Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Q&A ve Developer Journal'lar


Cuce

Öne çıkan mesajlar

Dunya haritası ne kadar?

Bazi insanlardan haritanın Almanya büyüklüğünde olduğunu duydum. Ama bu yanlış ve cok samca, o kadar büyük bi harita yapmanın hiç bi anlami yok, Almanyanın dağında taşında gezseniz kimseyi görmezsiniz. Haritayı tahmini nufus büyüklüğünü düşünerek tasarladik, ne saatlerce kimseyi görmeden gezemnizi, nede kalabalıktan nefes alamamanizi istiyoruz.


Oyunda konuşma baloncuğu opsiyonu olucak mı?


Oyunda konuşma baloncuğu yok, Name tagde yok, floating dmg da yok, radar, parlıyan karakterler, atak gostergeleri yok. Attığınız adamın yerini bir süre belli eden bir büyü var ama.


E kimin kim olduğunu nasıl anlıycaz name tag yoksa?


Mouse’la birinin üstüne geldiğinizde, karakterin ismi guild’i ve guild title’ı görünücek.


Oyunda Sprint fonksiyonu olucak mı?

Evet, ve stamina tüketicek. Oyunda staminaniz bitmeden maku bir süre sprint edebiliceksiniz.


Stamina bitince ne oluyor peki?

Sprint edemiyorsunuz, melee attack yapamıyorsunuz, mounttaysanız mount’u koşturamıyorsunuz ve benzeri başka zorluklar yaşıyorsunuz.


Mount demişken tame olayı ne durumda.

Oyunda tame ve pet yok. Darkfalldan mmorpglerin uymadığını düşündüğümüz, instancing, zoneining, bol miktarda npc kullanımı gibi ozelleri arındırmaya calıstık. Tame ve pette biraz bu alana giriyor. Obür yandan size combatta kullanabilmeniz için mountlar vericez. Mount üstünde savaşıp mountların özelliklerini kullanabiliceksiniz. Pet ve tame sistemi oyunda mevcut ama gerekliliğini görmedik.


Darkfall’da yüzme ne durumda? Genelde coğu mmoprgde cooook yavaş olduğu için hiç yüzmeyiz cok sıkıcıdır.


Yanı aslında genel olarak yüzmek koşmakta en az 5 kat daha yavaştır o yüzden böle olması normal. Darkfall’da swim sırasındada sprint edebiliyorsunuz ama yinede bir tekne falan kullanmayı tercih ediceksinizdir.


Şehirlere bina kurarken özel bi skill gerekicekmi (architect falan)?


Hayır, clan’nınızdaki gerekli rank’te olmanız yeterli.


Karaktereler sürüne biliyor mu?

Hayır ama eğilebiliyorlar.


Ok atarken koşabilicekmiyiz?

Koşup zıplayıp eğişlip sprint atabiliceksiniz, tabi bunun saldırnıza etkisi olucaktır.


Büyüler reg harciyomuş nerden bulucaz regleri ucuzmular pahalımılar?


Regeantları, dünyanın nerdeyse her yerinde harvest ederek, üreterek olmadı vendordan satın alarak edinebilirsiniz.


Low lvl büyüler endgame’de manasız olucak mı?

Hayır hala işlevlerini koruyorşar, bazıları reg istemiyor bazilari daha hızlı cast ediliyor, genelde cok daha az fizzle oluyorlar. Bir kısmı ise zaten daha genel utility büyüleri.


Büyü yaparken Staff wand falan gerekicekmi?

Evet büyü yaparken elinizde staff veya wand olması gerekiyor.


Oyunda yalnız kurdu oynamak mümkün mü? Mesela benle alakası olmıyan bi şehirde kuşatma öncesi gizlice saklanıp, saldırı basladığında istediğimi öldürebilimiyim? Yoksa siege basladığında şehir benim giremiyceğim bi instance’amı dönüşüyor?

Hayır, daha öncede dediğim gibi oyunu engellerden tümüyle arıtmaya calışıyor, dolayısıyla kuşatmalarda savaşlarda ve benzeri olaylarda dünya haritasında geciyor ve sizde istediğiniz şekilde mudahale etmekte özdür oluyorsunuz.


Siege etmediğimiz düşman şehirlerinin sabotaj etme imkanımız varmı?


Siege dışında bina yikma konusunda günde 1 adete yakın bir hız var, basarılı siege bu süreci cok daha hızlı bir hale getiriyor (tabi başarılı bir siege sonucu zaten şehri elegecirmişte olabiliyorsunuz dolasıyla binaları yıkmaktansa sahiplenmeyi secebilirsiniz) bunun dısında, siege’e gerek duymadan binaların integritysini sıfıra indirip verdiği bonusları ve işlevlerini sıfırlıyabilirsiniz.


Gemilerle botlarla,okyanuslardan nehirlere kıtaların icelrine kadar gezebiliyormuyuz?


Evet, ama geminiz cok büyük iste, karaya oturabilir veya yüksekse köprülere carpabilir.


Tekrar mountlara dönersek, bineğimden düşmem mümkünmü?

Eğer mount üstündeyken, ölür veya bayılırsanız, veya mountunuz ölürse bineğinizden düşersiniz.


Dedikki ben öldüm ama atım hala hayatta, ne olucak?

Eğer başkası öldürmezse bir süre o alande gezicek bir süre sonra otomatikman ölücektir.


Mountların giremediği alanlar olucak mı?


Hayır heryere girebiliyorlar, ayrıca yüzüyorlarda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda Friendly fire var mı?

Evet oyunda frienfly fire mevcut, hem melee hem ranged saldırılar için. Yanı kalabalığın icine fereballa tığınızda kendi adamlarınızada zarar vericeksiniz, veya ön safların arkasından düşmanı oklarken yanlışlıkla kendi admaınzı vurabiliceksiniz (buna özellikle dikakt etmek lazım cunkü arkadan yapılan saldırılar cok daha fazla zarar veriyor.)
Melee icin ise karambol icinde onunuze gelene kılıc savurmak cok mantıklı olmıyacak, bunun yerıne safların formasyona girmesi gerekicek hem kendilerine zarar vermemek hemde arkalarına korıyabilmek için.


Peki oyunda mesela phalanx veya benzeri formasyonları yapmak mümkün olabilcek mi?


Oyunda phalanx’a imkantanıycak uzunlukta polearmlar mevcut, eğer yeterince disiplinli ve tecrbeli bir ekipseniz mümkün olabilir. Bunun dısında kalkanlarla oyuncuların birbirini korumasıda mümkün. Oyunda hedef secimi olmadığı için eğer yaralıysanız kalkanını kaldırmış rkadaşnızn arkasına saklanabiliceksiniz.


Oyunda baksa oyuncuları itmek mümkünmü?


Evet oyunda collision var, ve ceşitli skillerle veya büyülerle rakibinizi (veya dostunuzu) itmek mümkün. Ayrıca bineklerde hızlıca caprtıkları oyuncuları itebiliyorlar.


View distance ne kadar olucak?

Oyunun grafik ayarlarında view distance ayarı yok. Maksimum görebildiğiniz uzaklık ise, gündüz mü gecemi olduğuna, havanın durumuna göre değişicek.



Bazı videolarda yerde kıvranan oyuncular gördük, nedir bunların dertleri?


Oyunda hpniz sıfıra düştüğünde eğerki kafanız ezilmemiş veya ucurulmamış ise, yere yığılık kalıyorsunuz. Hiç bişey yapamadığınız bu sırada, düşman oyuncuları gelip işinizi bitirebilir, veya sizi öle bırakıp sadece lootlıyabilir. Aynı zamanda dostlarınızda sizi iyileştirmek/canlandırmak icin cabalıyabilir.


Recall benzeri bir ışınlanma durumudan söz etmişsiniz nedir detayları?


Evet ışınlanma sistemi mevcut ama, bunu daha önceden sectiğiniz ve runelere işlediğiniz alanlara yapabilyorsunuz. Işınlanma için kullanılan malzemeler pahalı, bunu özellikle kaynak ve malların taşınması için verimli bir yol olmaması icin yaptık. Runeler öldüğünüzce cesedinizden yağmalanabilinicek.


Irklar sadece kendi ırklarıylamı clan kurabilicek?

Hayır farklı ırkların mensupları aynı clanda buluşabilicek.


E şimdi önüne gelen atla eşekle gezmiycek mi? Herkezde mount görücek miyiz?

Mountlar cok pahalı değil, gerektiğinde bütün oyuncular tarafından kullabılinilmesini istiyoruz, kullanmak için ayrıca bir skill gerekmiyor herkez kullanabiliyor. Ama mountlara bindiğinizde sadece avantaj almıyorsunuz, ceşitli dezavantajlarda geliyor coğu savaş durumunda atsız olmak daha mantıklı bir secim olabiliyor. Altılar ve piyadeler arasında iyi bir denge oluşturduğumuzu düşünüyoruz.


İki gemi birbirine carptığında ne oluyor?


Zarar verme amaclı düşman gemisine carpamıyorsunuz, ama başkasının gemisine carpmak size o gemiyi bordalamak kadar yakın olmanızı sağlıyor, veya cok yakından bütün toplarınızla etkili bir atış yapmanızı. Aynı zamanda onunu kestiğiniz geminin kamca şansıda azalıyor. Düşman gemisine çarparak, dost bir gemiyi koruyabiliyor kendi geminizi ona siper edebiliyorsunuz. Özellikle büyük donanmaların savaşlarında, düşman gemilerine carpmak sık kullanılan bir taktik.


Gemi kullanımı nasıl? Rüzgar ne kadar etkili.


Başta cok detaylı ve gercekci bir gemi kullanma sistemi denedik, ama oyuncular icin cok yorucu oldu, coğu zaman sıradan bir yolculuk bile cile haline gelebiliyordu özellikle kötü hava koşullarında. Bu yüzden şu anda daha basite indirgenmiş bir sistem kullanıyoruz, rüzgar tabiî ki hala etkili, rüzgarı arkanıza alıp hızlanmak veya zigzaglar cizerek rüzgara karşı yol almak mümkün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl oyuna etkisi olcuakkenm bence daha akıcı olması daha iyi.

ben 1 yıl boyunca 1 kez wow'da gündüz görmediğimi bilirim mesela. hep akşam oynuyodum cunki, burda öle olmıycak. Mesela bir saldırıyı gece yapmak istiyorsanız düşmanın menzilli saldırıları cok diye bunu 2 saat içinde yapmanız bitirmeniz gerekecek. bu oyunun temposunu arttırıcak.


ayrıca dediğim gibi günün sadece belli saatlerinde oyun oynıyabilen insanlar var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:


Mount demişken tame olayı ne durumda.

Oyunda tame ve pet yok. Darkfalldan mmorpglerin uymadığını düşündüğümüz, instancing, zoneining, bol miktarda npc kullanımı gibi ozelleri arındırmaya calıstık. Tame ve pette biraz bu alana giriyor. Obür yandan size combatta kullanabilmeniz için mountlar vericez. Mount üstünde savaşıp mountların özelliklerini kullanabiliceksiniz. Pet ve tame sistemi oyunda mevcut ama gerekliliğini görmedik.



Şu olay üzdü beni. Oyun hala razorwaxdayken taming olucak diyorlardı forumlarda. Wowdansa UO gibi bi taming sistemi olsa harika olurmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Istance değilde server 10000 kişi için tasarlanmış. Yanı 10000 kişi varsa icerde yenı isntace aılmıyor giremiyorsun sıra bekliyorsun.

sayı icinde şöle bi acıklamları vardı "50000 kişilik bir dünya yapmakta mümkün aa icinde 5000 kişi oynarsa cok donuk ve hareketsiz bir yer olur, bu yüzden daha makul bir sayıya uygun bir dünya tasarladık" gibi bişiydi


bu arada yeni screenie'ler gelmiş
darkfall'un seksi resimleri icin tıklayın

ben beğendim bi ik taneyide buraya koydum


bunda acıkcası gayet dolu bir orman goruntusu yakalamışlar, ss'in marifetimioyunun marifetimi bilmiyorum ama iyi duruyo.


bundada interface adina bi iki bişivar.
tabi bi iki bişi derken, muhtemelen interface bundan biraz daha fazla olucaktır tam kasilmiş bi karakterde, birden cok büyü sınıfında uzmanlaşmış büyücülerde daha cok icon olur belki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olabilir, interface hakkında nametag ve wysiwyg olucağı dışında cok bişey bilmiyorum ben acıcaksı biraz dah araştırmam lazım. eğer zaten kozmetik addonlara izin verirse oyun herşeyi yapabilirz wowdaki gibi.

benım aklıma takıl şey mesela, yaratığın healt barı olması, belki her yaratığa fakrlı farklı yaralanmış görüntüsü yapmamak için öle bir cözüm bulmuşlardır, cunkü pvp için healtbar olmıyacğaını birinin ne kadar yaralı olduğunu bakıp anlamamaız gerekiceğini sölemişlerdi. Bi yandan iyi biyandan yorucu olabilir tabi bu olay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
simdi anlamadigim nokta oyuncu sayisi 10k yi gecip 30k ya yaklasinca haritada yeniyerlermi acilcak? yoksa deyismicekmi?
bide pet olayini yapmamalari kotu olmus
grafiklerde swg deki gibi ayni gecenlerde swgemu oynuyordum grafikler cok geri
bu arada harita nasil almanya kadar ? almanyanin yuz olcumu kadarmi ?? yok artik hehe icimden ses haritanin anca berlinin 4/1 i kadar olcagini soyluyo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Aklıma takılan bi soru var yanlız.
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/4 adresinde aşağıdaki gibi bir cümle geçiyor.
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/4 said:

Can I have pets or NPC hirelings in Darkfall? Yes. You can have pets and NPC hirelings in Darkfall, ranging from tamed animals and monsters, to summoned skeletons, charmed animals and monsters, hired NPC merchants, hired NPC guards, etc.


Tamed diyor da hani tame yoktu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...