sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Çiçeği burnunda üniversitelilere tarikat kıskacı Üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere baskı terminallerde başlıyor Üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler, Ankara ve İzmir’e gelir gelmez tarikat yurtlarının kıskacında kalıyor. 1 Eylül’de başlayan üniversite kayıtları için Ankara’ya gelen binlerce öğrenci AŞTİ’de (Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi) tarikat yurtlarının kurduğu standlarda abluka altına alınıyor. Gelen yolcu katında özellikle 07.00 ile 09.00 arasında dinci ya da tarikatlara bağlı yurtların kurduğu standların sayısı 15’i geçiyor. Öğrenciler otobüsten iner inmez türbanlı kadın görevliler tarafından çembere alınıyor. Görevliler, öğrencileri ikna edebilmek için birçok vaatte bulunuyor. Öğrencileri adeta zorla tutan türbanlı görevlilerin sayısının sabah saatlerinde 300’ü bulduğu, AŞTİ’de öğrencilere her türlü barınma ve burs vaadinde bulundukları belirtiliyor. Tarikat yurtlarının türbanlı stand görevlilerinin bazı öğrencilere yurtlarında kalmaları karşılığında kayıt masrafları ile harç ücretini ödemeyi bile teklif ettikleri belirtilirken, kimi tarikat yurtları ise “Burs Başvuru Masası” adlı standlarla öğrencileri kandırmaya çalışıyor. ‘Fuhuş yapılıyor’ diyorlar Edinilen bilgeye göre, tarikat yurtlarının türbanlı görevlileri üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen ve barınma sorunu olan öğrencileri kandırmak için üniversite yurtlarına ilişkin yanlış bilgiler veriyor. Tarikat yurtlarının türbanlı görevlileri, “üniversite yurtlarında fuhuş yapıldığını” ve “diğer yurtların ahlaklı olmadığını” savunarak, öğrencilerin ve ailelerin aklını karıştırıyor. AŞTİ’ye gelen öğrencilere dağıtılan tarikatlara bağlı yurtların afişlerinde “sohbet odaları”, “şark odaları” ve “mescit” gibi olanakların bulunması dikkat çekerken, kimi tarikat yurtları ise aynı zamanda burs da vaat ediyor. ‘Her gün 4 kez arıyorlar’ ÖSS’de derece yapan kimi öğrencilerin her türlü bilgisini edinen tarikat yurtları, bu öğrencileri her gün arayarak ikna etmeye çalışıyor. Bir üniversite standında çalışan görevli, “Öğrencilerimiz günde en az 4 kez aranıyor. Her türlü bilgiyi almışlar. Hangi üniversiteyi kazandığı, kaç puan aldığı, cep numarası... ” derken, tarikat yurtlarının zaten bir yurtta barınma hakkı kazanmış olan öğrencileri bile hedef aldığını kaydediyor. Ege Üniversitesi’nde de bu durum kayıt döneminde görülüyor. Üniversite kütüphanesinde öğrenciler, işlemlerini tamamlarken, veliler için ayrılan bölümde tarikat üyeleri, özel yurtlar hakkında bilgi veriyor. Okul görevlilerinin engellemelerine karşın öğrenci ve velilere yaklaşan özellikle türbanlı kızlar, barınma zorluklarına dikkat çekiyor. Okula yakın yerlerdeki yurtlara öğrenci ve velileri götürerek, odaları, olanakları gösterip aileleri ikna etmeye uğraşıyor. Kent merkezi dışında bulunan okullarda da öğrenciler, tarikat evlerine davet ediliyor. Vatan Eh yani bu kadar da göz göre göre yapılması işin artık çıkacak b.kunun da kalmadığını gösterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 fuhuşlu yurda giderim ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 fuhuş varsa herkes oraya gider olmamış bu reklam.kızlı erkekli yurt var dışarda diye harılharıl kanadaya giden bi toplumda negatif etki yaratır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 ege üni. kapısı önünde 60 farklı grup varmiş ve günlük 35 ytl ye çalışıyorlar mış bu kadınlar ki bunlar başlangıç üni açılınca ve ilerki hatta 10 yıl sonrasını düşünemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Doğrudur benim ilk sene kaldığım bi yurt var dı karışık.Ben son kayıt olmuştum oda yoktu kızların katındaki odayı verdiler. İlk3 kat erkek diğer 3kat kız ben onların yanındaydım =) Yurtta 2 kız hamile kaldı.1 de nişan oldu ilk sene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 bnde şahsen sex yurtlarını tercih ederim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Aynısını Cumhuriyet'te okudum sabah, yazıcaktım üşendim, daha neler var neler. Yüzde kaçını okuyoruz duyuyoruz belli değil. Bunun içinde bir allahın kulu çıkıp Cumhuriyet yurtları kurmuyor arkadaş. Param olsa yapmak istediğim bişey ama Cumhuriyet zengini pek yok sanırım memlekette... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 bLackcha0s said: Doğrudur benim ilk sene kaldığım bi yurt var dı karışık.Ben son kayıt olmuştum oda yoktu kızların katındaki odayı verdiler. İlk3 kat erkek diğer 3kat kız ben onların yanındaydım =) Yurtta 2 kız hamile kaldı.1 de nişan oldu ilk sene sen tıklatmadın mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 kıbrısta bi çok yurt karma : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 abi tamamda ben anadoludan gelsem bana deseler ki o yurtta fuhus war kosarak giderim lan elim kiz eline deymemis fuhus war allah be allaaaahh diye kosarim sohbet odanizada sark odanizada siz oturun diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Zlaneth said: Aynısını Cumhuriyet'te okudum sabah, yazıcaktım üşendim, daha neler var neler. Yüzde kaçını okuyoruz duyuyoruz belli değil. Bunun içinde bir allahın kulu çıkıp Cumhuriyet yurtları kurmuyor arkadaş. Param olsa yapmak istediğim bişey ama Cumhuriyet zengini pek yok sanırım memlekette... onlar dini yayınca sebap kaldıklarını düşünüyorlar bende hep bu dediğini düşünmüşümdür neden bizde onlar gibi beyin yıkamıyoruz. garip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 bLackcha0s said: Doğrudur benim ilk sene kaldığım bi yurt var dı karışık.Ben son kayıt olmuştum oda yoktu kızların katındaki odayı verdiler. İlk3 kat erkek diğer 3kat kız ben onların yanındaydım =) Yurtta 2 kız hamile kaldı.1 de nişan oldu ilk sene Vay be ülkeme bak karışık yurt diye kavramlara giriyormuş az kalsın,büyük gelişmenin eşiğinden dönülmüş, maazallah giriş çıkışda serbest olur falan yurtta olay çıkar sonra :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 BonePART said: abi tamamda ben anadoludan gelsem bana deseler ki o yurtta fuhus war kosarak giderim lan elim kiz eline deymemis fuhus war allah be allaaaahh diye kosarim sohbet odanizada sark odanizada siz oturun diye sadece anadolu olarak düşünmeyelim,sevişmek bir sanattır,sanat seven herkes tercihi bu noktada yapar lütfen .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Geçen sene benim ünide de olmuş bunlar ya. Ama adamların elinde liste var herhalde bana yaklaşmadılar. Kayıt sırasında ayağında terlikle anadolu'dan gelmiş zavallı bir adam dert yanıyordu. Yurt göstericez diye vaaza götürmüşler adamı. Kımıl zararlısı tipler, kimi kandırabilecekse ona yaklaşıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Tarikat gruplari genelde pasif agresif oldugundan yiyosa sizde gidip dogru yolu gosterin. Karili kizli yurta sokun insannari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Valeron said: BonePART said: abi tamamda ben anadoludan gelsem bana deseler ki o yurtta fuhus war kosarak giderim lan elim kiz eline deymemis fuhus war allah be allaaaahh diye kosarim sohbet odanizada sark odanizada siz oturun diye sadece anadolu olarak düşünmeyelim,sevişmek bir sanattır,sanat seven herkes tercihi bu noktada yapar lütfen .. Arkadaşlar lütfen ama.Okumayamı gidiyorsunuz yoksa fuhuş yapmayamı...O kadar zor şartlar falan ki .. mıha.. puhauahahha koştur fuhuşlu yurda.Koş koş yeni kız gelmiş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Hem eğitime hemde yurda yeni gelen insanlara ilgi gösterilebilir bence :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Bu tiplerin amacı belli de , fuhuş olan birçok yurdun olduğunu herkes biliyor. Ben birçok arkadaşımdan bilirim arkadaşı ile yurtta neler yaptığını vs. Şu var tabi yurt kendisi adam gibi önlem almaz ise olur böyle şeyler. Kız yurduna erkek alma bir questtir ve her yurtta yapılmaya çalışılır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 bunları alıp kafalarını bi güzel ezcen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 bende öyle bi queste dahil olmak istiyorum yurt fantazisi varmış lan aleni .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 oha kız yurduna erkek alınca fuhuş mu oluyor. iyice beynin yanmış arkadaş senin ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 eregorn2 said: bunları alıp kafalarını bi güzel ezcen taşla taş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Cumhuriyetçi de para ne gezer. Tak türbanı cübbeyi sarığı vur voliyi sonra kurarsın cumhuriyetçi yurdu. Aşşağıda okuyacağınız yazı hiçbir yerde yok! Araştırmacı gazeteci kimliğimle içlerine sızdım! Kaçmaz!! Yine ilk sene yurt ararken çok denk geldim 5 vakit namaz kılmanın zorunlu olduğu tvnin olmadığı yurtlara. geçen sene de ev arkadaşımın arkadaşları cemaat yurdunda kalıyorlardı.Eve bi geliyorlardı 15 erkek. Adamlar müthiş organize olmuşlar.Feto yu takdir etmek gerekir bu konuda. Her ili bölgelere ayırmışlar Her bölgede onlarca yurt var. Ne olursan ol sadece namaz kıl ibadetini yap onlara yetiyor. Lise 1 öğrenciside var üni öğrenciside çalışanıda.Ben bi kere gittiğimde evde müthiş bir düzen var.Evde kalan gençleri öss ye hazırlıyorlar.Mesela matematik bölümünde okuyan 2 kişi varsa o evde birini olmayan eve yolluyorlar.Çocuklar zehir gibi.Dershane hatta kolej hocaları öğretim görevlileri bile kalıyor. Müthiş ders çalışıyorlar.Kalanların cebinden kuruş para çıkmıyor.Şehrin cemaatçi zenginleri finanse ediyor.İşte bazende çalışan sınıf para veriyor. Evde sigara içmek bile yasak.İnterneti boş yere kullanmak yasak.Çoğu site yasaklı.Facebook a girmek istemiştim yasak koymuşlar pc den. Şehirlerde zaten çok büyük saygınlıkları var.Mezunlar derneği gibi bi yapılanmaları var. Şehrin en lüks restorantları bile iftara davet ediyor.Evlere yemek yollanıyor. Telefonla dakikalarca konuşulmuyor.TV yok olsa bile belli bir saat var o da STV ya da Kanal7 haberleri.Ya da kalp gözü falan. Film saati var filmler seçilerek izleniyor.İlginç ilginç filmler. Okumacılar falan filan diye gruplara ayrılıyorlar bölgelerde. Okumacılar kafalarını kaldırmadan okuyorlar. Kuran okuma yarışmaları yapıyorlar. Çok ilginç bir ortam. Ama organizasyonlarına hayranım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 GEd said: oha kız yurduna erkek alınca fuhuş mu oluyor. iyice beynin yanmış arkadaş senin ya. O kız gördü mü kaçar, sen ne diyosun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 GEd said: oha kız yurduna erkek alınca fuhuş mu oluyor. iyice beynin yanmış arkadaş senin ya. Hayır gedçiğim bazı arkadaşlar anladı ama sen anlayamadın. O amaçla alınmasından bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar