Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alkollü Protesto

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
açılmadı galiba daha önce..

İçki yasağına Modalılar 'dur' dedi

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beltur AŞ’nin içki yasağı zincirine, tarihi Moda İskelesi de dahil oldu. İskelede artık içki verilmemesine semt sakinleri tepki gösterip, her cuma eylem yapıyor. Beltur tarafından devralınan Salacak’taki Denizkızı Restoran da içki servisi yapılmayacak.

1994’te Kadıköy Belediyesi tarafından bakımı yapılarak sosyal ve kültürel amaçlı kullanıma açılan, 2000 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri ile Deniz Ticaret Odası tarafından restore edilen Moda İskelesi’nde daha önce içki satışı yapılıyordu.

‘Facebook’ta da eylem var

Ancak Moda İskelesi’nin işletmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beltur A.Ş.’ye geçtikten sonra iskelede içki yasağı uygulanmaya başlandı. İki aydır devam eden yasağa Moda sakinleri tepkili. Modalılar her cuma iskelenin yanında toplanarak içki içiyor, ‘facebook’ ta kurdukları bir grupla da seslerini yükseltmeye çalışıyorlar. Semt sakinlerinden Hüseyin Akşen yasağın sadece Moda’ya özgü olmadığını belirterek “İçki yasağı genel bir sorun. Her cuma protestomuzu yapıyoruz, henüz bir sonuç alamadık” diyor.

Yasağın mantıksız olduğunu düşünen Modalılar tedirgin: “Bu konuda duyarlı olanlar içki yasağı konan yerlere gitmiyor. Ama bazı kesimler var ki konu hakkında hem kararsız hem duyarsız. Bunun sebebiyse içki yasağı konan yerlerde fiyatlar aşağı çekilerek getirilen bir takım yenilikler. Ama tehlike bizce çok büyük. Yaşam tarzına çok daha ağır adımlar geleceğe benziyor.”

Nadir de olsa yasaktan memnun olan sakinler de var. İsmini vermeyen bir kişi “Vapurlardan inen yolcular içki içilen masaların arasından geçmek zorunda. Hiç hoş değil. Güvenlik açısından oldukça yerinde karar” diyor. İskeledeki işletmenin çalışanları ise yasakla ilgili konuşmazken “Beltur prosedürü burada da geçerli” diyor.
Öte yandan aynı kaderi Üsküdar Salacak’ta yıllardır hizmet veren Denizkızı Restoran da paylaşacak. Beltur tarafından devralınan Denizkızı Restoran’ın yerine balık lokantası açılacak, içki servisi yapılmayacak.

İstanbul’da Beltur A.Ş. tarafından işletilen ve içki servisi yapılmayan pek çok yer daha var. Hidiv Kasrı, Malta Köşkü, Sarı Köşk, Beyaz Köşk, Pembe Köşk, Çadır Köşkü, Küçük Çamlıca Köşkü, Paşalimanı Cafe, Feshane, Kartal Kültür Merkezi, Bosphorus Garden’da da içki servisi yapılmıyor. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bizzat kendisinin işlettiği 15 sosyal tesisinde de içki servisi yapılmıyor.

Tesislerde içki yasağının tarihi 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a uzanıyor. Bu mekânlar 1995 yılında kurulan Beltur’un işletmesine verilerek, içkisiz lokanta ve kafelere dönüştü. Belediye kiraya verdiği içkili kafe ve restoranlarının sözleşmesini iptal edip bir bir Beltur’a devrediyor. (Radikal)

kaynak

süper, gitmek lazım
Mesaj tarihi:
Valla ramazanda zor zaten o. Yobazlar saldırcak ramazanda nası içersiniz diye, çakırkeyif alkolikler karşılık vercek, sora istanbulun ortasında meydan savaşı.. Bitsin ramazan tekrar yapılrı heralde unutulmazsa.
Mesaj tarihi:
içen içti
bir kişi (protestonun organizatörü sanırım) çıkıp polis tarafından tehdit edildiğini söyledi. arabasına not bırakmışlar "ayağını denk al" diye. bu adam da çıktı not aldığını açıkladı hatta notu bırakan polisi gösterdi direk (polis pişkin sırıtmaları gözden kaçmadı), daha sonra "neyse bu olay, eylemi gölge altında bırakmasın" dedi, çıktı eylem alanından.
kalabalıkdan biraz uzaklaşınca direk polis göz altına aldı adamı.

daha sonra slogan atan kalabalık sesini yükselttikce, coplu polis sayısı arttı, kalkanlı polisler geldi falan derken ayrıldım olay alanından.

not: ramazan dolayısıyla bira yerine kola içen protestocular da vardı, çok hoşuma gitti.

değişik ve korkutucuydu. eylemci sayısı kadar polis vardı. herhangi bir kanlı olayda bu kadar polis gözükmezken, düşündürücüydü yani, nedir bu kadar korktukları?
Mesaj tarihi:
Polislerde yobaz kesim oldukça yüksek bir oran. Fatih Emniyet Müdürlüğü'nün dibinde oturdum neredeyse 10 sene, içerdeki "organizeliği" her görüşte insan şaşırıyo. Çok pis bir kesim var polis içinde. Adam hem mafyanın kralı konumuna koymuş kendini hem de kanunu tutuyo elinde. Kimisinin dini imanı para kimisi direk yeşilci falan.

Haa düzgün polis de yok mu? Var... Ama böyle bir yığının içinde kolay kolay göze çarpmıyo
Mesaj tarihi:
facebookta eylemmi olur bee
alıcan içkini açıcan orda içicen eylem böyle olur sonra fırlatıcan boş şişeleri gelen zabıtaya tamam işte : )
Mesaj tarihi:
said:

Nadir de olsa yasaktan memnun olan sakinler de var. İsmini vermeyen bir kişi “Vapurlardan inen yolcular içki içilen masaların arasından geçmek zorunda. Hiç hoş değil. Güvenlik açısından oldukça yerinde karar” diyor.

bukadar salakça bi yorum olamaz hoşnutluk hoşgörü vs. kural zoruyla yasaklarla olmazki içten gelen bişeydir ki bu
Mesaj tarihi:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9869951.asp?gid=229&sz=59446

Büyük reis tayyip said:

"İÇKİ YASAĞINI PROTESTO EDENLER HAYATI O ŞİŞENİN İÇERİSİNDE GÖRENLER"

Konuşmasında tarihi Moda iskelesinde uygulanan içki yasağına da değinen Başbakan Erdoğan, "Moda'da bir yerlerden sipariş olan kişiler gelebilir. Biz bunlara alışığız. Bunlar hayatı o şişenin içerisinde görenler. Bizim hayatımız o kadar basit değil. Biz hizmet ediyoruz. Bu ülkede hizmeti verirken hedef saptırmayı yapanlara diyoruz ki, hedefi doğru tayin edin. Orada Belediye güzel bir hizmet vermiş, şık bir hizmet vermiş içine girilemez hale gelmiş bir yeri gayet güzel bir restorasyondan sonra İstanbul'a, Kadıköy'e kazandırmış. Sen gelmiş bunu gölgelemeye çalışıyorsun. Ondan ona bununla ilgili kendine göre gösteriler yapıyorsun. Meydan boş gösteri yapabilirsin bizimde bu gösterilere pek de aldırış edecek halimiz yok. Buyrun gösterişlere devam edin. Biz işimize devam ediyoruz. Biz milletin meselelerini çözmek için geldik. Biz farklı bir tarz siyaseti ülkede hakim kılmak için geldik. Biz sorun üretmek değil, milletin derdine çareler üretmek için geldik. 6 yıldır yaptığımız budur. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, on yıllardır çözülmeyen sorunların artık çözüldüğünü görürsünüz" dedi.

"MAHALLE BASKISI 'BEN İÇMİYORUM' DİYENE YAPILIYOR"

Erdoğan son günlerde sık sık gündeme gelen içki tartışmaları ile ilgili olarak konuşmasına şöyle devam etti: "Kardeşim vatandaşın bir kısmı içiyor mu? Buyursun içsin. Ama bir kısmı da içmiyorsa bırak oda içmesin. O seni niye rahatsız ediyor? Mahalle baskısı deniliyor ya, asıl mahalle baskısı bu ülkede ben içmiyorum kardeşim sen buyur iç bu anlayışı sürdürenlere. Bunlara yapılıyor asıl mahalle baskısı. Sıkıntı burada. Ben beyefendiye diyorum ki, ‘Ya kardeşim sen iç bırak ta ben içmeyeyim. Aynı masada oturalım. Sen iç, bırak ben içmeyeyim. "Yok" diyor "Sen de bir kadeh tokuştur" diyor. Kafaya bak. Ben mecbur muyum sen tokuşturuyorsun diye tokuşturmaya ve beyefendi köşesinden bana akıl veriyor. O kadar kıymetliyse bu aklın, sen kendine sakla onu. Sen yine devam et o işe. Ama bırak ta bizde yolumuza devam edelim. Bizim yapacak çok işimiz var. Kaybedecek vaktimiz yok. Türkiye'nin değiştiğini, şehirlerin değiştiğini milletim görüyor. Tüm göstergelerin tarihin en iyi seviyelerine ulaştığını müşahede edeceksiniz. Bizim vazifemiz bunları muhafaza etmektir, bizim vazifemiz bunları daha yükseğe taşımaktır. Engel çıkaranlara, kuyu kazanlara gereksiz tartışmalarla, sanal gerginliklerle Türkiye'ye vakit kaybettirenlere asla prim vermeyecek yolumuza devam edeceğiz. Bu yolda taviz yok"

Bunlar gerçekten söylendi mi hürriyet sallıyor mu? Bu kadarı olamaz herhalde.

Demokrasi wtf?
  • Yeni Oluştur...