Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İETT şoförünün kıskandıran maaşı

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:
oper said:
sharky said:
Bence iyi oldu IETT soforlerine. Zor is butun gun direksiyon sallamak, bin turlu insanla ugrasmak Istanbul'da.

(tu)
gün boyu direksiyon sallamak kolay iş değil bence.
ha bu parayı hakeden başka meslekler yok mu? çok var. tüm gün ya da yarım gün boğazını patlatıyorsun çocuklara bişe öğretecem diye, aldığın paraya bak.

Yahu kusra bakmayın da, adam benim hayatımı öğrenmeye adayıp üniversitede 4 sene geçirip üstüne bulduğumda direk atlayacağım bir maaşa iş buluyosa ve bunun için tek vasfı ehliyet ve araba kullanma-sinir harbi dayanıklılığıysa ben bu işe isyan ederim.

Üni'den mezun oluna 2 milyar maaşla iş bulunca göbek atmicak kaç insan var?

bizim ülkede dengesizlik var maaşlarda zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

gün boyu acil serviste çalışan doktor un 1.5 milyar alması gibi komik birşey olamaz. gün boyu acilde çalışacak kadar yoğunsa deli gibi para çeker sırf döner den.

ayrıca doktorun özel muayenesi ile devlet hastanesindeki muayenesi çok farklı. türkiyede sağlık = rezillik resmen.

ben özel dermatolojiye gidiyordum, herif muayenede yapmadığı şebeklik kalmıyordu, hastanesine gittim ilaç yazdırmaya, yüzüme bakmadı ulan. nasıl boktan birşeydir bu.

3 aydır fizik tedaviye gidiyorum, kadın sürekli mr + ilaç veriyor ama benim ağrılarımda herhangi bir azalma olmadı. bugün bir tanıdıkla görüştüm, kaslarda bilmem ne olmuş falan, ilaçla geçmez diyor.

yani paran yoksa zor bu memlekette, herkez cıkarcı. sağlık filan dınlemıyorlar.

kadın uzman olmuş, 3 aydır tek yaptığı ilaç yazmak. üşenmesem uğraşıcam ama , uğraştığıma da değmiycek.

mühendislerede hakkatten yazık ya, ama her yerde o maaşla çalışmıyorlar. fizik/uçak vs 4-5 ten aşşa almıyorlar benim bildiğim.

en azından bazı yerlerdeki tanıdıklarım 4.500 alıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ekmek, oruç mu başına vurdu yoksa un/su oranında mı ayar kaçtı bilmiyorum.

Esnaf insanların en kötü ihtimalle girdileri faturalı. Bir şekilde stok çıkışı yapmak için fatura kesmeleri gerekli. Fakat hizmet sektöründe bu tarz bir faturalı girdi olmadığı için, adam gayet güzel faturasız iş halleder. Ayrıca devlet hastanelerinde bıçak parası diye bir kavram bile var.

Ağzını açıp kelimeleri savurmadan önce, kelimelerin nasıl çıkması gerektiğini öğren.

'senin tanıdığın kişi kadar benim doktor tanıdığım var' işte bu cümleye gülünür :) Varmış da ne olmuş? İşe mi yaramış?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:
Horizon
sen saçmaladıkça insanlar saçmaladığını yüzüne vuracak.
her topicte sıkışında lord ayaklarına yatma çok komik duruyor bu 1.

Senin hayatında tanıdığın tüm insanlardan fazla doktor tanıyorum, muaynehanelere inanılmaz sıkı vergi kontrolü yapılıyor.
Hatta vergi açığı olmamasına rağmen ceza kesilmesine bile şahit oldum.
2 kere doktora gidip ileri geri konuşmayın.
bu 2.

Sen büyüyüp pide ol sonra konuşuruz. Lord ayağı da ne ise onu anlamadım. Neyden saçmalamışım onu da anlamadım. Kendi kendine gelin güvey oluyorsun.

Ne demişim ben özel doktorların pek fatura kestiğini görmedim. Evet görmedim hemde hayatım boyunca gittiğim özel doktorların fatura kestiğini görmedim. Bir çoğunun kesmediğine de eminim. Özel doktorların kendisine fatura kestiğini söyleyenler isterlerde yazsınlar buraya ufak bir ankette yapmış oluruz. Bu arada bu yüzden ben doktorlar düşük maaş almayı haklediyorlar filan yazmışıyım bir iddiammı varmış ? Hayır , bu bir izlem ve bunu söylüyorum. Bunun üzerinden bana neyin tartışmasını ve atışmasını yapıyorsun hayali olarak anlayamadım.

İki dakika kişisel saldırı yapmadan adam gibi mesaj yazamıyorsun. Yazık senin gibi adamlara.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmeğin belli ki çok sayıda iyi doktor arkadaşı veya akrabası var, saçma sapan salyalar saçıyor. Fazla önemsememek lazım.

Hastaya köpek muamelesi yapan uç örnekleri bir kenara koyup genel anlamda bakarsak, doktorlar özel muayenede %500 ihtimam gösterirler, genelde fatura kesmezler, duruma göre dönerden veya açıktan para alırlar. Eşantiyon, teşekkür hediyesi falan filan yumuşak şeyler gelir böyle sürekli :) Bunlar Türkiye'nin gerçeğidir, aksini iddia eden cahil veya duygusal olmak zorundadır.

Bana dokunan taraf ise şu; "yapılan işe göre 6.000 YTL az bence" demek yine mantıklı olabilir de, "6.000 YTL de ne ki ya komik bir maaş, insanlar hayat kuramaz ki bunla" gibi yaklaşan arkadaşları anlamakta güçlük çektim ben oldukça. Acaba biraz yüzsüz müsünüz, yoksa sizin için düzgün bir yaşam illa tripleks villada oturup, aile ferdi sayısı kadar lüks araba alıp, her gün 200 lira harcamak anlamına mı geliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Hastaya köpek muamelesi yapan uç örnekleri bir kenara koyup genel anlamda bakarsak, doktorlar özel muayenede %500 ihtimam gösterirler, genelde fatura kesmezler, duruma göre dönerden veya açıktan para alırlar. Eşantiyon, teşekkür hediyesi falan filan yumuşak şeyler gelir böyle sürekli :) Bunlar Türkiye'nin gerçeğidir, aksini iddia eden cahil veya duygusal olmak zorundadır.

Bana dokunan taraf ise şu; "yapılan işe göre 6.000 YTL az bence" demek yine mantıklı olabilir de, "6.000 YTL de ne ki ya komik bir maaş, insanlar hayat kuramaz ki bunla" gibi yaklaşan arkadaşları anlamakta güçlük çektim ben oldukça. Acaba biraz yüzsüz müsünüz, yoksa sizin için düzgün bir yaşam illa tripleks villada oturup, aile ferdi sayısı kadar lüks araba alıp, her gün 200 lira harcamak anlamına mı geliyor?

valla söylediğin herşeyhe harfiyen katılıyorum ama öldürseymişin abi adamları ne kadar sert yazıyosn sen ya : P
Sosyal ağlarda paylaş

komik olmuş baya saçmalayanlar olmuş

doktor 6 yıl okuo eşşek gibi + uzmanlık eğitimi var 2-3-4 artık kaç yılsa değişio uzmanlığa göre zorunlu hizmeti var o var bu var

otobüs ehliyeti olan, iett de tanıdığı olan herkes şoför olur

karşılaştırmalı olarak aldıkları maaş çok
genel düşünürsek onlar bu kdr almalı ama doktor mühendis de buna orantılı bi maaş almalı ve onlardan çok olmalı bu maaş

bi de işte doktor vergi vermio mühendis avanta alıo falan insanların şerefsizliklerine göre bütün meslek gruplarının aldıkları maaşları karşılaştırmak(tu)
ewt bu adam rüşvet aldığına göre diğerinin brüt maaşı bu kdr olsun yaklaşımı göstermek +9999 rep puanı kazandırsın pls
Sosyal ağlarda paylaş

