huun Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 birader yahudi bir kızla din tartıştım demenin anlamı ne. ben dinsiz kitapsız adamım bugün din tartıştım desene, illa araya kızı sıkıştıracaksın. hem de yahudi ha heheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 sg-1 said: Valla üstad, senin gibi usta değiliz bu konularda, biz aklımıza geleni metne sokup yazıyoruz, yoksa öyle kart oynamak, blöf yapmak falan belli ki sen kaşarsın o konularda, anlamayız biz o işlerden. Elbette, bu ülkenin parasını basıyorsam bu ülkenin yetiştirdiklerinin resmini basarım ÖN YÜZE. Atatürk gibi km taşı olmuş, toplumun her kesimi tarafından takdir edilen insanlar bulun, basalım diye bas bas bağırıyoruz iki gündür, ama Zeki müren'den başka cevap gelmedi. Ha istersen yapalım bi liste, "aşağıdaki Türklerden hangisini tanıyorsunuz" diye anket yapalım AB'de. Bakalım, Zeki Müren mi çıkar başta, Mustafa Kemal mi? Ha bu arada çok güzel İbrahim Tatlıses şarkısı okuyan japon biliyorum, sayılır mı o da, onu da alalım mı listeye? Ayrıca bana laf sokmaya çalışırken paçalarından akan cehaleti temizlemeni isterim, o sarıklının adı Mars'ta değil, Merkür'dedir, ayrıca Venüs'te de iki tane başörtülümüz vardır. Kısmetse başkaları da gelecektir. Asla anlamadığın ve muhtemelen anlayamayacağın şeyse bizim derdimizin sarıkla/başörtüsüyle değil, alet edildikleri zihniyetle olduğudur. Ha dünya tarihini civilization'dan öğrenmişler tarafından veya cumhuriyetin o günkü halinin, uyduruk fikirlerinin nasıl saçmasapan olduğunu ortaya çıkarmasından korkanlar tarafından tarih bilgisiz olarak gösterileceksem de bu benim için gururdur. Bi de bizim nasyonel sosyalist olduğumuzu nasıl çıkardın, onu da anlatırsam pek bi şukela olacak. bütün yazdığı bir önceki mesajının değiştirilmiş kelimelerle varyasyonları ya da wall of text c/p olan birini yine de aklın yoluna çekmeye yetmiyor maalesef. ah, mimar sinan krateri'nin olduğu gezegeni şaşırdım, af buyur. ya da pardon, "gözün dönmüş senin, tekrar oku!" demeliydim sanırım bu durumda? listede hayli isim vardı ama paparazzivari bir odaklanmayla zeki müren'den başka isim görememişsin anlaşılan. zahmet edersen bulup bir daha okuyabilirsin. dikkat et de o avrupalılar "mustafa kemal de kim? hakan şükür'ü biliyoruz biz" demesin, sonra neylersiniz? mazallah hakan şükür filan basılır paraya. hala ibo, ciguli vs tiplemeleri zeki müren'le bir tutman zaten sanat konusundaki bilgini gösteriyor. zevkini demiyorum zira görecelidir ama belli bir seviyeye gelen insana çamur atmak ancak seni kültürsüz gösterecektir. kübizm hoşuma gitmemekle beraber picasso'ya laf edersem ancak bana güler insanlar, benim sana güldüğüm gibi. :) civilization'a nereden gittin bilmiyorum da senin tarih bilgin belli ki ortaokul t.c inkilap tarihi seviyesinde kalmış görünen o ki. (t.c yazdım eyvah!) bilmemek değil, öğrenmemek ayıp denir ama daha da ayıp olan birşey varsa o da bilmeden sallamak. fikirlerinizden çıkardım elbette, siyasal görüş başka nasıl anlaşılacak ki? şanslı penth, cidden dogmacılarla muhabbet bağlamak dışında tartışmak anlamsız bir uğraş. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 hanım koş kavga var!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 yok yok bitti, işte en son şu banknotları koyup afiş yapmak istiyordum. görev tamamlandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2008 hanım gelme boşuna bitmiş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Koş hanım koş birileri afiş etmiş beni !!! Ha Hakan Şükür'e para basacaksak İlhan Mansız da var mesela, onun neyi eksik, İbrahim Kutluay, Hidayet Türkoğlu da, Natalya Hanikoğlu da. Zeki Müren'in kim olduğunu biliyorum, ama dünyada tanındığını, milletimizi temsil ettiğini söylemek falan, eh işte ne desem, sen kendine bul bir iki kelime. Senin sanat anlayışının da Zeki Müren'le sınırlı kalmış olmasıdır burada esas yazık olan, sanat dünyasından bula bula Zeki Müren'i bulmuş olmandır burada acayiplik. Bir Fazıl Say desek, bir Gürer Aykal desek, bir Safiye Ayla desek, bir Suna Kan desek, bir İdil Biret desek konu nerelere gider acaba? Leyla Gencer dediğimizde yislamcı basın bizi nerelere sokar diye düşünmeden edemiyorum. Bir sorun da şu ki, o afişe ettiğin(!) paralar var ya hani beni, hiçbirisinde Einstein'dan güncel isim yok, bildin mi? Madem onlarla kıyaslıyoruz kendimizi, buyur burdan başla o listeyi yapmaya. Ortaokul tarihi esprilerin ve bu çocukça laf sokma çalışmalarınla daha fazla uğraşamayacağım. Bi önceki mesajımda yazdığımın aynısını buraya kopyalamışım farzet, üstüne bir de "tarih bilgisi call of duty'den ibaret olanları" da ekle. Kendimi hiçbir zaman sosyalist olarak nitelendirmedim. Dinimi sömürenlerden nefret etmek dışında hiçbir siyasal görüşüm yok. E bunu da ilk defa söylemiyorum, ha sen o sırada diablo mu oynuyordun yoksa war hammer mı yoksa o karıncalıyı mı onu bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 fofofo sam yine aşağılanmaya devam.sıkılıp git bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 hahah oldu fazıl say'ı basarız. ne de olsa hem halkımızın bağrına bastığı, hem dünyada nam salmış, hem bizim kendi kültürümüzden doğan müziği yapan, hem de son gördüğümüz haberlere dayanarak söyleyebiliriz ki atansiyon voor olmayan bir kişilik. yalnız en son şunu sorayım: bilgisayar oyunları üzerine kurulmuş bir forumda dalga geçecek malzeme olarak bilgisayar oyunlarını mı buldun ancak? müslüman mahallesi ile salyangoz ilişkisi oluyor biraz. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 siz tartisadurun uzaylilari ve kara cuppelileri aldim ben arkama darbeden sonra kendi adima platin sikke bastiricam sonrada milli ufo yapicaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Sam said: hahah oldu fazıl say'ı basarız. ne de olsa hem halkımızın bağrına bastığı, hem dünyada nam salmış, hem bizim kendi kültürümüzden doğan müziği yapan, hem de son gördüğümüz haberlere dayanarak söyleyebiliriz ki atansiyon voor olmayan bir kişilik. İşte sonunda dediklerimden birine geldin. Kimi basarsan bas toplumun bir kesiminden tepki göreceksin, toplumun bir kesimi itiraz edecek, "ne işi var onun orada" diyecek. Halbuki senin o gösterdiğin paralara öyle ya da böyle uygun bir kişilik Fazıl Say aslında ve sen daha dakika bir, kendi kriterine ters düştün. Bu yüzden de Atatürk'ün orada kalması önemli. Bir denge unsuru çünkü. Herkesin kabul edip kimsenin itiraz etmeyeceği biri. Edit: Bilgisayar oyunlarından kafasını kaldıramayanların tarih veya güncel olayları tartışamayacağını gösterdiğin için diyorum onları. Yoksa forumun yapısıyla bi alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 toplumun bir kesimiyle alakası yok, fazıl say'ın türk kültürüne verdiği hizmetle zeki müren'in türk kültürüne verdiği hizmet arasında dağlar kadar fark var. aşık veysel'i de o listeye eklediysem gene aynı nedenle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Farketmez, Fazıl Say tek bir isim, çoğaltılabilir, aynen iki önceki mesajımda çoğalttığım gibi. Zeki Müren de benzer tepkiler çekecektir, hiç kuşkum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
basri Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 oda güsel..(:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 o saydıklarının hepsi aynı nedenle paraya basılacak sanatçılar değiller. avusturyalılar da gidip mozart'ı paraya basarken lizst veya schubert'i basmıyorsa elbette ki belli bir objektif görüş var. listeyi çoğaltabilirsin ama 'paraya basılacak' nitelikte insan en tepedeki 1-2 kişidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Bizde yok öyle bi objektif görüş, oturtamazsın öylesini, ne kriter koyacaksın, kim koyacak o kriterleri, o kadar bölünmüş, ayrışmış durumdayız ki, şu an üzerinde net olarak uzlaşılabilecek tek isim Atatürk. Denge unsuru işte, bir halk kahramanı, ülke kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı, hiçbir siyasal görüşün temsilcisi değil, sadece halkı için varolmuş birisi. Yok işte böylesi. Yani düşününce sıfır tepki çekebilecek kimse gelmiyor aklıma, bi Aşık Veysel var belki, yani "Atatürk resmi olmasaydı, kimi isterdiniz" diye sorulsa oybirliğiyle seçilirdi herhalde. Cahit Arf desem ona bile birileri sağcı-solcu diye bi kulp takar. En iyisi ve en doğrusu Atatürk'le devam etmektir. Alternatifi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 sam pwnlamış adeta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 sg-1 öyle bir saçmalamış ki isminin değiştirilip 1-sg yapılması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
