Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrencilere kravat özgürlüğü

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

okulların kendi tişörtleri olabilir bence. adam olsunlar bedavaya dağıtsınlar öğrencilere. avrupada ve amerikada kılık kıyafet özgürlüğü normal olabilir ama türkiye gibi sosyal açıdan gelişmemiş ülkelerde bu serbest kıyafetin getirdikleri, ceket-kravat 2 lisinin götürdüklerinden daha fazla olacaktır.

bu arada ekşideki yorumda süper bir sosyal tespit olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

lisede beyaz kravat takardım, kisme bişey demezdi damat gibi dolanırdım etrafta.

her yatılı gibi kaybetmemek için üsrekli ceketli dolaştım, bir kere bile kendimi sistem tarafından eziliyomuş gibi hissetmedim.

ceket-gömlek-kravat iyidir, gerçi ben normalde de takım elbise giymeyi severim o başka :D
Sosyal ağlarda paylaş

ohh harika olmuş, neydi o kravat işkencesi gömlek işkencesi, beni ikisinden de soğuttular ceket falan off...

olaya akp nin batı karşıtlığını/gericiliğini/dinciliğini karıştıranlara diyecek söz yok, oturup bir dolu kitap yazabilirsiniz bunun hakkında. fantastik komplo teorileri işte size

bi de yıllardır duyduğum "fakiri var, zengini var" diyenler. bi djjfsjfshsd gidin. biri tost alıp biri öylece arkadan bakınca olmuyor sanki bu ayrım, üzülmüyor sanki o çocuk.

tüm yurt çapında bekliyoruz (:

yazılanlara baktım herkes cennet gibi liselerde okumuş be yaa bizim okulda kravat, ceket her şey tam ayar olmalıydı. ankara gazi anadolu belki bilen vardır
Sosyal ağlarda paylaş

sadece istanbulda mı şimdi bu olay anlamadım orasını?

kravat o kadar kastırıcı bişey değil bence son düğmeye kadar çektirtmedikten sonra. Seviyorum hatta kravatımı ben =p

Öbür türlü siyah pantalon üstü beyaz gömlekle komiden farkınız olmuyor mesela..
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Kravat belki ama tshirt yanlış bence.

T-shirt neden yanlış olsun? Okullar zaten bir nevi çocuk hapishanesi. Rahat giyinebilmek belki bu etkiyi bir nebze azaltır. Ben liseyi özel okulda okudum, kravat zorunluluğu yoktu. Okul üniformasına bir t-shirt de dahildi.Kot pantolon üzerine okul t-shirtü ile çok da güzel ders işliyorduk.
Sosyal ağlarda paylaş

Rakursi said:
Absolut said:

T-shirt neden yanlış olsun? Okullar zaten bir nevi çocuk hapishanesi. Rahat giyinebilmek belki bu etkiyi bir nebze azaltır. Ben liseyi özel okulda okudum, kravat zorunluluğu yoktu. Okul üniformasına bir t-shirt de dahildi.Kot pantolon üzerine okul t-shirtü ile çok da güzel ders işliyorduk.

özel okulda olduğun için olabilir mi dersin?
Sosyal ağlarda paylaş

ben lise okurken böyle serbestlikler olsa idi
liseyi dışardan bitirmeme gerek kalmıcaktı
siyah ayakkabı dışında bişey bile giyemiyorduk be
bırak kravatı çıkarmak yan döndümü kıyamet kopuyor
beter olsun mustafa kemal lisesisndeki bütün öğretmenlere
paspas seni bi kıstırsam tenhada varya ...
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:
Absolut said:

kesinlikle katılıyorum.

bende katılıyorum.
Ne kadar serbestlik olursa olsun eninde sonunda bku çıkacak ve üzerinde bilimum "20 positions of kama sutra" falan tarzı tshirtlerle okula gelenler olacak,orası uygun ortam olmamalı böyle tshirtler için.
Sosyal ağlarda paylaş

toptan kaldırılsa daha kötü şeyler olur zaten ülkemizde "ortam" yapmaya çalışan gencimiz çok biri lacost giyicek diğeri çarşamba pazarından sonra öbürü bunu gurur meselesi yapıcak bazıları daha iyi giyinebilmek için hırsızlık yapıcak kızlarımız zaten sırf birbirlerini çekiştiriyo bak bu levisdan giymiş yok bu gaptan giyinmiş ıııy bu türk markası falan derken liseler olcak sana yalan rüzgarı hiç gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Afush said:
BiTcH_oFBaT said:
Absolut said:

kesinlikle katılıyorum.

bende katılıyorum.
Ne kadar serbestlik olursa olsun eninde sonunda bku çıkacak ve üzerinde bilimum "20 positions of kama sutra" falan tarzı tshirtlerle okula gelenler olacak,orası uygun ortam olmamalı böyle tshirtler için.

yok o tshirtler gömleğin altına giyiliyo bi problem yok o açıdan adfhdfah

edit : typo
Sosyal ağlarda paylaş

bırakın herkes özgür olsun .sanki şu an kurallara çok uyuluyor.en basitinden gidin istanbulda bi anadolu lisesine çıkıp bakın.bence öğrenciler giyinip kuşanmayı da bir yere kadar devam ettirir.bir kısmı zaten kurallar varken de devam ettirebiliyor .bi geçiniz bence o olayı o yüzden
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...