Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rusya ABD'ye meydan okudu: Saltanatın bitti!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Zlaneth said:
Sam said:
rusya bir milyon füze yollasa abd 10 milyonla karşılık verir, np.

son yıllarda nokta savunma sistemleri çok gelişti bilgisayarlar sayesinde, gemileri bile füzeyle vurmak pek mümkün değil phalanx sistemi sayesinde ki çok basit bir sistem esasen. tümüyle otomatik, bir-iki saniyelik filan menzili var zaten insanın yapabileceği şeyler değil. gene aegis sistemi var ki sanırım aynı anda 128 hedefi takip edip imha edebiliyor otomatik olarak karşılık yolladığı füzelerle. kruvazörde filan bu sistemler, karaya kuracakları benzerleri rahatlıkla rusya'nın bütün stoğunu eritebilir havada.

Kusura bakma da çok eziyosun Rusya'yı. Rusya Gürcistan değil yani en nihayetinde, rusya 1 atsa amerika 10 atar ne abi :D

aynen
sam bi yol cizdinmi kendine kaptırıp gidiyosun. ABD nereye 10 atiyor ya. atmaklada iş bitermi amerikanın son yaptığı savaşlara bak hangisinden başarıyla çıkmış ? Salak bir asker tayfası var. Kimse bush'un petrol sevdası için ölmek istemiyor. Bunu askerlerin kendi de söylüyorlar belgeseller de.(ama naparsın para lazım işte) Amerika green card vericem vaadiyle diye elin afrikalı,güney amerikalısını bile aldı askere.
Mesaj tarihi:
eee masticore, ok yazalım. :)

abd iki dünya savaşı'nı da müttefik güçlerinin kazanmasına doğrudan neden olan ülke. kore savaşı aynı şekilde. vietnam savaşı'nda çekildi. ilk körfez savaşı'nda tarihte benzeri görülmemiş bir kill ratio tutturdu ki 300 spartalı'yı egale etmişlerdir.

rusya ki sovyetler diyelim, ilk dünya savaşı'nı darmaduman olarak kaybetti, ikincisini kazandı. afganistan'dan çekildi, bizim vilayetimiz büyüklüğündeki çeçenistan'da yıllarca uğraştı işte iyi kötü bastırdı.

bunun yanısıra ordu harcamaları birisinin diğerinin 20 (YİRMİ) katı filan, yukarıda yazılmış zaten.

ha ayrıca dünya savaşlarında milyonlarca kayıp vermiş bir ülkeye de koymaz ırak'taki kayıplar. anti-amerikancılık popüler şu ara tamam da amerika'yı bu kadar küçümsemenize şaşıyorum şahsen. füze kalkanını yemişim, adamlar 18 saatte dünyanın herhangi bir noktasına asker indirebilecek uzay mekikleri (hani space marines olayı heh) ve kinetik enerji altında sertleşen lateximsi kişisel zırh üzerinde üzerinde çalışıyorlar. rusya dediğin ise 80'lerde bile ikincilikle yetinebiliyordu ki sırf zaten olmayan ekonominin akıtıldığı büyük ölçekli ordu ve nükleer stok sayesinde. ki türkiye bile inanıyorum ki konvansiyonel savaşta aşık atabilir bir süre.
Mesaj tarihi:
hayır eklemeyi unutmuşum rusyanın soğuk savaşta denediği çar bombası var. tzar bomba diye yazılıodu sanırım. araştırın bi, adamlar her konuda çakmış amerikaya o dönemde bile, hiç öle ezik görmeyin derim.
bide biopriperat (yazılıştan emin değilim) bunu araştırın derim.
çok ilginç gelmişti ilk okuduğumda bunlar hakkında ^^
Mesaj tarihi:
Sam tamam amerikanın elide armut toplamıyo ama senin rusya karşıtlığın artık komik seviyede

üstteki mesajı görünce gelen edit: evet Tzar Bomba, adamlar kuzey buz denizinde patlatmış Finlandiya'daki evlerin camları kırılmış.
Mesaj tarihi:
kuzey buz denizindeki 50 megatonluk.
onun bide atmosferde denenmişi var 100 megatonluk.
zaten mantar bulutunun hiroşimadaki ile karşılaştırması var vikide, ilk gördüğümde O_o olmuştum.
hiroşima yüzünden tzar'ın o kadar reklamı yapıldı. Amerikanın o atom bombalarını sallamasının sebebide yaklaşan soğuk savaştan kaynaklanıo. yangın bombaları ile japonyayı düzleştirmişlerdi zaten.
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:
Sam tamam amerikanın elide armut toplamıyo ama senin rusya karşıtlığın artık komik seviyede

üstteki mesajı görünce gelen edit: evet Tzar Bomba, adamlar kuzey buz denizinde patlatmış Finlandiya'daki evlerin camları kırılmış.