explus Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Kaede said: sg-1 öyle bir saçmalamış ki isminin değiştirilip 1-sg yapılması lazım. Çok garip insanlarsınız lafın sırf sana değil de topunuza. Laf çarpıtma üstadı bok atma uzmanı çamu at izi kalsın insanlarısınız. Direk kişiye saldırıp postların değerini düşürme mentalitesine sahipsiniz. Dayanamadım napayım:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 ortada para olmasın herkez Kredi kartı veya Bankamatik kullansın ... Zaten hayatımızın bir parçası oldu bir ton kartla dolaşıyoruz her yerde geçiyor taksilerde bile ... para olmazsa belki resim olayı kalmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 gün olur avrupa birliğine girersek de yuroya geçersek işte o gün şeriatın geldiği gündür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Sam said: valla "tayyeeab'e basaleeeamm"ları, "darbe olunca seni ihbar edicem"leri ve "cevap ver ama ne verirsen ver kaale almayacam"ları altalta dizince aşağılanmayan biri varsa o da ben kalmışım. rock rica etmiş, ricasını kırmıyorum. kimi basabiliriz: - mimar sinan - mevlana - aşık veysel - alparslan - piri reis - fatih sultan mehmet - zeki müren (komik gelebilir çoğu kişiye ama ses kaydından bu yana gelmiş muhtemelen en büyük türk ses sanatçısı) çok üstünkörü düşünerek bunlar aklıma geldi ki zaten bazıları basılmış, daha da uzatılabilir liste ama "sarıklı koymayacam" denince çok fazla seçenek kalmıyor maalesef. yukarıda yakındığım mevzu. Sam said: zeki müren ile ciguli'yi aynı kefeye koyan insanı ciddiye alayım mı diye düşünürdüm ama yukarılarda zaten o hakkı kaybetmişsin. 8-) Sufi said: zeki müren o sayılan diğer isimlerden çok çok önde bir insandır. uygar toplumlar sanatçılarıyla övünürler. ezik ezik arkalarından gülmezler. Zeki Müren'e katılıyorum. Türkiye'de en önemli şarkıcılardan biridir. Öyle "e madem Zeki Müren'i koyuyoruz, Ciguli'yi de koyalım o zaman" denecek kadar basit değildir. Türkiye'de bir Aşık Veysel, bir Zeki Müren, müzik dalında en önemli kişilerdendir. Alparslan'dan kasıt Türkeş değildir umarım? Yalnız konu "Paranın ön yüzüne kimin basılacağı" bu durumda Paranın ön yüzüne sadece Atatürk'ün basılmasını isterim. Gelenek olmuştur artık Türkiye'de. Amerikan dolarlarında "In God We Trust" yazması gibidir. Ha bu geleneğe karşı olan varsa, "tabuları yıkalım, ilerleyelim yaau" diye değil maksadı farklıdır. Atatürk'ü kitaplardan silenler, paradan da silmek istemektedir. Zaten bütün kavga da burdan çıkmaktadır. Ha, paranın arkasına zaten "önemli Türk insanları" olarak mimar sinan, mevlana, fatih sultan mehmet ve piri reis konulmuştu. Zaten geri sayfalarda bu paraların resimleri vardı. Yeni paranın arkasına Yunus Emre konulsun, hiç bir sorun olmaz. Ancak önüne kasıtlı olarak Yunus Emre koyarlarsa, iş değişir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Sufi said: gün olur avrupa birliğine girersek de yuroya geçersek işte o gün şeriatın geldiği gündür AB ye girmeyizde islam birliğine girip riyada geçeriz gibi geliyor bana. Halifelikte gelir geri bakarsın, Halife XI. Tayyep Recep kim tutar yürü :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Bone said: Alparslan'dan kasıt Türkeş değildir umarım? ahahahah ya bone nasıl aklına geldi valla, ben baktım anlamadım bir an için ne dediğini. hayır alparslan denince akla gelebilecek tek kişi var ismin tek başına kullanılış şeklinden ötürü onu geçtim, listedeki diğer isimlerin yanına nasıl yakıştırdın? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 aklima geldi birden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar