Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekşi Sözlük'te Peygambere hakaret

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Günümüz gençliğinde "ortam" yapmak için ateist olan çok kişi var neden ateist olduğunu bilmeyen okadar çok kişi var ki ben onların yanında şeriatçı kalırım.
Benim çok ateist arkadaşım var ama bunların çok azı tüm kitapları okuyup dinleri araştırıp yinede bi çıkış noktası bulamayan insanlar
ama şu muhabbettin geçtiği çok "insan" da var

sen neden ateistsin peki?
abi allah yok ya saçmalama öyle şey mi olur
darwin'in teorisiyle mi ilgileniyosun ?
o kim?!?!

ekşi sözlükte "hakaret" edenlerin (ki onlar pek hakaret gibi gözükmüyo en azından dışdan öyle gözükmüyo) tamamıda bence bu tarz insan.
Sosyal ağlarda paylaş

Breedan said:
nileppezdel said:
Ben o maddeyi de anlamadım ki tck'da. Ben dinlere inanmıyorum. Dinler hakkındaki düşüncelerimi söylediğimde alay etmek olarak algılanabilir. Belki de hiç var olmadığına inandığım biri hakkında neden saygılı konuşayım ki? Resmen insan haklarına aykırı bi yasa olmuş bence, inanmama ve ifade özgürlüklerinin birleşimine aykırı :D

İnanmıyorum ve Muhammed büyük bir şairdi diyorum ben de. Bence alay etme durumu yok, adam düşündüğünü yazmış. Bu yüzden hapse mi atacaklar adamı? Vay memleketim vay :D

ozman kimseden senin kutsal kabul ettiğin bişeye saygı bekleyemezsin..
Bir saygısızlık söz konusu değil ki zaten. Ben de inanmıyorum . Ama adam gibi inananlara saygım var . Bana göre saçma ama isteyen istediğini yapabilir, istediğine inanabilir. Oruç tutanla aynı masaya oturup o iftar yaparken ben yemek yerim sohbet ederim konuşurum vs. Burada sorun benim inanmayıp bir dinin liderine şair demem veya ben inanmıyorum o adama demem değildir, isteyen istediğini düşünebilir. Benim yanlış düşündüğüme inanan biri de bana dallama diyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de misal gecenin 4 ünde davul çalıyo böyle "BAMBIDI BAMBIDI" diye. ben uyumuyorum son 1 aydır o aralarda ama uyuyanlar ertesi gün işe gidenler var yahu. hadi eskiden çalar saati bilmemnesi yoktu davul çalınıyordu, mantıklı (bi derece). ama şimdi herkesin evinde çalar saat var, uyanmak isteyen çalar saatle uyansın değil mi? uyumak isteyen de devam etsin uykusuna...
Sosyal ağlarda paylaş

heh.

incili baştan sona okudum (ders için okuttular)
kuran ı da okudum (baya, tamamı değil bazı kısımlar bayıyo accık)

ya incil zaten bayaaa saçma. yani incili okuyup hala tanrıya inanabilen insanlara büyük saygım var, çünkü baya kötü kalpli olmaları gerekiyor.

kuran o kadar kötü değil. ama yine de baya saçma yerler var, özellikle kadın erkek eşitliği açısından.

ayrıca benimle 10dk geçiren herhangi bir insanı ateist yaparım. çünkü bir süre sonra diyecek birşey kalmıyor karşı tarafın, o kadar çok loophole var ki.
Sosyal ağlarda paylaş

karşındaki "allah böyle istiyor" dediği için, tartışamıyorsun ve islam kötüdür mü diyorsun? karşındakine çemkirmeyi dene.

küçüklüğümden beri muhafazakar çevrede büyüdüm. sonra azıcık bilinçlenip, huraflerin arkasındakileri öğrenip sağda solda anlatmaya başlayınca, ne kadar mantıklı olursa olsun, insan karşıdan gelen bir bakıştan bile etkileniyor. o yüzden sustum ben de doğru düzgün dille anlatmayı becerinceye kadar da susacağım. çünkü onların durumundaydım ben de, anlatırken kullandığım dili düşündüm sonra bana da rahatsızlık verici geldi. o yüzden sustum.

siz de böyle yapın sevgili patiler güzel bir ortam oluşturalım hep beraber. fsdff
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
"Bana salak dedi" diye karakola gidersen "Hakkaten salakmış lan bu" diyen polislerden dayak yediğinle kalırsın.

gerçek hayata uyarlandığında kanunlar aynen dediğin gibi olur. ancak şuanda örnek verirsek aydın doğan'ın tayipe bunu dediğini varsayarsak gayet hakaretten yargılanabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

ya neden relax insanlar diiliz biz yea.

herkes ne istiyosa konussun. bana, aileme bastan asai sovmedigi surece ben de eyv. diyebilme olgunlugunda oliyim.
insanlar ne isterlerse konussunlar. onemli olan benim kendi kendimi bilmem ve gercekler diil mi arkadaslar yea. ne bu alınganlık.
hiiiii neeee peygambere sair mi demissss olamaaaazzzz
tanrımmm egemenlik milletin diil allahın dedi inanmıyoruuuummm
ne bu güvensizlik.
rahat olsun herkes
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:
Asteroth said:
"Bana salak dedi" diye karakola gidersen "Hakkaten salakmış lan bu" diyen polislerden dayak yediğinle kalırsın.

gerçek hayata uyarlandığında kanunlar aynen dediğin gibi olur. ancak şuanda örnek verirsek aydın doğan'ın tayipe bunu dediğini varsayarsak gayet hakaretten yargılanabilir.

Bu da "Hakaret" olayının aslında ne kadar göreceli olduğunu gösterir.
Sosyal ağlarda paylaş

Açık bir şekilde hakaret yok yazılanlarda.Şahsen dinlere inanmam.Otomatik olarak peygamberlerede inanmam.

peygamberler ve onların doğa üstü hikayeleri bana göre efsanedir.yazdıkları kitapların bugunlere kadar geldiklerini görseler onlarda şaşırırlardı eminim.

İnanmam için bir sebep yok.Tanrı'ya inanırım.Ona olan inancımı göstermem için dinle baglantılı olmam gerektiğine inanmıyorum.Tanrı'nın da varlı ispat edilemez ama ona inanmak ve saygı duymak daha mantıklı geliyor.Dünyadaki o kadar güzelliği görünce bunları birinin yarattıgına inanıyorum.Nasıl yaratıldık vs vs düşüncelerinin sonucu bi yaratıcıya bağlanıyor.Oda bana göre Tanrı'dır ve inanırım.

Dinlere ve peygamberlere inanmam için İsa'nın tekrardan dirilmesi ve onun doğa üstü güçlerini görmem gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

SbNN said:
Breedan said:
nileppezdel said:
Ben o maddeyi de anlamadım ki tck'da. Ben dinlere inanmıyorum. Dinler hakkındaki düşüncelerimi söylediğimde alay etmek olarak algılanabilir. Belki de hiç var olmadığına inandığım biri hakkında neden saygılı konuşayım ki? Resmen insan haklarına aykırı bi yasa olmuş bence, inanmama ve ifade özgürlüklerinin birleşimine aykırı :D

İnanmıyorum ve Muhammed büyük bir şairdi diyorum ben de. Bence alay etme durumu yok, adam düşündüğünü yazmış. Bu yüzden hapse mi atacaklar adamı? Vay memleketim vay :D

ozman kimseden senin kutsal kabul ettiğin bişeye saygı bekleyemezsin..
Bir saygısızlık söz konusu değil ki zaten. Ben de inanmıyorum . Ama adam gibi inananlara saygım var . Bana göre saçma ama isteyen istediğini yapabilir, istediğine inanabilir. Oruç tutanla aynı masaya oturup o iftar yaparken ben yemek yerim sohbet ederim konuşurum vs. Burada sorun benim inanmayıp bir dinin liderine şair demem veya ben inanmıyorum o adama demem değildir, isteyen istediğini düşünebilir. Benim yanlış düşündüğüme inanan biri de bana dallama diyebilir.

benim lafım Saygı göstermem baĞane cevabına..

ayrıca saygı göstermezseniz saygı beklemeyin diyorum bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu dinimize hakaret varrrrr yapannarin cogunun dini inanci su ustundeki yag tabakasi hesabi. Derine isleyen bisi yok. Inanan bi insanin afedersin seyimde deil yazannar. Kimseyi convert etme cabam yok olurda biri gelir yardim isterse dini onuda sorusu warsa orenmek isterse oretmeye gstermeye calisirim istemesse sallamam.

Sunuda solemem gefrekiyor ama oellikle bu forumda durum bole inanmayanlairn inananlara hic sayigsi yok dirasinin tam tersi ati.
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
gayet bariz

Peygambere "yazar" demek ne ya? İsa'ya "aha bu saçmasapan bir yazı yazdı milyonları kandırdı" demekten ne farkı var?

Yada atıyorum bir diğerinde, peygamberin savaş ganimetlerini pay etmesindeki adaleti yada Hz Ömer'in devlet işleriyle kendi işlerini gördüğü mumların ayrı olmasını bilmemesi bilinçli bir ifade midir? Peygamberin eşleri ile ilgili çeşitli İslam tarihi araştırmacılarının yazdığı kitaplar var, onlar da o konuda duyduğumuz çoğu şeyin provoke dezenformasyon olduğunu öğrenebilirsiniz. (evlilik nedenleri yada yaşlar gibi) O suser'lar kaçını okumuştur o kitapların?

Yüzünün görülmemesinin onu sonradan putlaştırmamak için kendi tarafından yapılmış bir sçeim olduğu neden anlaşılmaz? Çok mu zor empati yapmak?

Bir Dark Knight filmine gösterilen saygıyı bir dine göstermek çok mu zor? İnanmıyorlarsa saldırmasınlar abi , çok mu zor?!
islam kurmacadir demek hakaret degil, bu adamlar da peygamberin basarili bir sekilde kurdugundan falan bahsetmisler sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya "Ne İslam'a ne de diğer dinlere inanmıyorum ama sonuçta tercihtir, inanan insanlara saygı duyuyorum" demiyorsunuz da kışkırtmak için ne aklınıza geliyorsa yazıyorsunuz.

Ben ele güne karşı, aslında hiç de öyle olmadığı halde "sizin mevta olmuş babanız, dedeniz böyle hırsızdı, böyle alemciydi, böyle keşti" desem -iftira etsem yani- ne yapardınız?

Sizin de yaptığınızın da işte bundan farkı yok. Sonra geliyorsunuz saygıdan şundan bundan bahsediyorsunuz. Şu yaşıma geldim, bok atmanın, araştırmadan etmeden böyle körlemesine iftira etmenin bu denli prim yapacağı aklıma gelmezdi. Teeeh, geçin bunları. Ya merak ediyorum, empati nedir, ne işe yarar, hiç düşünüyor musunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

saygı duymak zorunlu değilmidir?
hah.
bende ebeveynlerine saygı duymuyorum ozaman.
gayet açık.

Burda kimse inananda var inanmayanda ama saygı duymak zorundasın her halukarda.

ha duymazsan tıkarlar azına lafı şikayet ete basarak gezersin bütün gün.

son 1 senedir moda oldu patide "ben daha çok inanmıyorum, senden daha godnessim" demek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...