Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhurbaşkanı Ermenistan'a Giderse Nolur?

Pikachu**

Öne çıkan mesajlar

Melik Aşık bugünkü yazısında bize sayın Cumhurbaşkanmızın sneler önceki bir konuşmasını hatırlatmış...

said:
Bundan 15 yıl önce.. 1993 yılında.. Demirel Hükümeti’nin Ermenistan politikası konusunda verilen gensoru sırasında Refah Partisi adına Abdullah Gül söz alıyor... Bakınız zabıtlara göre, neler söylüyor:
“Hükümet, bu politikasıyla, geleceğimizi gerçekten ipotek altına almıştır ve öyle ipotek altına almıştır ki, Ermenistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanının cenaze merasimine katılma cesaretini göstermiştir.
HALİL ORHAN ERGÜDER (İstanbul) Beynelmilel protokol o..
ABDULLAH GÜL (Devamla) ...Sizin nasıl bir uzlaşmacı olduğunuzu, Türkiye’nin menfaatleri söz konusu olduğunda, sizin şahin gibi davranmayacağınızı bildiği için, yüzünüzün ne kadar yumuşak olduğunu bildiği için cesaret bulmuş ve Türkiye’ye gelmiştir.
Siz bana bir ülke gösterin ki, kardeşleriniz savaş halinde olacak, kardeşleriniz katledilecek ve onlar katledilirken, ‘Bunun müsebbibi Türkiye’dir’ diye demeçler verecek; o kardeşlerimiz katledilirken, ‘Avrupa’nın haritaları bellidir, yerine oturmuştur; fakat Ortadoğu’nun, Asya’nın haritaları nihai şeklini almamıştır’ diye açıklamalar yapacak; Kars’ın, Ermenistan toprağı olduğunu iddia edecek, bütün bunlardan sonra o adam Türkiye’ye gelecek ve siz de elini sıkacaksınız!..”
Evet.. Sayın Gül 15 yıl önce Ermenistan’dan Cumhurbaşkanı’nın değil maç, cenaze için bile Türkiye’ye gelmesini eleştirmiş... Arada değişen bir şey olmadı... Şimdi onun elini sıkmaya Ermenistan’a gidiyor...

Ne dersiniz, acaba o da mı değişerek gelişti?
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Peki. Kıbrısta dönen dümenlerin sadece haberlerde gördüğünden ibaret olduğunu düşünüyor olabilirsin. Denktaşın ne derecede çözümsüzlük üzerine politika yaptığını da anlama.

Yav çözüm çözüm diye diye adanın kuzeyini ne hale getirdiğiniz hala Denktaş diye çığırıyorsunuz.

Anlamadığım Horizon, Türkiye'de de Kuzey Kıbrıs'ta da senin Amerikancı Avrupacı adamların var. 4-5 yıldır da her iki ülkede böyle. Ama biriniz hala Atatürk sendromunu, diğeri de Denktaş sendromunu atlamamışsınız.

İktidar sizde kardeşim, satın vatan topraklarını dilediğiniz gibi. Ama karşınıza çıkanlar olunca da hönkürüp salya akıtmayın. "El sıkma" "barış güvercini" "diyalog" "çözümsüzlük çözüm değildir" "durmak yok yola devam" safsatalarıyla bir süre daha bu halkları kandırırsınız. Ama her cehennemin de bir sonu var unutmayın. İngilizler, Çar Rusya'sı tarafından silahlandırılıp katledilen doğu halklarını da unutmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bir hava varki bu genç nesilde, sanki Türkiye Cumhuriyeti 1990'da kuruldu. Bu ülkenin bir geçmişi var, bu ülkenin kazandıkları, kazanırken yitirdikleri var, çokta uzun zaman önce değil 85 yıl kadar önce. Ama Rock'un, Horizon'un söylediklerine baksan 15 20 senelik geçmişi olan bir ülkedeyiz sanki. Dünyanın asla kabul etmeyeceği bir şey var ortada. Türklerin tekrar güçlü olmasını istemiyorlar, yüzlerce yıl Osmanlı egemenliğinde yaşamış devletler, Osmanlı'nın devamı olarak gördükleri Türkiye'yi aralarında istemiyorlar. Bunu engellemek için de ellerinde oynatıyorlar. Osmanlı'nın öncesinde dünyanın bütün büyük imparatorluklarında Türklerin eli var. Bu yüzden 85 yıl önce bu toprakları işgal etmeye çalıştılar, yapamadılar, ama istekleri bitmedi, ötelendi. Kontol altında tutup, gelişimi engellemeye çalışıyorlar, haklılar da, kabına sığmayan bir milletiz aslında.

Devşirmelerle, ulus bilincini bölmeye çalışıyorlar, sizin gibi çocukları etkileyerek kaleyi içerden fethetmeye çalışıyorlar. Ben hakikaten anlamıyorum, müslümanlığı savunarak hükümete seçilmiş insanların hristiyanlığın egemen olduğu devletlerden izin almadan siyaset yapmamalarını anlayamıyorum. Muhafazakar kesimin bu insanları desteklemesini de anlayamıyorum. Erbakan Amerika'yı desteklemiyordu, yıkıldı, Fethullah Gülen'in önderliğinde yeni Amerikancı akım şu an başta ve muhafazakarların gözdesi ama gerçek müslüman, hristiyanların birliğine neden girmek için bi yerini yırtar anlamıyorum. Mantıksız geliyor bana, bilmiyorum.

Ermenistan meselesi, Amerika'da ve dünyada büyük bir lobiyle kabul ettirilmeye çalışılıyor. Üstüne sözde soykırımın anıtı dikiliyor, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı da kalkıyor bu ülkeyi, ilişkiler güçlensin diye ziyaret ediyor. Be kardeşim ilişkiler neden soykırımla suçlanan ülke tarafından geliştirilmek zorunda? Ermenistan bu iddasından vazgeçsin, bizde gidelim ziyaretimizi yapalım. Tarih kurumlarını açıp araştırmaya izin versin ona bile razıyım. Ama yok, böyle suçlamak, olmamamış bir şeyi olmuş yapmak varken, Türkiye'yi sıkıştırmak varken, İngiltere'nin sömürgesi, Almanya'nın yahudi soykırımı, Fransa'nın Rwanda'sı gibi gerçekler varken gözlerimizi kapatalım, Türkiye'yi elde ve kontrol altında tutmak için Ermeni soykırımını gazlayalım, insan hakları diye çığıralım. Yeterki Türkiye kafasını kaldırmasın, kendine gelmesin.

Milliyetçilik sizi bu kadar korkutmasın. Her zaman söylerim, Amerika'da evlerin hepsinde bir Amerikan bayrağı evin dışındadır, Fransa kendi dilinde olmayan işyerlerine izin vermez, ingilizce öğrenmez, Fransızca'yı korumaya çalışırlar. Biz onlar kadar milliyetçi olsak demediğiniz laf kalmaz, şurda ülkemin çıkarlarını, vatanımın topraklarını düşünüp 2 laf ettiğim için ne faşistliğim kaldı ne başka bir şey. Bu ülkedeki herkesin bunu yapması lazım. Yoksa gerçekten de yalnız bir milletiz. Milletiz derken Azerbaycan gibi Türki Cumhuriyetleri de bu geniş lafın içine alıyorum.

Kıbrıs sorununu Ermenistan sorunuyla birleştirmek ise apayrı bir cahillik olur. Her şey nasıl son günlerde Ergenekon'a bağlanıyorsa, tüm dış sorunlarımız da milliyetçilik olgusuna bağlanıp geçiştirilmek isteniyor ama kazın ayağı öyle değil ne yazıkki.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:
Horizon said:
Peki. Kıbrısta dönen dümenlerin sadece haberlerde gördüğünden ibaret olduğunu düşünüyor olabilirsin. Denktaşın ne derecede çözümsüzlük üzerine politika yaptığını da anlama.

Yav çözüm çözüm diye diye adanın kuzeyini ne hale getirdiğiniz hala Denktaş diye çığırıyorsunuz.

Anlamadığım Horizon, Türkiye'de de Kuzey Kıbrıs'ta da senin Amerikancı Avrupacı adamların var. 4-5 yıldır da her iki ülkede böyle. Ama biriniz hala Atatürk sendromunu, diğeri de Denktaş sendromunu atlamamışsınız.

İktidar sizde kardeşim, satın vatan topraklarını dilediğiniz gibi. Ama karşınıza çıkanlar olunca da hönkürüp salya akıtmayın. "El sıkma" "barış güvercini" "diyalog" "çözümsüzlük çözüm değildir" "durmak yok yola devam" safsatalarıyla bir süre daha bu halkları kandırırsınız. Ama her cehennemin de bir sonu var unutmayın. İngilizler, Çar Rusya'sı tarafından silahlandırılıp katledilen doğu halklarını da unutmayın.

Biz ? siz ? Sizin adamlarınız ? Nebiçim bir konuşma tarzı. War mode dan çık pls.
Sosyal ağlarda paylaş

Cumhurbaşkanı resmi olarak davet edilmedi , kendisi keyfi olarak Ermenistan cumhurbaşkanının ayağına gidiyor ? Hım peki.

Zaten biraraya geldiklerinde sorunlarla ilgili konuşmayıp tavla oynayacaklar. Dünyadaki herkes bize düşman olduğu için lütfen kimse ile diplomasi yapmayalım herkes bizim ayağımıza gelsin çünkü biz dünyada 1 numarayız.

Milliyetçiliği çözümsüzlük politikaları ile içselleştirip bir yandan da pankartlara Türk Halkı öküzdür yazalım.

Ben anlayamadım , öküzmüyüz ? Bir numaramıyız ?

Yıllarca siyasiler ve ordu bağırdı kürt devleti kurdurmayız hölölö hölölö diye , adam gibi diplomasi yapmadan oturduğumuz yerden sadece bağırdık. Ne oldu ? Yanıbaşımıza cort diye diktiler bayrağı , meclisi vs.

Kendimizi çok büyük görmeyelim. Dünyanın gerçekleri ile politika yapmayı , yaratmayı öğrenmek gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...