Maggie Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Şu günlerde bu olaya aşırı derecede merak saldım. İlgilenenler var mı acaba? Dakikada 1500-2000 kelime civarı okuyabilen?
Misafir Guest Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 sana şööle sööliim öss sınavında 45 dk. da çıkmıştım :d o da aslında yarım saatte bitmişti ama çıkmama izin vermemişlerdi. tabii bu nedenle bulmacaları da çok hızlı çözerim, millet sinir oluo ama napiim huy işte,alışmışım.[signature][hline] :hrr: YOU TAKE THE BLOOD, I TAKE THE GLORY !!! :hrr:
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 aslında istesem ben dakkada 10bin kelime okurum ama istemiyorumki[signature][hline]:rock::hrr: Death darkness on thy horrid angst! White?NO!!:hrr::rock: kingsofchaos orduma katılıp iyiliğin saflarını altüst edin!
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 bununla ilgili kitaplar var da dakikada 1500-2000 kelime falan olmuyodu benim bildiğim kadarıyla. biraz fazla kaçtı sanki[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
The_Delucian Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 vaktıyle bakmıstım ama pek mantıklı degıldı hos okuyosunda ne derece anlıyosun ne derece dıkkat etmen gereken yerlere dıkkat edebılıyorsun tartısılır ... dusun oss sınavı dk 1500 kelıme okuyon soruların hepsının sonu olmamalıdır olmalıdır dır degıldır vsvs ... neyse lafın kısası okumak degıl anlamak onemlı ... dokunmak degıl hıssetmek ...[signature][hline]Kucuk insanların büyük gölgeleri oldugu ülkelerde ... Güneş batmak üzeredir ... Vampire Hunter D Godanilyum potanslarını komplex parametric impulsatorler le guclendırelım ...
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Sanırım olay göz kaslarını geliştirip gözleri çok hızlı hareket ettirmeye dayanıyo (ve tabii bir bakışta bir kaç kelime cümle hatta yerine göre paragrafı anlamaya :) ) Bize kurs veriyodu dersane bir ara çok sıkıcı gelmişti bana, bir de antremanları çok salak. :)[signature][hline]move thougtfuly but fast as well from heaven through the world to hell.
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 said: The_Delucian, 23 Nisan 2004 02:15 tarihinde demiş ki: dokunmak degıl hıssetmek ... :lol: ahaha tamam tamam... ben bu gece bu mesajıda gördüm yeter bana bugünlük :) *!son sürat yatağa uçlanır..*[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! edit://mesajımda smileyleri iptal etme :P [Bu mesaj Halfmumi tarafından 23 Nisan 2004 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 said: aktiftablet, 23 Nisan 2004 02:16 tarihinde demiş ki: bir bakışta bir kaç kelime cümle hatta yerine göre paragrafı anlamaya ahah 1000 sayfalık bi kitap da 4-5 dakkada biter =)[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 harbi he ne saçma aehahhehaezuzuzuz LOL![signature][hline]:rock::hrr: Death darkness on thy horrid angst! White?NO!!:hrr::rock: kingsofchaos orduma katılıp iyiliğin saflarını altüst edin!
Maggie Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Evet konuyla ilgili bir kitap aldım zaten muhsin kadıoğlunun çok hızlı okuma teknikleri diye bir kitabı. Kitapta bir sürü teknik anlatılmış. Ama egzersizleri çok sıkıcı ve insan ne derecede yararlanacağını bilemiyor. Bi kaç şey dikkatimi çekti kitapta anlatılan mesela yazıları okurken çoğumuz içimizden okuruz yazıyı, hızlı okuyabilmek için bunu kaldırmak gerekiyormuş. Yani sadece kelimelere bakarak anlamak gerekiyor, eğer yazıyı içimizden okursak dakikada en fazla 350 kelime okuyabilirmişiz. Ama bana bu içten okuma olayını kaldırmak çok zor geliyor, bir yazıya bakınca direk aklımdan geçiriyorum yazılanları yani içimden okuyorum bir kere ve ancak o şekilde anlayabiliyorum. Göz kaslarımızı egzersizlerle geliştirmemiz gerektiğidnen bahsediliyor kitapta bu şekilde ritmik göz hareketleriyle çok daha hızlı okuyabileceğimizden söz ediliyor. Genelde okurken hemen hepimiz okudugumuz kelimeleri takip ederis tek tek bir kelimden sonra diger kelimeye geçeris işte bu da yanlışmış çünkü göz hareket halindeyken değil durdugu zaman okuma olayı gerçekleşiyormuş. Hızlı okumak için de A4 kagıdına 11-12 punto ile yazılmış bir satırda 3-4 kere gözü durdurarak her duruşta 3-4 kelime görmemiz ve anlayabilmemiz gerekiyormuş. Adam hızlı okuyabilenlerin gazetelerdeki köşe yazılarını soldan sağa dogru ondan sonra alt satıra inip yine aynı şekilde soldan sağa değil de direk yukardan aşağı okuduklarından bahsediyor. Kelime kelime ilerlemek yerine bir bakışta 4-5 kelimeyi görmek gerekiyormuş. Ayrıca hızlı okuyanların da anlamama gibi bir durumu söz konusu değilmiş, sözcükleri içleriden okumadan direk yorumladıkları için anlama oranları da sözcükleri içlerinden okuyan yavaş okurlara göre daha yüksekmiş. Bu arada 1500-2000 kelime abartı gelebilir ama imkansız değil. Amerika eski başkanlarından Kennedy dakikada 2000 kelimeyi atlamadan okuyabiliyormuş ve bu alandaki rekor ona aitmiş. Ana hatlarıyla(gereksiz kelimeleri atlayarak) dakikada 5000-6000 kelime okuyabilmek de mümkünmüş. Bir yarışmada da 700 sayfalık harry potter kitabını 1. gelen kişinin 1 saat 45 dakikada okudugunu duymuştum.
Bathory Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 dakikada kaç kelime okuyabildiginizi saat tutup okudugunuz kelimeleri sayarak mı buluosunuz?
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 said: Maggie, 23 Nisan 2004 02:35 tarihinde demiş ki: Bir yarışmada da 700 sayfalık harry potter kitabını 1. gelen kişinin 1 saat 45 dakikada okudugunu duymuştum. e bariz okuyomuş gibi yapıp kandırmış, ama harbi risk almış. ya ondan önce birisi 1.43'te okudum diye kandırsaydı ? :D[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Bone Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 said: horacegoesskiing, 23 Nisan 2004 02:14 tarihinde demiş ki: aslında istesem ben dakkada 10bin kelime okurum ama istemiyorumki *!aptal orc bakisiyla* Ö ÖööÖ?! [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 23 Nisan 2004 02:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Maggie Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Hayır, o yarışmayı hazırlayan adamlar salak değildir heralde en ince ayrıntısına kadar kitapta geçenleri sormuşlardır adama. Ya da adam anlatmıştır sırasıyla.
The_Delucian Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 dk da 6000 kelımeyı 60 sn ye bolunce sn de 100 kelıme cıkıyo (OHA oluyoruz) ,gercekcı degıl ... o yarısmanın bırıncısıne harry potter hakkında bır makale yazdırınca ancak anlayabılırsın ne okudugunu ... temel de olay oyle sol dan baslayıp saga dogru kelıme kelım okumak yerıne 4-5 lı kelıme guruplarını tek hamlede yorumluyorun ... bellı bır yerden sonra satır satır olayına gırıyosun yukardan asagı ... ama bunlar sakat cunku daha once geyıgı yapıldı bır cumleyı anlaman ıcın oznesını nesnesını ve fıılının yalın halını gormen yeterlı ... alinin annesi topu tutacaktı kelimesini cok hızlı okurken ali+top+tutmak olarak yorumluyorsunki anlamsızlastırıyor ... hız sınırındakı problem de beyınden ve algıdan kaynaklanıyo zaten beyın goze yetısemıyo ... pıyasada vardır boyle gozler fıldır fıldır tıpler 1 sn de 17 kızı kesebılırler o mısal ... sacmalamaya basladım yatsammı ?[signature][hline]Kucuk insanların büyük gölgeleri oldugu ülkelerde ... Güneş batmak üzeredir ... Vampire Hunter D Godanilyum potanslarını komplex parametric impulsatorler le guclendırelım ...
Maggie Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 said: Bathory, 23 Nisan 2004 02:38 tarihinde demiş ki: dakikada kaç kelime okuyabildiginizi saat tutup okudugunuz kelimeleri sayarak mı buluosunuz? ?!
Maggie Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Neden harry potter olayına taktınız ki? Bir yarışma yapılmışsa, bir alt yapısı da vardır elbet. 1 saat 45 dakikada okumuş işte adam 700 sayfalık kitabı, inanmayabilirsiniz o ayrı. Ayrıca baskıdan çıkar çıkmaz başlıyorlar okumaya evde okuma şansı falan ehh.. [Bu mesaj Maggie tarafından 23 Nisan 2004 02:49 tarihinde değiştirilmiştir]
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2004 ya dalga geçtim ben de sazan yakaladım istemeden[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 "Kucuk insanların büyük gölgeleri oldugu ülkelerde ... Güneş batmak üzeredir ... " güzelmiş umarım doğrudurda [Bu mesaj EagleEye tarafından 23 Nisan 2004 03:04 tarihinde değiştirilmiştir]
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Üniversitede hızlı okuma ile ilgili türkçe1 ve 2'de uygulamalı dersler vermişlerdi. Faydası oluyor. Üniversite boyunca da devamlı kullandığımızdan oldukça faydası oldu. İlk başlarda konu hakkında genel fikriniz oluyor okadar. Bazen bukadarı da yeterli oluyor. Misal iş hayatında da rapor falan okumak. Sonraları anlama oranınızda yükseliyor. Ama dezavantajı da var. Dezavantajı ile ilgili bir örnek vereyim. Benim peder işitme engelli olduğu için akşamları eğlencesi genelde kitap okumaktır. (Allahtan Cnbc-e çıktı da ekonomi biraz olsun dengelendi, kitaplar pek ucuz sayılmaz) Neyse efendim, sürekli okuduğu için okuma hızıda inanılmaz yükseldi haliyle. Ama bundan mutlu mu diye sorarsanız, hiç de değil. Hatta size bir son durum vereyim, kitaplar çok hızlı bittiği için artık kitapları ters tutarak okuyor. Yani kitap okumak gibi bir zevkiniz varsa ve anlık zevklerin insanı değilseniz bulaşmayın. :)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Hmm ben harbiden hızlı okurdum kitabını falanda almadım yani hiç gerek yok Yani okuma derken kelime kelime değilde orayı anlarım ve birşey arıyorsam bulurum mesela +Nasıl kalın yazabilirim? +Nasıl italik yazabilirim? +Nasıl altı çizgili yazı yazabilirim? +Yazılarıma nasıl link verebilirim? +Yazılarıma nasıl resim koyabilirim? +İmzama nasıl resim koyabilirim? +Smiley nedir? Nasıl Smiley yapabilirim? +Emotion nedir? Nasıl kullanabilirim? +Forumlarda uymak zorunda oldugunuz kurallar nelerdir? +Forum renklerini degiştirebilirmiyim? (tema(themes) kullanımı) +Forumlardan UltimaTR Sözlüğe nasıl link verebilirim? bunu 4 saniyedemi ne okuyorum 50 kelime mi ne Bi dakkada 750 kelime ediyor[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Nisan 2004 19:24 tarihinde demiş ki: bak eski bi teknoloji var bu işler için. bi kesekağıdını alıyosun. içine sıçıyosun. (evet) sonra adamın paspasının üstüne koyup yakıyosun ve zile basıp kaçıyosun. adam kapıyı açıp üstüne basarak söndürmeye çalışıyo. herşey çok güzel oluyo.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 okumak, yazmak filan bunlar tali işler. 50 yıl sonra sam jr'ın oğlu ben zzzt erenköy diyemeden beynine yükleyecek meydan larousse'u, beni de eser-i attika dükkanına teslim edecekler.. said: horacegoesskiing, 23 Nisan 2004 02:14 tarihinde demiş ki: aslında istesem ben dakkada 10bin kelime okurum ama istemiyorumki gençliğinde horas..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 ne alaka sam? çözemedim. pek inceymiş..[signature][hline]o neydi be..
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2004 bunelan:)[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Nisan 2004 19:24 tarihinde demiş ki: bak eski bi teknoloji var bu işler için. bi kesekağıdını alıyosun. içine sıçıyosun. (evet) sonra adamın paspasının üstüne koyup yakıyosun ve zile basıp kaçıyosun. adam kapıyı açıp üstüne basarak söndürmeye çalışıyo. herşey çok güzel oluyo.
Öne çıkan mesajlar