özel bir garezim yok da rusya yarıştan kopalı onyıllar olmuşken kendini ikinci kutup diye sunarsa insanlar "gel amca otur da bir çay koyalım" der. bıraksınlar bu işleri, biraz da kendi insanlarını yaşatmaya çabalasınlar artık. ille kutup lazımsa çin ilgilenir o işle.

abd artık o çar bombayı rusya'nın elinde patlatır çok afedersin heh.
Mesaj tarihi:
e adamlar tsar'ın üstüne hiç mi teknoloji üretmediler. hani tamam abd teknoloji olarak önde olabilirde, rusyayla savaşa girerse eşit kaybederler gibi geliyor.
Mesaj tarihi:
Sam said:
eee masticore, ok yazalım. :)

abd iki dünya savaşı'nı da müttefik güçlerinin kazanmasına doğrudan neden olan ülke. kore savaşı aynı şekilde. vietnam savaşı'nda çekildi. ilk körfez savaşı'nda tarihte benzeri görülmemiş bir kill ratio tutturdu ki 300 spartalı'yı egale etmişlerdir.

rusya ki sovyetler diyelim, ilk dünya savaşı'nı darmaduman olarak kaybetti, ikincisini kazandı. afganistan'dan çekildi, bizim vilayetimiz büyüklüğündeki çeçenistan'da yıllarca uğraştı işte iyi kötü bastırdı.

bunun yanısıra ordu harcamaları birisinin diğerinin 20 (YİRMİ) katı filan, yukarıda yazılmış zaten.

ha ayrıca dünya savaşlarında milyonlarca kayıp vermiş bir ülkeye de koymaz ırak'taki kayıplar. anti-amerikancılık popüler şu ara tamam da amerika'yı bu kadar küçümsemenize şaşıyorum şahsen. füze kalkanını yemişim, adamlar 18 saatte dünyanın herhangi bir noktasına asker indirebilecek uzay mekikleri (hani space marines olayı heh) ve kinetik enerji altında sertleşen lateximsi kişisel zırh üzerinde üzerinde çalışıyorlar. rusya dediğin ise 80'lerde bile ikincilikle yetinebiliyordu ki sırf zaten olmayan ekonominin akıtıldığı büyük ölçekli ordu ve nükleer stok sayesinde. ki türkiye bile inanıyorum ki konvansiyonel savaşta aşık atabilir bir süre.
vietnam'dan cekildi diyorsun da, yenilmek degil mi o? nolsaydi yenilicekti, vietnamlilar washington d.c. yi isgal etse mi?

1. dunya savasinda rus ekonomisi coktu, vietnami cekilmekten sayiyorsan bunu da cekilmekten sayman lazim. ve ruslar 1. dunya savasinda yenilmese ve sscb kurulmasa, buyuk ihtimalle bugun turkiye cumhuriyeti olmazdi, borcumuz da buyuk adamlara.

2. dunya savasinin kudurmus kopegi almanya'yi yenen ruslardir.

tam tersine rusyayi kucumsememek lazim yani. abd ezik falan demiyorum, sadece bi kapisirlarsa bi tarafin digerine baskin gelmesi cat diye olmaz, dunyanin anasini bellerler once.

en onemlisi, amerikan askerinde inanc yok onlarca yildir yapilan sacma savaslar yuzunden. rusya'da ise extreme beyin yikama sonucu baya inanmis askerler var.
Mesaj tarihi:
Lidriel said:
e adamlar tsar'ın üstüne hiç mi teknoloji üretmediler. hani tamam abd teknoloji olarak önde olabilirde, rusyayla savaşa girerse eşit kaybederler gibi geliyor.

şaka olarak söyledim elbette ki. ne var ki rusya o vakitten bu yana ne ürettiyse abd çok daha fazlasını üretmiştir. konvansiyonel savaşta teketekte abd'nin eline su dökebilecek devlet yok şu anda. isteyen açıp inceleyebilir çeşitli istatistikleri.

penth, ruslar da afganistan'da yenildi o hesaba göre, eğer kıyas yapıyorsak zaten manası yok dediğinin. ha yine de yenilmiş olarak saymıyorum ben ikisini de zira ciddiye alma ile alakalı. amerikalı vatandaş canı, vatanı, özgürlüğü vs için savaştığına inansa vietnam'dan geriye bir kulübe kalmazdı.

birinci dünya savaşı'nda dayak üstüne dayak yedi ruslar, isteyen açıp bakabilir. hem de ayrı ayrı, birbirine uzak cephelerde dövüşen almanya tarafından. charını sildirdi amiyane tabirle. (:P) ekonomiyi savaştan ayrı tutamazsın. yemeden içmeden kesip savaşırsan öyle yarı yolda nefesin tükenir, olimpiyat koşucusu gibi düşünün. antik çağlardan bugüne kadar en büyük düşünürler, komutanlar savaşın hep parayla döndüğünü boşuna söylememiş.

valla ben hiçbir borç hissetmiyorum zira onların yüzlerce yıl bize karşı her fırsatta savaşıp kendilerini genişletme çabaları o hallere düşmemizdeki en büyük etkenler arasında. rusya ile tarihimizde iyi ilişki içerisinde olduğumuz zaman neredeyse yok gibi birşey. başkasını bilemem de ben zerre yakınlık duymak için neden görmüyorum.

almanya'yı yenen abd'dir, gene abd'dir. bir kere değil, iki kere hem de. arka arkaya her yere ilave cephe açıp bitmek bilmeyen kuvvet yığabilen, alman endüstrisini uzaktan tahrip eden, italya'ya one-shot çeken, japonya'nın ilgisini sovyetler'den alıp üzerine çeken, ezilen ingiltere'yi ve sovyetler dahil bilumum ülkeyi silahla, parayla destekleyen hep abd'dir.

füze inanan adamın da kışlasını başına yıkıyor, inanmayan adamın da. rus askerinin kapasitesini zaten defalarca gördük geçen yüzyıl içinde. çeşitli yakıştırmalar yapılabilir ancak 'inanmış' kesinlikle bunlar arasına giremez heh. en son işte çeçenistan'daki performanslarını okuyun inceleyin merakınız varsa. amerika'nın 5 yılda kaybettiği askeri adamlar bir günde kaybediyor.

kişisel zevk veya taraf tutma meselesi olarak görmüyorum ben bunu, tarihte eşi benzeri muhtemelen olmayan miktarda açık ara önde abd askeri olarak dünya sahnesinde şu yıllarda. bunu devam ettiremeyebilir ilerde ama şu dk itibariyle hayali savaş senaryolarında başka galip aramaya gerek yok.
Mesaj tarihi:
Tarihi bilmem ama şu anda amerika nın ekonomisi çok bok durumda.Yine de şu haliyle bile rusya ya "şurada az toz kalmış orayı da siliver" der.Elbette bahsettiğiniz silahlara sahip her iki ülkede ancak en güçlü silahlar çaresizlikten dolayı kullanılır.Amerika o yüzden rusyayı çok ezemez zira güçlü bir silah iki tarafı da mahveder.Daha çok soğuk savaş olayı bunlar sanki.Artık büyük devletler arası sıcak savaşlar pek olası değil zira dünyanın durumu bunu kaldıramaz gezegenimiz.İnsanlar örgütler sırada bekleyen ikinci dünya devletleri toygarlar neyin.Anca ırak gider afganistan gider gürcistan gider sırası gelir bizi dibe çekerler falan.Avrupa birliği falan mesela sağlam bir dayanak.Bence soğuk savaş götürür.İsrail in amerika üzerindeki gücü de yadsınamaz tabi.Olaya bir de kim nerelerden nasıl hayati ticaretler yapıyor diye bakmak lazım.Yanlışım yoksa rusya herşeyini kendi temin edebiliyordu.Onlar için çok büyük bir artı.Yanlışım yoksa tabi emin değilim bir yerden hatırlıyorum ama kaynağım bile kesin değil.
Mesaj tarihi:
abi soğuk savaş olayı diyorsunda önceki soğuk savaştan, nükleer savaştan "şans" ile dönüldü diyorum ben.
robert mcnamarranın söylediği bi laf var. soğuk savaş sonrası kübada castro ile konuşuyorlar bi toplantı sonrası. castroya soruyor rusların kübaya şu kadar nuke koyduunu bilio muydunuz, olası bir savaşta kullanmalarını önerecek miydiniz, bu durumda kübaya noolurdu falan diye. castro size 3 tane cevap vericem diyor
-evet rusların bimnemne kadar nükleer başlık koyduğunu biliyordum.
-hayır nükleer füzeleri kullanmasını önermeyecektim, başından beri kullanmalarını söylüyordum zaten.
-tabikide küba dünyadan silinecekti.

hani bunu söyleyen insan "mantık" sahibi bi adam.

kaldı ki putin'in geldiği yer mafya, allahın piskopatı eleman. krusev e göre daha tehtidkar bence.

ha birde sam bende taraf tutma gibi bişi yapmıyorum şu anda. savaş olmaması en büyük temennim hatta. çünkü nükleer bi savaş çıkarsa, ki iki devletin geçmişi buna fazlası ile müsait, hayatımız eskisi gibi olmayacak. çok sinirimi bozuyor çok.
Mesaj tarihi:
Valla bu iş ne askeri güce bakar ne teknolojiye
olay ekonomide biter,

Almanyayı yenen şey, Amerika'nın ekonomisidir arkadaş
Her ne kadar büyümesi yavaşlamış olsada adamlar gene hala tam kapasite üretim yapabilirler, ki buda onları süper güç yapar.

Rusya laf atıp karşı durabilir mi? adamları bilmiyorum tabi
Ama 2 gerçek var,
1-) Rusya yıllardır kabuğunun içinde,Bu ülkeden yıllardır ülkemize göç eden tipler var
Halkı pek varlıklı değil yani, e nereye gidiyor bu değirmenin suyu diyince aklıma ilk askeriye geliyor.Bu yüzden var olan sürede almanyanın 1918-1939 arası yaptığı yığmaya benzer bir silahlanma olası.
2-) Rusya kesinlikle yalnız değil,Kafkasların aradan kalktığını düşünürser - heran kalkabilir - iranla komşu haline gelicek rusya. Iran kime zıt? ABD ve AB ye. Zaten AB kendi içinde çelişen çoktan yalan olmuş bir birlik, zor anda bile Fransa çıkıp "banane abı ben gırmıorm" veya belçika ordan fırlayıp " bence rusyanın tarafını tutalım " gibi çıkıntı şeylerle gelebilirler.
Zaten ABD nin AB üzerinde ki baskısı sebebiyle, adamlar biraz da olsa ABD nin düşüşüne yönelik kendilerine zarar gelmeyecek bir yol izleyebilirler.

Biz ne yaparız? Her türlü zarar görücez bu çıkmazdan, gene her zaman ki gibi "tarafsız" orta adamı rolünü üstlenmek lazım. Nato boğazdan geçti,Yarın öbürsü gün Rusya'da aynı şeyi yapacak.
Mesaj tarihi:
amerikan ekonomisini kısaca şöyle özetleyim
tüm dünyanın yaptığı toplam ar-ge ve modrnizasyon silah üretim harcamalarından
çok daha fazlasını tek başına yapıyor amerika yılda 300 milyar dolar

şuanda putinin kasasında 500 milyar dolar var
amerika yılda 300 milyar dolar harcıyor ar-ge için
Mesaj tarihi:
Böle bi yavaş çıkarsa 1.70-.1.90 arası rus bayanlara evim açık.

Neyse savaşa dönelim Abd vs Rusya birbirine girerse türkiye kesin bi şekilde kayniycak. İncirlik i abd kullanmak istiycek kullanırsa rusya bizim üzerimizden orayı vurucak türkiye hayt huyt derken girmiş olucaz savaşa . Amerika teknoloji olarak ilerde tamam ama rusyada hiiç gerisinde kalmaz ayrıca çinde eminimki rusyayı destekler. Amerika ordusu askeri olarak daha öncede dendiği gibi fos genellikle. Bordo berelilere laf gelmiş arada o adamların 1 tanesinin bile yetiştirilmesi 10milyon dolar civarı bi rakam a denk geliyo sayılarıda ortalama 400-500 civarı. Türkiye ayrıca boğazları kaparsa amerikada bize terslencek. Gemileri geçirirsek karadenizde çıkan savaş ın sonucuda bizde patlar kesin bizim laz uşakları sıkar bir iki susarlar sonra :D...

Tartışmaya devam güzel oluyo savaş konuları :)

Ha bu arada edit türkiyede kendinde olağan ve geliştirilen silahları hiç bir şekilde göstermeyen bi ülke. Ve Türkiyede orduya ayrılan ödenek verginin 75% i veya o civar bi şey olması lazım ee buda generallerin yeme içmesine gitmiyo..
  • Yeni Oluştur...