Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oha alkol'e dııt

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya dizinin tercihi olamaz mı yani?
ben geçen gün bi dizide mesela baya baya içtiklerini gördüm, asiydi galiba dizinin adı. ha ama yunus günçe denen adamın oynadığı dizide iki arkadaş genç olarak sahile inip balık ızgara yapıyolardı. efkarlıydılar ama kola içtiler mesela.
dizinin kendi tercihidir
Mesaj tarihi:
ya abi tamam uyabilirler. bişey demiyorum (diyorum aslında da ban yemeyim durduk yer şimdi). ama asi mesela orta doğuda hayvan gibi izlenen bir dizi diye haberleri çıktı kaç kere. tercih meselesi işte
Mesaj tarihi:
abi öle tercih oluyosa bilmiorum ama öle bi tercih oluyosa rakı demez adam veya o repliği çıkartır ? olmaz mı yani öle adam istemiosa nie koysun repliği
Mesaj tarihi:
Yeşim Salkım'ın mı ne bi şarkısının içinde rakı bilmemne bilmemne geçiyo diye Kral Tv'de yayınlanmasını yasaklamışlar. Ne desek boş yani.

Buldum

‘Rakı Balık’ Kral Tv’ de yasaklandı Yeşim Salkım’ın Sepetçiler Kasrı’nda çekilen “Rakı Balık” klibi, Kral TV’nin denetiminden geçemedi. Klibinin, şarkı sözlerinde “rakı” kelimesi geçtiği için denetime takıldığını ve üç gündür denetimden geçmediğini belirten Yeşim Salkım, “Diğer kanallar yayınlıyor, bir tek Kral TV yayınlamıyor. Neymiş efendim, içinde rakı kelimesi geçiyor diye RTÜK sakıncalı bulabilirmiş! Neler oluyor bize?”

yaa yaa
Mesaj tarihi:
said:
Nereye mozayik?

Klasik bir cümledir: "Yüzde 99"u Müslüman bir ülkede yaşamaktayız". Öyledir ama bu ülkede yaşayan, bu ülkede medyacılık işi gerçekleştiren, yayıncılık ticareti yapanlar için böyle bir önermenin hiçbir hükmü yoktur. Bizim medyamızın dinle, diyanetle ilgisi alakası, "Müslümanlara baskı unsuru olacak" konuları bulmak üzerinedir. Mesela, bir Kur"an Kursu"na kameralar zoom yapar& Muhabir, sesini incelte incelte, sanki dünyanın en önemli haberini bulmuş gibi anons yapar: "Evet sayın seyirciler&Kur"an Kursu"nun içini dolaşıyoruz. İçeride, tesbihler var sayın seyirciler& Ayrıca, Elif Ba cüzleri de var& Ayrıca seccade de var"& Ya ne olmasını bekliyordun zekası kıt kardeşim?

Olayları çarpıtmak, kendi arzuladıkları bir dünya etrafında insanları dönüştürebilmek için olmadık şaklabanlıkları yaparlar. "Ne mutlu bir tesadüf ki, bu sene de Hac mevsimi ile Kurban Bayramı aynı günlere denk geldi". Böyle bir cümle, ancak ve ancak kafakağıdında Müslüman yazıp da, İslam diniyle ilgisi alakası olmayan bizim medyamızda kalemşörlük yapan madrabazlarca kurulabilir& Malum Ramazan ayındayız& Ramazan ayı dolayısıyla reyting canavarı televizyon kanallarımızda din diyanet konularında hafif bir kıpırdanma yaşandı& Bazı televizyonlarımız şöhretli hoca efendilerimizi iftar öncesi konuşturuyor. Bazı televizyonlarımız bedava fiyatına aldığı dizileri oynatıyor& Bazıları da sohbetli, konuklu klasik türde muhabbet programları yapıyor&

Ramazan, televizyon ekranlarımıza kıyısından köşesinden geldi gibi görünüyor& Ama, televizyon ekranlarını silme dolduran, prime time kuşaklarında artık bizi serseme döndüren dizilerin içinde ise Ramazan"la, oruçla, iftarla, sahurla ilgili hiçbir şey yok&

Önceki gece Kanal D ekranlarında Arka Sokaklar adlı diziyi izliyoruz& Ramazan"ın neredeyse yarısına gelmiş durumdayız. Dizide, hala millet bildiğini okumaya devam ediyor. Karısı, polis kocasını arıyor: "Hüsnü& Akşam eve ne zaman geleceksin? Misafirimiz var& Bir şişe rakı al da, misafirimizle yemekte içersiniz bari"& Zıkkımın pekini için diyeceğiz, yanlış anlaşılacak&

Gerçekten akşam oluyor& Polis Hüsnü ve karısı Suat"ın akrabası, akşam yemeğinde hem sohbet ediyorlar, hem de içiyorlar& O da ne? Diziyi ekranlara getirenlerimiz insafa gelmiş, "Rakı kadehlerinin üzerini" mozayiklemişler& Bu mozayik işi, daha önce sadece sigara ve purolar için uygulanırdı& Birkaç sahne sonra, dizinin ağır karakteri Komiser Rıza Baba da, damat adayı polisle yemek masasında demleniyor. Mozayik, bir oraya bir buraya gidiyor. Sofrada da, rakı, şarap, bira üzerine keyifli bir sohbet yapıyorlar.

Yanlış yapıyorsunuz, yanlış! Bu Ramazan gününde, iş olsun torba dolsun diye rakı kadehlerinin üzerine mozayik atacağınıza, siz asıl, Müslüman kimlikli bu halkın önüne böyle bir dizi mantığıyla çıktığınız için kendi beyinlerinizin üzerine mozayik atın& Ayıptır, günahtır! Yılın 11 ayı, her türlü haltı yapıyorsunuz, bari Ramazan ayında insafa gelin. Mecbur musunuz, şu mübarek günlerin içinde yayınlanacağını bildiğiniz bir dizide, karakterlere içki içirmeye!

2007-09-26 Milli Gazete

"Perşembenin gelişi" diyorum, "çarşambadan bellidir" diyorum.
Mesaj tarihi:
abi o sigaraya da mozaik koyulmasına acaip kılım.
hayır amaç nedir onu da anlamıyorum, mozikli sigara görünce sigarayı bırakasımız mı geliyor, veyahut millet onun sigara olduğunu anlayamıyormu

trafik kazalarında kazazedeleri hertarafı kanlar içinde zoomlaya zoomlaya göstermesini biliyorlar.
Mesaj tarihi:
Laraken said:
yüzde 99 u müslüman olan halkın yüzde 80 i rakı içiyor. sen dııtlasan ne dııtlamasan ne. olay farklı tabi de yazasım geldi.

Hep söylediğim şey madem alkol haram bu belki de dünyanın en güzel içkisi rakı nerden çıktı peki :)
  • Yeni Oluştur...