Fly Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Rock said: Varolmayan birşeye(bu varlığını reddettiğiniz olacaktı aslında) terör örgütü demeleri sizi niye bukadar gocunduruyor anlamadım? "ergenekon terör örgütü" denilmesi, "ergenekon diye bir şey var" nmanasına da geliyor aynı zamanda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Fly said: Rock said: Varolmayan birşeye(bu varlığını reddettiğiniz olacaktı aslında) terör örgütü demeleri sizi niye bukadar gocunduruyor anlamadım? "ergenekon terör örgütü" denilmesi, "ergenekon diye bir şey var" nmanasına da geliyor aynı zamanda. Senin için belki vardır. Ama Yersenekon terimini de ben uydurmadım. Bu yazım özellikle bu terimi kullanan arkadaşlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Acilen medya kuruluslarının tarafsızlığını sağlayacak yasa düzeni kurulmalıdır. Bunun yanında Medya kuruluşları sahiplerinin başka bir kurumda çalışması, başka bir alanda şirket kurması yasaklanmalıdır. Bu hususta medya kuruluşlarından alınan vergilerin bir kısmı kesilebilir. Medya çok çok büyük bir güçtür. Tarafsız olmayan ve siyasetçiler tarafından yönlendirilen(!) bir medya, bulunduğu ülke için bir tehdittir. Düşünsenize, herhangi bir ülkeyle savaşa girsek, ve medyanın bu konu hakkında yazması yasaklansa, kaçımız savaş oldugunu bileceğiz,ya da ne zaman öğrenmiş olacağız? Veya ülke hizmetinde senelerce dürüstçe çalışmış bir insanın siyaset yüzünden çirkin şekillerde insanlara yansıtılması, hatta terörist denilerek toplumdan dışlanması. Medyayı güvenilir kılmak bir devlet meselesi olmalıdır. Yoksa gerçeklerle palavraları ayırt edemeyenler yüzünden Tayyip ve benzerleri yüzünden bu güzelim ülke heba olmaya devam edecek(sadece AKP bunu yapıyor demiyorum, ancak daha önce AKP kadar medyayı yönlendiren olmamıştı). Not: Evet, bahsettiğim yasa teklifini şu andaki ve gelecek hükümetlerin hiçbiri getirmeyecektir, çünkü onu kullanmak seçim kampanyalarının en büyüğü olacaktır. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ergenekon diye bir örgüt varsa terör örgütüdür zaten; terör örgütüne isim olarak ergenekon koydular. eğer yargı suçsuz bulursa herkesi, ergenekon yoktur zaten o yüzden terör örgütü de olamaz. yani ergenekonun varlığını kabul ederseniz zaten terör örgütü olduğunu kabul de ediyorsunuz anladığın kadarıyla. ha bi de, Ergenekon külliyen yalan diyen tayfaya hatırlatalım. HRW'den: Şemdinli bombing trial On November 9, 2005, a bomb was thrown into the Umut bookshop in the southeastern town of Şemdinli, killing owner Mehmet Zahir Korkmaz. Local people who were present in the vicinity at the time of the bombing chased men seen running from the bookshop, and caught Ali Kaya and Özcan İldeniz, both members of the gendarmerie intelligence service, and informer Veysel Ateş, near the scene of the crime. The car in which the men were travelling was found to contain another bomb identical to that used in the attack, other weaponry, plans of the bookshop and other workplaces, and lists of names of prominent local people. The Şemdinli bookshop bombing became one of the most notorious episodes in recent times, demonstrating the resort to lawlessness in the name of counterterrorism. The three men were arrested and ultimately each sentenced to 39 years’ imprisonment by the Van Heavy Penal Court No. 3. However, on May 16, 2007, the 9th Penal Court of the Court of Cassation quashed the sentences on both procedural and substantive grounds. On substantive grounds, the court ruled that certain charges could not be applied to the men because their crime had been committed in the course of a counterterrorism operation, and that they should be retried in a military court. In defiance of the Court of Cassation’s verdict, the Van Heavy Penal Court No. 3 decided not to forward the case to a military court, but to proceed with the retrial of the defendants on June 13. Ferhat Sarıkaya, the prosecutor responsible for the March 3, 2006 indictment of the three alleged perpetrators, had also recommended that an investigation be carried out to determine whether senior military officers had ordered the attack on the bookshop. On March 20, 2006, the Office of the Chief of General Staff issued a statement that the indictment was “political … aiming to undermine the Turkish Armed Forces and the fight against terror,” and made a complaint against the prosecutor. By April 21 the High Council of Judges and Prosecutors had taken Sarıkaya off the case, removed him from his job, and stripped him of his status as a lawyer for “abuse of his duty and exceeding his authority.” The speed with which the council took action against Sarıkaya was unprecedented and raises serious concern that the council was used to block any investigation into responsibility for the bombing. In late February 2006 Sabri Uzun, director of the Police Security Intelligence Bureau, had also raised concern about possible military involvement in several bombings in Şemdinli when he was questioned by a parliamentary commission. He indicated in coded but quite clear terms that a November 1 explosion had possibly been the work of people within the security forces, and expressed doubt that the gendarmes indicted for the bookshop attack could have been in Şemdinli without the knowledge of higher-ranking officials, as claimed.18 Within a month Sabri Uzun was removed from his post. This administrative sanction was apparently an attempt to intimidate any other public officials who might have been considering providing information to the parliamentary commission, or offering testimony in the Şemdinli prosecutions. The military high command’s decision to block the investigation into the chain of command in this case has prevented an investigation of whether the Şemdinli bookshop bombing was part of a wider conspiracy or an official policy to carry out such bombings. At the end of June 2007 the High Council of Judges and Prosecutors issued a decree that resulted in the rotation of 1,499 judges and prosecutors. 19All the Van judges and prosecutors associated with the Şemdinli bookshop bombing case were transferred to other cities, and an entirely new group of judicial personnel will be charged with handling this most notorious case as it is retried. (urlsi http://hrw.org/backgrounder/eca/turkey0707/4.htm) ha HRW akpci dersiniz siz, inkar etmek için hangi bahaneyi uydurursak kar ederiz mantığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Ergenekon diye bir terör örgütü varsa bile, ergenekona üye diye tutukladıkları adamların bir çoğunun ergenekon ile alakası yoktur. Varsa da küçük bir örgütü alıp, kendi çıkarları doğrultusunda, ve kendi yedikleri haltları kapamak için gündem de kullanmak adına, kendilerine tehlike olarak gördükleri insanları, bazen komplo bazen başka şekilde suçlayarak halk önünde yıpratmak ve oluşturdukları tehlikeyi indirgemek için oynadıkları bir oyundur. Oyunu oynatan da oynayan da AKP'dir. Ne yazık ki bazı insanlar bu oyunların iç yüzünü göremiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 said: Varsa da küçük bir örgütü alıp Küçük, küçük başladık. Bakalım nereye varacak. Buarada sam, sir ve horizonu açtıkları her konuya davet eden arkadaşları ben de buraya davet ediyorum. Hadi gelin tartışalım X( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Rock said: Fly said: Rock said: Varolmayan birşeye(bu varlığını reddettiğiniz olacaktı aslında) terör örgütü demeleri sizi niye bukadar gocunduruyor anlamadım? "ergenekon terör örgütü" denilmesi, "ergenekon diye bir şey var" nmanasına da geliyor aynı zamanda. Senin için belki vardır. Ama Yersenekon terimini de ben uydurmadım. Bu yazım özellikle bu terimi kullanan arkadaşlara. onun için var olduğunu demek istemiyor orda Rock kardeşim. "Ergenekon terör örgütü" denmesi ergenekon diye bir şey var manasına geliyor ama şu anda bizler sadece yorum yapabiliriz. vardır, ya da yoktur diye. bir televizyon kanalı bunu "var" olarak gösteremez ama. ve televizyon kanalının yorum yapmak gibi bir lüksüde olmamalıdır medya etiğine göre tabi nerdeyse hiçbir basın organında uyulmayan bir kural bu. bir başka durumda "XXX kişisi ergenekon örgütünde bilmemne görevindeymiş." dava bitmeden böyle bir cümle basın organlarında kuramazsın. onun yerine şöyle dersin: "Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan XXX'in, örgüt adına şu şu şu görevi yaptığı iddia edilmektedir." İddia kelimesi büyük önem taşır. Rock said: Varolmayan birşeye(bu varlığını reddettiğiniz olacaktı aslında) terör örgütü demeleri sizi niye bukadar gocunduruyor anlamadım? ben varolmadığını düşünüyorum. onlar varolduğunu düşünüyorlar. ben bireyim varolmadığını düşündüğüm için "ergenekon yoktur" diyebilirim. ama onlar (ATV) basın mensubu, medya etiği denen kavram çerçevesinde uymaları gereken bazı kuralların yanısıra, uymaları gerekende bir kanun var. kanun, benim varlığı henüz kanıtlanmamış, davası sona ermemiş bir örgütü reddetmemi engellemiyor. yani ben şu anda ergenekon için "yoktur" diyebilirim. ama kanun, davası bitmemiş varlığı kanıtlanmamış bişey için "vardır" denilmesini yasaklar. heleki bunu basın yapıyorsa bu tam bir skandaldır. anladın mı şimdi? beni gocundurup gocundurmaması değil mevzu. Abdullah Öcalan'a bile davası bitmeden katil veya terörist diyemezsin. mevzu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 http://forum.paticik.com/read.php?13,3428832,3428918#msg-3428918 sg-1 said: Yersenekon-ergenekon kavram kargaşasını açayım, sonra bana ergenekoncu falan diyenler de çıkıyor arada. Dincilerin ve yalakalarının vicdan mastürbasyonudur yersenekon. Ergenekonu şişiren, Türkiye'deki bütün kötülüklerin anasının ergenekon olduğunu iddia eden bir liboş grubuyla, geçmişte dinci tayfanın yaptığı ne kadar iş varsa soruşturmaya dahil etmeye çalışan, benzer hareketleri laikçi kesimin de yapacağını sayıklayan, "bana dinciler adam öldürüyor dedirtemezsiniz"ci bi "aklamacı tayfa"nın eseridir. Geçenlerde bi yazarın çok güzel bi benzetmesi vardı, "buldular bi çuval, ne bulurlarsa içine atıyorlar" diye. Eh işte yersenekon budur. Ergenekon'un ne olduğunu da bize bu davanın sonucu söyleyecek. Hala ergenekonla yersenekonu karıştıran zayıf dimağlar gözüme çarptı. Bi açıklama olsun istedim. Hadi ben yattım. Daha sahura kalacaz, sabah işe gidecez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Rock said: said: Varsa da küçük bir örgütü alıp Küçük, küçük başladık. Bakalım nereye varacak. Buarada sam, sir ve horizonu açtıkları her konuya davet eden arkadaşları ben de buraya davet ediyorum. Hadi gelin tartışalım X( watch?v=mn6YOLSMvj4 watch?v=ZVkOCRvw4MI&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 @Xenocide Fly'ın avukatlığını yapmana gerek yok. Eminim o da ne istediğini açık güzel açıklayabilir. said: ben varolmadığını düşünüyorum. onlar varolduğunu düşünüyorlar. Benim de sorduğum zaten bu. Olmadığını düşündüğünüz bir örgüt için ne bu kopardığınız kıyamet? Ergenekon yoksa dava fos çıkıp akp rezil olduğuyla kalacak. Ama gerçekten varsa(bence var) içinde akp'nin bugünkü haline gelmesini sağlayan insanların da bulunduğu bir grubun canı fena yanacak. Belki bu temizlikten sonra akp'nin yerine geçecek adam gibi birilerini buluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 dostum sen kafadan kontak mısın niye yazdığım şeyleri okumayıpta içinden bir cümleyi cımbızla çekip alıyorsun? benim şu anda kafayı taktığım mevzu ergenekonun varlığı ya da yokluğu değil MEDYA ETİĞİ VE KANUNLAR!!!! sıyırttırcaksın bana sonunda kafayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Rock said: Yanlış hatırlamıyorsam hepiniz ergenekon diye birşey olmadığını söylüyodunuz. Varolmayan birşeye terör örgütü demeleri sizi niye bukadar gocunduruyor anlamadım? heh sen de biliyorsun aslında insanların ne demek istediğini, ama sırf trolllamak veya akp'ye şirin gözükmek için atv'yi savunur bir pozisyona geçiyorsun. bizim derdimiz, insanları aynı düğüne gidip topluluk fotoğrafında yer aldı diye, ergenekonla suçladıkları kişiyle aynı örgütteymiş gibi göstermeleri, daha suçu belli olmayan insanları en büyük terörist ilan etmeleri, iddianameyi açıklamadıkları için suçunun ne olduğunu söylemeden senden savunma yapmanı beklemeleri, ergenekon terör örgütü olayını sular seller gibi bildiğini söyleyen insanlarla hiç ilgilenmeyip, ilgisiz insanları sabahın köründe yaka paça tutuklayıp evini didik didik aramaları, 1 yıldan uzun zamandır bazı insanları tutuklu olarak cezalandırmaları ama bu kişileri bir türlü mahkemeye çıkartmayıp hukuken gereken kararı onlara çok görmeleri ve böylece insan hakları ihlali yapmaları, hasta olan insanları bile gerekli tedavi uygulamadıkları için ölümlerine neden olmaları, 15 ilde miting düzenleyip gelen kişileri öldürcekler, böylelikle darbeye neden olacaklar gibi asılsız iddialarla insanları itham ederek, insanların rencide olmalarına ve hayatlarının bozulmasına neden olmaları... Suçlu birileri varsa cezalandırılsın. Bizim buna birşey dediğimiz yok. Ancak bizim dediğimiz, daha ortada fol yok yumurta yokken bu kadar faşizan bir faaliyet sürdürülmesi. Bu iş tereyağından kıl çekermiş (biraz abarttım tabii ki) gibi halledilebilirdi. İnsanları daha suçu belli olmadan bir numaralı vatan haini, bir numaralı darbeci ilan etmeleri, veya tutuklu olan kişileri ölüme terketmeleri gerekmezdi. Yapılan insan hakları ihlalidir. Ama bu süreci en çok destekliyen gazetelerin (Sabah) en büyük insan hakları savunucusu kesilmesi, olayı daha komik trajedik hale sokmaktadır. Ama tabii elbette sen bunları biliyorsundur, sadece iş olsun diye sormuşsundur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 trolleri beslememek konusunda kararlıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Rock said: Yanlış hatırlamıyorsam hepiniz ergenekon diye birşey olmadığını söylüyodunuz. Varolmayan birşeye terör örgütü demeleri sizi niye bukadar gocunduruyor anlamadım? Trollükten başka birşey değil. Bone güzel demiş, insanların ne demekte olduğun bildiğin halde laf olsun diye saldırmışsın. Suç kanıtlanmadan "terörist demek", "kafadan yargıya varmak" ve "hedef göstermek" asıl suçtur. Hukuksuzluktur, basın terörüdür. Neyi nasıl savunacağını şaşırdın iyice. Hepimiz ergenekoncuyuz o yüzden gocunduk, gibi gerizekalı bir cevap bekliyordun sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 off hakkaten bende bu adamı ciddiye alıp aynı cevabı 4 kere verdim. I'm a troll feeder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 @Redeagle Hala birşeyi(akp) savunmaya çalıştığımı sanıyorsanız yazdıklarımdan hiç bir şey anlamamışsınız demektir. Ayrıca sizinkilre karşıt olan görüşleri trollemek olarak algılıyorsanız evet bu konuyu trollüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 trolün zalim für aliın tagın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 zaten 2 ihtimal var. bu konunun daha ne olduğunun farkında değilsin ya da farkındasın ama maksat troll. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Xenocide said: merak ettiğim bir konu var. henüz ortada bir soruşturma var kanıtlanmış bişey yok fakat ATV çekinmeden "Ergenekon Terör örgütü" diyebiliyor. bir seri katilin davası bitmeden ona katil demek suçtur katil zanlısı denir buyüzden. aynı şey bu konu için geçerli değil midir ben anlayamadım? ATV'nin artık yanlı olduğunu biliyoruz ama bu yaptıkları suç değil mi? konu burdan devam etsin, fıstık atmayın!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ya pardon ama said: "ergenekon terör örgütü" denilmesi, "ergenekon diye bir şey var" nmanasına da geliyor aynı zamanda. burada "ben ergenekona inanmıyorum" anlamında ne yazıyor açıklar mısın o öyleyse ? ergenekon varsa var yoksa yok, tenasül organımın ucunda bile değil , sadece demogojiden hoşlanmıyorum ve gelip çelik ayna çelik ayna eheheheh modunda mesaj atan biri olacağı için hemen atsın da konuya dönülsün diye mesaj atma gafletinde bulundum. bir daha açıklıyorum : X ÇOK LEZZETLİDİR => x diye bir şey var ve o şey lezzetli. KIRÇİÇEĞİ PİDE KEBAP SALONU => pide kebap salonu var ve adı kırçiçeği ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ => ortalıkta bir terör örgütü var ve adı ergenekon FLYTHEKARSIGORUSLUANGUT SINEK İLAÇLAMA TESİSİ => bir tesis var bu isimde manasına geliyor. ancak ben böyle bir tesis açmadım, adamın biri gelip "yea şu herif ilaçlama tesisi kurmuş" diyemez. konu da ergenekon diye bir örgüt olduğu iddiası- durup tekrar ediyoruz : İDDİA İDDİA İDDİA -varken, atv'nin ergenekon terör örgütü diye açık açık tanımlama yapamayacağı ile ilgili. BU KADAR. İLKOKUL 2 YAHU. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ATV = Ahmet Çalık = Yeşil Sermaye = AKP = Fethullah Gülen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar