Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erdoğan, mahalle baskısından şikâyetçi (içki mevzusu)

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

^^ShadowSong^^ said:
cennet cennet dedikleri birkaç köşkle birkaç huri,bana vodka gerek vodka

Zina dünyada yasak cennette serbest yoksa hurilerle kesişceksem bi manası yok. Ayrıca şaraptan nehir olucak falan tarzı bi şey duymuştum ben. Diğer taraf free zone falanmı ya anlamayamadım :D. Bide istediğimiz herşey olucakmış iyidir o zaman hacı senin vodkada en kalitelisinden gelir. :)
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle eski bir olay var. aklıma geldi. içki baskısının devlet eliyle zamanında bizzat refah partisi tarafından nasıl dayatılmaya çalışıldığının kanıtı olsa gerek. Ha birde bunun karşısında muazzam ayar veren zamanın Oramirali Güven Erkaya'yı unutmamak lazım.

http://arsiv.sabah.com.tr/2002/02/28/editor.html

said:
O GECENİN ÖYKÜSÜ

Ve Erkaya'dan, o gecenin öyküsü...

"Başbakanın yemeğine giderken, eşim Gülden'e, 'Çok muhtemeldir ki, bu akşam bize yemekte içki vermeyecekler ve bunu belgelemek üzere basın ve medyayı da çağıracaklar' dedim.

Gülden, 'Bunu da nereden çıkarıyorsun? Ne evhamlı insansın' diye karşılık verdi.

Garsonların servis yaptıkları tepsilere baktım, alkollü içki yok. Bir garson yaklaştı. Bir kadeh rakı istedim. 'Alkollü içki yok efendim' dedi.

'Pekiyi, istesek de vermez misiniz?' diye sordum.

'Alkollü içki vermememiz emredildi ama gidip sorayım' diyerek uzaklaştı. Tekrar döndüğünde rakı servisi yapmadıklarını teyit etti.

Emir subayıma, 'Pekiyi, git sen içeriden bir rakı al da getir' dedim.

Kaya Albay, 'Efendim rakı yokmuş, ama komutan çok ısrar ediyorsa, bir yerden bulabileceklerini söylediler' diye geri döndü.

'Komutan çok ısrar ediyor dersin' diyerek emir subayını yeniden yolladım. Bu arada, Dışişleri'nden bir protokol görevlisini gördüm, ona durumu bildirdim. Görevli, 'Kimse istemediği için alkol ikram etmiyoruz' deyince, 'Öyleyse ben istiyorum, bana bir kadeh rakı gönderiniz' dedim.

RAKI & ŞARAP DİPLOMASİSİ
Bunun üzerine Taner Baytok araya girer ve "Senin içkiye düşkün olmadığını biliyorum ve ısrarının nedeninin işin prensibiyle ilgili olduğunu anlıyorum" der.

Erkaya, bu sözleri "Evet, elbette" diyerek onaylar...

Sonra da konuşmasını şöyle sürdürür:

"Biraz sonra garson bir kadeh rakıyı, görünmesin diye peçete kağıdına iyice sarılmış olarak bana getirdi. Bardağın etrafındaki peçeteyi çıkarıp garsonun eline tutuşturdum.

'Bu, böyle daha güzel görünüyor' diyerek gülümsedim.

Genelkurmay Başkanı'nın bardağına da portakal suyu koydular, ama o, 'Ben şarap içeceğim' dedi. Bana portakal suyu koymak istediklerinde, 'Ben rakıya devam edeceğim, sen şu rakı şişesini servis masasına koy, kadehim boşaldıkça doldurursun' diyerek karşı çıktım.

Portakal suyu servisi bitti, yemeğe geçilmeden evvel basın ve medya mensuplarını içeri aldılar. Ben rakıyı ön plana geçirdim, etrafındaki bardakları kenara çektim.

Resim ve film çekenler baktılar ki, bir tek benim önümde içki var, hepsinin ilgisi başbakanın masasındaki benim rakı kadehime yöneldi.

Benim rakı kadehi ertesi günkü haberlerin de odak noktasını oluşturdu. Böylece Erbakan'ın oyunu bozulmuş oldu.

Yemek bitti, eve geldim. Yatmak üzereyken telefon çaldı.

Genelkurmay başkanı telefondaydı.

'Aferin Güven, çok iyi yaptın. Biliyorsun, ben de şarap isteyip içtim' dedi."

şimdi o günleri düşünüyorumda. Hizbullahın liderlerinin resimleriyle donatılmış tiyatro sahnesinde ufacık kızlara türban giydirilip, minicik çocukların ellerine oyuncak kalaşnikoflar tutuşturulup hizbullah propagandası yaptırıldığı, bu davete iran büyükelçisinin katıldığı günler.

Ramazan ayı münasebetiyle başbakanlık konutunda düzenlenen iftar yemeğine sarıklı cübbeli adamların gelmesi.

iran büyükelçisinin yaptığı densiz açıklamalar.

zorunlu 8 yıllık eğitime karşı çıkanlar.

din elden gidiyor yaygarasıyla insanları bölenler.

işte onların torunları ve evlatları bugün başımızda. Demek ki bukadar değişim ve gelişim oluyormuş. Bir insana dünya görüşü yerine ahiret görüşü öğretirsen, hacıların hocaların kucağında eğitim verirsen ancak bukadar yontulabiliyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

@mani:

işi bilmiyorlarmış o zamanlar..
portakal suyu varken neden içki içiyorsun? demek lazımdı halbusi.

gerçi ben çok içki içmem ama kimse de niye içmiyon lam! demedi şu ana kadar.. ha ben de zıkkımın kökünü iç demem. maksimum meyanın kökünü iç diyebilirim.. root beer baabında o da.. kötü bişi gerçi. neyse
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...