nedanko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Abi foundation falan olmasi onemli degil, siz tamam biraz daha bilgilisiniz bu konuda ben sadece deneyimlerime dayanarak soyluyorum. Yani cok "yazilimci" kokan projeler firefox falan. Birde soyle bir gercek var, iyi yazilimci cidden az Dunya'da. Cok iyi yazilimci cok cok cok az. Dunyada tek basina araba yapabilecek kac insan varsa cok cok iyi yazilimci o kadar azdir. Bunu cesitli defalar cesitli servislerde yazilimlarda gorduk. Bu kadar buyuk bir endustride iyi yazilimcinin bu kadar az olmasida bunlara sebep oluyor. O yuzden boyle yetersiz ve sorunlu, guvensiz yazilimlar kullaniyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 said: Google Chrome'dan ilk güvenlik açığı Güvenlik araştırmacısı Aviv Raff'ın blog'unda bildirdiğine göre, Chrome, Safari'nin ünlü "carpet-bombing" açığının tehdidi altında. Bu açık, Chrome tarayıcısı ile tuzak içeren bir siteye giriş yapıldığında, hiçbir uyarı olmaksızın çok sayıda şüpheli EXE dosyasının masaüstüne indirilip çalıştırılmasına neden olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 isin en tuhafi beta olarak sadece en basitinden bakin chrome bunun gibi bisiy olacak diye ortaya sunmuslar, ama hakkinda yazilanlari okuyorum gorsen sanki 2 senedir piyasadaymis, yuzlerce patch cikmis v28 olmus gibi elestiriliyor. tuhaf duruyor. bi de ie ye rakip gibi gorunuyor ama chrome asil firefox ve operaya karsi tehlike. tehlike derken ie kullanicilarindan 5 alirsa firefox ve opera dan 500 alir. google yapinca yapiyo ama arada sicislari da olmuyor degil (gtalk msn i silecek diyordu herkes). umarim onun gibi olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 oper said: said: Google Chrome'dan ilk güvenlik açığı Güvenlik araştırmacısı Aviv Raff'ın blog'unda bildirdiğine göre, Chrome, Safari'nin ünlü "carpet-bombing" açığının tehdidi altında. Bu açık, Chrome tarayıcısı ile tuzak içeren bir siteye giriş yapıldığında, hiçbir uyarı olmaksızın çok sayıda şüpheli EXE dosyasının masaüstüne indirilip çalıştırılmasına neden olabiliyor. hakaret gibi bir açıkmış,google olsam saklanır ağlarım köşede :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 nedanko, şey konusunda çok haklısın.. google'da çok iyi bir ekip var cidden*. javascript vm falan süper, çok hızlı diyoruz da.. bu zamana kadar o kadar fazla şirket çalıştı bu konuda (sun, ms, yahoo ve ecma, mozilla gibi gruplar) ve bu kadar iyisini yapamadılar sonuçta, hem de açık ara iyi.. demek ki ortada olan şey "yaptım oldu" denecek kadar küçümsenmemeli.. şifre gösterme konusuna da insanlar çok takılmış. şaşırdım.. zira firefox'ta da şifrelerinizi görebiliyorsunuz beyler. ama bugüne kadar kimse buna laf etmemişti =) * bill gates, google'ın iş ilanlarında o kadar vasıf aradığını görüp, kendi yöneticilerine "neden ms bu kadar vasıflı adam aramıyor" diye söylenmiş bir rivayete göre hatta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 olorin84 said: evet ya tekerlek calışmıyor bunda oma onun dışında sede ve kullanışlı olmuş hızlı bir de ya benim tekerlek daha önce firefoxda çalışıyordu ama artık firefoxta da çalışmıyor bir yerde bi ayar fln mı var yav ben de mouse'u bozdum sandım pls tekerlekle klik yapmak istiom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Innuendo said: (gtalk msn i silecek diyordu herkes). umarim onun gibi olmaz. gtalk'a geçiş için herkesin aynı anda geçmesi ve devamlı kullanması gerekiyordu. ama insanlar kullanıp memnun kalsalar bile karşılarında konuşacak kişi bulamayıp işlerini göremeyince mecburen msn'e dönüş yaptılar. ama chrome'da bu tür bir sorun yok. isteyen istediği gibi kullanabilir, onunla birlikte kimsenin kullanmasına gerek yok. bu yüzden daha hızlı bir geçiş olur, geçen kimse programın amacına ulaşamayıp geri dönüş yapmaz. böylece kullanan sayısı giderek artar ve ie'yi silmese bile diğer browser'lardan kalıcı kullanıcılar çekebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Ama iste o sirketlerin elinde belki o adamlar yok, belki baska projelerde calisiyolardi, ama yazabilecek insan sayisi Dunya'da cok fazla degil iste.. Djb, Mr Bernstein hastasi oldugum bi profesor. Adam bu kadar karisik ve sorunlu mail sistemlerine (dusunun multi milyar dolarlik bir endustri, o zamana kadar bir tane duzgun mail yazilimi cikaramamis, cunku iyi yazilimci yok) sinirleniyor, oturuyor kendi tek basina yaziyor, acik bulana kendi cebinden odul veriyor, daha bir tek acik cikmadi. Bu ne demektir biliyo musunuz, trilyon dolar belki eden bir endustride o adam gibi oturup yazilim yazan cikmamis. Sonra bitmiyor, DNS sistemlerinde surekli acik cikiyor. Dunya'nin en iyi yazilimcilarinin yazdiklari yazilimlardan biri. Bu aciklarin turunude soyle anlatayim bilmeyenler icin. biri cikip tum banka sitelerini kendi kurdugu siteye yonlendirebilir. bilgisayardan cok anliyorum diyeni bile tuzaga dusurebilir, cunku girdiginiz sitede sorun yok, salliyorum garanti.com.tr. Surekli acik cikan servise sinirleniyor, koca dunyanin, trilyon dolarlik bir endustrinin dogru duzgun yazilim cikaramamasina sinirleniyor. oturuyor kendi yaziyor, acik bulana odul veriyor. Acik cikmiyor. ve bu iki yazilim su an Dunya'nin alanlarinda en cok kullanilan ikinci yazilimi.. alin burdan yakin.. Komik geliyor degil mi? trilyon dolarlik endustrinin bu kadar aciz dusmesi.. rfc standartlarina bakiyoruz, o rfc standartlarini iste microsoftda, sun'da, orada burada calisanlar gelistiriyor, destek veriyor, Dunya'nin en iyileri.. onlar yuzunden bu spam sorununu cekmiyor muyuz? Onlar yuzunden boyle dandik standartlara mahkum edilmiyor muyuz? Onlar yuzunden halen dns cache poisoning aciklari cikmiyor mu? Yil 2008 2 ay once kaminksy yeni bi acik buldu, cok ciddi bir poisoning acigi.. komik endustri.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 inovasyon, özgürlük, katı hiyerarşi, dumanlı kafaların ütopya kampüsü falan filan bir yere kadar. her büyük iş arkasındaki 1-2 büyük beyin sayesinde geleceği yere gelir. piyasanın, insanların analizi iyi yapılmış, bu olmalı bu olursa iyi olur, bunu boşver şeklinde birileri yönlendirmiş; bu olmuş. değişen birşey olacak mı? sanmam, google istediği tarzda bir browserı prototip olarak ortaya koyar gerisine karışmaz gibi geliyor bana. pazar payında ie ile zaten rakip olamaz; firefox'u rakip görse ne olur, görmese ne olur. google'ın büyük beklentileri olsaydı, lansmanı çok daha kallavi yapardı gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 said: At Google, we have a saying: “launch early and iterate.” While this approach is usually limited to our engineers, it apparently applies to our mailroom as well! As you may have read in the blogosphere, we hit "send" a bit early on a comic book introducing our new open source browser, Google Chrome. As we believe in access to information for everyone, we've now made the comic publicly available -- you can find it here. We will be launching the beta version of Google Chrome tomorrow in more than 100 countries http://googleblog.blogspot.com/2008/09/fresh-take-on-browser.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 bu gizli pencere hedesi nasıl kullanılıyor. 284 mesaj var bakamıcam şimdi mesaj mesaj. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 sağ üst taraftaki "geçerli saydayı denetle" butonundan "yeni gizli pencere" seçeneğiyle açabilirsin.. ya da bir linkin üzerine sağ tıklayarak aynı seçenekle açabilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 de gizli bir olayı yok bariz görünüyor bu arkadaş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Tam ekran yok lan bunda, yaktın beni google! :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 MrLevie said: de gizli bir olayı yok bariz görünüyor bu arkadaş? gizliliği şurdan, ne yaparsan yap ne cookie bırakıyor ne de geçmişe kaydediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mew Mew Squad Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 roket adam said: MrLevie said: de gizli bir olayı yok bariz görünüyor bu arkadaş? gizliliği şurdan, ne yaparsan yap ne cookie bırakıyor ne de geçmişe kaydediyor. IE'da da var o hepsinde var galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 hiç birinde yoktu.. ie8 ile duyuruldu ilk hatta.. ms patentini aldı (ya da alma aşamasındayı bugünlerde). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 IE ve Firefoxta Mouse3'e basınca aşağı yukarı yapabiliyodun daha rahat oluyordu Google Chrome da yok sanırım :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 agalate ler logosunu ben tasarladım 10 milyon doler verdiler indiriyorum bakalım betasını nasıl bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 yahoo games e girmeye calisinca 'icerigi goruntuleyecek eklenti yok' diye uyari veriyor. bilgisayarda java yuklu. ffde boyle bir sorun olmuyordu. chrome icin ayrica mi indirilmesi gerekiyor bir seylerin? oyleyse link verebilecek var mi? ss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 ya ben bi siteye girdim gizli yapmadan direk ana sayfaya atmış e çok girilenler diye onu oradna nasıl kaldırcam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Kapatma düğmesinin altında pencerenin en sağında bi simge var ya ayar simgesi gibi, ona gir geçmişi seç, sonra şu gü için geçmişi sil de. siliyo. Yalnız önceden log in olduğun ve beni hatırla dediğin siteleri de siliyor, tekrardan login olman lazom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 çok geniş kullanım alanı sunması gerçekten çok iyi ama henüz ısınamadım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 beğenmedim :S logosuda pkk bayrağı gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 abi heyecan veriyor resmen kullanırken bana UUÇUYOR LAN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar