Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Performansla ilgili...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Overclocklu Q6600 var, ısınma sorunum falan yok. Vista 64'te 4GB RAM var. Crysis'i abartmak dışında sorun çıkaran bi oyun olmadı yani, WAR da bir Crysis olmaktan çok uzak olduğuna göre mantıksız bence :) Windowed falan da oynamıyorum, anlayamadım.
Mesaj tarihi:
Sanırım WAR işlemciden iyi yiyor. Collision detection falan olduğundan dolayı olabilir bu aslında, özellikle RvRlerde karambol anlarında falan işlemciyi baya yorabilir collision detection hesapları. Aslında fizik kartlarını desteklese bi şekilde onlarla deneyip sorunun buradan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak lazım.
Mesaj tarihi:
collision detect dogru dürüst çalışsın da işlemcimden yesin.Adamın onune gecıorum durdurmak için dev gibi vucudumla bi bakıorum adam bi süre takılmış bana soora hoop benim arkamda 10 metre ilerde.
Mesaj tarihi:
O konuda haklısın, bana da oluyor bir bakıyorum adamı bloke etmişim bir bakıyorum arkamda. İşlemcim p4 3.0ghz antik çağlardan kalma o yüzden oyun mu takılıyor, lag spike mı oluyor yoksa collision detecton mi hatalı anlayamadım. RvR oldu mu karambolde oyun power point sunumundan beter slideshow oluyor :)
Mesaj tarihi:
Abi o kartla bu kartla bu sorunlar çıkıyor demişsiniz, ben bilgisayar topluyorum şimdi, Sapphire HD4870 taktıracağım. Taktırmayayım mı sorun olacaksa? Ne taktırsam problem çıkmaz onu diyin onu takayım yahu.
Mesaj tarihi:
Xaenin said:
Abi o kartla bu kartla bu sorunlar çıkıyor demişsiniz, ben bilgisayar topluyorum şimdi, Sapphire HD4870 taktıracağım. Taktırmayayım mı sorun olacaksa? Ne taktırsam problem çıkmaz onu diyin onu takayım yahu.

sapphire kullananlarda genelde problemler oluyo sadece warhammer değil diğer oyunlardada Hıs yada power markalarını tercih et bence
Mesaj tarihi:
9800 gtx yalan oldu malesef. atinin 4800 serisi yüzünden.

bu arada 2 gb ram kesinlikle yetmiyo bu oyuna(windows xp ile). yarın 3gba çıkarcam ramimi bi ara bi baktım ram kullanımına çokta yoğun olmayan bi savaşta 1.9 larda ve deli kasıyo. demekki az yoğunlukta 2 yi geçiyo ve kasılmalar başlıyor.
Mesaj tarihi:
ramim 2 gün öncesine kadar 1gb tı. oyun oynancak gibi değildi ilk 15 dakikadan sonra. 1 gb daha ekledim şimdi sorunsuz oynuyorum, eziyetmiş eskiden zaten +1gb de yeterli olmasaydı bırakıcaktım oyunu, bi anakart işlemci almayı düşünmüyordum, şimdilik böyle idare ediyor, ileride daha kalabalık savaşlarda nolucak görücez.
Mesaj tarihi:
1 Gb ramle oyundan bile çıkamıyorum reset atmak zorunda kalıyorum kitlenmesi yüzünden. Herkes fps lerden bahsediyo. O nedir diye soracağım çünkü oyunda fps yi göremiyorum bile :D Neye benzediğini unuttum fps nin.
Mesaj tarihi:
Günaydın Herkese,

Nvidia Geforce Go 7400 için sonunda şuları yaptım.

Sevgili dünürüm Abso'nun önerisi ile wwww.laptopvideo2go.com adlı siteye girip forumlarını araştırdık. 175 ile başlayan ve xp32bit için stabil onaylı bir yama bulduk. İlgili yama ilk bakışta 7400 için yapılmamıştı ve grafik kartı listesinde 7400 yer almıyordu.

İlgili post'un sekmelerinden birinde "modded INF" dosyası vardı. Bu dosya içinde 7400 modefiye edilerek dahil edilmişti.

Önce yamayı indirip, bir yere açtıktan sonra diğer INF dosyası ile yama içindeki INF dosyasını değiştirdim.

Bu sabah saat 06:30-07:15 arasında yaptığım test'de oyunda hiç düşmedim -ki bu mucize gibi-, akşama daha detaylı test edip göreceğim ama şimdilik bu yolla desktop'a düşme sorunumu çözmüş gibiyim.

Teşekkürler dünür :)

Herkese iyi oyunlar,

Kumadam - Goblin Shaman
Makkaison - RP Realm
Mesaj tarihi:
Xaenin said:

problem çıktımı tüm markalrda çıkabiliyo aslında ama nasılsa bi fiyat farkı yok garanti olsun diye öbür markalardan al sen.

bende saphire hd 4850 var gayette sorunsuz,kutudan çıkan driverlarla kullanıyorum üşendim yeni driverları indirmeye.
Mesaj tarihi:
Sapphire 4870 ile ciddi sorun yaşamadım şu ana kadar (tek sorun Gears of War'da)

Ancak oyunda yoğun AoE varsa, ve benim gibi 4AA, 8AF oynuyorsan, eh işte hafif bir yavaşlama oluyor :p
Mesaj tarihi:
E7200 ati 4850'ye upgrade ttim sistemimi, RvRlerde slideshowdan 60fpsye çıktım. Bu arada ATI kartları için AA/AF nasıl açıyoruz bilen var mı? CCC'den direk açınca etkiliyor mu?
Mesaj tarihi:
2 gb ram eger ıslemcınız yeterlıyse oyunu akıcı olarak oynatıyor ve kesınlıkle kasmıyor(xp de).ben 7300 işlemci ve 2 gb ram ile laptopta sorun cıkmadan oynuyorum,tek sorun bu sıralar lag spike yiyorum.
ekran kartı bence alacaksanız nvidia alın,sanıyorum bu oyun nvidiaya göre optimize edilmiş yoksa 8400 ile bukadar rahat oynanmazdı.
Mesaj tarihi:
ekran kartı ve sistem ram in yeterli olacakki sonra işlemciye bakacaksın ve ekran kartının özelliklerine bakacaksın.

Oyun 1 saat sonunda full detay ile 1.2gb ram ı tek başına tüketebiliyor.
Mesaj tarihi:
Lopeth said:
hd4850 kullananlar performans için hangi driverlari kullanıyor ?

8.8 kullaniyorum en duzgun sonucu o veriyor gibime geldi
8.7 kullanan da var , 8.9 sorunlu anlamsız takılmalar oluyor.
  • Yeni Oluştur...