Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dwarf Fortress - Tutorialımsı, Soru Cevapımsı, Tanıtımımsı

Gazanfer

Öne çıkan mesajlar

valla fazladan yavaşlama oluyomu bilmiyorum, ham haliyle uzun süre oynamadım çünkü :) ama bende göçmenler geldiğinde az bi takılma oluyo, onun dışında normal çalışıyo
gazanfer: zaten suyu alta akıtmak istedim çünkü well in altında su olması lazımmış

Bide az önce traderlar geldi, tam o sırada 2 ambush yedim. crossbowları falanda vardı kamillerin, neyseki askerlerim iyi eğitimli aldılar aşşaa alayını goblinlerin kayıp bile vermeden hehe. ama bu sırada bi baktım trade depot yıkılmış içinde karavanlar varken. bende hemen ordaki tüm alanı claim ettim. galiba tüm dağılan malları benim oldu HARHARHAR
Sosyal ağlarda paylaş

normal çukur ne :L
o resimlerden ilkinde üst kat, 2. sinde alt kat görünüyo
iki katada yol kazdım suya kadar(altlı üstü birbirinin hizasında gidiyo), sonra üstteki yolla su arasındaki duvarı kazdım, ardından üstteki yola kanal kazdım. Böylece su o kanaldan alttaki yola aktı ve altta birikti. ama su bitti :P
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
ahaha eşkiya cüce

ben bişi yapmadımki kendi yıkıldı depot bende claim ettim dökülen malları hehe. yoksa ben gayet temiz trade yapcaktım zaten bi ton salak şey birikti elimde alıp gitselerdi keşke :P
yalnız oyun şu noktadan sonra iyice yoruyo yau. 60 tane cüce geziyo etrafta böle kim neyle uğraşıyo belli diil :P
arada ambush geliyo karambol askerleri station yapıyorum girişte savaşıyolar falan hehe. amaç kalmadı :P aslında metalcilik yapmak istiyorumda yakıt makıt lazım galiba. blacksmith's forge kurdum, değişik bi maden adı vardı o madenden sword yap dedim, adam gitmedi yapmaya bakalım gider belki :P
ama nası yapcakki eritcek falan bişi yok hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

benim map de mağma görünmüyo alt katmanlara falan inince. kazınca çıkma olasılığı varmı?
bide ben istediğim şeyleri yapamıyorum bu oyunda yau. mesela girişin önüne hendek kazıp içini suyla doldurmak istedim, su bitti falan. nehir olsaydı ordan su çekseydim olurmuydu?
bide mesela şey yapabilirmiyim, böle bi mekan kazıp, oraya flood gate koyup(tam olarka neye yarıyo bilmiyorum aslında flood gate :P) istediğim zaman o çukuru suyla doldurabilirmiyim lever ile?
goblin denyolarını oraya çekip boğulmalarını izleyebilirmiyim? harhar
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada,bu oyuna benzer online bi oyun oynuyordum ben bi ara,oda böyle çok detaylıydı.

"a tale in the desert",bundan daha da detaylıydı diyebilirim,yalnız savaş olayı yoktu oyunda.Ben çok severek 6-7 ay oynamıştım.level in eski yazarlarından tuğbek vardı.Nil kahvesi adında da bi guild kurmuştuk.oyunda 7-8 türk vardı zaten toplam,o yüzden yabancı da almıştık guilda sonradan.
Çünkü çoğu şey grup çalışması gerektiriyordu...

15 gün deneme veriyodu,yeni başlicaklara.hatta 3. sü çıkıcaktı çıktımı bilmiyorum.Deniyebilirsiniz bu sarıyosa o da sarar...
Sosyal ağlarda paylaş

oyun inanılmaz.

ama mass effecti nerdeyse herşeyi açık çalıştıran bilgisayar bunu 200 dwarfa yaklaştıkça bildiğin yavaşlıyor : )

tileset indirin bi tane, ona alıştıktan sonra oyunun ne kadar inanılmaz olduğunu göreceksiniz. ama max dwarf sayısını 100 e filan çekin en az, 4gb ram bile zorlanıyo 200 olunca.
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarıyla yalnızca nüfus 200e ulaştığında olan olaylar var. (kapitalist ekonomiye geçiş ve her dwarfun kendi mal varlığına parasına sahip olması, alışveriş yapabilmesi gibi). o yüzden 200den aşşaya çekmeyin bence. ama çok emin değilim, wikiden falan bakmakta yarar var.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle bu tutorial i hazırlamış olan gazanfere çok tşk ediyorum.Oyuna bi başlamak yeterli gerisi geliyor şimdi sorularım geliyor.
Kazdıkça yerler taş doluyor sadece stokpile alanındaki taşları kaldır demişsin onu nasıl halledicez stone stokpile yapınca hepsini topluyolar.
Trade olayına giremedim karavan geldi ama trade post fln nasıl kurcaz.
Bu çıkan stoneları dışarı stoklasam bi sorun olurmu.
Tarihe nereden bakıyoruz.
Bu yer döşemeleri merdivenler fln ne işe yarar.
Ya bide bi eleman susuzluktan öldü graveyard yapmama rağmen cesedi kimse almadı paso zehir çıkıyo napcam.
Ya bide yerleştiğim yerde hiç ağaç yok ne kapı yapabiliyorum ne yatak ne sehpa :D
Sosyal ağlarda paylaş

benim demek istediğim şuydu: stoneları bırakın kalsın yerde, size bi zararı yok. sadece stone olmayan (yemek, odun, vs) stockpilelardakileri kaldırın ki onlarda yer açılsın, o yere ihtiyacınız var zaten.

nereye kaldırcaz diyceksiniz, i menusunden 1 tane 1x1'lik yer yaratın, garbage area olsun diyin, sonra da kaldırılmasını istediğiniz taşlara k ile bakarken d'ye basın.
ya da, bi alan belirterek ortadan kaldırmak istiyosanız d-b-d ile alan seçin onları kaldırsınlar. böylece bütün bu dump ettiklerinizi o 1x1'lik çöpe atarlar.

bunu şimdiye kadar anlatmamış olmamın sebebi, bunu bi sürü kişi bug sayıyo. çünkü sadece 1 yıl sonra bakın, 1000 tane taş tek bi tile'da duruyo, mantıklı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

eet kral filan geliyo adamantite bulunca veya belli bir miktar wealth yaratınca. sora komünizmden serbest piyasa ekonomisine geçiyosun bildiğin : )

ama yinede benim bilgisayar yavaşlıyo nedense. çok yavaşlamıyo ama belirgin bir fark oluyo ki oyunun hızını düşürdüğünden zevkli de olmuyo benim için.

oyunun en zevkli kısmı defans yapmak bence

çift köprülü bir sistem kullanıyorum ben, ilk köprü inince sadece traplerin üstünden geçiliyo, ikincisi de inerse 3x3 lük normal geçit açılıyo trade için. trapli geçişin etrafında da 2 z level üstte marksdwarflarım var, goblin fil yalan daha başında ölüyorlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya onları nasıl kurduğunu anlatırmısın screenshotlarla?
köprü olayını az buçuk çözdüm ama fort falan yapamıyorum okçuları çıkartmak için üzerine. trapleride hiç bilmiyorum hangisi neye yarar

bide adamantine bulucam diye dağın en alt katmanına kadar indim, çizgi halinde böle her yeri kazıyorum ama çıkmıcak gibi duruyo :)
gold buldum en değerli galiba. bi kaç bişi daha çıktı gem falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
senın kuyucukla MORIA!yı birmi tutuyosun?

ya ne kuyucuğu arkadaşım yerin 15 kat dibine indim diyorum :p
zaten acayip lag olmaya başladı, su kanalı açınca oldu galiba tam anlamadım
ama çok kral fortress kurdum bu kez böle önünde kalesi var, hendek kazıp su verdim bide üzerine de açılıp kapanan köprü koydum. tam lancelot şovalyeleri oldum :P

massosoit said:
ya bu cüce nin ters tarafta kalmasını nasıl engellicem. mesela bi yere wall grate yerleştiriyorum.cüce diğer tarafta kalıp daha çıkamıyor ordan

Allah allah,uyuz oldum ya duvar yapıyorum adama diğer taraqfta kalıp geçemiyor daha.ters taraftan yapıyor...

hehe ben bi tanesini kurtarmıştım wall ı kaldırarak, sonra floor koyup öyle wall yaptırdım, ama flooru koyamamış orda ağaç olduğu için, bi baktım bi ceset duruyo orda :P
hemen floor yaptım tekrar cesedi falan aldım hehe
kafasına göre bi taraftan yapıyo wall u adamlar, hiç düşünmüyo ben bunu buraya yapınca sıkışmıcammı lan burda diye
bindiği dalıda keser bunlar :P

/bide bişi sorucam, oyundaki 1 yıl ne kadar zamanda geçiyo sizde? 4 mevsim değişmesi hesabı
Sosyal ağlarda paylaş

valla o olay hiç hoş değil ya,vardır bir yolu.mesela ben,sı için kazdım gölün altını takrar walla kapatmaya çalışıyorum.hep ters tarafta kalıyo cüce içeri giremiyor daha.duvarı geri yıkmak zorunda kalıyorum.vardır mutlaka bir yolu,gazenfer gelsin açıklar sanırsam.

birde bu farm için silt loam cavern floor elverişli değilmi.
en iyi nerde yetişiyor bu mantarlar,yada su olayını tam çözemedim.nasıl,ne şekilde kullanıcaz...

EagleEye said:
bide bişi sorucam, oyundaki 1 yıl ne kadar zamanda geçiyo sizde? 4 mevsim değişmesi hesabı

Valla real time olarak soruyosan,hiç dikkat atmedim...

Bide bişi sorucam haritada seçtim yerde başta 1 komşum gözüküyodu onlar da dwarf lar.ee ne şimdi saldırı yemicemmi.yada elf ler filan ticaret e gelmicekmi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...