Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mert ile Gert (Mert'le Gert)


Bone

Öne çıkan mesajlar

TRT'de yeni başlıyan bir dizi. Geçen gün 7. bölümü yayınlandı son olarak.

Karakterler çok hoşuma gitti dizide. O kadar akıcı ve detaylı karakterler hazırlamışlar ki, sanki her biri gerçek hayattan belli bir grup insanı birebir yansıtıyormuş gibi olmuş. Bu olay çok hoşuma gitti.

Ancak dizi biraz kalitesiz olmuş. Özellikle geniş çekimlerde yukarda mikrofon farkediliyor. Yine de bayağı eğlencelik dizi.
Özellikle bir karakteri takip etmek ilginç bir tat veriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
bi de şeyi kaçırdım ben. birinin adı niye mert diğerinin niye gert. baba aynı anne mi farklı bunların. nasıl buluşuyolar bi de?

ilk bölümde kısa bir cümleyle şeyediyorlardı.
mert abi, gert kardeş.
baba önce bir Türk'le evleniyor mert doğuyor. kadından boşanıyor.
sonra gidiyor bir Alman'la evleniyor gert doğuyor.
fakat bu ikinci kadından da boşanmış mı, onu söylemediler (ya da ben duymadım).

anneleri babayı göstercekler mi acaba...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sinan Çetin faktörü... Eminim dizinin fikri, Plato'nun bahçesinde otururken, senaryo yazarının 2 3 ayda toparlayıp yazdığı, ama Kral'ın beğenmeyip, 5 dakikada:

"Konu bu değil, bak şimdi yaz, 1 adam var, Almanya'ya gitmeden evleniyo, sora bi oğlu oluyo, sora Almanya'ya çalışmaya gidiyo bide Almanya'da evleniyo, orda da bi çocuk yapıyo, sonra da ölüyo. Sonra bu kardeşler falan uydur bişeyler, bir iki Türk halkının bildiği eski yaşlı yıldız ekleriz, onları da yerleştir, çok paralı bişey tutmasın, 5 10 milyara çıksın dizi, fazla para vermem ha! Geçen neydi o Doğuş çay filmi? Onu ben çektim, senaryosunu da yazdım, 5 milyara mal ettim, böyle olucaksınız, anca böyle para kazanırız, hadi yaz şunu akşam bırak masama..." diyerek yazdığı bir dizidir. Castı da sormuşlardır, onu da kafasına göre sallamıştır. Yerseniz yersiniz, yemezseniz başka bir yerde mutlaka yedirir. Sinan Çetin rulez!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zlaneth olayi direk anlatmis :).

Aynen o sekilde olmustur olay. Dikkat ederseniz dizideki butun mekanlar Avrupa Yakasi'nda kullanilan mekanlar. Ozgunluk yok. Dun oturdum 3 bolum izledim. 3 bolumde de ayni muhabbet donuyor. Hic bir ilerleme yok dizide. Iliskiler sacma kurulmus, background verilmeden ortaya sacma dialoglar atilmis. Teyze'nin hikayesi ansizin degisiyor. Senaryo cok kotu.

Bende Plato'da produktorlere 3 dizi projesinden bahsetmistim, begenmislerdi ama yani icine etmeye hazirlardi o yuzden dokumanlastirip gorturmedim.

Ben korkuyorum ya ilerde yapacagim dizilerde duzgun bir ekip toparlayamayacagim ve fikirlerim boyle produktorlere kalacak diye.

O yuzden dizimin ilk sezonunun butun senaryosunu ben yaziyorum alakasiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...