Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Performansla ilgili...

Holysuffer

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum. Sistemimi tek tek yazmiyim simdi iyi bir sistemim var şöyle özetliyim Age of Conan ı full grafikler +4xAA acık fln gram kasmadan oynadım.Kısacası su an piyasada zorlandıgı bir oyun yok grafikleri dip yapsam bile. Warhammer da biliyorum oyundan kaynaklanıyoda cogu yavaslama. İnanılmaz anlamsız kasmalar yasıyorum ve bu gece yapılan raid de kale baskınları sırasında hareket edemedim abartısız. Vista64bit kullanıyorum ve acıkcası buna yoruyorum. Zaten oyunun exesi 32bit. Ama bu sekilde oyundan zevk alamadım kalakalıyorum slayt gosterisi gibi. Vista kullanarak oynayan arkadaslardan bilgileri varsa paylasmalarını rica ediyorum ya da XP kullanıcıları memnunsa format atp XP kurucam. En olmadı eger yapımcı firmanın haberlerini takip edip bu performans konusuna el atacaklarına dair bişe okuyan fln varsa oda paylaşırsa sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba herkese,

ayrı bir başlık oalrak açmayıp buradan devam edeyim bende. Kullandığım laptop'un özellikleri kabaca şöyle;
* 2ghz çift çekirdek, 2 GB ram, 512 mb harici ekran kartı vs.

oyunda sürekli desktop'a düşüyorum, bu süreklilik sabit olmuyor bazen kesinisiz devam ederken bazen çok sık oluyor, ekranın kalabalıklaştığı yerlerde ciddi sıkıntı yaşıyorum. Başka bir başlıkta da bu konu vardı diye hatırlıyorum.

Birde bir başlıkta (hangisi olduğunu hatırlamıyorum) bir web sitesinde bilgisayarınızın performansını ölçüyordu oyunlara göre...bu link'i hatırlayan varmıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

C3nK said:
elesso said:
http://www.systemrequirementslab.com

masaüstüne düşme direverlarla ilgili olabilir.

Şimdi test ettim free drives fail gösteriyor.Harddiskte 7 gb boş alan var bu free alan oyunu yüklemek için gerekli alanmı yoksa çalışması içinmi ?

oyunun kurulumu için gerekli alan o oyun sende kuruluysa fail edip etmemesi sorun değil o kısmın.
Sosyal ağlarda paylaş

canavar laptopum var aoc yi 2x de fln 30 35 fps de kaldırıyorum. Bu oyunun kasma gibi bir lüksü olmamalı olamaz yani ne kasıyor diye saatlerce düşündüm bir baktık fln şimdi laptop kullanan arkadasları bilgilendiriym oyun desktoplarda fazla kasmıyor yalnız bizde !
GUI yi ayarlayan firma hertürlü parçaya göre destek çıkarmamış sanırım normalde texture memry cache yi full a almamız gerekir benim bildigim. oyunu hizlandirir epey.

fakat yapmama ragmen hiçbir değişiklik olmuyor. birdiger konu ise xp yuklemeniz.

Neyse ya bi çare bulacam zaten deneme amaçlı oynuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

makinalardaki genel problem fps problemi hatta en son bunu ben guilde yazarken ekran kartım kitlenmisdi yazamamısdım :D neyse.
Simdi bu fps problemi benim dikkat ettigim kadarıyla sıklıkla openbeta da kullanılan clienti ceken kullanıcılarda yaygın ben dahil olmak uzere . Cok basit bir denemeden sonra arakadsın laptop una dvd den kurup denedik ve iyi sonuc aldık . Laptop un ozellikleri benim pc den daha altta buna ragmen takılma olmadan calıstırabıldı oyunu .Kabaca tabiriyle oyunda fps problemi olanlar dvd den yuklemeyi denesin (800 mb patch war goze alıyorsanız), birde siyah ekran masaüstüne atma gibi konularda window modda ki cozunurluge ve acık veya kapalı olan seceneklere bakınca duzelıyor iki cozunurlukde aynı olucak.
Sosyal ağlarda paylaş

512x512 400 mhz DDR ramim var. ancak oyunda 20 dakika kadar kaldıktan sonra kasmaya başlıyor. 1 gb ram alsam sorunu çözebilir miyim? Ayrıca Amd 3500+ da işlemcim var, bunu da bios üzerinden overclock yapabilir miyim? sadece overclock yapmam sorunu çözer mi? Forumlardan da araştırdım ancak net bir overclock bilgisi bulamadım. Bildiğim kadarıyla her işlemcinin stable olduğu ayarı varmış, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

O/C isine girismek eger ilk defa yapiyorsan rehber, ince ayar vs okumadan gayet sakat bir olay, stok coolerla zaten ayri bir isi tehlikesi var, kabul edilebilir performans cikislarinda clocking yapmak icin en mantiklisi stok cooleri degistirmek, google'dan arat ''AMD 64 3500+ clocking guide'' ya da ''AMD 64 AM2 clocking guide'' gibisinden, iyice okuyup anlamak sart yalniz, islemcinin elde kalmasi sonradan mumkun bir olay dikkatli yapilmazsa.

Standart bir MMO oyuncusu icin artik 2gig sart oldu gibi zaten, 4gig bile standart olmaya basladi sayilir, DDR2'ler de bayagi ucuzladi gerci artik da, DDR400 stickler su parasi nerdeyse artik, rahat bulursun, bir upgrade kesinlikle yap bence.
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım laptop versiyonu olmasından kaynaklanıyor yolladığın resimde okuduğum kadarıyla.

NVIDIA GeForce series

· FX 5900, FX 5950
· 6600, 6800,
· 7600, 7800, 7900, 7950
· 8400, 8500, 8600, 8800
· 9400, 9500, 9600, 9800
· GTX 260, GTX 280

Laptop versions of these chipsets may work, but may run comparatively slowly. Standalone cards that are installed in vanilla PCI slots (not PCIe or PCIx or AGP), such as some GeForce FX variants, will perform poorly. Integrated chipsets such as the ATI Xpress and the NVIDIA TurboCache variants will have low settings selected, but should run satisfactorily.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Vista 64 bit yüklü(cpu=q9300 ram=1600mhz4gbdual 9800gtx) oyunda hiç bir şekilde fps düşüşü yaşamıyorum.Dediğin kale savaşında bende vardım herhangi bir problem olmadı.Vistayla alakalı olduğunu sanmıyorum.
Yaşadığım 2 problem var 1. Altdorfda yürürken heran masaüstüne atabiliyor birde Altdorfda Alt+Tab yaparsam geri döndüğümde siyah ekran diğer hiç bir bölgede yapmıyor bunu.
Diğer problemde lagdan sinir bozucu out of range problemi
arkasına yapışık gittiğin adama skillerin fail,cone los uyarıları vermesi.Oyunculara takılma falan zaten kalabalık bölgede yürümek işkence oluyor her yere takılıyorsunuz.Pc den değilde sanırım bağlantıdan kaynaklanan ağırlaşmalar oluyor bazen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...