Bone Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Korku filmlerinde bile zombiden farklı yaratıklar kullanılıyor çoğu zaman. Ancak oyunlara göz attığımda, horror adı altındaki tüm oyunların zombiden ibaret olduğunu gördüm. Zombilerden nefret ediyorum. Salak salak yürüyen bu yaratıklar bana hiç zevk vermiyor. RPG oyunlarında bile lvl 1-2 yaratıkları olur zombiler. Böyle bir yaratığın korkutucu hiç bir yanı yok, tersine tiksiniyorum zombilerden. Horror diye çıkan oyunda sürekli zombi respawn eder, bu zombiler ölmez de, öküz gibi hp'si vardır, paso ateş edip durursun. Resident Evil, Silent Hill, bu tip korku oyunları. Survival Horror. En son çıkan Resident Evil 5 de zombie swarm geleneğini sürdürmüş göründüğü kadarıyla. Bir sürü zenci zombiden vardı. Horror diye bulduğum tüm oyunlar hep zombiden ibaret oyunlar çıktı. Hepsi survival horror. Bu zombiler korkutmuyor da, hatta bakması bile bayıyor bu yaratıklara. Zombisiz horror oyunu olmaz mı? Survival Horror olmadan bir oyun korkutucu olmaz mı? Olur. Bir örnek olarak Vampire: The Masquerade - Bloodlines oyunundaki hotel bölümünü örnek vermek istiyorum. Tek bir zombi yoktu, tek bir yaratık da öldürmüyorduk. Ama oyuncuyu yusuf yusuf ettiriyordu. Eminim Bloodlines oynamış ve bitirmiş kişiler de, oyunun en korkutucu bölümünün o meşhur hotel bölümü olduğunu söyleyecektir. Ama nedense bu yöntemi tercih etmiyorlar. Bu tip oyunlar aradım ama gözüme çarpan ilginç birşey bulamadım. indie, mod vs bakındım ama tüm horror oyunları zombie spawn survival horror olmuş durumda. Ha bu arada, bana katılmayan da olabilir, zombie spawn survival horror en sevdiği oyun türü olabilir. O kişiler için şu oyunu tavsiye edeyim, arkadaşlarıyla birlikte felan oynarlar belki: http://www.moddb.com/mods/killing-floor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 asshunter mesela çok güzel bi korku böle yerliler saldırıo sana ödlürmeye çalışıosun öldürmessen kaptırıosun götü, gayet güzel bi korku oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 e o da horror olmayan survival action oyunuymuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 zombi insana en cok benzeyen yaratık,en korkunc canlı da insan olduguna gore cok mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Sinemadan / Amerikan kültüründen kaynaklanıyor. Romero, doomcu değil zombici Romerodur sorumlusu. Zombiden ibaret olmaları yaratıcılığın öldüğünün göstergesi değildir de nedir. Alan Wake WRU diyerek bitirelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 zombi sux ben vampire masquerade oynarken gayet geriliyorum mesela onda zombi az :P bide sanatorium var klasik kelimeleri hep yanlış yazdım muhtemelen bi türlü öğrenemedim şu iki kelimeyi yazmayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 başlığı okur okumaz "kim lan bu saçma cümleyi yazan acaba?" dedim kendi kendime. eh bone'u görünce şaşırmadım sonra, normal karşıladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 basligi okur okumaz Bone yeni konu acmis dedim, I was "right". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Ben de üstteki iki mesajı okur okumaz: "İşiniz mi yok kardeşim" diye düşündüm. Sadece Zombie değil, Ghost, Mutant, Monster'larda var korku oyunlarında. Sonuçta bir insandan mı daha çok korkarsın? yoksa bir yaratıktan mı? Yaratık doğal olarak. Ayrıca Zombie vb. olmadığı bir korku oyunu yapmak daha zor. O yüzden yapımcılar biraz kolaya kaçıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Fatal Frame Dino Crisis Parasite Eve Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 abi bence olacak o kadardaki bestaminin kemancısını koysalar kimse korkudan oynayamaz. acaip korkunç bi adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Resident Evil'ın yolundan gidiyorlar işte. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 zombiden ibaret korku oyunu o kadar da fazla değil içinde zombi olan oyunlardan bahsediyorsanız orası ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 zombi ultimada da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 RE oynamadım ama Silent Hill e zombiden ibaret oyun demek ayıptır bence, günahtır yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Bone said: Korku filmlerinde bile zombiden farklı yaratıklar kullanılıyor çoğu zaman. filmlerinde bile ne demek yav, baska nerelerde zombiden farkli yaratik kullaniyosunuz? kitaplari da gectim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 mutfakta mesela zombi kullanmıyoruz biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Bone said: Salak salak yürüyen bu yaratıklar bana hiç zevk vermiyor. ??? 0_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 ahahahhaah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Abi fear var undying var Avp2 var oynarken gayet yusuf yusuf ettiren oyunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 yahu ne koysun adamlar.heryerden samara morgan spawn olsa korkarmısın ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 keske nelerden korktugunu, nelerin seni "scare" ettigini yazsaydin, belki ona gore oyun bilenler cikardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 zombie dışında herşey olur dedim ya işte. horror oyunlarının hepsinin survival horror'a indirgenmesi ve zombilerle doldurulması canımı sıkıyor, bunu yazdım yukarda. "for dummies" gibi "for aquila", ek açıklama yazmak gerekiyor :D eski oyunlara dönmek lazım sanırım. dark eye vardı, dark seed vardı. arcane tavsiye etmişti bir ara yanlış hatırlamıyorsam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Dino Crisis. İsmini gördükçe ürperiyorum offf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2008 darkseed acayip iyi ama bu devirde efektleri falan powerpoint sunumu etkisi yaratıyor ehueh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar