Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

12 Eylül'ün inanılmaz işkence yöntemleri

Horizon

Öne çıkan mesajlar

SturmVogel said:
12 Eylül'e bok atmak trend olmuş yine, sormak isterim o "deniz gözlü" övdüğünüz insanlar değil miydi banka soyan, kahvehane bombalayan, otobüs tarayan?

Yazık... Şeriat gelsin daha ne işkenceler görürsünüz

çünkü banka soyan adamın gtüne cob sokmak çok etik ve meşru bir hareket?

ki o işkence görenlerin çoğu kahvehane bombaladı, otobüs taradı?

biraz iğne batıralım kendimize sonra çuvaldızları batırırız her bi yere.
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
12 Eylül'e bok atmak trend olmuş yine, sormak isterim o "deniz gözlü" övdüğünüz insanlar değil miydi banka soyan, kahvehane bombalayan, otobüs tarayan?

Kenan Evren'in de çok yaman bir asker olduğu söylenemez.
Halen çıkıp "federal devlet olsun Türkiye" diyebilen bir adam.

Horizon gibi kişiler için "aha işte Atatürkçü ordu dediğiniz budur arkadaşım" diyebilme kozu yaratmış bir adamdır kendini.
Sağolsun Ergenekon'a itiraz ettiğiniz an gözünüze 12 Eylül sokulup her defasında "bunu mu bunu mu istiyorsunuz ha!" diyorlar.

Ha bir de "aa, orduya da güven yokmuş bunu anladım" dedirtme çabasıdır başka bişi değil.
Ordular baştaki orgenerallerden ibaret değildir. Kenan Evren'in birkaç sene yaptığı salaklık tüm orduya mal edilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
SturmVogel said:

Kenan Evren'in de çok yaman bir asker olduğu söylenemez.
Halen çıkıp "federal devlet olsun Türkiye" diyebilen bir adam.

Horizon gibi kişiler için "aha işte Atatürkçü ordu dediğiniz budur arkadaşım" diyebilme kozu yaratmış bir adamdır kendini.
Sağolsun Ergenekon'a itiraz ettiğiniz an gözünüze 12 Eylül sokulup her defasında "bunu mu bunu mu istiyorsunuz ha!" diyorlar.

Ha bir de "aa, orduya da güven yokmuş bunu anladım" dedirtme çabasıdır başka bişi değil.
Ordular baştaki orgenerallerden ibaret değildir. Kenan Evren'in birkaç sene yaptığı salaklık tüm orduya mal edilemez.

Ben bu başlıkta ordu ile ilgili tek bir yorum yapmadım. Sen neden benim söylemediğim şeyleri bak horizon gibiler böyle söyler vs. gibi gereksiz , gocuntulu bir mesaj atıyorsun ? Tamam tahamül edemediğini çoktandır anladıkta her defasında gereksizce sataşarak veya benim adıma oraya birşeyler yazarak gereksizlik yapmanın hiçbir manası yok.

Al şekerini ver şekerimi. Yuva değil burası.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi de 12 eylüle bok atma trendi gibi birşey diyebilen bir zihniyet var forumumuzda.

hayır yani ya gerçekten olay hakkında hiç kitap yazı vs okumadan konuşuyorsun, ya da insanlık suçu işlenmesi senin için bir problem teşkil etmiyor.

dedem senatördü, o derdi hep bu darbelerden önce çıkan olaylarda (bahçelievler, aleviler vs) derin devletin ilişkisi var diye, biz dinlemezdik. hoş hala doğru mu değil mi bilmiyoruz ya.

ama en azından ortada ciddi bir iddia var, ve susurluk gibi olaylarda insanlar "acaba" diyor.

bi de ordunun işkence yaptığı yerde gül biter tayfası var sturmvogel gibi, ama allaha şükür çok değiller :)
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:

Bu mesajdan yazdığın eylemleri gerçekleştiren insanların yukarıdaki işkencelere layık olduğu düşüncesine sahip olduğun fikrine ulaşmalı mıyız? İlla ki banka soydu diye bir insanın makatına yağlı cop mu sokmak lazım, ya da suratına işemek?
Sosyal ağlarda paylaş

çok hassas bi konu abi bu
yani o günleri yaşıyan( böyle işkenceye falan maruz kalmayı kasdetmiyorum,sadece gören o tarihi bilen) insanların psikolojisini anlamak mümkün deil
''basit bir ordu bu işte alın görün'',
yada ''ordumuz bu işte hakktedğine vermiş karşılıgını'' gibi basit bi kıyaslama olayı diil
bi taraf olmaya gerek yok açıkcası,yapılan yanlışmı yanlış
sencesi bencesi yok yani bi dogru var yapılan yanlış
yok şu kitapta şu gerçekler anlatılıyo,şu kitaptada bu gerçekler anlatılıyo falan safsata yalan onlar herkes o günü görmek istediği gibi yazdıgı için öyle oluyo
yanlış bi tarihtir,aski iddaa edilcek bi durum yoktur ortada.

İşkence konusunda da, yontemler hiç şaşırtıcı ve yaratıcı değil tabikide.Klasik yöntemler cinsel işkenceler tam bir türk hapisanesinde akla ilk gelen yöntem zaten diğerleride çok basit
yani veremli hastanın balgamını alıp başkalarına yedirtmek işkencemidir allahşkına:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...