Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garip bir huyum.

Longshanks

Öne çıkan mesajlar

Selam patiler. İçimi dökme isteği duydum birden izninizle derdimi açıklayayım.
Şimdi efendim, benim babam 1994 yılında kanser oldu ve çok şükür de atlattı bu rahatsızlığı. Ancak ben bu olaydan sonra kanser fobisi gibi bişeye sahip oldum, annemin başı ağrısa acaba beyin kanseri mi oldu, babamın midesi ağrısa acaba mide kanserimi oldu, sırtı ağrısa acaba akciğer mi? falan gibi bir sürü düşünceyle doldurdum kafamı yıllarca.
Neyse, bundan 4 sene evvel öss den aylar önce boynumda şişlikler farkettim, lenf bezlerim şişmiş. Hemen araştırdım falan lenf kanserini, belirtilerini okuyorum ne okuduysam çıkıyo-psikoloji nasıl etkiliyo lan bünyeyi- falan filan. Ben böyle çalışmayı falan bıraktım, nasıl olsa ölücem lan modundayım falan. Doktora da gitmiyorum acı gerçeği bir de ondan duymamak, gereksiz tedavilere katlanmamak için. Birgün annem tuttu kolumdan götürdü bir hematolog a. Test falan yaptılar bişey çıkmadı. G.tümde patladı yani teorim. Sağlık karnemde de son doktora gidişim bu olarak gözükmekte.
Neyse efendim aradan yıllar geçti, annem ağrıları yüzünden doktora gitti SLE adlı illet bir hastalığa sahip olduğu çıktı. Vücudun immune sistemi kendine saldırıyormuş falan, bütün organlara hasar veren illet bir hastalıkmış, belirtilerinden biri de ciltte kabarmalar falanmış. Annemde de bu belirti ortaya çıktı ve doktoru dermatolog a sevk etti. Ben de düşündüm "ulan zaten hastalığın belirtisi bilmiyo mu bunun o olduğunu kesin bi pislik var cilt kanseri oldu" şeklinde. Biyopsi yaptılar sonucu tam 1.5 ay bekledik ve bu süreçte ben 4 yıl normal yaşayan ben yine eski günlerime dönmüş oldum. Temiz sonuç çıktı çok şükür ama akabinde midem fenalaştı, yok mide kanserimi oldum yok gastrit mi oldum diye düşünürken midem geçti. Şimdi de gözüm ağrımaya falan başladı. Korkuyorum. Acaba göz doktoruna gidip temiz sonucu alırsam bir de psikiatriste falan mı gitsem diyorum. Böyle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bu yaşadığın durumun biraz daha değişik versiyonunu ben 1 yıldır yaşıyorum. Hikayesini uzun uzun yazarım bi ara şimdi bavul hazırlamakla meşgulum de... Fakat ne yaparsan yap internete girip belirti felan okuma çünkü her boku uyduruyosun kendine o psikolojiyle.
Psikologdan önce yakınlarınla konuşmayı dene bana dedem çok yardımcı olmuştu mesela "Eeeh sikerim seni len ölünür mü öyle hemen" demişti(küfür için sori fakat direk aktarmak istedim =) ) evet aynen böyle dedi bunun baya bi faydası oldu dedem çok değişik bi insandır =) Neyse yani çevrendekilerle felan konuşarak ve kendini kasarak aşmaya çalış bunu.
Mesela miden mi ağrıyo önce lan bişi mi oldu yoksa lan yoksa çok kötü bi hastalık mı bu? falan diye düşünücen önce sonra onu sallama bi süre "eeh sokarım lan çok yedim herhalde ondan oldu" de... Bunu yavaş yavaş yapa yapa normale dönebilirsin... Ben böyle döndüm yani psikoloğa da gittim de kadın sadece "düşünme bunları dedi"..........(bi sürü nokta) Ulan düşünmeyi başarsam sana gelmem zaten arızalı mısın?
Öyle kendi kendime aştım sonra... Öncesini de anlatırım sonra. Neyse geçmiş olsun. Sıkma canını.
Sosyal ağlarda paylaş

tam tersi var..

ailemden birilerine bişiler oluyor ve cozutuyorum.. en son kardeşimde bi tansiyon problemi çıktı. daha çok genç lam! kan tahlilleri falan bi sürü şey.. bundan sonra da kalp ve böbrek damarlarına bakılacak falan.. sertlik var mı diye.. sanırız böbrek yetmezliği değil en azından

artık cidden gerilmelerin ötesindeyim..

ailemden birini telefonla arayınca 3-4 kere açmazsa bile "nooldu yaw şimdi!" moduna giriyorum..

argh!
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:
Cd vallahi çok haklısın ya. hele şu internetten belirti okuma şeysi varya. ulan ne okusam var semptom manyağı oldum deliricem üşütücem.

Okuma abi herifler 6 sene okul okuyup üstüne uzmanlık yapıp öyle teşhis koyuyolar hakaret lan resmen =)
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
tam tersi var..

ailemden birilerine bişiler oluyor ve cozutuyorum.. en son kardeşimde bi tansiyon problemi çıktı. daha çok genç lam! kan tahlilleri falan bi sürü şey.. bundan sonra da kalp ve böbrek damarlarına bakılacak falan.. sertlik var mı diye.. sanırız böbrek yetmezliği değil en azından

artık cidden gerilmelerin ötesindeyim..

ailemden birini telefonla arayınca 3-4 kere açmazsa bile "nooldu yaw şimdi!" moduna giriyorum..

argh!

acil şifalar..
Sosyal ağlarda paylaş

geçmiş olsun

bence önce bi psikoloğa, sonra da bi psikiyatriste git, fena olmuşsun

başta takmamaya çalış bi, hani miden falan ağrıyınca ne biliyim, bu hastalıktan değil ben psikolojik olarak bunu yaratıyorum diye kendi kendini telkin et,
işe yaramazsa psikoloğa git derim
Sosyal ağlarda paylaş

bende hep var bu olaylar. kendimle .aşşak geçiyorum artık. millet dio hastalık hastasısın. valla lan diyorum dur bu gün gözümde sivilce çıktı bi chek-up tan geçiyim diyorum. ama içten içe sakat bi durum gerçekten. hayatla .aşak geçmek en mantıklısı böyle durumlarda. tavsiyem odur en fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

smash said:
geçmiş olsun

bence önce bi psikoloğa, sonra da bi psikiyatriste git, fena olmuşsun

başta takmamaya çalış bi, hani miden falan ağrıyınca ne biliyim, bu hastalıktan değil ben psikolojik olarak bunu yaratıyorum diye kendi kendini telkin et,
işe yaramazsa psikoloğa git derim

Smash oldukça doğru söylemiş.Psikolok çözüm bu iş için.İlaçlar terapiler herşey tamamlanır..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...