asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Ehua okurken ilgimi çekti, paylaşayım dedim. NTVMSNBC said: LONDRA - İskoçya’da yapılan araştırmaya göre, insanların müzik beğenileriyle kişilikleri arasında sıkı bağlar var. Örneğin klasik müzik ve caz sevenler yaratıcı, pop dinleyicileri sıkı çalışan ve önyargıların aksine heavy metal dinleyicileri kibar, yaratıcı ve kendileriyle barışık kimseler. İnsanların kişilikleriyle müzik tercihleri arasında bağları araştıran İskoçya’nın Heriot-Watt Üniversitesi’nden Profesör Adrian North, "İnsanlar genellikle kendi kimliklerini müzik zevkleri yoluyla tanımlarlar. Örneğin özel elbiseler giyerler, belirli kafelere giderler ve konuşurken belirli türden argo sözcükler kullanırlar. Kişiliğin aynı zamanda müziksel tercihle bağlantılı olması şaşırtıcı değil" dedi. Müzik tercihi ile kişilik arasındaki ilişkileri merak eden araştırmacılar, dünya çapında 36,518 kişiye kişilik testi yapmadan önce 104 farklı müzik türü hakkında ne düşündüklerini sordular. Araştırmacıların onlarca yıldır rock ve rap severlerin isyancı, opera sevenlerin ise zengin ve iyi eğitimli kimseler olduğunu söylediğine dikkat çeken North, "Ama şimdi ilk kez bu araştırma, kişiliğin müzik beğenisiyle ilişkili olduğunu gösterdi" dedi. Araştırmaya göre, klasik müzik ve caz severler öz saygıya sahip yaratıcı kişiler, ama klasik severler daha dışa dönükken, caz severler daha utangaç. Country ve batı müziği sevenlerin sıkı çalışan ve utangaç, rap severlerin girişken ve sempatikken, indie müzik sevenlerin kendilerine saygısı olmadığı ve çok kibar olmadıkları belirtildi. Soul müziğini sevenler ise neredeyse bütün iyi özellikleri kendilerinde toplamışlar. Bunlar yaratıcı, girişken, kibar, kendileriyle barışık ve yüksek öz saygısı olan kimseler. haber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 herkese iyi guzel seyler soylemisler nerdeyse. Sadece indie dinliyenler losermis arastırmaya gore (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 metal forever! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 said: Country ve batı müziği sevenlerin sıkı çalışan ve utangaç, rap severlerin girişken ve sempatikken, indie müzik sevenlerin kendilerine saygısı olmadığı ve çok kibar olmadıkları belirtildi. Ben aldım cevabımı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 bundandır* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 aa oley ben dissertation ımı buna benzer bir konu üzerine yapacağım çok yararlı oldu teşekkür ederim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 metal dinleyen tembeldir mi ne, öyle bi şey de vardı. ona katılırım işte. :9 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 HymnOfSnuk said: metal dinleyen tembeldir mi ne, öyle bi şey de vardı. ona katılırım işte. :9 heeey ben çok sağlam metal dinliyormuşum da haberim yokmuş! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 HymnOfSnuk said: metal dinleyen tembeldir mi ne, öyle bi şey de vardı. ona katılırım işte. :9 bu güne kadar etrafımdaki bütün inek tipler metel dinliyordu :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 onlar nerd-matal dinliyodur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 ahuahu :) herkesin bildiği şeyi resmi olarak sölemektir bu abi. Bi de daha açıkça görülen bi versiyonu var bu tezin, yaşa göre dinlenen müziğin evrim geçirmesi. Ama kafama takılan şu, acaba gerçekten biyolojik yaş yüzünden mi böyle oluyor yoksa yaşananların verdiği tecrübelere dayanan bi müzik beğenisi şekilleniyor? Eğer 2. şekildeyse, üzgünüm Britney, üzgünüm Christina, boktan başka bişey yaratmıyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 metalciler kibar mı? meh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 vala hanzolardan kibar oluyorlar daha öyle ahkam kesen bi metalci görmedim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Ben soul dinlerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 fede said: bundandır* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Theridone said: said: Country ve batı müziği sevenlerin sıkı çalışan ve utangaç, rap severlerin girişken ve sempatikken, indie müzik sevenlerin kendilerine saygısı olmadığı ve çok kibar olmadıkları belirtildi. Ben aldım cevabımı :) aynen:D rap more than words Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Tembel olmakla övünme modasından vazgeçin artık. (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir Clexcier Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 hevi metal candır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 her ikisini dinlom... hemde severk... o zaman benden ne olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 semfonik metal falan ne yapıyo adamı peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 karışık.. mide bulantısı ve tembelliğin hakim olduğu bir amnezya durumu ama baskın bir girişkenlik var kendini gizlediğin çekingenliğin içerisinde... di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 ya da direkt şizofren. me myself & irene gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 ha onun gibi.. gay gibi bişi işte ama erkek sevmiyor.. ne biliyim bi ördek havası var sanki, böle çiğköftemsi bir kaşık edasıyla uçuşan sonbahar yaprağı tadında.. anlatabildim mi bilemiyorum? siz siz olun her bi şeyi dinlemeyin yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 dasaaa said: ha onun gibi.. gay gibi bişi işte ama erkek sevmiyor.. ne biliyim bi ördek havası var sanki, böle çiğköftemsi bir kaşık edasıyla uçuşan sonbahar yaprağı tadında.. yanında Renée Zellweger mı var senin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 õ_0! beni tanıdılar! siz kaçın.. nereden anladın ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar