Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diyanetten " mp3 indirmek günah " fetvası..

münazara

Öne çıkan mesajlar

Ben kendi açımdan bakıyorum.Trance dışında mp3 indirmiyorum.Zaten bu müzik tarzına ait şarkılarda internetten dağıtılıyor ne yapan adam ağlıyo param param diye.Ne dinleyen lan ne ediyom acaba diyor.MP3 prodüktörler ve djler için kendilerini tanıtma fırsatı.Misal prodüktörlük yapan adam aynı zamanda dj lik yapıyorsa çok iyi prodüksiyonlar yaparak çalacağı eventlere kendisini daha fazla insanın gelmesine sebep oluyor.Bir şekilde para kazanıyor.Dijital satışlardanda para kazanıyor en azından adamlar.

Dünya da buna gidiyor zaten.Internetten şarkı dinleme olayı artık sanatçıların kendisini tanıtması olayı oldu.Zerre i miskal kadarda rahatsızlık duymuyorum bu konudan.

İşin bir yanı da var ki mozart mı lan bunlar bana sanat insan hakkı emeğe saygı diyorlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:
Günahtır sevaptır bu beni ilgilendirmez.Benim kızdığım nokta insanalar bu kadar embesil mi ki yaşamlarındaki herşeyi bir kurum bir zümre belirlesin?

Diyanet günah dedi diye millet mp3 mü indirmicek şimdi kim takar yani ne saçma bir durumdur bu kendilerini ne sanıyorlar?

hmm o zmn devlet kavrami fln çok saçma ya da okul ya da mahkemeler.
ki zaten adamlar sadece uyariyor sana kalmiş yapip yapmamak
bence o at gözlüklerini biraz çikart
Sosyal ağlarda paylaş

mp3 piyasayı öldürmüşmüşmüş.. Hadi ordan!

onlar istiyorki eskiden olduğu gibi stüdyoya girelim 3-5 uyduruk kayıt yapalım ekmek gibi kaset basalım millet çaresizlikten satın alsın bizde oturduğumuz yerden paranın gözüne vuralım. milyarder olalım yatımız olsun triplex evlerde oturalım.

Yok ya!! varmı öyle şey. Mp3 ve korsan piyasası, bence bu piyasayı hakiki dengesine sokmak konusunda büyük bir adım oldu. adam gibi iş yapan tutunur, tek parçayla gündeme oturup oturduğu yerden para kazanmaya çalışan fırsatçılar elenir. bukadar. sanatçı parasını kaset satışlarından değil konserlerinden çıkarmalıdır. sanatçının canlı performansı 5 para etmiyorsa o, sanatçı değildir.

beyfendiler-hanfendiler, 50.000 kazanamıyoruz diye şikayet ediyorlar. onun yerine 10.000 kazanıyorlar "korsan bizi mahvetti!!" tabi tabi tabi...
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:
mp3 piyasayı öldürmüşmüşmüş.. Hadi ordan!

onlar istiyorki eskiden olduğu gibi stüdyoya girelim 3-5 uyduruk kayıt yapalım ekmek gibi kaset basalım millet çaresizlikten satın alsın bizde oturduğumuz yerden paranın gözüne vuralım. milyarder olalım yatımız olsun triplex evlerde oturalım.

Yok ya!! varmı öyle şey. Mp3 ve korsan piyasası, bence bu piyasayı hakiki dengesine sokmak konusunda büyük bir adım oldu. adam gibi iş yapan tutunur, tek parçayla gündeme oturup oturduğu yerden para kazanmaya çalışan fırsatçılar elenir. bukadar. sanatçı parasını kaset satışlarından değil konserlerinden çıkarmalıdır. sanatçının canlı performansı 5 para etmiyorsa o, sanatçı değildir.

beyfendiler-hanfendiler, 50.000 kazanamıyoruz diye şikayet ediyorlar. onun yerine 10.000 kazanıyorlar "korsan bizi mahvetti!!" tabi tabi tabi...

