Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Google Chrome (Web tarayici)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
nuwanda said:
apple in iddalarina gore safari4 daha da hizliymis chrome dan falan, web sitesinde chartlar var

http://images.apple.com/safari/images/whatsnew-windows-20090217.jpg

oha apple.. tablar yukariya tasinmis, adres cubugunun yanina iki tane tus eklenmis. adres tamamlama olayi degismis.. chrome'dan "esinlenseydin"??
Mesaj tarihi:
O ne öyle ya, direk Chrome olmuş. Gerçi daha iyi olabilir Chrome'dan gerçekten, onu henüz bilemiyoruz da cidden bu görünüş nedir :)

Edit: Bi de yavaştan Chrome'a alışmaya başladım. 2-3 eksiği var bana göre, onları da kapattılar mı harika olcak:
- Şu orta mouse tuşu tam olarak yapması gerekenleri yapmıyo. Sayfayı kaydırmak, Paticik'te resimleri yeni tabda açmak, vs.
- Eklenti yok ama yukardaki habere göre yoldaymış. (tu)
- Adres çubuğunda shift+enter = .net, ctrl+shift+enter = .org kısayolları olsa hoş olur :P
- Alt tuşuna basılı tutulduğunda Chrome'un kendisi yakalıyo o tuşu. Sayfa üzerindeki kısayollara öncelik verse hoş olur (ekşi sözlükte alt+b yapıp "başlık" kutusuna ulaşmak gibi)
Mesaj tarihi:
"Most Innovative Browser" falan yazmışlar bir de ya ehe. Apple kadar sağdan soldan "esinlenip" de kendi fikriymiş, süper yenilikmiş gibi çakan kaç tane şirket var acaba dünyada. Pazarlama departmanları harika gerçekten. (Bkz. iPhone vs. LG Prada.)

Merak edip denedim ayrıca şuan, yarışabilecek seviyede ama öyle çok daha hızlı falan da değil gibi.
Mesaj tarihi:
Geçen gün şu meşhur tornavida lapinlemende oldu daha yauv? Direk ignore yedim, benden sonraki mesajlara cevap yağdırdın falan ders kaynatan liseli gibi. Mesajlarıma cevap verirken algıda seçiciliğin dibine vurman ve forumdaki her mesajıma kötüleyici cevap yazma takıntısı edinmen zaten durumları yeterince özetliyor. Farkındaysan anlamsız kişisel sataşmalarını pek umursamıyorum artık bu durumdan dolayı :)

Bu tip dertlerini özel mesajdan atarsan iyi olur bundan sonra, ya da hiç atma, boşuna forum kirliliği. Ciddiyim.

Örnek vermek gerekirse, az önce sırf laf olsun torba dolsun diye "karaktersiz" şeklinde cevapladığın mesajıma 15 dakika sonra hak vermişsin, demek ki peşin hükümlü olmak hoş bir şey değil.
Mesaj tarihi:
Safari yi kullanmaya başlayalı 4 gün falan oldu. Hızı çok iyi, pek bi' sorun göremedim şimdilik, apple iyi iş çıkarmış.
Mesaj tarihi:
Benim de Chrome veya Safari4'e kalıcı geçesim var günlük ana browser olarak da, Firefox plug-inleri çok işime yarıyor, hapsoldum. Zamanla gelir heralde onlara da.
Mesaj tarihi:
Chome'dan çok fazla bi gelişme beklenmesin bence. Adamlar sadece browserların ne kadar iyi oalbieceklerini göstermek için yaptık diyolar. Çok kullanışlı olsun, milyonlarca kişi kullansın diye bi dertleri yok.
O yüzden Firefox'taki gibi işinizi gören eklentiler falan beklemeyin.
Ha google fikir değiştirir de, diğer browserlarla rekabet etmeye kalkarsa o zaman ortalıkta ne firefox kalır ne de başka bişey.
Mesaj tarihi:
şu meret cacheden açmasa bazı şeyleri hızlı yükliycem diye iyi olacak, firmayı aradım lön bizim bannerı güncellememişsiniz diye adam bi ctrl f5 dedi, dünyam yıkıldı evet chromedan dolayıymış ihihi tenks kib bye dedim.
Mesaj tarihi:
fir3blad3 said:
f5 refresh tuşu normalde ctrl+f5 yapınca o sayfanın cache i silinip bi daha mı yükleniyor? Ne farklı var sadece f5 e basmaktan?

aynen öyle.. f5, cache'lenenler dışında request gönderir. ctrl+f5 cache'i hiçe sayarak, tüm sayfa için request gönderir.
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...