Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6.his,sade his,kehanet tanımlamaları,farkları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kafamdakini anlatamamışım sanırım - edit;
ben nasılında değilim yanlız,gördüğüm rüyaların bir kısmı çıkıyor diye araştırmıştım nedenini nasılınıda,
benim daha çok ilgilendiğim;
insanların bu tarz 6.hissel kavramları,normal duyusal his gibi kullanmaları;
ali şimdi bize gelicek.tamamda nerenden hissettin?bilmem içime doğdu,6.hissim öyle söyledi,şu oldu bu oldu.
ingilizcede filanda farklı değil,i sense that le başlayan cümle,yine aynı sorun.

buradan insanlığa sesleniyorum,anlam daraltmayın!!:p

peki bu 2.dediğim noktasında ne diyorsunuz;
biri kalp krizi geçiriceğini hisseder,panik atak hastası diye nitelendirir;
biri 4 sayısına takar,hayatında 4le ilgili birşeyler çıkartıcağını hisseder,bu da takıntı hastasıdır;
bunlarda duyusal hisler değil,
ama sanırım 6.his kategorisinde de değiller?

peki bir takım hislerin hastalık olduğuna nasıl karar verilmiş?aklıma birşey geliyor gerçi,bana bilet çıkar,ali bize gelir,anlık hisler,ertesi gün vs. devam etmez,ama panik atak,takıntı,kaygı vs. gibi şeyler,kendi düzlemlerinde hep devam eden hisler yaratırlar insanda,
diye bir ayrıma gitmişlerdi belki?
Mesaj tarihi:
illa bişileri tanımlayıp kategoriye mi sokmak lazım. 6.his parapsikolojiye giriyo da tam olarak nasıl oldugunu vs. çözebildiler mi?Hayır. O yüzden bi kategoriye sokmasanda olur boşver, oluyor işte.
Mesaj tarihi:
Llama said:
atlarda çok iyimiş 6.his

O hayvanların çoğunda var ve sebebi 6.his değil, sadece duyum eşiklerinin daha düşük olmasından kaynaklı. Misal depremi önceden hisseden hayvanlar, gelişmiş koku yetenekleri ile sahibinin eve gelmeye yakın olduğunu bilen köpekler felan.
Mesaj tarihi:
paralel evrende (yani allahın bulunuduğu boyut,evren vs) de zaman kavramı olmadığını, kaderin aslında bu olduğunu (yani kaderi allahın kendisi yazdığı değil, zaman kavramı olmadığı için olacakları herşeyi önceden bildiği) okumuştum. hatta okuduğum adam, islamin bana göre bu konulardaki en iyi yorumcusu muhiddin arabi*
bu konularda güvenebileceğim bi adam, çünkü aklıma yattı.
6. his olayı da böyle açıklanabilir bence. yani bi kaç saniye, bikaç dakika önceden olacakları bilebilmek, diğer boyuttan sıçramalarla açıklanabilecek gibi geliyor bana. aslında konuya islam dini açısından yaklaştığımdan önyargılı bakabilirsiniz de tabi ama aynı olayın benzeri daha mitolojik örneklerle hristiyanlıkta da var diye biliyorum. konu hakkında tam araştırma yapmadım, o yüzden 6.his konusunda akıl yürüttüm. belki bu konuda da yapılmış çalışmalar vardır.
Mesaj tarihi:
ben nasılında değilim yanlız,gördüğüm rüyaların bir kısmı çıkıyor diye araştırmıştım nedenini nasılınıda,
benim daha çok ilgilendiğim;
insanların bu tarz 6.hissel kavramları,normal duyusal his gibi kullanmaları;
ali şimdi bize gelicek.tamamda nerenden hissettin?bilmem içime doğdu,6.hissim öyle söyledi,şu oldu bu oldu.
ingilizcede filanda farklı değil,i sense that le başlayan cümle,yine aynı sorun.

buradan insanlığa sesleniyorum,anlam daraltmayın!!:p

peki bu 2.dediğim noktasında ne diyorsunuz;
biri kalp krizi geçiriceğini hisseder,panik atak hastası diye nitelendirir;
biri 4 sayısına takar,hayatında 4le ilgili birşeyler çıkartıcağını hisseder,bu da takıntı hastasıdır;
bunlarda duyusal hisler değil,
ama sanırım 6.his kategorisinde de değiller?

peki bir takım hislerin hastalık olduğuna nasıl karar verilmiş?aklıma birşey geliyor gerçi,bana bilet çıkar,ali bize gelir,anlık hisler,ertesi gün vs. devam etmez,ama panik atak,takıntı,kaygı vs. gibi şeyler,kendi düzlemlerinde hep devam eden hisler yaratırlar insanda,
diye bir ayrıma gitmişlerdi belki?
Mesaj tarihi:
onun gibi şeylere daha çok "atıp tutmak" veya "kıçından uydurmak" deniyo, parapsikolojiyle pek alakası yok.

panik ataklılar kalp krizi geçiricem geçiricem diye diye kendilerini şartladıklarından en ufak bir etkende kalp krizi geçiriyor olmasınlar? ya da kalp krizi geçirme ihtimallerinin daha yüksek olmasıyla alakalı birşey de olabilir. ikisi de birleşince evet, öyle diyen birisi eninde sonunda kalp krizi geçirir.
Mesaj tarihi:
said:
paralel evrende (yani allahın bulunuduğu boyut,evren vs) de zaman kavramı olmadığını, kaderin aslında bu olduğunu (yani kaderi allahın kendisi yazdığı değil, zaman kavramı olmadığı için olacakları herşeyi önceden bildiği) okumuştum.

6. his olayı da böyle açıklanabilir bence. yani bi kaç saniye, bikaç dakika önceden olacakları bilebilmek, diğer boyuttan sıçramalarla açıklanabilecek gibi geliyor bana.

Yok ya. Bilim dünyasına haber verdin mi bu hipotezini?

Yok dur 21. yüzyıldayız. 1000 sene öncesini düşünüyorum ben hep. Pardon.
Mesaj tarihi:
Kader diye birşey yoktur, seçtiğin yol vardır. Rüyandan etkilenmişsindir o yolda ilerlemişsindir.
"Rüyamda çeşmeye gidiyordum" diyip çeşmeye gitmek istersen rüyanı kendin gerçekleştirmiş olursun. Gerçekleşen rüyan olmaz.
  • Yeni Oluştur...