Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kan ( Oktar Babuna Vakası )

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir ara bir adam kanser oldu diye tv kanalları bas bas bağırmıştı. Sonra yüzbinlerce insan gidip adamı kurtarmak için kan vermişti. Sonra toplanan o bütün kanlar Amerika'ya götürülüp konu kapatılmıştı. Bir daha da hiç açılmadı bu mevzu. Naptılar bizim kanları bir fikri olan var mı ?
Mesaj tarihi:
cem yılmazın esprisi aklıma geldi. diyodu ya "basında günlük süper önemli haberler çıkar bidaha ondan bişey duymazsın derler AYDA SU BULUNDU ama kuyu suyuymuş içilmiyo"
Mesaj tarihi:
oktar babuna ydı sanırım adı

asd said:
Oktar Babuna, adına yapılan ilik bulma kampanyasıyla tanınır. TGRT'de yaratılışçı belgesel ve programlar sunduğu zamanlardan ve Harun Yahya belgeselleriyle tanınan Jinekolog Prof. Dr Cevat Babuna'nın oğludur. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Babuna jinekoloji konusunda eğitimini devam ettirdi. Daha sonra beyin cerrahisi alanına yönelerek Amerika'ya (Haziran 1998) gitti. 1994'te Türkiye'ye döndü. 1997 yılında eksik rotasyonlarını tamamlamak üzere Şişli Etfal Hastanesi'ne atandı. Daha sonra buradaki görevinden de istifa etti. Adını ilik bulmak için verdiği gazete ilanıyla duyurdu. Daha sonra ilik kampanyası başlatarak 160 bin kişiden ilik örneği alınmasının ardından ilik ve kan örneklerinin 120.000'inin kaybolması suçlamasıyla yargılandı. Harun Yahya (Adnan Oktar-Adnan Hoca) ile bağlantısı olduğu ve kan ve ilik örneklerinin Amerika Birleşik devletlerine gönderildiği iddialarıyla gündeme geldi. Kan ve ilik kampanyasında Akit (gazete) ve Milli Gazete 16 sayfalık özel eklerle kampanyaya katılmıştır. Kampanyada kuşkular olduğu gerekçesiyle dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından soruşturma başlatıldı. Toplanan ilik ve kanların Türk sağlık mercilerine iade edilmesi için girişimde bulunmuşsa da büyük oranda başarısız olmuştur. Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle Türkiye'de durdurulan kampanyanın Avustralya'da sürdürülmeye çalışılması üzerine Türk yetkililer Avustralya bakanlığını uyararak kampanyanın durdurulmasını sağlamışlardır.

"Oktar Babuna Kampanyasında Belgeler: Genişletilmiş 2. baskı" başlığıyla Harun Yahya yayınlarının basıldığı "Vural Yayıncılık" imzasıyla basına dağıtılan kitapçık kampanyadaki Adnan Oktar (Adnan Hoca, Harun Yayha) kuşkularını güçlendirmiştir. Oktar Babuna, Adnan Oktar aleyhine açtıkları davada, anne ve babasının sabetaycı olduğunu ileri süren ifadeler vermiş, bu konuyla ilgili olarak basında yer almıştır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Oktar_Babuna
Mesaj tarihi:
Oktar Babuna meselesi çok büyük bir olay olmuştu. İnsanlar abanmıştı sırf ilik nakli verebilmek için.

Neden bu kadar rağbet olmuştu hatırlamıyorum ama sakin sakin oturuyorduk biz.
Mesaj tarihi:
Harun Yahya ile ne alaka abi :)

Bone said:
Amerika bizim DNA'larımızı tespit etti, onlar üzerinden araştırmalar yaptı deniyordu.

Geyikti o yaa, akıllının biri uzun bi powerpoint sunusu hazırlamıştı, son slaytı hariç çok ciddi ve uzundu. Amerikalılar kanları topladı, sadece tek ırkı etkileyecek biyolojik silah üretmek için DNA ları incelemeye başladı, türklerin kanında tüm ırklardan farklı bi gen buldu falan filan diye ilerliyo böyle ama o kadar sıkıcı ki yarıda bırakıyorsun.

en sonda da yaklaşıyo, işte bu gen diyo FB geni yazıyo ekranda falan. böyle salak bişidi.
Mesaj tarihi:
kanser bildiğim kadarıyla

aldığı kanlarlada ilik bankası kuruldu yurtdışında adamda parayı kırdı

eğer hematoloji polikinliğine lösemi yada lenfoma tanısıyla yatarsanız ve kemik iliği nakli gerekirse baktıkları kaynaklardan birisi. tabi yurtdışında olduğu için hocamızın dediği kadarıyla kendi kanımız kendi genetik bilgilerimiz o database i araştırmak için para veriyoruz ama alternatifide yok.
Mesaj tarihi:
yanlız oktar babuna bi ara reha muhtar a çıkmıştı show ana haberde. o programı hayatım boyunca unutamam herhalde. şimdi oktar babuna reha muhtar a bu işi anlatıyor. kan bankası ilik bankası falan. nedir nasıl oluşur vs vs. Tabi reha muhtar bir türlü anlamıyor. Oktar babunada sinirlenip reha bey kan bankası dediğiniz bildiğiniz banka değildir diye bir çıkışmıştı. Sağolsun o program olmasa adamın adını bile hatırlamayacaktım.

Bu arada o kanları ne vampirler hüpletmiştir belli değil.
Mesaj tarihi:
roket adam said:

Geyikti o yaa, akıllının biri uzun bi powerpoint sunusu hazırlamıştı, son slaytı hariç çok ciddi ve uzundu. Amerikalılar kanları topladı, sadece tek ırkı etkileyecek biyolojik silah üretmek için DNA ları incelemeye başladı, türklerin kanında tüm ırklardan farklı bi gen buldu falan filan diye ilerliyo böyle ama o kadar sıkıcı ki yarıda bırakıyorsun.

en sonda da yaklaşıyo, işte bu gen diyo FB geni yazıyo ekranda falan. böyle salak bişidi.

ben o slaytı demiyorum, gazetelerde yazanı diyorum.
ki o FB geni dediğin şey büyük ihtimalle gazetelerdeki haberlerden heveslinelerek hazırlanmış birşeydir.
Mesaj tarihi:
Oktay Babuna iyileşti bildiğim kadarıyla, en son gördüğümde Annesi ve Babasına küfrediyordu bir nedenden dolayı.

Mahkemelik oldu anne, babasıyla. Mahkeme çıkışı haber kanalları çekmişti, onlara da saldırmıştı falan.
Mesaj tarihi:
roket adam said:
FB=Fenerbahçe bu arada, belirtme ihtiyacı duydum şimdi.

ciddi ciddi yazdın mı bunu ya :D

FB geni olayı dediğim gibi gazetelerdeki haberlerden heveslenerek yazılmış birşeydir.
birileri FB fanatikliği yapmak istemiştir.

Vardı çünkü gazetelerde tv'lerde anlatıyorlardı bunları, FB'yle felan alakası yok.
  • Yeni Oluştur...