Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Core2Quad Vs. Core2 Extreme

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

selamlar. PC'yi bi yenileme sürecine soktuk ve Core 2 Extreme işlemci almayı düşünüyoruz ama Core 2 Quad ile arasında ne gibi farklar var? çünkü fiyat farkı yarı yarıya Quad'lar 500 lirayken extremeler 1000 lira. arasındaki fiyat farkını bukadar uçuk yapan nedir? extreme denilen işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz? bilgilendirirseniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu degistirmek istemezseniz degistirmezsiniz elbet. Ama ayni verimi alamazsiniz. Su anda cikan quad'larin hicbirisi dogru duzgun ayarli degil. Soyle ki islem yapiliyor yapilmasina ancak kapasiteleri tam randimanla kullanilmiyor. Bu nedenle vereceginiz parayi da saygiyi da haketmeyen bir urun. core2duo'lardan tabii ki daha hizli calisiyordur, fakat normalde 4 islemciyle alinabilecek performansin sadece 30%'una falan denk geliyodur (rakamlar sallama). Bundan 2 sene sonra cikacak urunlerde bu dooru duzgun olacagi icin, malumunuz intel dualcore-core2duo'larda yaptigi gibi cakallik pesinde, kanmayiniz. (bkz. dualcore sattilar bir sene, sonra "pardon asil dualcore'lar bu yeniler, karismasin biz onlara core2duo diyoruz" dediler.).
Sosyal ağlarda paylaş

Acikcasi cidden, hayvanlar gibi clocking ugrasip, watercooling falan kasmayacaksan extreme almanin su an cidden bir manasi yok, ona harcayacagin parayi 4870x2'ye falan harca, kat kat daha iyi etmis olursun, hatta paran bile cebinde kalir yine. Ben pasa pasa e8400 aldim, 4.05te takiliyorum mutlu mesut, nehalemler adamakilli oturana kadar muhtemelen 1 bucuk 2 sene daha elimi surmem upgrade isine, belki en kotu ihtimal ekran kartini degistiririm o kadar.

QX'ler cidden mantiksiz, real world applicationlarda oyle ahim sahim bir fark atmiyor bildigim kadariyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla en ucuzu 782 YTL + KDV 1000 YTL'ye kadar cikanlari da var, Gecube'lar bayagi ucuz gibi, QX9650ler 1500 ytl kusuratlarindan basliyor, o kadar para elimde olsa yakasina yapisir eve gotururum 4870x2leri, yargitay gibi kart gercekten, muhtemelen birkac aya yeni coolerli versiyonlarini falan cikarabilirler hatta, bilemiyorum gerci. 4870x2 ile alacagin performans katkisi cok daha fazla olur kanimca. Benchmarking, sapik gibi encoding falan ugrasmayacaksan QX cidden mantiksiz geliyor, nehalemler de zaten sene sonu-2009 basi gibi piyasaya dusecek zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
malumunuz intel dualcore-core2duo'larda yaptigi gibi cakallik pesinde, kanmayiniz. (bkz. dualcore sattilar bir sene, sonra "pardon asil dualcore'lar bu yeniler, karismasin biz onlara core2duo diyoruz" dediler.).

Benim bildiğim DualCore'lar da (Pentium D) çift çekirdekli, ama HT'leri yok. Core2Duo'ların olayı hem çift çekirdekli hem HT'li olması
Sosyal ağlarda paylaş

Haklisin Bone, ben de onu anlatmaya calistim ama cok yalin kaldi. Threading dedigin olay ayni anda iki islemin de yuruyebilmesi icin farkli kanallar kullanilmasidir. DualCore'larda da cift cekirdek vardi ancak threading'i ayarlayamiyorlardi; tek bir kanaldan cekirdeklere sen sunu yap, sen bunu yap deniyordu. Daha sonra isin sacmaligini farkedip birisi Pipeline'daki dependency'si olamayan islemi denk gelen cekirdege atamayi teklif etti, ki adina hyper-threading dediler, halihazirda tek islemcinin ayni anda birkac islemi yapiyormus gibi goz kirpmasini saglamislardi. E madem artik iki cekirdek var adam gibi yapalim da duzgun olsun dediler. Simdi bu adamlar tek cekirdekte HT varken, aklin yolu cift cekirdekte de HT olmasini soyluyorken, hangi akla hizmet DualCore diye bir sey cikardilar? Ben buna soygunculuk diyorum, bazilari pazarlama stratejisi diyor. Bal gibi de HT oladan o cekirdeklerden tam randiman alinmayacagi acikti. Yapmadilar, insanlari daha cok somurduler. Aynisini simdi quadcore'da yapiyolar. Core2Quad'da 4 cekirdek var ancak islemler bu cekirdekler arasinda duzgun sekilde paylastirilmamis. Bundan bir sene sonra Core4Quad diye yeni bi sey cikaracaklar, "pardon, asil quadcore bu" diyecekler. Insanlar da "2 sene bilgisayar degistirmemek icin" dunyanin parasini saydiklari islemciye oyle bakakalacak.

Bakin PS3'te 8 islemci var, birisi digerlerinin hangi islemi yapmasi gerektigini kararlastirmaya adanmis durumda (one ring to rule 'em all). Bu adamlarin elinde bu teknoloji mevcut. Ama damla damla sunuyolar piyasaya. Kanmayin. Zaman uzun sureli bilgisayar alinacak zaman degil.

Tabi butun bunlar bi tarafa, ben yaniliyor da olabilirim. Ben ne dersem diyim siz bildiginizi okuyacaksiniz yine. Onun bosverin, ben yazmadim kabul edin. Ama dediklerim cikarsa "ben demistim" diye bu konuyu yukarilara tasirim haaa!!
Sosyal ağlarda paylaş

Bu aralar sakın herhangi bir işlemci, ya da anakarta yatırım yapmayın. Nehalem bazılı Corei7 sistemler geliyor ve de ilk benchmark testlerine ortalığın tozunu attırdılar. Dahası, LGA775 gidiyor yani alacağınız anakartlar da nehalem ile çöpe gidecek. Dahası, front side bus gidiyor tarih oluyor artık anaartı hurda yapabilirsiniz demek. Q4 2008 diye geçiyor, yani bu demek ki Kasım-Aralık gibi gelecekler ve aldığınız Extreme über bilgisayar 2 ay içinde eski teknoloji olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Bitmeyecek gayet, 2-3 senede bir upgrade edecek her turlu oyun, encoding, rendering falan ugrasan insan, guzel birsey degil tabi.

Core I7'ler piyasaya surulmus bu arada yurtdisinda, fiyatlari saka gibi su an, newegg'de bagirmis adamlar HOBAREY GELDI 1K DOLARA SATIYOZ! diye. Review falan okumadim henuz, merak ettim nasillarmis.
Sosyal ağlarda paylaş

MADBOY said:

Review falan okumadim henuz, merak ettim nasillarmis.

Tom's Hardware'de aynı islemci hızı icin yaklasık bir 30% farktan söz ediliyordu, ki bu bayagi ciddi bir hız. DDR3 ile de daha hızlı çalısıyor kendisi hafıza okuma ve yazma islemleri daha rahat vs.

Chipset bu arada X58'e değişti Core2Duo'lar bundan sonra çıkacak chipsetlerde desteklenmeyecek ona göre alın :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...