kesinlikle katiliyorum o mp3ler olmasa ben nerde bilirdim judas priest'i ben nerde bilirdim black sabbath'i .Bencede mp3 piyasayi canlandiriyor.Zaten bazi sanatçilar (misal zeytinli rock festte Ehl-i keyf beleş cdlerini daitti ve şey dedi istediğiniz kadar coğaltin internete koyun arkadaslar önemli değil)Ama mesela bi metallica korsandan zarar ediyor niye çünkü zaten taninmiş belli bir kitlesi var albüm cikinca mp3 die bişey olmasa yarisi alcak ablümleri fln.Yani sonuçta bu işler karişik kişinin insafina kalmişta
Benim anlamadiğim şu tamam diyanet cikti aciklama yapti neden bu '' siz bize karişamazsiniz kacinci yüzyildayiz'' fln diye trollleniyor.Adamlar uyariyor isteyen uyar isteyen uymaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide e tamamen katılıyorum.

Sanatçının mp3 ü bir tanıtım aracı artık.Ben onu dinleyeceğim çok beyenirsem konserine gideceğim.En son mesajımda bunu belirtmiştim misal Paul van Dyk.4 senedir takip ederim adamı mükemmel müzik yapar ama esas geliri canlı performanslarıdır.Prodüksiyonlarıda tanıtımdır adam için.O kendisine para kazandırmayan mp3 leri olmasaydı kimse dinlemeye gelmezdi bu adamı ve bu adamda bir gece için 40k$ dan fazla para elde edemezdi.Yani bu işler çalışıp çalışıp fiyat yükseltmek ile alakalı.Bizimkiler daha fazla çalışacak ya tüm QQ ları ondan.Çok merak ediyorum batılı müzisyenler ağlıyormu mp3 mp3 diye :)
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocideye tamamen katılıyorum.Siz buna kul hakkı diyorsunuz da adamların o cdlere koydukları fiyatları kim belirleyecek bu konuda da diyanetin bir açıklaması var mı?Yani ben ürettiğim bir ürüne istediğim fiyatı koyarım ve bu adil olur mu ?O zaman bütün karaborsacılar , gıda maddelerini stoklayıp sonra fahiş fiyatlardan satanlara da müdahale edilmesin ,bu da kul hakkının yenmesi gibi bir olay olur.Bu albümlerin fiyatı bu olmamalı , müzisyende bu işi sevdiği için yapmalı yoksa günümüzde kıyafetlere deliler gibi para harcayıp , magazin programlarında çıkmak içip uraşıpta arada hobisiymiş gibi müzikle ilgilenen insanlara sanatçı denemez.Gerçek sanatçı adamda şu koşullarda daha çok halka ulaştığı için mutlu olur ve her şekilde ortalama bir düzeyin üstünde parayı rahat kazanır.
Sosyal ağlarda paylaş

bişey beklemiyoruz zaten sorunda orda. abuk subuk işlere burunlarını sokmasınlar. kimbilir hangi sanatçı(?) para ödedi onlara böyle bi açıklama yapsınlar diye. milletin dinini her koldan sömürmeye başladılar iyice. taktik güzel ama. güzel halkımın zaten "ADAM GİBİ ADAM" kriteri dinine bağlı müslüman şahıslar olduğu için, muhattap alacakları kurumda diyanettir pek tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

vay be herkez ayrı bi prodüktör, ayrı bi yapımcı olmuş. mp3 piyasayı canlandırıyor canolar öyle değil mi ? korsan kitaplarda yasal olmalı mesela. çünkü korsanı ben alıyorsam yasaldır.

hayır korsan kullanın istiyorsanız kullanmayın diyen yok. orası sizin bileceğiniz iş. ama en azından korsanı doğru birşeymiş gibi göstermeye çalışmayın be ayıptır.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh sömürmek derken? sanki mp3 indirmek yasal bi hakmış gibi, veya insanın en temel ihtiyaçlarından biriymiş gibi..diyanet yahu, herhangi bi konuya dini açıdan yaklaşan ve caiz mi değil mi diye açıklama yapan komik bi kurum bu. yapsın açıklamasını, dinleyen dinlesin dinlemeyene bi yaptırım da yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...