Benim savunduğum o değil, dokundurdukların arasındaysam şayet. O şekilde bakarsak polislerin devlete maaş vermesi gerekir :) Türkiye'nin bir başka gerçeği bu evet, her meslek grubunda %70 ile %90 arası bir kesim "yolunu bulma" fırsatlarını değerlendiriyor ve "brüt kazanç" oldukça yükseliyor. Fakat tabii ki yapılması gereken şey kurunun yanında yaşı da yakıp bu illegal brüte göre maaş belirlemek değil.

Bahsettiğim 6.000 YTL civarı "şerefli olan" paradan memnun olunmaması, hatta bir ara abartılıp hayat kurmanın zor olduğunun iddia edilmesi. Onun dışında Ekmeğin mantıksız iddialarına karşı çıkıldı bir de. Türk doktorların çoğu fatura kesiyormuş da, 3-4 sene fazladan üniversite okuyunca hizmet ettiği insanları hor görebilme ability'si kazanılıyormuş da, vs. :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
. Onun dışında Ekmeğin mantıksız iddialarına karşı çıkıldı bir de. Türk doktorların çoğu fatura kesiyormuş da, 3-4 sene fazladan üniversite okuyunca hizmet ettiği insanları hor görebilme ability'si kazanılıyormuş da, vs. :)

ehaha.. bazı doktorların hastalık konusunda bilgi vermemesi paylaşmaması olayına da ayrı bi kılım. sayelerinde doktorculuk oynuyoruz. gitmeden önce internetten tehşisi koyup, hastalığı bulup adamla konuşurken bu terminoloji ile inceden yemliyoruz. sonra amca açılıyor.. "evet ancak hederö hödöröden de olur" falan diyor ve düzgün tedavi olmamız için gerekli diğer verilere de ulaşıyoruz.

quest gibi adamlar ya da hastalığa karşı ilaç dağıtan atm'ler daha doğru olur. sorunun ne olduğu bilgisini paylaşmadan reçete yazıp yollayan doktorların ellerinden yetkilerinin alınmasını iett'ye şoför olarak atanmasını dilerim. hem negzel oturuyorlar bütün gün.. hem de maaşıda iyiymiş yaptıkarı işe göre, diyolar.

ha bana sorarsanız davulun sesi uzaktan hoş gelir der kaçarım hızlıca uzağa
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Demek istenen resmi ücretlendirmenin birşey ifade etmediği, gerçek ücretlendirmenin bundan çok daha farklı olduğudur.

500 YTL muayene ücreti olan doktorlar dolu. Lütfen bırakın da bu noktaya gelebilmek için de onca yıl okuyup, zorlansınlar. O şöför denen adam, emekli olduktan sonra iş güç yapamaz. 70 yaşında da ihtisas sahibi doktorlar var.

Her işte uzmanlaştıkça, üçgenin tepesine çıktıkça maaş artışı vardır. Bu gerçek.

Bazılarının yaptıkları kıyaslama nedeniyle doktorların veya diğerlerinin gayri resmi gelirleri konuşulmuştur.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

yani?

karşılaştırdığımız saati 500tl olan 50 yaşına gelmiş doktorla 2000tl aylık alan şoför değil ki!

aynı seviyede nitelik ve emek isteyen işlermiş gibi karşılaştırma yapıyorsunuz çok garip

devlet hastanesinde çalışan doktor ne kadar kazanıo aylık, şöfor ne kadar kazanıyo? yan gelirleri onu bunu bırakın.

öğretmen maaşı diyoruz 3 ay tatil yapıyolar diyorsunuz ki 3 ay da yapmıyorlar nese

diğer mesleklerle şuan ki maaşıyla karşılaştırıldığında bu şoför maaşı çoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

http://forum.paticik.com/read.php?20,3531264,3531549#msg-3531549 belli ki şu toppiği hiç okumamışsın :) ben okuduğum için hiç şaşırmadım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...