de ukrayna köylüsü içinde moskova'ya karşı ciddi bir nefret uyandıran bu katliamı unutturmak için 4 milyon insanın daha doğu cephesinde ölmesi gerekmişti.
cengizhan66
iyi hadi stalin 15milyar insan oldurdu dunya da o yunzden insanlarin nesli tukendi :)
ermeni soykirimdia kabul edeyim bare ne yapayim tepki cok
10m insan stalin yuzunden olmesini dunyadaki tarihciler kabul ediyo siz yapiyonuz su olayda 30 sunda 40 acit artirma sanki :)
30la basladiniz 10b ye kadar yolunuz var hehehehe
eldar
Gimli
SturmVogel
603 700 km¸’lik yüzölçümü ile Ukrayna topraklarının %90’ı tarımsal faaliyetler için son derece uygundur. (Alıntı)
cengizhan66
o normal bir sey olmali heralde ????? hem 2 dunya savasinda hitlere yardim edenlerin sadece yarisi cezelandirildi
hatta eyer eris dusersen ve seni birakirlarsa direk vatan haini oluyosun
Venator
Kaynak? Nerden sıktın bunu öğrenmek istiyorum.
Yanii, arkadaşlar neymiş Avrupanın tamamını dize getirmiş, ülkenizi sıkıntıdan ağlatan bir ordu ile terör örgütü aynı kapıya çıkıyormuş. Bir ülke sınırları içinde, askeri ve polisi güçler tarafından korunma imkanınız varken birilerinin sizi tehdit etmesiyle; dünyanın en güçlü ordularından birinin cephesinin arkasında hiçkimse sizi savunmayacakken bir subayın askerleriyle gelip de sizi tehdit etmesi aynı şeymiş.
cengizhan66
hepsini cezalandirsaydi suanki avrupa nufuzu cok az olurdu dogu avrupada neyse
simdi dunyanin en guclu ordusu demissin bide gerrilalari kaba bi gozlem yapalim
bu adamlar kucuk gruoplar la on binlerce kisinin korudugu siniri gecip ve o kadar teknolojiye ragmen bingol e kadar gidyo ki doguda 300binden fazla asker var ve sonra
sayica kendilerinin belki 100 katina saldirip catismada bulunuyo ve ayni haftada kuzey irak a geri donuyo ( ki ucak tank hepsi onlara saldirirken takip ederken )
yani bi video game de bunu yapmak imkagamsizdir herturlu istatisliktede
demekki cok guclu ve becerikli deyiliz 3 dunya ulkesi olsak bile diyer afrika ulkelerinden bile belkide cok gerideyiz
yani bi catismada sonuc genelde soyle oluyo
olursen = sehit
yaralanirsan = gazi
etrafa ates edip baha ne bulursan = askerlige devam :P
teslim olursan veya catismaya girersen korkarsan = vatan hayini
yani milet bile soyle diyo pkk birakcagina adamlar evlerine geri doncegine teske oldururselerdi!!!!
bu ne demektir yaw yani boyle iskenceden tut her sey var bu ulkede mesela gecenki bi haber 14 yasindaki bi cocugun polis tarafindan kolu kirilmisti ve bakan iskence sidet yok demisti ki bunu butun turkiye gordu yarin oburgun ne olur bilemem
irenikus
veyr10
cengizhan66
konudisinada fazla cikmak yok ama ciktik hadi neyse bosverelim
kolkirma olayinda kaynak gosterebilrim isterseniz ermeni soykirimi icin de bulurum diyerleri icin artik moskovadaki gizli avsivlari gosteriyorum heh
irenikus